• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim problemi ( oğluma isim)

m4vis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
85
33
53
34
Ne yapmaliyim bilemiyorum. Basta bircok isim vardi onerileri tek tek not almistim. Icime en cok sinen Miraç Efe oldu. Kimi cok sevdi ki mi o ne yaa gibi tepkiler verdi. Aslinda kimsenin ne dedigi cokta onemli degil bu benim cocugum.

Esime gelince tutturdu kayin pederimin ismi olsun diye ee tabi meger saka yapiyomus ama bu saka gunlerce uykumu kacirmaya yetti :) simdi de sen bul isim diyip butun yuku bana yukledi.
Zaman yaklaşiyor bulunan isimlerin hepsinden vazgeciyorum kafam karisiyor.Barış , Ensar , Eymen , Giray , Timur.. bilmiyorum yaa.. bi yardimci olsaniz bana kizlar :KK43:

Ben Alper, Barış, Arda, Demir, Çağrı isimlerini seviyorum canım. Allah tamamına erdirsin.

Ne yapmaliyim bilemiyorum. Basta bircok isim vardi onerileri tek tek not almistim. Icime en cok sinen Miraç Efe oldu. Kimi cok sevdi ki mi o ne yaa gibi tepkiler verdi. Aslinda kimsenin ne dedigi cokta onemli degil bu benim cocugum.

Esime gelince tutturdu kayin pederimin ismi olsun diye ee tabi meger saka yapiyomus ama bu saka gunlerce uykumu kacirmaya yetti :) simdi de sen bul isim diyip butun yuku bana yukledi.
Zaman yaklaşiyor bulunan isimlerin hepsinden vazgeciyorum kafam karisiyor.Barış , Ensar , Eymen , Giray , Timur.. bilmiyorum yaa.. bi yardimci olsaniz bana kizlar :KK43:

barış süper bence

Ben Alper, Barış, Arda, Demir, Çağrı isimlerini seviyorum canım. Allah tamamına erdirsin.
Guzel isimler gercekten insan bu yuzden secmekte zorlaniyor.. kafam inanilmaz karisik durumda... bebisede artik adiyla hitap etmek istiyorum

Ad bir boncuk, tak birini :) eğer inançlıysan kuranda olmasına dikkat et.. Adı kulağa çok hoş gelen bir isimde olsa, çok geride kaşmış birşeyde olsa her halukarda senin evladın olacak ve sen ona aşık olacaksın.. Rabbim sağ salim sağlıklı bir evlat kucağına almayı nasip etsinde , tek sorunun takılacak boncuk olsun :)

Kac tane efe tanidiysam aileleri bas edemiyr cnm.. insanlar tasidiklari isim karakterlerine yansir. Dikkat et secerken.

Giray çok hoş geliyor bence kulağa. Konuşanlar mutlaka olur abuk subuk sakın takmayın sinirlerinizi bozmasınlar. Benim kardeşimin doğumunda tee nerelerden aradılar şu ismi koyun diye. Kendi çocukları olur koymazlar ama elin çocuğuna gelince sulalelerinin ismini koydurmak isterler. Ben de telefondaki kadına 'sen kendi torununa loy o ismi' diyip kapadım:D ama Giray çok guzl bir isim

Oğlunun adı Eymen olan anneler kusura bakmasın ama bu aralar o ismi o kadar çok koyuyorlar ki resmen tiksinti geldi artık.

Miraç Efe değil ama Miraç başlı başına çok güzel bir isim.
Hatta Allah nasip eder de oğlum olursa düşündüğüm isimler arasında.

Kac tane efe tanidiysam aileleri bas edemiyr cnm.. insanlar tasidiklari isim karakterlerine yansir. Dikkat et secerken.
Bu konuyu da dusunmedim degil. Gercekten isim karaktere yansiyo bunun orneklerini cok gordum. Efe'lerle ilgili pek bi bilgim yoktu saol.

Giray çok hoş geliyor bence kulağa. Konuşanlar mutlaka olur abuk subuk sakın takmayın sinirlerinizi bozmasınlar. Benim kardeşimin doğumunda tee nerelerden aradılar şu ismi koyun diye. Kendi çocukları olur koymazlar ama elin çocuğuna gelince sulalelerinin ismini koydurmak isterler. Ben de telefondaki kadına 'sen kendi torununa loy o ismi' diyip kapadım:D ama Giray çok guzl bir isim
Yerinde bi cevap vermissin :) bana da Osman ne yapiyo Osman.. Alim ne yapiyorr.. gibi emrivaki yapiyolar gicik bi durum. Bir de dedigin gibi her isme bisey buluyorlar kendi kafalarinda baska isimler donuyor ya herkese begendiremem zatenn.. sadece onun yasami boyunca kullanicagi isme onem veriyorum. Dinimizde de cocugun anne baba uzerinde isim hakki vardir. Kolu komsu teyze uzerinde degil :)

Oğlunun adı Eymen olan anneler kusura bakmasın ama bu aralar o ismi o kadar çok koyuyorlar ki resmen tiksinti geldi artık.

