- 12 Ocak 2015
- 155
- 29
- 48
- Konu Sahibi merveeda79
-
Her zaman risk vardır.Hazırlansam kpss ye sadece eşimin olduğu Şehirde çalışmak zorundayım .. Sonra ya olmazsa o da var ..dükkan konusuna gelince o da zor bir karar ya tutmazsa örneğin butik açsam ya tutmazsa yaptığım iş .. Kapatmak zorunda kalırsam zaten birikmiş az paramız var .. Onu da öylelikle yer bitirirsek.. Bu korkular var içimde canım..
Canım KPSS işlerini çok bilmiyorum devletle aram epey açık olduğundan, ama başka şehre çıksa bile, eş durumundan eşinin olduğu yere tayin isteme falan olmuyor muydu?Hazırlansam kpss ye sadece eşimin olduğu Şehirde çalışmak zorundayım .. Sonra ya olmazsa o da var ..dükkan konusuna gelince o da zor bir karar ya tutmazsa örneğin butik açsam ya tutmazsa yaptığım iş .. Kapatmak zorunda kalırsam zaten birikmiş az paramız var .. Onu da öylelikle yer bitirirsek.. Bu korkular var içimde canım..
Seni çok iyi anlıyorum .Aynen çok zor ben maaşa hiç takılmadım sonuçta yeni mezun sayılırım 1 yıl oldu yaklaşık..geçti hatta 15 ay falan.. Maaş beklentim yok ama örneğin bir izin alamam buradan bölümde o işi benden başka yapıcak yok.. Sonra ne bileyim düğün iZnim bir hafta idi .. 2 gün daha alamadım hasta olsam gelemesem yok yapıcak insan bin Türlü insandan laf duyarım çünkü benim iş diğer bölümleri etkiliyor .. Bir de sessiz biriyim üstüme gelen çok oluyor asıl benim dayanamadığım nokta bu.. Eşimde kızıyor sesini çıkarman lazım diye ... Of of ...
Eğer asıl sorun buysa yalnız, o zaman boyut değişir biraz. Çünkü bu durum bu işten çıkıp başka bir işe girsen de devam eder. Unutmamak lazım ki, tüm patronlar biraz şerefsiz, tüm işyerleri az buçuk yersizdir. Tavrın, yapın bu şekilde olduğu sürece her yerde sıkıntı yaşarsın yani.Bir de sessiz biriyim üstüme gelen çok oluyor asıl benim dayanamadığım nokta bu..
eşiniz haklı herkezli gerekli mesafede olup gerekli cevapları vermezseniz amir memurda olsanız yine aynı şey olur ilk iş yıllarında bende ezildim 8 yıl hiç yıllık iznimi bile vermediler yerime bakan yok diye ama bir süre sonra insan mecbursa şartlara alışıyor .ben mecburdum fazla şikayet edemedim ve kabullenip zorlukların üstesinden geldim şim ağır şartlarıda bir memurla kıyaslanamaz az ama bulunduğun yer çok küçük ve bizimde buradan ayrılma ihtimalimiz yok siizn gibi biraz dayanırsanız alışabilirsiniz belki.Şöyle söyliyim Unuttuğum yada hata yaptığım bir nokta da üstüme gelen arayıp ama merve hanım bu kaçıncı diyor bana halbuki hata kendisindedir asıl .. Suç bastırmaya çalışanlar vs .. Eşimde aynısını diyor memur olsan orada aynı diyor sen kendin sesini çıkartcaksın diyor .. Bu da çok zor.. Imkansız hatta çıkaramam sesimi
eşiniz haklı herkezli gerekli mesafede olup gerekli cevapları vermezseniz amir memurda olsanız yine aynı şey olur ilk iş yıllarında bende ezildim 8 yıl hiç yıllık iznimi bile vermediler yerime bakan yok diye ama bir süre sonra insan mecbursa şartlara alışıyor .ben mecburdum fazla şikayet edemedim ve kabullenip zorlukların üstesinden geldim şim ağır şartlarıda bir memurla kıyaslanamaz az ama bulunduğun yer çok küçük ve bizimde buradan ayrılma ihtimalimiz yok siizn gibi biraz dayanırsanız alışabilirsiniz belki.[/QUOT
Merhaba
Dayanmak için çabalıyorum işe girdim sürekli her hatamda yaptığım en küçük hatada herkes tarafından Eleştiriye maruz kaldım .. O kadar okudum 5 yıl 1 sene hazırlık hatta 2 sene oldu o hazırlık .. 6 yıl çok çektim hiç memurluk düşünmedim torpilliler giriyor diye ..şimdi de memnun değilimhergün zorla uyanmak işe gitmek orada mutsuz olmak .. Çok zor .. Tüm hayatımı etkiliyor en basitinden eşimden bana dükkan açmasını isteyemem onun işi de zor hiç sesini çıkarmadan çalışıyor evin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor ne diyebilirim ki ona .. sesli düşünüyorum şuan :) böyle işte .. Kaçmak bu işten sorumluluktqn kaçmak grururma yediremiyorum .. Ama mutlu da değilim .. Çok pişmanım başka bir bölüm okumadığıma ...
