isim sorunsalı..

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Arkadaşlar, kısmetse 2 ay sonra bi oğlumuz olacak. Eşimle en başından beri bir isim üzerinde hemfikiriz. Aslında ikimizin de o kadar da ayılıp bayıldığı bi isim değildi fakat daha iyisini bulamadığımız için bunda karar kıldık. x diyelim..Zamanla ben bu ismi iyice benimsedim ve alıştım. ama ilk günden beri ablam da, kardeşim de, görümcem de beğenmedi. ben önemsemedim fazla beğenmemelerini, önemli olan benim ne istediğim diye düşündüm. ama geçen gün ablam 'x koyma yaa, ismi x olan öğrencilerim hep sorunlu' diyince iyice kafam karıştı. bu isimden vazgeçmek istemiyorum çünkü bebeğimle bu ismi özdeşleştirdim kafamda iyice. ama bi yandan da beğenilmeyen bi isim koymak da istemiyorum. ne yapacağımı bilemedim:26:

ısım konusunda benım fıkrım cocugun ılerıde rahatca kullanabılegı anlamı guzel olan bır ısım olsun

kımse begenmedıyse cocugunuzda ılerıde sorun edebılır

son karar sızınn...sızın ıcınıze sındıyse verın

valla ablan öğretmense kulak ver, isimlerin bi enerjisi vardır belki gerçekten, şimdi çocuğunun ismi olanlar alınmasın ama furkanlar hep çok yaramaz oluyo ya, en azından benim tanıdıklarım öyleydi:27:

aslında bu isim benim etrafta çok duyduğum bi isim değil. ama eşim bu isimden tanıdıklarının hep çok başarılı insanlar olduğunu söylemişti. ama ablam öyle konuşunca o da bi soğudu sanırım.

o "x" emre mi? benim de emrelerimin, efelerimin hepsi çok feci:27: hatta ağır mı geliyordur nedir, furkanlar ve muhammedler de yaramaz oluyor çok.

Son düzenleme:
zevk sizin ama bazı çookk farklı isimler insana itici gelıyor

her ne kadar anlamlı olsada, yinede en cok siz sesleneceksınız kendi begendığınız bir sey koyun adını

İnsan ismiyle özdeş oluyor , Allah sağlık sıhhatle büyütmek nasip etsın

valla ablan öğretmense kulak ver, isimlerin bi enerjisi vardır belki gerçekten, şimdi çocuğunun ismi olanlar alınmasın ama furkanlar hep çok yaramaz oluyo ya, en azından benim tanıdıklarım öyleydi:27:

canım evet banada furkanlar çok yaramaz oluyo hiç yerinde duramıyor laf söz dinlemiyolar gibi şeyler söylemişlerdii.... ama ben çok istiyordum furkan koymak ve koydumda hatta muhammed furkan koydum herkes bin türlü laf işte çok ağır gelirmiş çok yaramaz olacakmışda baş edemiycekmişimde ... malesef :) dedikleri hiçbiri çıkmadı oğlum 8ine basacak 20 gün sonra ama inan bana adı selim olan oğlum daha yaramazzz ve şimdiden söz dinlemiyoo umarım büyüdüklerinde sorun yaşamayızz.. :69:

chess furkan isminden bahsettiğin için senden alıntıladım ama sana cevap olarak yazmadım canım yanlış anlama sakınn...:29:

emre diye tahmin etmişitim ama yanılmışım benim emreler de hep yaramaz:))
isimlerin çok etkilediğini düşünmüyorum ben aslında yetiştirilme tarzı daha etkili

canım evet banada furkanlar çok yaramaz oluyo hiç yerinde duramıyor laf söz dinlemiyolar gibi şeyler söylemişlerdii.... ama ben çok istiyordum furkan koymak ve koydumda hatta muhammed furkan koydum herkes bin türlü laf işte çok ağır gelirmiş çok yaramaz olacakmışda baş edemiycekmişimde ... malesef :) dedikleri hiçbiri çıkmadı oğlum 8ine basacak 20 gün sonra ama inan bana adı selim olan oğlum daha yaramazzz ve şimdiden söz dinlemiyoo umarım büyüdüklerinde sorun yaşamayızz.. :69:

chess furkan isminden bahsettiğin için senden alıntıladım ama sana cevap olarak yazmadım canım yanlış anlama sakınn...:29:

ayy ikisi bir arada ve uslu:27:55:ve halim selim,mülayim olması gereken mi yaramaz? ben bu yıl 3 muhammedden çok çektim, çok zekiler ama zapt edilmiyorlardı.

öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına almanı diliyorum hayırlı evlat olsun inşallah :nazar::nazar:
bende isimlerin enerjileri olduğunu düşünüyorum araştırılarak isim koymak çok önemli tabi siznde içinize sinmesi lazım

bence isim konusunda önemli olan manasının ve seslenişinin güzel olması ..insanların içerisinde mahçup olmayacağı dalga konusu olmayan bir isim olması..:emir_bebek:
evet isim gerçekten kişiliği yansıtır ama bazı isimlere önyargılı yaklaşılıyor gibi geliyor kimseye değil sözüm bu genelde halk arasında böyle malesef :50:

birde çok merak ettim ne isim koymak istediğini söyleyebilirmisin acaba:26:

bence de söyle, kimse de alınmasın ya,alınacak ne var ki? eminim bir sürü emre annesi vardır hepsi bana alınacak olsa:27:

emre diye tahmin etmişitim ama yanılmışım benim emreler de hep yaramaz:))
isimlerin çok etkilediğini düşünmüyorum ben aslında yetiştirilme tarzı daha etkili

aynen canım bencede yetiştirilme tarzıda var ama fıtrat çok önemli bazen aynı anne babadn farklı karekterler çıkıyor işte..

ayy ikisi bir arada ve uslu:27:55:ve halim selim,mülayim olması gereken mi yaramaz? ben bu yıl 3 muhammedden çok çektim, çok zekiler ama zapt edilmiyorlardı.

aynen canım usluluk ve yaramazlık neye göre bilemiyorum ama ismi furkan olan büyük oğlum ve biz onunla hiç birşeyimizi kısıtlamadık şimdide öğretmenimiz çok memnun en iyi öğrencilerimden biri diyorr umarım her zamanda öyle olur ... ufaklık ise selimm ama ne selimm varya bizi resmen şok etti hiç alışkın değiliz dumura uğradıkk:53:

Utku koymak istedim canım. anlamı zafer. zafer de eşimin ismi. ama kimseye beğendiremedik nedense :59:

halamın da eşi zafer, oğlu utku. bebekliği çok zordu. 4 yaşından sonra değişti tam bir dalgalanıp da durulma:52:örnek öğrenci, çok düşünceli bir çocuk.kulağa da hoş geliyor bence.

Utku koymak istedim canım. anlamı zafer. zafer de eşimin ismi. ama kimseye beğendiremedik nedense :59:

bence senin içine sindiyse kimse beğenmek zorunda değil ben hep oğlum olursa furkan kızım olursa zeyneb koymak istiyordum ... furkanı ismini koydum çok şükür çok da memnunum... bence düşüncen çok güzell , isim de çok güzelll kimseyi takma derim benn...:21:

son dakkada kafamızda bi ampul yanmazsa utku koycaz. ismini sevmiyolar diye yeğenlerini de sevmeyecek halleri yok herhalde di mi:61:

Back
X