İş'imde iyiyim fakat mutlu değilim.

çok yanlış. bunun üstüne gitmelisin. ne demek hakkı kullandırmamak
DPB Bimer Cimer e tekrar tekrar yazmalısın. kuruma birden fazla dilekçe vermelisin. şuanda senin için en temiz ve en kolay yol budur. kendini neden daha fazla yorasın. yüzde 40lıklar bile kullanırken yüzde 90 demişsin.
bende yüzde 52 rapor var. bir çok hakkımı tepe tepe kullanıyorum hiç kusuruma bakmasınlar...
dilekçende mutlaka kanun-yönetmenlik maddesini de belirt.
oralarda sürünme Minikgirl35 Minikgirl35 ömür geçiyor.
Canım özelden yazdım sana okur musun

geçiçi görevlendirme talep edin olur biraz zorlayın... sizin yerinizde olmak isteyen binlerce insan var bence şükredin...
Öyle kolay olsa sağlık durumundan giderdim , emin olun maliye öyle sandığınız gibi geçiçi görevmiş şuymuş buymuş la gidilecek kurum değil ciddi torpilin olması lazım orası için

Son düzenleme:
Minikgirl35 Minikgirl35 maaşınız azmış, memurlar bu kadar düşük mü alıyor sizin kuruma mı özgü? Tek başına yaşıyorsan, kiran vs varsa zaten zor geçinirsin ki bu maaşla. Çok çok kısman yememen içmemen gezmemen lazım böyle ömür mü geçer...

Evlenip tayin isteme şansınız yok mu?

@nurcuk34 yok asla özele geçmem özelden çok çektim ben binbir zorlukla kazandım . Ama o kadar yüksek puanımı böyle bir kurum için heba ettiğime yanıyorum gerçekten. Ehliyetim yok ya bende araba alsamda param oraya kesilse dedim hep ama araba kullanmayı bilmiyorum . Ev mi alsam dedim ordan evi alıp ne yapcağım. Ya benim birde babama yardımım dokunuyor köye ev yapmaya kalktı bütün parası oraya gidiyor bende üzülüyorum zorlanmasın diye sürekli yardım ediyorum ona 3 kuruş birikicekse o da birikemiyor haliyle iyice terelendim.

Kaç puanla atandınız ? Maliyeden uzak dur der herkes, para işi varsa orda sıkıntı vardır zaten...

2700 tl ile İstanbul'da oturup geçinirim. Siz nasıl küçücük yerde 400 kira verip hiç birikim yapamıyorsunuz? Çok çok garibime gitti.
İşiniz sizi mutlu etmiyorsa değiştirin kafasındayım ben. Hayatta oldukça her şey mümkün. Bir kez daha gelmeyeceksiniz hayata, istediğiniz işi yapın.

Öyle kolay olsa sağlık durumundan giderdim , emin olun maliye öyle sandığınız gibi geçiçi görevmiş şuymuş buymuş la gidilecek kurum değil ciddi torpilin olması lazım orası için
giriş içinde torpil gerek çıkış içinde bu ülkede... bence alış ve aldığın paranın yaptığın işin rahatlığının keyfini çıkar ve şükret...

Durduğunuz yer kasaba olduğu için biraz daha pahalı sanırım. Hayatınızdaki kişi de orada olmasa iyi olurmuş.. Bana tekrar sınava girmeniz de zor geldi. Kitap vs derken hem vakit hem maddi kayıp olacak. Zor bir durum. Tek kalıyorsunuz galiba. Ev arkadaşı mi bulsanız acaba? Maddi yükünüz ikiye bölünürdü.

Minikgirl35 Minikgirl35 maaşınız azmış, memurlar bu kadar düşük mü alıyor sizin kuruma mı özgü? Tek başına yaşıyorsan, kiran vs varsa zaten zor geçinirsin ki bu maaşla. Çok çok kısman yememen içmemen gezmemen lazım böyle ömür mü geçer...

Evlenip tayin isteme şansınız yok mu?
Aynen canım çok az bizim kuruma özgü değil aslında kit kurumlar teknikerler uzmanlar bizden fazla alır tabi. Ama memurlür genel itibariyle bu maaşı alıyor malesef. Ben param yetmiyor demiyorum zaten bazı arkadaşlar nasıl geçinemiyorsun yazmış mesela geziniyorum tabiki ama birikim yapamıyorum.

