isim sorunsalı..

Tdk Büyük Türkçe Sözlük

sorunsal :
sf. 1. Çözümü belli olmayan. 2. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik.

Güncel Türkçe Sözlük

teşekkür ederim . ama isim sorunsalı bana çok anlamsız geliyor halen, kısa ve öz isim sorunu deseydik olmaz mı ? yani evet sel sal ekleri kullanılıyor ama yerli yersiz her kelimeye de eklemek garip geldi bana ...
şimdi size soruyorum " isim sorunsalı" mı daha anlamlıdır "isim sorunu" mu ?

neyse özür konunun dışına çıkmak değildi amacım ....
konu sahibesi arkadaşım bebeğin hayırlısı ile dünyaya gelsin , adı ile yaşasın , isimlerin insan üzerine etkileri olduğuna inanmakla birlikte çok fazla da sorun edilmesi gerektiğini düşünmüyorum ...

Utku güzel isim. Hiç düşünme. Hem bebeğine öyle hitap ediyorsan, o da benimsemiştir bunu karnında. Sonuçta seni duyuyor. Ve eşinin ismi zafer oğlunun da utku olacak. Aynı anlam ne güzel. :) aYRIca çok da asil bir isim. Soyadınızla da uyuyorsa ne mutlu :) Sen karnında taşıyorsun , ne hissediyorsan o. Kimseyi dinleme pişman olucaksın sonradan.

teşekkür ederim . ama isim sorunsalı bana çok anlamsız geliyor halen, kısa ve öz isim sorunu deseydik olmaz mı ? yani evet sel sal ekleri kullanılıyor ama yerli yersiz her kelimeye de eklemek garip geldi bana ...
şimdi size soruyorum " isim sorunsalı" mı daha anlamlıdır "isim sorunu" mu ?

neyse özür konunun dışına çıkmak değildi amacım ....
konu sahibesi arkadaşım bebeğin hayırlısı ile dünyaya gelsin , adı ile yaşasın , isimlerin insan üzerine etkileri olduğuna inanmakla birlikte çok fazla da sorun edilmesi gerektiğini düşünmüyorum ...

sen sorunsal ne demek diye sordun ya ben ona cevap olsun diye yazdım. aslına bakarsan bu şekilde yazmak hem gereksiz hem de yanlış. kelime sıfatmış. bu şekilde kullanılmaz sanırım. aslında Türkçe'nin yanlış kullanılmasına ben de sinir olurum. mümkün olduğunca doğru kullanmaya çalışırım. ama konuyu açarken öyle aklıma geldiği gibi yazdım. yanlış oldu kusura bakmayın. :71:

ismin söylenişi ve anlamı güzel olduktan sonra gerisinin önemli olmadığını düşünüyorum. bende kızımın adını koyarken annem kayınvalidem falan sürekli acaba koymasanmı ki, daha bilindik bi isim olsa olmaz mı, biz onu unuturuz falan dediler. kimseyi dinlemedim. taa lisedeykenden beri aklımdaydı bu isim bi gün kızım olursa koyucam diyodum. koydum. şimdi herkes bu ismin fındığıma çok yakıştığını söylüyo. herkes değişik karakteristik bi isim olduğunu söylüyo. iyiki bizi dinlemeyip koymuşsun, başka bi isimle düşünemiyoruz bile diyolar. içinizden ne geçiyosa onu koyun, kimseyi dinlemeyin, bebek doğduktan sonra herkes çok kolay kabulleniyo.bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıklı sihhatli doğar inş.kolay doğumlar.

