İşimden memnun değilim

merveeda79

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
155
29
48
merhaba günaydın hanımlar
Derdim Ağlatıyor bu aralar.. Işe gitmek istemiyorum hergün ayağım geri gidiyor.. Orada mutlu kimse yok.. Üniversite mezunuym bölüm dili ingilizce bir yıldır çalışıyorum aldığım maaş 1200 lira civari.. O maaş bile benden altta olanların canını sıkıyor ..benim derdim maaş değil huzurumun olmaması benim üstüm Bıraktı işi bu hafta gidiyor .. İşi o öğretti çok üzüldüm .. Herşey bana kaldı bilmediğim o kadar şey var ki öğrenecek kimse de yok bölümde iki kişi idik.. Bulunduğum Şehirde bulabilecğim daha güzel bir iş yok .. Yeni evlendim bu dert evimin huzurunu bozuyor.. Çok yoruluyorum işlerimi yapacak zaman bulamıyorum eşim çalışmamdan yana.. Sabret diyor .. Ama benim gücüm yok..kpss ye girsem .. Yeni dükkan açsam aklımd

Daha garantici olmaktan yanaysanız kpss'ye hazırlanın, her ne kadar ben devletten her daim uzak durmayı tercih edenlerden olsam da.
Fakat, biraz macera bizi bozmaz, batsak da çıksak da arkasında durabiliriz eşim sağ olsun, diyorsanız dükkan işine girin, muhtemelen daha mutlu olursunuz. Hı?

Mutsuz oldugun işi yapmak çok zor.Bende evlendiğimde alışkın olmadığım bir şehirde , bilmediğim bir sektörde aşağılık kompleksi olan insanlarıın çalıştıgı bir yerde başlamıştım.1 YIL zarzor dayandım , resmen psikolojim bozuldu.Evliliğime ister istemez yansıdı.Yok yeni evliyim borcum var dayanayım dedim.Şimdi düşününce yalnış yapmışım , keşke daha önce çıksaydım.Allah bir kapıyı kapatıp , bin kapıyı açar.İstifamı verdiğim gün netten iş baktım her yer çağırdı.Şimdi 2,5 yıldır aynı firmada çalışıyrm .Çok şükür iyiyim şimdi.

Hazırlansam kpss ye sadece eşimin olduğu Şehirde çalışmak zorundayım .. Sonra ya olmazsa o da var .. dükkan konusuna gelince o da zor bir karar ya tutmazsa örneğin butik açsam ya tutmazsa yaptığım iş .. Kapatmak zorunda kalırsam zaten birikmiş az paramız var .. Onu da öylelikle yer bitirirsek.. Bu korkular var içimde canım..

Kim işinden memnun ki..
Cok sevdiğim bi söz var :
Allah ım,sen bana, değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü,değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ver.........

Bende işimi sevmiyorum
Su an 26 yaşında üniversite okuyorum ikinci öğretim
Gündüz is gece okul anlayacağın.
Ama mutluluk duyuyorum.
Değiştirme Şansın azıcık ta olsa varsa
Pes etme !
Ben hayatımda hicbisey i kolay kazanmadim.
Kolay kolay da vazgeçme niyetim yok!

Ayaklarımın geri geri gittiği işimden geçen hafta istifa ettim. El altından iş bakın ilan yoks bile firmalarla iletişime geçin

Aynen çok zor ben maaşa hiç takılmadım sonuçta yeni mezun sayılırım 1 yıl oldu yaklaşık..geçti hatta 15 ay falan.. Maaş beklentim yok ama örneğin bir izin alamam buradan bölümde o işi benden başka yapıcak yok.. Sonra ne bileyim düğün iZnim bir hafta idi .. 2 gün daha alamadım hasta olsam gelemesem yok yapıcak insan bin Türlü insandan laf duyarım çünkü benim iş diğer bölümleri etkiliyor .. Bir de sessiz biriyim üstüme gelen çok oluyor asıl benim dayanamadığım nokta bu.. Eşimde kızıyor sesini çıkarman lazım diye ... Of of ...

Her zaman risk vardır.
Risk almadan hicbisey olmaz.
Şu an çalıştığım ise 80 kişide 1 kişi gibi bi oran alınıyordu. Hiç umudum yoktu.
Amaaaan dedim. Kazanamazsam da genel kültür olmuş olur boşver. .
Kazandim en çok ben şaşırdım. .
Gerçi yine memnun değilim şartlardan dolayı ama orası ayrı. .
Ama bence kpss yi dene derim....

Canım KPSS işlerini çok bilmiyorum devletle aram epey açık olduğundan, ama başka şehre çıksa bile, eş durumundan eşinin olduğu yere tayin isteme falan olmuyor muydu?
Kendi işini kurarsan tabii ki tutmama olasılığı var, ama kesin tutacak işler de oluyor, ne bileyim mesela, bir okulun yakınına küçük bir büfe açmak falan gibi.

