işimden nefret ediyorum bunalimdayim

AOF mezunu lafina neden insanlar bu kadar gocunmus anlayamadim, konu sahibesi o konuda hakli.

AOF asla 4 yillik normal bir universite hayatiyla denk olamaz, olmamali. Her gun okula gidip odeviyle, sinaviyla emek vermek sonucu ogrenilen bilgiyle uzaktan uzaga evden kitap okuyup sinava katilmakla ayni olabilir mi? Universite sinavi icin ter dokmekle AOfye kayit olmak ayni olamaz. Acik ogretimi ben universite olarak gormuyorum sonuc olarak.

Hiyerarsi bazli bir isyerinde memurluk gibi mesela, AOF mezunu biriyle normal universite mezunu biri ayni pozisyona gelmemeli zaten. ODTU muhendislik mezunu biriyle AOF muhendsilik mezunu birinin ayni isi yapmasini kafaniz kesiyor mu
mesela? Benim kesmiyor. ODTU mezunu olan nerde benim emeklerim demez mi? Der ve demeli de.

Devletin yaptigi zaten haksizlik, lakin tum kadrolar torpil derken zaten alanlarinda bilgisi, egitimi olmayan alakasiz kisilerle dolu zaten. Devletin memurluk konusunda yaptigi cogu uygulama yanlis zaten, devlet de boyle yapiyor diyip yanlis seyleri ornek gostermek de yanlis.

Konu sahibesini haksiz bulmadim, isyan etmekte hakli. Yanlis uygulamalara, haksizliklara goz yumula yumula bu ulke balciga donmedi mi zaten?
Özel sektör spesifik meslekler dışında diplomaya bakmaz. Yeni mezun bir makina mühendisi tecrübeli bir makina teknikerinden daha az maaş alır. Hatta amiri bile olabilir. Onun hazmedemediği o

sorunuza cevap vereyim en iyi devlet üniversitelerinde 1 ve 2 ye oynayan dünyada ilk 500 e girmiş bir okuldan mezunum 3 dil biliyorum tonlarca sertıkam var sürekli kendımı geliştirmek ıcın bırseyler yapmaya çabalıyorum gerçekten ıyı düzeyde genel kültüre sahibim ama yöneticiler ne kadar yalakaysan ona bakıyor artık bunlar boşmuş..
eger bukadar kalifiye elemansan sorun senin cesaretsizligin Kusura bakma ya aktif degilsun y d aslinda statunu korumayiseviyor risk alamiyorsun.

Uygulama anadolu üniversitesine geldi 4 yanlış 1 doğruyu götürme ygs-lys gibi oldu artık duyuru yapılmış.
arkadasim 4 defa ayni konuyu yazmissin ya. isterse 3 yanlis 1 dogruyu gotursun ben sabahlar kadar elimde not kovaladim ya. fotokopicilerde omrum gecti. o hocanin kapisi senin bu hocanin kapisi benim gezdim. okulda arkadaslarla sabahladigimizi kutuphanede yerde yattigimizi bilirim neyin kafasi bu?

açıköğretim mezunu değilim , okula giderek baska bır sehırde düzen kurarak okudum ancak; şöyşe bir durum daha var bence.
bizler derse girerek , öğretmenlerımız eşliğinde eğitim aldık.
aöf okuyan kişiler bu derslerin AYNISINI evlerınde sadece kendı ımkanları ıle çalısarak verıyorlar.

Onların işi daha zor bence .
Kitaplar aynı kitaplar dersler aynı dersler
Ama kendi imkanları ile evlerınde ders calıısyorlar, anlamadıkları bir durum olsa soracakları kımse yok, bölümlerinde not alacakları kımse, birlikte ders calısacakları kımse yok.

Acaba aöf lilerin okuması mı daha zor , yoksa bizlerin mi?

Tekrar söyluyorum aöf li değilim ama küçümseyenlere de karsıyım.
zerre alakasi yok. derslerin birbiri ile hic alakasi yok. jeza cozulen sorularin. test oluyor ya sinavlar dahasi var mi? 23 sayfa zaman sinirlamasi olmayan sinavlara girdim ben aksam 4 d baslayip 10da ciktigimiz kitap acik sinavlar olmasina ragmen kalem oynatamadigimiz sinavlar neresi ayni?
neyse aof culer Kusura bakmasin eger imkanin yoksa okumussan anlarimsaygi duyarim calismak zorunda kalmissin ya da evlendirilmissindir. ama sirf ders calismadin diye aof okuduysan kusur bakma ayni degilsin.