Hayırlısıyla doğur Utku bebeği annesi..:49:

Benimki de oğlan ve isim konusunda ben de fikir istiyorum sizlerden. Ayrı konu açmayayım dedim. Kız olsa ismi hazırdı, ama erkek ismi bulamıyoruz. :68:

Şu isimler nasıl sizce:

Can (sadece Can, 2. isim olarak Can değil)
Tunç
Kıvanç

Sizin bildiğiniz güzel erkek isimleri varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

ipekcim, hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah bebişlerimizi..

benim isim konusunda bazı kriterlerim vardı. işte uzun bi isim olmasın, hem kız hem erkek adı olmasın, eşte dostta bulunmasın, türkçe karakter içermesin vs. bazılarını da eşime beğendiremedim. eleye eleye utkuda karar kıldım. ama kriterlerime uymasa da hoşuma giden isimleri listelemiştim.

ali, burak, cenk, can, cem, çınar, demir, derin, deniz, dinçer, efe, ışık, kaan, kaya, oğuz, onur, sarp, selim..

daha vardı da aklıma gelenler bunlar.

benim oğlumun adıda utku 8 yaşında oğlak burcu.gayet uslu uyumlu bir çocuk derslerindede başarılı.utku ismi güzel ben doğduğunda yüzüne bakarak adını seslendim o an içim ısındı adını utku koyduk:)

o "x" emre mi? benim de emrelerimin, efelerimin hepsi çok feci:27: hatta ağır mı geliyordur nedir, furkanlar ve muhammedler de yaramaz oluyor çok.

evet muhammedler kesinlikle yaramaz oluyor test edildi onaylandı:27:
benim oğlumun adı muhammed ali (boksör varya ondan esinlenmiştik ne alakaysa:52:)
kesinlikle yaramazlıkta sınır tanımıyo düz duvara bile tırmanmaya çalışıyo o ayaklandığından beri 10 kilo verdim resmen yatıyo yaramaz kalkıyo yaramaz:37:

Utku koymak istedim canım. anlamı zafer. zafer de eşimin ismi. ama kimseye beğendiremedik nedense :59:

Utku, :31: çok güzle çok beğendiim ve Allah nasip ederse çocuğuma vermek istediğim bir isim, okuyunca bir tuhaf oldum,
Benim bildiğim kadarıyla "uzun uğraşlar sonucunda elde edilmiş zafer" anlamına geliyor.
Allah nasip ederse bu ismi sabıra, hasretle yolunu gözlediğim oğluma koymayı çok isterim.
Sizin içinize sindiyse eğer başkalarını takmayın ve bu arada tanıdığım çok başarılı, cana yakın bir Utku var.

Utku, :31: çok güzle çok beğendiim ve Allah nasip ederse çocuğuma vermek istediğim bir isim, okuyunca bir tuhaf oldum,
Benim bildiğim kadarıyla "uzun uğraşlar sonucunda elde edilmiş zafer" anlamına geliyor.
Allah nasip ederse bu ismi sabıra, hasretle yolunu gözlediğim oğluma koymayı çok isterim.
Sizin içinize sindiyse eğer başkalarını takmayın ve bu arada tanıdığım çok başarılı, cana yakın bir Utku var.

canım inşallahh en kısa zamanda kavuşursun ve koyarsın bu ismi..çok kalpten diliyorum senin için..

Ben de beğendim Utku ismini, anlamı da, söylenişi de güzel. Her yaşta rahat taşınılabilecek bir isim.

Çevrenizdekilerin de bu kadar muhalif olması enteresan geldi bana. Anlamı kötü bir şey olur anlarım da, yok yaramaz olurlarmış,vs. olurlarmış. Ne gibi bir ispatı var ki böyle şeylerin. Kusura bakmasın kimse, ben bu tip şeyleri pek mantıklı bulmuyorum.

Utku ismi cok cok güzel, Kesinlikle içinize sinen isim neyse onu koyun, sonradan pişman olmayın.

Utku ismi kulaga cok hoş geliyor..

Ben ikinci cocuk düşünmüyorum ama olursa da ismi hazır erkek olursa çınar:emir_bebek:

benim kızlığımda çocuklarım için düşündüğüm isimlerdir iki tane olsun utku ve tutku olsun derdim evlendim hamile kaldım utku,anıl,derin, eren,kayra dedik kura çektik üç kere anıl çıktı oğlumun ismi anıl oldu. ben şu isim enerjisi konusuna inanmıyorum bizim isimlerimizi koyarken annelerimiz babalarımız ve diğer büyüklerimiz hiç düşünmemişler ki annanelerimizin babaannelerimizin isimleri konmuş kadın kaynanasından çok çekmiş ama mecbur koymuş o ismi. bence de utku güzel bir de kızınız olur tutku koyarsınız uyumlu olur.

canım inşallahh en kısa zamanda kavuşursun ve koyarsın bu ismi..çok kalpten diliyorum senin için..

