işimde mutlu değilim

elifada01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
434
371
103
38
her haftanın başında daha hafta sonundan düşünmeye başlıyorum kendime sevdiğim kızartmalardan yapıyorum bilgisayarın başında tv karşısında başka biri olduğumu hayal ediyorum boş boş moral toplamaya çalışıyorum ama olmuyor tüm haftam da moral bozukluğuyla geçiyor. kendimi çok kötü hissediyorum işim konusunda, yaptığım işten tatmin olamıyorum oturup belgeler hazırlasaydım yazılar yazsaydım kendimi daha işe yarar hissederdim. kimsenin saygı duymadığı bi branşın öğretmenliğini yapıyorum artık kendim de saygı duymuyorum. bi şekilde idare ediyordum şimdiye kadar laboratuar dersi, dersleri orada işlememiz gerekiyor ama ben gelince 10 yıldır duran laboratuarı kapattılar uygulama dersini sınıfta işlemek zorundayım. sırf laboratuarı var diye bu okulu yazmıştım. üç yılı tamamlamadan tayin de isteyemem 2,5 yıl nasıl dayanıcam sınıfta anlatabileceğim konularım da bir iki aya biter. keşke ölsem diyorum düşünüp düşünüp 37 yıl daha bu işe nasıl katlanıcam beni mutsuz ediyor. biliyorum şükredecek milyon tane şey var diyeceksiniz haklısınız ama öyle mutsuz oluyorum ki okuldayken, derslerdeyken, evde düşünürken. şimdi bi öğretmenle boş derslerimiz aynı zamanda durup durup benim dersimi eleştiriyor bize okulda ne öğretmişler bilmem ne (sınıflarımı başarılarla geçmiş biriyim), sinirim bozuluyor, diyorum onun boş saatlerine bakayım da o saatte başka yere gideyim. bu arada bu derse giren çok kişi gördüm benim kadar ciddiye alan çocuklar için elinden geleni yapan sabredenini uğraşanını görmedim.bu bölümü niye yazdım sırf paraya ihtiyacım var hemen atanmam lazım diye. atandım çok şükür ihtiyacımı karşılayabiliyorum tatiller de tam istediğim gibi ama iş beni her daim mutsuz etmeye yetiyor tatildeyken bile. bi çıkış yolu da bulamıyoru ücra bi yerdeyim burdan yeni bi bölüm okumaya falan gidemem açıktan okusam o da bi işime yaramaz memurluğa geçiş yapmaya korkuyorum ya ortamı kötü olursa şimdi hiç değilse çok az bi süre o insanları görmek zorundayım o zaman sabah 8 akşam 5 sürekli görmek zorunda olucam ya daha mutsuz olursam katlanamazsam zaten önce ailem beni keser heralde sen nasıl gül gibi öğretmenliği bırakırsın diye.. yüksek lisansı düşündüm ama ingilizceyi geçemiyorum bi türlü geçsem nasıl olacak bilmiyorum böyle devam ediyorum ama nereye kadar . bi çözüm bulamıyorum bi türlü. düşündükçe kalbim sıkışıyor resmen

Ders de etkinlik falan yapsanız. Sıkılmamış olursunuz. Ne bilim bana göre ben herşeyde bi eğlence mutlaka bulurum ya :)

Baska bir sorun var bence ne labaratuvar ne bransin ne de baska birşey.

Belge hazirlamanin cocuklara egitim vermekten daha anlamlı gelmesi tabii ki bir tercih, ama birilerini egitmenin hele de bu isin egitimini almis birisi icin daha anlamli gelmesi gerekmez mi ?

Yasam heyecanini yitirmissin sanki de yaptigin isten de istedigin heyecani bulamayınca iyice bunalmissin.

Bende öğretmenim ilçenin en kötü okulu. Öğrenciler okula adresi belli olsun diye geliyor.Okumakla derslerle alakaları yok. Ya benim gibi kendi kendine ders anlatırken bulsan. Meslek lisesinde kültür öğretmeni olmak kadar zor bir şey yok.Gercekten konular seviyelerinden yukarıda ama mecburum .Geçici dönem 3 sene kendine dönük bir şeyler yap.Yetiştir.Branşın ne bilmiyorum ama illaki okulumuz değişecek. Az daha sabır 2.5 sene kalmış ki sen daha yeni başlamışsin. Başlarda böyle olur alışırsın .

derslerini eğlenceli hale getir..ne bileyim sana sen ne okudunki diye soranlara sizin okuduğunuzu gibi cevaplar verebilirsin..kimsenin seni üzmesine izin verme..çok kutsal bir öğretmenlik..