Özel sektör spesifik meslekler dışında diplomaya bakmaz. Yeni mezun bir makina mühendisi tecrübeli bir makina teknikerinden daha az maaş alır. Hatta amiri bile olabilir. Onun hazmedemediği o

O kadar cok cümle ile yazmak istediklerimi iki cümle ile özetlediniz :-) tam olarak bunu demek istiyordum.

Sevmedigin iste calismak zor.

Ilk mesajinda "bana emir veren insanlar dandik bölümlerden açık ogretimden falan mezun tipler ve neredeyse yaşıtlarım onlar deli gibi kazanırken benim iki kuruşa çalışmam zoruma gidiyor"

Bir mesajinda da "onların çalıştığı bölüme cok rahat geçme şansım var ama ben istemiyorum" demissin.

Ee gec o zaman. Onlarin kazandigini sende kazan. Onlarin yaptigini sende yap. Mevzu sirket ici konumum degil genel olarak memnun degilim dersen baskalarinin kazancina, egitimine laf etme. Is arayisin devam etsin. Bazen gec oluyor bazi seyler ama oluyor elbet. Allah gonlune gore versin.

eger bukadar kalifiye elemansan sorun senin cesaretsizligin Kusura bakma ya aktif degilsun y d aslinda statunu korumayiseviyor risk alamiyorsun.

arkadasim 4 defa ayni konuyu yazmissin ya. isterse 3 yanlis 1 dogruyu gotursun ben sabahlar kadar elimde not kovaladim ya. fotokopicilerde omrum gecti. o hocanin kapisi senin bu hocanin kapisi benim gezdim. okulda arkadaslarla sabahladigimizi kutuphanede yerde yattigimizi bilirim neyin kafasi bu?

zerre alakasi yok. derslerin birbiri ile hic alakasi yok. jeza cozulen sorularin. test oluyor ya sinavlar dahasi var mi? 23 sayfa zaman sinirlamasi olmayan sinavlara girdim ben aksam 4 d baslayip 10da ciktigimiz kitap acik sinavlar olmasina ragmen kalem oynatamadigimiz sinavlar neresi ayni?
neyse aof culer Kusura bakmasin eger imkanin yoksa okumussan anlarimsaygi duyarim calismak zorunda kalmissin ya da evlendirilmissindir. ama sirf ders calismadin diye aof okuduysan kusur bakma ayni degilsin.
biz de 4 günde 13 dersin sıvavına giriyorduk , kolay değildi.
evet açık kitap sınavlarımız oluyordu ama
ben işletme okudum .
işletme aöf kıtaplarını da gördum
dersler konular tamamen aynı idi,

istatistikte zorlandıım zamanlar olurdu okulda ama hocalara cıkıp sorabılırdık , çalıtırırlardı bizi.
ya da bölümün en iyi öğrencilerinden notları alırdık onlarla da calısırdık

evde okuyanlar nasıl geçecek , kime soracaklar .
tıp da okusam aöf okuyanları küçümsemıyorum

eski şirketimde mali ve idari işler müdürümüz lise mezunu idi onu ne yapacağız.
ya da adam lise mezunu ciddi torpili oluıyor , senin kaç mülakatla giremediğin işe, senin tepene hoppp yönetici olarak geliyor.

Aynı seyler , aöf okuyan biri zeki değildir, tembeldir , rahata alısmıstır vs ya da kolaya kacmıstır düşüncelerine ben katılmıyorum bu benim fikrim tabiki.

bence küçümseme değil yaptığı. Sınavda iyi puan almak için canını dişine takıyorsun. En iyi okulu kazanıyorsun. Mezun olma süreci zaten ayrı bir dert. İş hayatında ise bunca emek boşa gidiyor. Küçümseme değil, adaletsizlik
iş hayatında diplomadan çok deneyim çalışıyor. bakıyorsunuz adam lise mezunu ama deneyimli hopp iş kapıyor üni mezunu ise deneyimsiz diye işe alınmıyor.

Alıntıladığınız kısmı @2KediAnnesi yazdım ben.