Erkek arkadaşımda hemen yan kurumum da çalışıyor, evlenirsem yerleşik hayata geçmiş oluyorum :)

Son düzenleme:
2700 tl ile İstanbul'da oturup geçinirim. Siz nasıl küçücük yerde 400 kira verip hiç birikim yapamıyorsunuz? Çok çok garibime gitti.
İşiniz sizi mutlu etmiyorsa değiştirin kafasındayım ben. Hayatta oldukça her şey mümkün. Bir kez daha gelmeyeceksiniz hayata, istediğiniz işi yapın.
İstanbulda seçeneğiniz çok herşeyin ucuzu da vardır pahalısıda burda esnag kazıklama derdin de. Geçinmesine geçiniyorum ama para biriktiremiyorum ailemede yardım ediyorum ben birde

87,5 puanla atandım canım aynen uzak dur ben hayatımı mahvettim resmen bu kurumda.
Ben de tapudayım.. Benim de maas 2700 ... 4000 olsa yine cekilmez. 8 senem gecti. Biz de tayin cok zor , cok yoğun diye göndermiyorlar, yeni biri gelse öğrenmesi 2 sene. Mudur yardımcısı olup başka yere gitme umuduyla dayanıyorum

Aynen canım çok az bizim kuruma özgü değil aslında kit kurumlar teknikerler uzmanlar bizden fazla alır tabi. Ama memurlür genel itibariyle bu maaşı alıyor malesef. Ben param yetmiyor demiyorum zaten bazı arkadaşlar nasıl geçinemiyorsun yazmış mesela geziniyorum tabiki ama birikim yapamıyorum.

Erkek arkadaşımda hemen yan kurumum da çalışıyor, evlenirsem yerleşik hayata geçmiş oluyorum :)

Yok gerçekten azmış...Her maaş konusunda aynı şeyler yazılıyor, asgari ücretle çocuk okutan var deniliyor falan filan fiks cümle. Bu insanlar açlık sınırının altında yaşıyor daha doğrusu yaşamaya çalışıyor, et belki bayramdan bayrama yiyor, kültürel faaliyetler sıfır vs vs buna da yaşamak diyorlar. Ama onlara suç bulmuyorum "normal" olanın bu olduğuna inandırılmış durumdalar, bende kendim çalışma hayatına başlayana kadar böyle yaşadım ailemde.

Belki bütçenize katkıda bulunmak için şöyle bir şey önerebilirim; yemeklerinizi kendiniz mi yapıyorsunuz dışarda mı yiyorsunuz ?

Evet kasaba gibi cidden ama bir kasaba için 400 kira sizcede çok değilmi 100 tl aidat ödüyorum 500 m kafadan oraya gidiyor maaşımız vergi diliminde zaten şuan 2700 yıl ortasından sonra 2500 düşer o. Elektrik, su , 2000 tl her eylülde kömür alıncak apartmana diye oraya gidiyor. Adam yakmaya başladığında 70 tl ona gidiyor. Kefalet, sendika, bes buralara kesiliyor. Marketten 2,3 birşey amıyorum kasaya gidiyorum 135 hesap çıkıyor önüme . Yani illaki kendine şampuanmış kremmiş
Birşeylerde alman gerekiyor ay sonuna bir geliyorum param kalmamış. Ki ben saçımı bile boyatıp kuaföre giden biri değilim anca arada kıyafet alırım mesela geçen ay sadece 100 tl kıyafete gitti ondan önceki iki ay almadım bile.o kasabadan ilçeye gidip gelmem 20 tl yol parası
kasaba hatta köy gibi bir yerde 2500 maaşla atandım 800 lira kira verdiğim halde para biriktirebildim ve evlendim hatta düğün, eşya herşeyi eşimle borçlanarak aldık..işin özü isteyen bir şekilde idare edebiliyor, iş sizde bitiyor aslında:ıslık:

