Işimden memnun değilim

Cokokuyanbilir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
1.235
2.195
53
31
Herkese merhaba,
Mühendisim.3 yıl önce mezun oldum. 1 hafta bir yerde çalışıp içime sinmeyen sebeplerden dolayı ayrıldım. Sonra bu işe girdim. Organize sanayi bölgesinde 60 personeli olan imalat firması. Ben de bir birimini tek başıma idare ediyorum ve gerçekten ağır bir birim. Iş yoğunluğu çok fazla. Ve işimin yarısı amelelik yarısı da kalite kontrol yapmak diyebilirim. Daha önce çalışan bir işçinin rahatsız etmesi sonucu epey soğumuştum ama bu durumu kendi içinde çözdüm ve artık böyle bir rahatsızlık söz konusu değil. Ama ben işimden çok soğudum.
Öncelikle maaş asgari ücret üzerinden yatıyor ve kalanı elden veriliyor. Sigorta giriş kodum mühendis dahi değil. Işkurdan ödenek alabilmek için geçen ay sigorta yatırmamışlar bunu yeni öğrendik. Ve ben artık başka bir birimde çalışmak istiyorum.
Artı yanları da elbette var. Araçla evime 5 dk olan bir yerde çalışıyorum. Izin almak çok kolay. Hastayım dediğim zaman gitmemek gibi rahatlığım var. Patron, müdür, şef hepsi seviyeli ve düzgün insanlar. Ses yükselmez, hatalar buyutulmez ve telafi edilmeye çalışılır. Cumartesi ise tatil.Maaşta Çok kötü sayılmaz mesai ile 5000 geçiyor. Ama Çok yoğun mesai var ortalama 40 45 saat mesai yapıyorum.
Bu süreçte de iş aradığım dönemler oldu fakat içime sinen bir yer olmadı. Şimdi bir firma görüşmeye çağırdı. Ama nedense korkular oluşmaya başladı. Buraya çok alıştım başka yerde yapabilir miyim? Becerebilir miyim ? Gibi kaygılar oluşmaya başladı çünkü çok uzun süre kaldığımı ve bunun beni hantallaştırdığını düşünüyorum.
Gerçekten işimde çok bunaldim ve artık başka şey yapmak istiyorum. Siz bu artı ve eksileri değerlendirdiğinizde ne gibi bir yol izlerdiniz ?
Bu arada ailem tamamen kostek durumda. Işın eve çok yakın, macera arama, burada rahatsın gibi heves kırıcı söylemleri var.

ben olsam görüşmeye çağıran firmanın şartlarını öğrenirdim önce. ama şu anki işiniz nispeten iyi geldi ülkenin şu şartlarında. sizin gibi mühendis olup zincir marketlerde çalışan tonla insan var.

Mesaiyi ve iş yoğunluğunu gerekçe gösterip zam isteseniz? Belki kallavi bi zam sizin bu bezginliginizi alabilir, işe daha sıkı sarılabilirsiniz? Yada birim değişikliği? Bu konuda herhangi bi değişiklik olursa bence işinizde devam edin, su akarken bardağı doldurmaya bakın. Kriz doneminden geçiyoruz, olumlu yanlarindan dolayı da bence işinizden ayrilmamaniz iyi bi tercih olacaktır. Hadi diğer firmayla anlaştınız, ama istediğiniz gibi çıkmazsa neler olabilir? Bunu iyice tartmak lazım, ben şu dönemde bi risk almazdım sanırım

Haftada 45 saat mesai normal zaten? Bu maaşın elden yatma olayı hoş değil sgk da maasiniz hep düşük olacak ve emekli maasiniz da düşük olacak.
Cumartesi tatil olmasi özel sektor için bulunmaz nimet ve eve yakın olmasi da.
Bence sartlari ve maasi daha iyi bir yer bulmadan bırakmayın