cnm bence severek yapmalısın tatillerin çok güzel sanmaki her meslek çok iyi bende çok seve seve yapmıyorum ama kötü yönleriini düşünüp kendime zehir etmeiyorum bende şükredip eğlenceli hale getirmelisin

her haftanın başında daha hafta sonundan düşünmeye başlıyorum kendime sevdiğim kızartmalardan yapıyorum bilgisayarın başında tv karşısında başka biri olduğumu hayal ediyorum boş boş moral toplamaya çalışıyorum ama olmuyor tüm haftam da moral bozukluğuyla geçiyor. kendimi çok kötü hissediyorum işim konusunda, yaptığım işten tatmin olamıyorum oturup belgeler hazırlasaydım yazılar yazsaydım kendimi daha işe yarar hissederdim. kimsenin saygı duymadığı bi branşın öğretmenliğini yapıyorum artık kendim de saygı duymuyorum. bi şekilde idare ediyordum şimdiye kadar laboratuar dersi, dersleri orada işlememiz gerekiyor ama ben gelince 10 yıldır duran laboratuarı kapattılar uygulama dersini sınıfta işlemek zorundayım. sırf laboratuarı var diye bu okulu yazmıştım. üç yılı tamamlamadan tayin de isteyemem 2,5 yıl nasıl dayanıcam sınıfta anlatabileceğim konularım da bir iki aya biter. keşke ölsem diyorum düşünüp düşünüp 37 yıl daha bu işe nasıl katlanıcam beni mutsuz ediyor. biliyorum şükredecek milyon tane şey var diyeceksiniz haklısınız ama öyle mutsuz oluyorum ki okuldayken, derslerdeyken, evde düşünürken. şimdi bi öğretmenle boş derslerimiz aynı zamanda durup durup benim dersimi eleştiriyor bize okulda ne öğretmişler bilmem ne (sınıflarımı başarılarla geçmiş biriyim), sinirim bozuluyor, diyorum onun boş saatlerine bakayım da o saatte başka yere gideyim. bu arada bu derse giren çok kişi gördüm benim kadar ciddiye alan çocuklar için elinden geleni yapan sabredenini uğraşanını görmedim.bu bölümü niye yazdım sırf paraya ihtiyacım var hemen atanmam lazım diye. atandım çok şükür ihtiyacımı karşılayabiliyorum tatiller de tam istediğim gibi ama iş beni her daim mutsuz etmeye yetiyor tatildeyken bile. bi çıkış yolu da bulamıyoru ücra bi yerdeyim burdan yeni bi bölüm okumaya falan gidemem açıktan okusam o da bi işime yaramaz memurluğa geçiş yapmaya korkuyorum ya ortamı kötü olursa şimdi hiç değilse çok az bi süre o insanları görmek zorundayım o zaman sabah 8 akşam 5 sürekli görmek zorunda olucam ya daha mutsuz olursam katlanamazsam zaten önce ailem beni keser heralde sen nasıl gül gibi öğretmenliği bırakırsın diye.. yüksek lisansı düşündüm ama ingilizceyi geçemiyorum bi türlü geçsem nasıl olacak bilmiyorum böyle devam ediyorum ama nereye kadar . bi çözüm bulamıyorum bi türlü. düşündükçe kalbim sıkışıyor resmen
neler yapılabilir neler aslında.madem dersini tam yapamıyorsun biraz biyolojisi biraz bilim tekniğe kayarsın.bir belgesel bile izletsen emin ol çok faydası olur

Bransinin ne olduğunu bilmiyorum ama emeginle cabanla bir yerlere gelmissin o hocanin senin isine hakaret etmeye hic bir hakki yok ona bu hakki verme

Bana soracak olursaniz meslek her ne olursa olsun o is cok guzel bir sekilde yapilabilir ama isterse insan bos durmak istesin en dolu gecirilmesi gereken saatler dahi bombos gecebilur

Gerci mesleginde daha yeni oldugun icin bu sıkıntılar daha agir geliyor olabilir ama derslerde farkli seyler yapabilirim diye dusun sen kendini ise yaramaz gibi hissedersen emin ol baskalari bunu dile getirmek icin firsat kolluyor olacaktir

Sana bu konuda tafsiye verme curetinde bulunmuyorum cunku o meslegin erbabi dogrusunu yanlisini bilen sensin bence bu isin hakkindan gelebilirsin

memurum ve mutsuzum keşke çocuklarla içiçe hergun bişeyler ogrenebilceğim bir öğretmen olarak kalsaydım kısmet işte mutluluk için olduğumuz yer deil biz onemliyiz...

daha yeni bilgisayar başına oturabildim, verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar

Okulda lab olmadigini bimere yazin.
Aslinda siz isinizi sevmiyorsunuz galiba, isyerinizi degil.

Back
X