İş'imde iyiyim fakat mutlu değilim.

Minikgirl35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2017
630
496
103
Arkadaşlar ben ailemden 12 saat uzaklıkta bir yerde memurum maliyeciyim. İşimde çok iyiyim fakat normalde hayatım boyunca tasarım resim müzik gibi şeyler ilgimi çekmiştir ve hesap kitapı hiç sevmeme rağmen ünv yide alakasız okudum tamamen hesap kitap üzerine işimde böyle oldu. Benim kadar rahatına düşkün bir kız için çok ağır geliyor işim ve gerçekten rahatına düşkün olmasamda ağır gerçekten, bütün kurumlar bana bağlı. Yanımdaki bayanın emekliliği gelmiş iş yapmıyor. Milli emlak, vezne, muhasebeyi tek başıma yapıyorum gibi oldu artık. Parası da hiç tatmin etmiyor 2700. Kiram 400 aidatım 100, elektrik, su, market derken param kalmıyor.Üstelik kasabadan farksız. Tayin hakkım olmasına rağmen personel yok diye vermiyorlar.Yeni personelde çok zor geliyor maliyeye belki 10 yıl sonra ancak gelir, 32 yaşımdayım sizce yeniden kpss ye mi hazırlanmalıyım dişimi 2 yıl sıkıp, ne yapmalıyım? kalakaldım oralarda sanki. Çok bunaldım. Ya evlenip eş durumundan geleceğim yada sanki yeniden sınav gibi. Dediğim gibi tayin verilmiyor. Siz olsanız ne yapardınız. ???

Son düzenleme:
Varsa hayatinizda birisi, cok uzatmayip evlenin es durumundan halledin.
Istedigin isi yapmamak nedir iyi bilirim. Bi yandan da para kazandiran bir isin olmasi sart.
Bu sorunun cevabini biz degil sen verebilirsin ancak.
Umarim istedigin gibi olur hersey

Varsa hayatinizda birisi, cok uzatmayip evlenin es durumundan halledin.
Istedigin isi yapmamak nedir iyi bilirim. Bi yandan da para kazandiran bir isin olmasi sart.
Bu sorunun cevabini biz degil sen verebilirsin ancak.
Umarim istedigin gibi olur hersey
Konumda yazmayı unutmuşum o kadar sorumluluğum var ki, aldığım maaş 2.700. sadece 400 kira, 100 aidat veriyorum. elektrik, su yeme içme cebimde param kalmıyor. Maaşım dolgun olsa en azından derimki maaşım iyi, birikim yapabiliyorum derim elimde sıfıra sıfır her ay sonu. Bir çarşıya gitmeye kalksam 10 tl minübüs parası sadece gidiş. Hayatımdaki kişi de orda memur aileside orada evlilik şuan düşünmüyorum birazdaha tanıycağım onu zaten birde onunla evlenirsem kalma ihtimalim kesinleşiyor sanki :KK43:

Son düzenleme:
Konumdü yazmayı unutmamışım o kadar sorumluluğum var aldığım maaş 2.700 yani orada sadece 400 kira 100 aidat veriyorum elektrik, su yeme içme cebimde param kalmıyor. Maaşım dolgun olsa en azından derimki maaşım iyi ama birikim yapabiliyorum dedim elimde sıfıra sıfır her ay sonu. Bir çarşıya gitmeye kalksam 10 tl minübüs parası sadece gidiş. Hayatımdaki kişi de orda memur ailaside orada evlilik şuan düşünmüyorum birazdaha tanıycağım zaten birde onunla evlenirsem kalma ihtimalim kesinleşiyor sanki :KK43:
Aslinda iyi para aliyormussunuz, kira aidatta gercekten baya az. Aylik harcamalariniz fazla sanirim.

Turkiyede yasamiyorum simdi tamda bilmiyorum ama.. Erkek arkadasim ozelde calisiyor sizin kadar alamasada o da devlete kapak atmaya ugrasiyor.. Cunku maasini bile gunu gunune alamiyor, 2 ayda bir anca alabiliyor. Oyuzden devleti birakip ozele gecin de diyemiyorum ozelde de cok sknti yasarsiniz sanirim.