Konumda yazmayı unutmuşum o kadar sorumluluğum var ki, aldığım maaş 2.700. sadece 400 kira, 100 aidat veriyorum. elektrik, su yeme içme cebimde param kalmıyor. Maaşım dolgun olsa en azından derimki maaşım iyi, birikim yapabiliyorum derim elimde sıfıra sıfır her ay sonu. Bir çarşıya gitmeye kalksam 10 tl minübüs parası sadece gidiş. Hayatımdaki kişi de orda memur aileside orada evlilik şuan düşünmüyorum birazdaha tanıycağım onu zaten birde onunla evlenirsem kalma ihtimalim kesinleşiyor sanki :KK43:

Ya beni yine topa tutacaklar ama garson olsaniz daha cok maas alirsiniz. Tabi ki okumus etmis insansiniz kalkin garsonluk yapin demiyorum. (Kucumsemek de degil yine yanlis anlasilmasin) Ama Allah askima kasaba gibi yerde aileden uzak sevmediginiz is... kus kadar para icin deger mi? Baska bir sey elbet bulursunuz.

Tek avantajiniz kiraniz cok dusuk.

87,5 puanla atandım canım aynen uzak dur ben hayatımı mahvettim resmen bu kurumda.
Afedersiniz ama ne kadar şükürsüzsünüz . Eğer gerçekten hayatınızı mahvettiniğinizi düşünüyorsanız o zaman istifa edin . Özel sektöre geçin Cumartesileri de çalışın mesai yapın . Hak ettiğinizi alamayın mesela . Sizin aldığınız maaştan çok daha aşağı alıp büyük şehirde yaşayıp çocuk okutan bir sürü insan var biraz onlara bakın mesela . 400 tl kira veriyormuşsunuz biz güneydoğuda kasaba gibi bir yere 800 tl veriyoruz mesela . Ev sahibi ne yapsın 100 tl ver yeter diyecek hali yok ki arkadaşım. Senede yıllık izniniz 2 adet bayramınız resmî bayramlarınız var . Ailenize ne kadar yardım ediyorsunuz mesela konunun başında ondan hiç bahsetmemişiz arada ortaya çıkmış . Sizin yerinizde olmak isteyen bir sürü insan var beğenmiyorsanız hemen yer açın bence

Afedersiniz ama ne kadar şükürsüzsünüz . Eğer gerçekten hayatınızı mahvettiniğinizi düşünüyorsanız o zaman istifa edin . Özel sektöre geçin Cumartesileri de çalışın mesai yapın . Hak ettiğinizi alamayın mesela . Sizin aldığınız maaştan çok daha aşağı alıp büyük şehirde yaşayıp çocuk okutan bir sürü insan var biraz onlara bakın mesela . 400 tl kira veriyormuşsunuz biz güneydoğuda kasaba gibi bir yere 800 tl veriyoruz mesela . Ev sahibi ne yapsın 100 tl ver yeter diyecek hali yok ki arkadaşım. Senede yıllık izniniz 2 adet bayramınız resmî bayramlarınız var . Ailenize ne kadar yardım ediyorsunuz mesela konunun başında ondan hiç bahsetmemişiz arada ortaya çıkmış . Sizin yerinizde olmak isteyen bir sürü insan var beğenmiyorsanız hemen yer açın bence

Şükretmekle alakası yok ki bunun. Yaptığı işten mutsuz diye şükürsüz mü oluyor? Aldığı eğitime göre konumunu maaşını az buluyor olabilir, sonuçta yüksek bir puan alarak atanmış. Hep daha iyisi için umut etmek çalışmak araştırmak insanı ileri götürür, şükür deyip oturmak değil. Tabiki şükreder ama bu otur oturduğun yerde ilerisini düşünme sadece senden kötüleri gör manasında olmamalı.

Şükretmekle alakası yok ki bunun. Yaptığı işten mutsuz diye şükürsüz mü oluyor? Aldığı eğitime göre konumunu maaşını az buluyor olabilir, sonuçta yüksek bir puan alarak atanmış. Hep daha iyisi için umut etmek çalışmak araştırmak insanı ileri götürür, şükür deyip oturmak değil. Tabiki şükreder ama bu otur oturduğun yerde ilerisini düşünme sadece senden kötüleri gör manasında olmamalı.
İşe başlarken kaç tl maaş ile ne şartlarda başlayacağını bilmiyor muydu

Back
X