Miraç Efe değil ama Miraç başlı başına çok güzel bir isim.
Hatta Allah nasip eder de oğlum olursa düşündüğüm isimler arasında.
Miraç'ı anlam guzelliginden cok istedim. Kimi kiz ismi dedi (niyeyse her yerde erkek diye geciyor) kimi ayy o nasil bi isim guzel degil diye tepki verdi. Esimde tepkilerden olsa gerek biraz gonulsuz gibi. Efe de pisirik demisler mesela.. agzi olan konusuyo..

Neyse bn Miraç Efe dedim. Efe nerden cikti bilemiyorum ama Miraç in hitabinda bi zorluk veya ileride cocuga bi secme hakki gibi dusundum sacma mi bilemiyorum :)

Miraç'ı anlam guzelliginden cok istedim. Kimi kiz ismi dedi (niyeyse her yerde erkek diye geciyor) kimi ayy o nasil bi isim guzel degil diye tepki verdi. Esimde tepkilerden olsa gerek biraz gonulsuz gibi. Efe de pisirik demisler mesela.. agzi olan konusuyo..

Neyse bn Miraç Efe dedim. Efe nerden cikti bilemiyorum ama Miraç in hitabinda bi zorluk veya ileride cocuga bi secme hakki gibi dusundum sacma mi bilemiyorum :)

Canım bence Miraç yeterli diye düşünüyorum.
Efe ismini ben hiç sevemedim. Kısa isimleri zaten sevmiyorum o ayrı da.
Ege kulağa daha hoş geliyor mesela.

Bu arada Miraç kız ismi değil kesinlikle.
Mesela benim eltimin kardeşinin oğlu da Miraç.
Çok beğeniyorum ben.

Cnm. Icime sinsin senin. Birak dinleme seni sinir edenleri.
Nen Yusuf koydum. Sulalede yok Yusuf. Ama Hz.Yusuf diye onun adini koydum. Yalniz cocuklar acimasizdir, okulda filan kizdirirlar belki dalga gecerler diye de Ruzgar ismini de ekledim. Onu da sosyal hayatinda kullanir dedim. Ama asil ismi Yusuf..Yusuf deyince bakiyr artim kuzum masallah.

Cnm. Icime sinsin senin. Birak dinleme seni sinir edenleri.
Nen Yusuf koydum. Sulalede yok Yusuf. Ama Hz.Yusuf diye onun adini koydum. Yalniz cocuklar acimasizdir, okulda filan kizdirirlar belki dalga gecerler diye de Ruzgar ismini de ekledim. Onu da sosyal hayatinda kullanir dedim. Ama asil ismi Yusuf..Yusuf deyince bakiyr artim kuzum masallah.
Masallah Yusuf 'a

Anlamindan dolayi Alp hosuma gitti Kerem Alp diye babam onermis bizde Giray Alp ve Kerem Alp arasinda kaldik anlam bakimindan Giray Alp karakterini etkiler mi yuksek ego sahibi bi cocuk mu olur bilemedim. Soyadimizla da yakisti aslina bakarsa hepsi..

Siraladim

Baris Alp

Giray Alp

Ensar Alp

Eymen Alp

Kerem Alp diye..
Tabiki insanlara isim begendiremezsin herseye bisey bulurlar. Bn tepkileri cogunlugu merak ettim. Sizler gibi guzeliklere danismakta hos oluyor ki bilmedigim bircok seyi ogrenmis oluyorum.

Foto ekledim insallah becerebilmisimdir :))
Bn yazinca bunlari arkadasim da anlamlarini yazivermis saolsun boyle...

Eklentiler

• IMG-20141013-WA0005.webp
    IMG-20141013-WA0005.webp
    192,2 KB · Görüntüleme: 137
merhaba,
bende aranıza yeni katıldım,dün oğluşumuz olcağını öğrendik.
Eymen güzel isim bencede..
İsim bulmak ne zormuş bizimde düşündüklerimiz Kuzey,Toprak,Yağız,Arel,Uraz sizce hangisi güzel kızlar

Ensar ve eymen çok güZel... Benim bşr kızım var adı elif naz oğlum olursada ileride mehmet eymen koymayı düşünüyorum ... Mehmet kayın pederimin ismi

Back
X