Hayatinizda ki kisi nerede calisiyor, orasi iyiyse siz evlenince oraya gitseniz? Ikinizde memursunuz, bence birlikte cok guzel seyler basarabilirsiniz.

Birde yaniniza personel icin basvuruda bulunamaz misiniz?

Aslinda iyi para aliyormussunuz, kira aidatta gercekten baya az. Aylik harcamalariniz fazla sanirim.

Turkiyede yasamiyorum simdi tamda bilmiyorum ama.. Erkek arkadasim ozelde calisiyor sizin kadar alamasada o da devlete kapak atmaya ugrasiyor.. Cunku maasini bile gunu gunune alamiyor, 2 ayda bir anca alabiliyor. Oyuzden devleti birakip ozele gecin de diyemiyorum ozelde de cok sknti yasarsiniz sanirim.

Hayatinizda ki kisi nerede calisiyor, orasi iyiyse siz evlenince oraya gitseniz? Ikinizde memursunuz, bence birlikte cok guzel seyler basarabilirsiniz.

Birde yaniniza personel icin basvuruda bulunamaz misiniz?
Canım hayat çok pahalı türkiyede inan bana bir markete gidiyorum abur cubur yemem doğru düzgün. gezmem pek orada zaten neresini gezceğim param, market elektrik su aidat derken bitiyor .kendi evim olsa kira vermesem haklısınız birikim olur en azından ama bu şekilde çok zorlanıyorum o iş yüküne bu para hiç tatmin etmiyor. Ailemi senede bir kez anca görebiliyorum düşün. Uçak yok otobüs le 12,5 saatte geldim. anca bayramdan bayrama geliyorsun. Memurluğu bırakıp özele geçmem de tekrar mı kpss ya girsem diyorum ondada insanlar ya nasıl cisaret ediyorsun tekrar mı bunalcaksın diyorlar kafam karışıyor. Bir gözümü karartıp oturamadım kitabın başına.

Canım hayat çok pahalı türkiyede inan bana bir markete gidiyorum abur cubur yemem doğru düzgün. gezmem pek orada zaten neresini gezceğim param, market elektrik su aidat derken bitiyor .kendi evim olsa kira vermesem haklısınız birikim olur en azından ama bu şekilde çok zorlanıyorum o iş yüküne bu para hiç tatmin etmiyor. Ailemi senede bir kez anca görebiliyorum düşün. Uçak yok otobüs le 12,5 saatte geldim. anca bayramdan bayrama geliyorsun. Memurluğu bırakıp özele geçmem de tekrar mı kpss ya girsem diyorum ondada insanlar ya nasıl cisaret ediyorsun tekrar mı bunalcaksın diyorlar kafam karışıyor. Bir gözümü karartıp oturamadım kitabın başına.
Ya gercekten nerde oturdugunuzu cok merak ettim, ozel degilse tabi.
Erkek arkadasim da aynisini soyluyor.. Ve sirf bu yuzden evlenemiyoruz..
Bence kpssyi tekrar denemelisin ozaman tek cikar yolun bu gibi gorunuyor.

kasaba gibi diyorsunuz. 2700 ile hiç birikim yapamamanız ilginç. gereksiz harcamalarınız mı var?
Evet kasaba gibi cidden ama bir kasaba için 400 kira sizcede çok değilmi 100 tl aidat ödüyorum 500 m kafadan oraya gidiyor maaşımız vergi diliminde zaten şuan 2700 yıl ortasından sonra 2500 düşer o. Elektrik, su , 2000 tl her eylülde kömür alıncak apartmana diye oraya gidiyor. Adam yakmaya başladığında 70 tl ona gidiyor. Kefalet, sendika, bes buralara kesiliyor. Marketten 2,3 birşey amıyorum kasaya gidiyorum 135 hesap çıkıyor önüme . Yani illaki kendine şampuanmış kremmiş
Birşeylerde alman gerekiyor ay sonuna bir geliyorum param kalmamış. Ki ben saçımı bile boyatıp kuaföre giden biri değilim anca arada kıyafet alırım mesela geçen ay sadece 100 tl kıyafete gitti ondan önceki iki ay almadım bile.o kasabadan ilçeye gidip gelmem 20 tl yol parası