Amin canım Allah razı olsun, hamilelerin duaları kabul olurmuş duanızı benden eksik etmediğini için çok çok teşekkür ederim.

Benim de bir arkadaşımın oğlunun adı Utku.Dediğim dedik bir çocuk.Aklına ne gelirse o dakika elinde olacak yoksa kıyamet kopuyor.Mesela gece saat 11 de ol-ta istiyor ve baba o saatte açık oyuncakçı aramaya gidiyor.Bize geldikleri bir akşam oğlumun kumbarasını istedi.Babası yeter ki üzülmesin diye kumbarayı biz götürelim de evde sayar ne kadarsa sizin hesaba havale ederim diyor.O sırada benim oğlum ağlıyormuş,kumbara onunmuş,vermek istemiyormuş hiççç umurlarında bile değil.Şimdi bu çocuk adı Utku diye mi böyle?Bence kesinlikle hayır.Çünkü anne ve babanın kelime dağarcığında HAYIR,DAHA SONRA,ŞİMDİ OLMAZ yok.Çocukta diyorki ben nasıl olsa gak diyorum su,guk diyorum ekmek ...Çocukları yaramaz,huysuz yapan isimleri değil bulundukları,yaşadıkları ortam.Bilmiyorum yanlış mı?Ama ben böyle düşünüyorum...:54:

Benim de bir arkadaşımın oğlunun adı Utku.Dediğim dedik bir çocuk.Aklına ne gelirse o dakika elinde olacak yoksa kıyamet kopuyor.Mesela gece saat 11 de ol-ta istiyor ve baba o saatte açık oyuncakçı aramaya gidiyor.Bize geldikleri bir akşam oğlumun kumbarasını istedi.Babası yeter ki üzülmesin diye kumbarayı biz götürelim de evde sayar ne kadarsa sizin hesaba havale ederim diyor.O sırada benim oğlum ağlıyormuş,kumbara onunmuş,vermek istemiyormuş hiççç umurlarında bile değil.Şimdi bu çocuk adı Utku diye mi böyle?Bence kesinlikle hayır.Çünkü anne ve babanın kelime dağarcığında HAYIR,DAHA SONRA,ŞİMDİ OLMAZ yok.Çocukta diyorki ben nasıl olsa gak diyorum su,guk diyorum ekmek ...Çocukları yaramaz,huysuz yapan isimleri değil bulundukları,yaşadıkları ortam.Bilmiyorum yanlış mı?Ama ben böyle düşünüyorum...:54:

çok doğru düşünüyosun canım zaten karakterin oluşmasında genetik ve çevresel faktörler etkili. isim faktörü diye bi faktör yok benim bildiğim kadarıyla. zaten benim korkum çocuğum adı utku diye öyle olur böyle olur değil, teyzeleri, halası ismini sevmiyolar diye çocuğa antipati duyarlar mıydı? ama sanmıyorum alışırlar herhalde bi şekilde.

çok doğru düşünüyosun canım zaten karakterin oluşmasında genetik ve çevresel faktörler etkili. isim faktörü diye bi faktör yok benim bildiğim kadarıyla. zaten benim korkum çocuğum adı utku diye öyle olur böyle olur değil, teyzeleri, halası ismini sevmiyolar diye çocuğa antipati duyarlar mıydı? ama sanmıyorum alışırlar herhalde bi şekilde.

Hiç antipati duyacaklarını sanmıyorum.Siz bırakın Utku yu Abdülrezzak bile koysanız onlar oğlunuzu öyle çok sevecekler ki..Oğlunuz onların canı daha ötesi varmı?İsmi için değil teyzesi, halası oldukları için çok seveceklerdir.Hele bir gelsin sağlıcakla bakın nasıl sevecekler adı dillerinden düşmeyecek.:71:

Back
X