Seni çok iyi anlıyorum .
Benim işim de seninki ne benziyor biraz.
Sana tavsiyem yeri geldi mi çek isyan bayrağını.
Zaten senden başka yapacak kimse yok mecbur geri vites yapacaklar

Bencede biraz daha dayan bu devirde istedigi gibi iste olan mi var hem yeni is bulamazsan duzeniniz bozulmayacak mi is bulmak cok zor daha iyisini bulana kadar cikma bence

Bir de sessiz biriyim üstüme gelen çok oluyor asıl benim dayanamadığım nokta bu..
Eğer asıl sorun buysa yalnız, o zaman boyut değişir biraz. Çünkü bu durum bu işten çıkıp başka bir işe girsen de devam eder. Unutmamak lazım ki, tüm patronlar biraz şerefsiz, tüm işyerleri az buçuk yersizdir. Tavrın, yapın bu şekilde olduğu sürece her yerde sıkıntı yaşarsın yani.

Şöyle söyliyim Unuttuğum yada hata yaptığım bir nokta da üstüme gelen arayıp ama merve hanım bu kaçıncı diyor bana halbuki hata kendisindedir asıl .. Suç bastırmaya çalışanlar vs .. Eşimde aynısını diyor memur olsan orada aynı diyor sen kendin sesini çıkartcaksın diyor .. Bu da çok zor.. Imkansız hatta çıkaramam sesimi

mutsuz bir işte çalışmak tüm hayatı etkiliyor malesef..çünkü evden çok orada zaman geçiriyoruz..daha az maaş al ama huzurlu mutlu olacağın bir işte çalış bence...

eşiniz haklı herkezli gerekli mesafede olup gerekli cevapları vermezseniz amir memurda olsanız yine aynı şey olur ilk iş yıllarında bende ezildim 8 yıl hiç yıllık iznimi bile vermediler yerime bakan yok diye ama bir süre sonra insan mecbursa şartlara alışıyor .ben mecburdum fazla şikayet edemedim ve kabullenip zorlukların üstesinden geldim şim ağır şartlarıda bir memurla kıyaslanamaz az ama bulunduğun yer çok küçük ve bizimde buradan ayrılma ihtimalimiz yok siizn gibi biraz dayanırsanız alışabilirsiniz belki.

Dayanmak için elimden geleni

Dayanmak için elimden geleni
sizi anlıyorum ben bu işe gideli 10. yıl ilk 8 senem çok zordu hamilelik ve sonra izinden dönünce bir anda kıymetli oldum ki ben çalıştırmazlar diyordum çünkü süt iznini vermeyiz demişlerdi ama şükür dilimi ısırıyım çok iyi.ilk çalışmaya başladığım aylarda annem işten çık dedi bi gün dedim neden gece ışıkları açın müdürüm ışıkları açın diye bağırmışım :) sürekli bu baskılardan kabus görüyordum meğersem konuşuyormuşumda uykumda ama hiç aklımdan geçirmedin işten çıkmayı direndim ama daha iyisini buluyorsan sakın çekme çünkü ne uzuyor ne kısalıyor insan böyle yerlerde herkez birbirinin hakkını yiyiyor inşallah daha iyi bir iş imkanı çıkar karşına.ben çocuğum oalna kadar sabah6.30 akşam kışın 19:00 çıkıyordum yazın 21:00-22:00 arası yazları pazar günü bile yarın gün çağırırlarda ve ne fazla mesai ne birşey .inşallah huzurlu çaluışacağınız bir iş çıkar karşınıza.

bende mezun oldum işe girdim 1000 tl maaş alıyordum maaşımın artırılacağını onlara 3 ay müsade etmemi söylediler kabul ettim o maaş hiç artmadı ben zaten patronumun bilgi birikiminden faydalanabilmek ve tecrübe için kabul etmiştim fakat bir süre sonra iyice can sıkıcı hale gelmeye başlamıştı tecrübesiz ve yeterli birikmişim olmadığı için dükkan da açamıyordum sabretmeyi denedim ..
aradan 2 yıl geçti durumlar iyice kötüye gitti maaşımı ödeyemedikleri için işten çıkarıldım . evden internet üzerinden çalışmaya başlamıştım birkaç iş bulup yaz ayımı idare etmiştim hiç beklemediğim anda bir yerden iş teklifi geldi ve şu an çalışıyorum çok ama çok memnunum ..yani bence sabredin biraz daha paranızı biriktirin başka işlere de bakın eminim size uygun bir yer bulursunuz

Merhaba benim çalıştığım şirkette 1 gün bile maaşım aksamadı o konuda iyi bir şirket .. Bizim maaş konuşma gibi bir hakkımız da yok belirlenen maaş var ve üç yıldır zam olmamış .. Herkes çok dertli .. Ilk başta maaşımın düzenli yatması vs bunlar hoşuma gidiyordu ama üstümün sürekli olmasa da arada bir bana kızması , başka insanların kılık Kıyafetten tutun hayatımı araştırması bunlar canımı fena halde sıkıyordu en son takmama kararı aldım neyi nerden aldığımı söylememek için unuttum ne zaman aldığımı diyordum iyi niyet ile sorulsa söylersin ama bakışlar bile farklı internetten sipariş bil veremezsin bir kere verdim olay oldu neden bize göstermedin vs.. Gizli mobing var sanki .. Maaş 1000 lira olsa ama hergün isteyerk gitsem ne iyi olurdu .. eşim yanımda oluyor gibi ama olmuyor gibi de davranıyor .. Çalış diyor benim işimde zor biraz daha sabret diyor .. Şaşırdım ben de canım ne yapıcam ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…