Evet kasaba gibi cidden ama bir kasaba için 400 kira sizcede çok değilmi 100 tl aidat ödüyorum 500 m kafadan oraya gidiyor maaşımız vergi diliminde zaten şuan 2700 yıl ortasından sonra 2500 düşer o. Elektrik, su , 2000 tl har eylülde kömür alıncak apartmana diye oraya gidiyor. Adam yakmaya başladığında 70 tl ona gidiyor. Kefalet, sendika, bes buralara kesiliyor. Marketten 2,3 birşey amıyorum kasaya gidiyorum 135 hesap çıkıyor önüme . Yani illaki kendine şampuanmış kremmiş
Birşeylerde alman gerekiyor ay sonuna bir geliyorum param kalmamış. Ki ben saçımı bile boyatıp kuaföre giden biri değilim anca arada kıyafet alırım mesela ğeçen ay sadece 100 tl kıyafete gitti ondan önceki iki ay almadım bile.o kasabadan ilçeye gidip gelmem 20 tl yol parası
kira çok değil. kasaba da olsa sonuçta mağarada yaşamıyorsunuz, illaki evin bi ederi vardır. aidat çok geldi bana. 100tlik ne hizmet veriyolar. bizim asansör, bahçe bakımı, sulama, çöp toplama 65 tl veriyoruz ki birim site denilebilir. aidat çok bence.
market alışverişini de aylık yapmanı tavsiye ederim.
kozmetik için de indirim vs takip etmek lazım.
yani şu şartlar altında tamam ayda 1000 tl kenara atamazsın ama her ay bi çeyrek alabilirsin bence kısarak. önemli olan ay sonunu beklemek değil maaşı alır almaz birikimi kenara koymak.

kira çok değil. kasaba da olsa sonuçta mağarada yaşamıyorsunuz, illaki evin bi ederi vardır. aidat çok geldi bana. 100tlik ne hizmet veriyolar. bizim asansör, bahçe bakımı, sulama, çöp toplama 65 tl veriyoruz ki birim site denilebilir. aidat çok bence.
market alışverişini de aylık yapmanı tavsiye ederim.
kozmetik için de indirim vs takip etmek lazım.
yani şu şartlar altında tamam ayda 1000 tl kenara atamazsın ama her ay bi çeyrek alabilirsin bence kısarak. önemli olan ay sonunu beklemek değil maaşı alır almaz birikimi kenara koymak.
Bence kira çok canım benim babamın denize sıfır evi var ve çok güzel benim oturduğum eve bin basar 5 yıl 400 oturdu kiracımız şimdi 430 yaptı babam.. o evle benim evim kıyaslanamaz bile. Ben sırf asansörü için tuttum o evi ailemden yakınım çok hasta merdiven asla çıkamıyor geldiğinde rahat etsin diye ona göre tuttum tek artısı bu ordaki tek asansörlü evdi. Ayrıca çöplerim toplanmıyor benim. Evimde rafım bile yok ev sahibine kaç kez söyledim idare ediver dedi takmadı . Salon mutvak birleşik balkonu küçücük saten. 2 odası var biri oyuncak gibi zaten küçük. Ama şu konuda haklısın ben ay sonunu bekliyordum birikim için ay sonunda birikmiyordu parayı alır almaz kenara biraz atabilirim ancak bu. Ama bu şartlar altında yaşamak gerçekten istemiyorum yani kpss başkan hazırlanmak istiyorum sanırım daha dolgun ücretli bir işe girebilmek için