Haftada 45 saat mesai normal zaten? Bu maaşın elden yatma olayı hoş değil sgk da maasiniz hep düşük olacak ve emekli maasiniz da düşük olacak.
Cumartesi tatil olmasi özel sektor için bulunmaz nimet ve eve yakın olmasi da.
Bence sartlari ve maasi daha iyi bir yer bulmadan bırakmayın
Ayda 45 saat ekstra mesai yapıyorum . 1 ayda 5 hafta çalışmış gibi oluyorum diyeyim:)
Biraz daha mühendislik yapıp, kendimi geliştirmek istiyorum aslında. Kurumsal bir kültüre geçmek istiyorum.
Istıfa etmem için önce kendimden emin olduğum bi iş bulmam lazım. 3 senedir ailemden 1 kuruş destek almadım. Tekrar o hayatıma geri dönmek istemiyorum.

Mesaiyi ve iş yoğunluğunu gerekçe gösterip zam isteseniz? Belki kallavi bi zam sizin bu bezginliginizi alabilir, işe daha sıkı sarılabilirsiniz? Yada birim değişikliği? Bu konuda herhangi bi değişiklik olursa bence işinizde devam edin, su akarken bardağı doldurmaya bakın. Kriz doneminden geçiyoruz, olumlu yanlarindan dolayı da bence işinizden ayrilmamaniz iyi bi tercih olacaktır. Hadi diğer firmayla anlaştınız, ama istediğiniz gibi çıkmazsa neler olabilir? Bunu iyice tartmak lazım, ben şu dönemde bi risk almazdım sanırım
Maddi konularda maalesef çok zayıflar. Mesaiye kalıyorsan parasını alıyorsun diyecektir.
Ve hatta aksine ne zammı ayda 45 saat mesai yapıyorsun der patronumuz :)

ben olsam görüşmeye çağıran firmanın şartlarını öğrenirdim önce. ama şu anki işiniz nispeten iyi geldi ülkenin şu şartlarında. sizin gibi mühendis olup zincir marketlerde çalışan tonla insan var.
Maalesef. Çok siyasî bi konuya geçmek istemiyorum ama ülkede mantar gibi üniversite var. Istihdam yok, üretim yok bilim desen hiç yok.
Durum böyle olunca da mühendisten dolmuş şoförü de oluyor, bim kariyeri de.
Meslektaşlarım için gerçekten üzgünüm. Ama kendi hayatımı da daha ötesine taşımak elbette istiyorum

Ayda 45 saat ekstra mesai yapıyorum . 1 ayda 5 hafta çalışmış gibi oluyorum diyeyim:)
Biraz daha mühendislik yapıp, kendimi geliştirmek istiyorum aslında. Kurumsal bir kültüre geçmek istiyorum.
Istıfa etmem için önce kendimden emin olduğum bi iş bulmam lazım. 3 senedir ailemden 1 kuruş destek almadım. Tekrar o hayatıma geri dönmek istemiyorum.
Aa kusura bakmayın ben onu ekstra mesai olarak algilamadim:)
Daha kurumsal bir yer tabiki güzel olurdu, bence bunun için ingilizce sart. Ingilizce pratik yapabileceğiniz malum sitelere üye olup iş görüşmelerinin ingilizce kısmına bu şekilde hazirlanabilirsiniz.
Çalıştığımız yerlerde hepimiz zaman zaman işimizin dışında amale işler yapiyoruz. Bunun işinizin yüzde 50 si olması çok fazla tabiki. Ama kurumsal bir yapıda da bu illaki olacaktir o yüzden beklentiyi de (gorev tanımı olarak)çok abartmamak lazım diye düşünüyorum

Çok mantıklı bir hareket olur bence.
Sabahları uyandıracak bir motivasyonum yok. Her gün dünün aynısını yasıyor gibi hissediyorum. Son 1.5 sene ilk 1.5 senenin tekrarı gibi.. yani kendime çok birşey de katamıyor olduğumu farkettim. Bu yüzden de genç ve sorumluluklar daha az iken ayrılmak istiyorum