sizi anlıyorum ben bu işe gideli 10. yıl ilk 8 senem çok zordu hamilelik ve sonra izinden dönünce bir anda kıymetli oldum ki ben çalıştırmazlar diyordum çünkü süt iznini vermeyiz demişlerdi ama şükür dilimi ısırıyım çok iyi.ilk çalışmaya başladığım aylarda annem işten çık dedi bi gün dedim neden gece ışıkları açın müdürüm ışıkları açın diye bağırmışım :) sürekli bu baskılardan kabus görüyordum meğersem konuşuyormuşumda uykumda ama hiç aklımdan geçirmedin işten çıkmayı direndim ama daha iyisini buluyorsan sakın çekme çünkü ne uzuyor ne kısalıyor insan böyle yerlerde herkez birbirinin hakkını yiyiyor inşallah daha iyi bir iş imkanı çıkar karşına.ben çocuğum oalna kadar sabah6.30 akşam kışın 19:00 çıkıyordum yazın 21:00-22:00 arası yazları pazar günü bile yarın gün çağırırlarda ve ne fazla mesai ne birşey .inşallah huzurlu çaluışacağınız bir iş çıkar karşınıza.Dayanmak için elimden geleni
bende mezun oldum işe girdim 1000 tl maaş alıyordum maaşımın artırılacağını onlara 3 ay müsade etmemi söylediler kabul ettim o maaş hiç artmadı ben zaten patronumun bilgi birikiminden faydalanabilmek ve tecrübe için kabul etmiştim fakat bir süre sonra iyice can sıkıcı hale gelmeye başlamıştı tecrübesiz ve yeterli birikmişim olmadığı için dükkan da açamıyordum sabretmeyi denedim ..merhaba günaydın hanımlar
Derdim Ağlatıyor bu aralar.. Işe gitmek istemiyorum hergün ayağım geri gidiyor.. Orada mutlu kimse yok.. Üniversite mezunuym bölüm dili ingilizce bir yıldır çalışıyorum aldığım maaş 1200 lira civari.. O maaş bile benden altta olanların canını sıkıyor ..benim derdim maaş değil huzurumun olmaması benim üstüm Bıraktı işi bu hafta gidiyor .. İşi o öğretti çok üzüldüm .. Herşey bana kaldı bilmediğim o kadar şey var ki öğrenecek kimse de yok bölümde iki kişi idik.. Bulunduğum Şehirde bulabilecğim daha güzel bir iş yok .. Yeni evlendim bu dert evimin huzurunu bozuyor.. Çok yoruluyorum işlerimi yapacak zaman bulamıyorum eşim çalışmamdan yana.. Sabret diyor .. Ama benim gücüm yok..kpss ye girsem .. Yeni dükkan açsam aklımda bunlar var ama hepsi cesaret işi .. Sizce ne yapmalıyım çok mutsuzum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?