Bence kira çok canım benim babamın denize sıfır evi var ve çok güzel benim oturduğum eve bin basar 5 yıl 400 oturdu kiracımız şimdi 430 yaptı babam.. o evle benim evim kıyaslanamaz bile. Ben sırf asansörü için tuttum o evi ailemden yakınım çok hasta merdiven asla çıkamıyor geldiğinde rahat etsin diye ona göre tuttum tek artısı bu ordaki tek asansörlü evdi. Ayrıca çöplerim toplanmıyor benim. Evimde rafım bile yok ev sahibine kaç kez söyledim idare ediver dedi takmadı . Salon mutvak birleşik balkonu küçücük saten. 2 odası var biri oyuncak gibi zaten küçük. Ama şu konuda haklısın ben ay sonunu bekliyordum birikim için ay sonunda birikmiyordu parayı alır almaz kenara biraz atabilirim ancak bu. Ama bu şartlar altında yaşamak gerçekten istemiyorum yani kpss başkan hazırlanmak istiyorum sanırım daha dolgun ücretli bir işe girebilmek için

kalan parayı kenara atayım diye ay sonu beklersen asla paran kalmaz. bu birinci kuraldır. biriktirmeye ay başında başlanır.
şu durumda kpss çalışmak için önünde bi engel yok. yeniden sınava hazırlan madem seni mutlu edecekse.

Bahsettiğin gibi bir evde yaşıyorum bende 400 ödüyorum. Burasıda küçük bir ilçe..
Kiran çok normal bence..

Ne kadarda bir ailenin yanına gidiyorsun. Yol parası ne kadar tutuyor..
2700 'den çok rahat birikim yapılabilir, hele ki küçük yerde isen..

Arkadaşlar ben ailemden 12 saat uzaklıkta bir yerde memurum maliyeciyim. İşimde çok iyiyim fakat normalde hayatım boyunca tasarım resim müzik gibi şeyler ilgimi çekmiştir ve hesap kitapı hiç sevmeme rağmen ünv yide alakasız okudum tamamen hesap kitap üzerine işimde böyle oldu. Benim kadar rahatına düşkün bir kız için çok ağır geliyor işim ve gerçekten rahatına düşkün olmasamda ağır gerçekten, bütün kurumlar bana bağlı. Yanımdaki bayanın emekliliği gelmiş iş yapmıyor. Milli emlak, vezne, muhasebeyi tek başıma yapıyorum gibi oldu artık. Parası da hiç tatmin etmiyor 2700. Kiram 400 aidatım 100, elektrik, su, market derken param kalmıyor.Üstelik kasabadan farksız. Tayin hakkım olmasına rağmen personel yok diye vermiyorlar.Yeni personelde çok zor geliyor maliyeye belki 10 yıl sonra ancak gelir, 32 yaşımdayım sizce yeniden kpss ye mi hazırlanmalıyım dişimi 2 yıl sıkıp, ne yapmalıyım? kalakaldım oralarda sanki. Çok bunaldım. Ya evlenip eş durumundan geleceğim yada sanki yeniden sınav gibi. Dediğim gibi tayin verilmiyor. Siz olsanız ne yapardınız. ???

Not: konu başlığındaki canım yok, yanlışlıkla yazılmış silemedim yayınlandığı için kusura bakmayın alakasız oldu orası.

beni anlatmışsın nerdeyse :) benim 8 yıl oldu kurumda. yanımda 2 torunu olan hatta büyük torunu okula giden bi amcayla çalışıyorum. daha doğrusu ben çalışıyorum o telefonda...

maaş GİH isen kamuya göre ortalama. ama kasaba gibi yerdeyim diyorsun kiran falan da az. boşlukta hissettiğinden dolayı çok fuzuli mi harcama yapıyrsun acaba ?
kendine kalıcı birşeyler alamıyormusun. mesela ben ilk araba kredisi çektim ödedim sonra bir üstünü aldım ödedim. arabayla gezdim haftasonları. maddi manevi de iyi geldi bana. anca böyle birşeyler yapabildim. başka türlü biriktiremiyordum.

bu arada bizde de tayin yok. sebebi personel azlığı. çakılı kadro misali.
Allah yardımcımız olsun. ben evlendiğim halde gidemedim eşimin bulunduğu şehire. eşim geldi.