Maalesef. Çok siyasî bi konuya geçmek istemiyorum ama ülkede mantar gibi üniversite var. Istihdam yok, üretim yok bilim desen hiç yok.
Durum böyle olunca da mühendisten dolmuş şoförü de oluyor, bim kariyeri de.
Meslektaşlarım için gerçekten üzgünüm. Ama kendi hayatımı da daha ötesine taşımak elbette istiyorum
Evet hiç tercih yapılmayan muhendislikler varmis ve hala aciklarmis bunu öğrenince çok şaşırmıştım

Aa kusura bakmayın ben onu ekstra mesai olarak algilamadim:)
Daha kurumsal bir yer tabiki güzel olurdu, bence bunun için ingilizce sart. Ingilizce pratik yapabileceğiniz malum sitelere üye olup iş görüşmelerinin ingilizce kısmına bu şekilde hazirlanabilirsiniz.
Çalıştığımız yerlerde hepimiz zaman zaman işimizin dışında amale işler yapiyoruz. Bunun işinizin yüzde 50 si olması çok fazla tabiki. Ama kurumsal bir yapıda da bu illaki olacaktir o yüzden beklentiyi de (gorev tanımı olarak)çok abartmamak lazım diye düşünüyorum
Ben her işi yaparım, altından da kalkarım. Ama bunun belli bir düzeyi olmalı.
Işe ilk girdigim zamanlar yaptığım iş için isçiler okumuş etmişsin yaptığın işe bak diye alay etmeye dahi çalıştılar.
Ben işim yoksa paketlemeye de yardım ederim hiç gocunmam. Ama iş tanımının bu olması can sıkıcı oluyor

Bence işiniz iyi. Orada ne kadar geliştirir birşeyler katarsanız kendinize. Daha emin adımlarla ilerler daha kolay iş bulursunuz. Mutlu olacak şeyler yapın. İş değil dışarda birşeyler yapmaya ihtiyacınız var gibi

Sabahları uyandıracak bir motivasyonum yok. Her gün dünün aynısını yasıyor gibi hissediyorum. Son 1.5 sene ilk 1.5 senenin tekrarı gibi.. yani kendime çok birşey de katamıyor olduğumu farkettim. Bu yüzden de genç ve sorumluluklar daha az iken ayrılmak istiyorum
Bu dönemde erkek öğrencilerine askere gidin, kadın öğrencilerime yüksek lisans yapın, yabancı dilinizi geliştirin derim ben. Gerçekten ekonomik olarak kötü bir dönem, iki kere düşünüp bir kere hareket etmelisiniz

Artılarını eksilerini siz çok daha iyi hesaplarsınız elbette ama çalıştığım insanların kalitesi benim için önceliklidir. Yeni başlayacağınız yerde nasıl insanlarla çalışacağınızı dışardan anlamanız mümkün değil. Kendinizi geliştirememek dışında artıları daha ağır basıyor gibi geldi bana.

Ben her işi yaparım, altından da kalkarım. Ama bunun belli bir düzeyi olmalı.
Işe ilk girdigim zamanlar yaptığım iş için isçiler okumuş etmişsin yaptığın işe bak diye alay etmeye dahi çalıştılar.
Ben işim yoksa paketlemeye de yardım ederim hiç gocunmam. Ama iş tanımının bu olması can sıkıcı oluyor
Bizde şu an pandemi dolayısıyla stajyer yok ve ben 1 hafta boyunca tek başıma arşiv yaptım 5 yıllık uzman olarak. Zaten alerjiydim iyice coştu şu an ama bazen şartlar gerektiriyor maalesef.
Eşim de iş yerlerinde 2 kere tasindilar ve gunlerce amale gibi çalıştı,kendisi bankanin üst yetkilisi:)

Back
X