tekrar sınava girmeyi artık gözüm kesmiyor tekrar sınava çalışmak zulum olur. ilk 3 4 sene özel sektörden kurtulduğum için mesuttum. şimdi herşey birikince bıkmış durumdayım. bir de taşra teşkilatı benimki de. dağ başındayım. yemek de çıkmıyor işyterinde. hamilelik de üstüne binince iyice bezdum...
kendimden ve arkadaşlarımdan gözlemleyerek hiç bir çıkış yolu yok gibi duruyor.
ya zengin bi baban olacak çalışmayıp hayatını yaşayacaksın. yada zengin bir kocan.
ne kadar süredir memursun bilmiyorum ama bir kere kamuda çalışanın gözü hiç bir zaman özel sektörü kesmez artık.

Ayrıca, personel olmamasına rağmen il dışı tayinler olunca tayin isteyebilmeniz lazım. Sonuçta bu hakkınız..
Kurum değiştirmede kurum onayı önemli ama il dışı atamalarda değil.. En azından meb için böyle..

beni anlatmışsın nerdeyse :) benim 8 yıl oldu kurumda. yanımda 2 torunu olan hatta büyük torunu okula giden bi amcayla çalışıyorum. daha doğrusu ben çalışıyorum o telefonda...

maaş GİH isen kamuya göre ortalama. ama kasaba gibi yerdeyim diyorsun kiran falan da az. boşlukta hissettiğinden dolayı çok fuzuli mi harcama yapıyrsun acaba ?
kendine kalıcı birşeyler alamıyormusun. mesela ben ilk araba kredisi çektim ödedim sonra bir üstünü aldım ödedim. arabayla gezdim haftasonları. maddi manevi de iyi geldi bana. anca böyle birşeyler yapabildim. başka türlü biriktiremiyordum.

bu arada bizde de tayin yok. sebebi personel azlığı. çakılı kadro misali.
Allah yardımcımız olsun. ben evlendiğim halde gidemedim eşimin bulunduğu şehire. eşim geldi.

tekrar sınava girmeyi artık gözüm kesmiyor tekrar sınava çalışmak zulum olur. ilk 3 4 sene özel sektörden kurtulduğum için mesuttum. şimdi herşey birikince bıkmış durumdayım. bir de taşra teşkilatı benimki de. dağ başındayım. yemek de çıkmıyor işyterinde. hamilelik de üstüne binince iyice bezdum...
kendimden ve arkadaşlarımdan gözlemleyerek hiç bir çıkış yolu yok gibi duruyor.
ya zengin bi baban olacak çalışmayıp hayatını yaşayacaksın. yada zengin bir kocan.
ne kadar süredir memursun bilmiyorum ama bir kere kamuda çalışanın gözü hiç bir zaman özel sektörü kesmez artık.

Üniversitelerde çakılı kadro olayı var. Diğer kurumlarda yok diye biliyorum. Hangi kurum?

2700 maaş alıyorsunuz kiranız aidatınız oldukça düşük tek başınıza yaşıyorsunuz hergün hazır yemediğiniz sürece evde pişirdiğiniz şeylerde çok az şeylerdir zaten pazara gitseniz her hafta çok az şeyler alarak haftayı kapatabilirsiniz ya da bir markete gitseniz baya gider aldıklarınız kişisel harcamalarınız fazla sanırım çünkü o maaşa insanlar ev geçindirip çocuk büyütüyorlar okutuyorlar

benim kardeşim 2.300 maaş alıyor ev kirası 820 üstelik çocuk var ve bir şekilde idare ediyorlar bese 100 tl birşey kesiliyor sanrıım vergi dilimine de birkaç ay giriliyor sadece, sebdika da her ay kesim yapmıyor zaten arada primde yatırıyor. Harcamalarınızı gözden geçirip birikim yapabilirsiniz

yaşınızda 32 olmuş bence tekrar kpss ye çalışmak oldukça zor olur sizin için üstelik eğitimini gördüğünüz bir alan olmadığı için puanınız düşük olacaktır çünkü istediğiniz alanların eğitimini almamışsınız elinizde bir mesleğiniz var iş değiştirebilirsiniz

Back
X