Çalışırken bende işimden nefret ediyordum şimdi bebekten dolayı evde oturuyorum ve keşke yine çalışsam diye düşünüyorum. İşin kötü olabilir, oradaki insanları sevmiyor olabilirsin vs ama kesinlikle başka iş bulmadan bırakma derim.
Bu ülkede lise mezunu ve ön lisans bölümlerden bir sürü atama yapılırken. Dünya çapında çok kaliteli olan fakat ülkemizde bunun farkında olunmayan bölümlerden 10-20 kişi atıyorlar.
Uzun lafın kısası adalet yok bu ülkede bunları düşünüp kendini yıpratma

Aöf mezunuyum, örgünlere Aöf konusunda katılıyorum , bizden daha çok emek veriyorlar , üstelik biz 4. sınıfta deli gibi kpss ye çalışırdık , son bir hafta okul derslerımıze bakardık zaten test diye kolaylıkla veriyorduk , onlar 4. sınıfta yok tezdi yok projeydi falan derken kpss ye çalışma fırsatları olmadı bizler kpss den aldık 85 onlar aldı 70 biz yerleştık onlar açıkta kaldı , ne deseler sonuna kadar haklılar, ne kadar uğraşsalar maalesef birilerinin rant kapısı kimse duymuyor, Sizde bence kpss ye girin devlet daha rahat , başka bir alternatif aklıma gelmiyor.

yahu o zaman neden üniversite, bölüm diye bir şey var. İş hayatı dediğini şey tabii ki bölümle alakalı. Daha yeni TRT müdürü olarak tıbbi teknolog atandı. Şimdi ne alaka yani, o adamın orada müdür olması? sırf torpili var diye. Bu ülke böyle maalesef. Adam işe bile gitmiyor. Bence siz iş hayatını genelleme üzerinden yapıyorsunuz. Mesleğinizi çok merak ettim ayrıca.

Daha kötüsü de var. Hepimizin vergilerinin gittiği, üstelik kritik ve teknik bir iş yapan bir kurumda direktör paşa çocuğu . Adamın teknik bilgisi yok, teknik işler nasıl yönetilir bence bir fikri de yok ama kurumun PhD mezunu çalışanları önünde ceket ilikliyor. Komedi gerçekten.

Bende şunu anlamıyorum. Stes sıkıntı var nasil kilo alıyor insan. Grip bile olunca insanim cani istemiyor yemek. Masallah bence senin rahatın sa sorun yok. Istah da açık. Çok kibirli kıskanç bir yapın var bence. Birde şunu söyliyim hem işi begenmeyip hem şikayet edip hala çalışan insanlar varya. Bırak o zaman kardeşim çalışma. Bize mi çalışıyonuz sanki. Parayi yiyen siz neymiş iş böyle iş şöyle cart curt. Bulmuş da bunuyorlar. Yapamiyorsan ac yolu yapacak insan gelsin. Böyle bos yere yer kaplıyorsunuz.

önce karşındakini küçümsememeyi öğren yok aöf mezunu falan diye
kızın sorunları var ama senin takıldığın noktaya bak. aöf mezunu birinin, ankara'daki iyi bi okuldan çıkmış birine göre daha fazla maaş alması normal mi sence? bu küçümsemek değil yani.

Şuraya kadar okurken halinize üzülmeye başlamıştım ama sonrasını okumadım zaten.
Üniversiteden mezun olur olmaz kibirle mezun olmuşsunuz. İşin niteliklerini karşılamazsa, cimri bir patrondan söz etmiyorsan orada o insanlar çalışamaz zaten. Yüksek kariyer hedefiniz var ise 2,5 yılda kendinize düzgün bir kariyer hedefi çizemediyseniz o sizin niteliklerinizden kaynaklı. Kimse mezun olduğunuz üniversiteyi küçümsemiyor ama sorun sizden kaynaklı. Aöf için söylüyorum çok kaliteli bir eğitim vermemiş olabilir ama insanları küçümseyebileceğiniz anlamına gelmez. Bir zahmet sizde onların başardıklarını başarında onlar size emir vermesin siz emir verin. Dandik bölüm dediğiniz iş ile alakasız gördüğünüz olsa gerek. İşle alakasız bölümden mezunlar içinde bir şey diyemem. Devlet bile alakasız bölümlere alakasız insanları atayıp çalıştırırken patronların aynısını yapması garipsenemez bence. Siz ona buna b.k atacağınıza bu nefret dolu ve öfkeli ruh halinizi yeni bir iş bulmak için zorlayın. İstanbulu deneyebilirsiniz. Kariyer açısından daha kolay geçişler yapabilirsiniz.

bende aynı yerden sonra okumayı kestim....

tesekkur ederım benı anlayabılmıssınz evet biraz gergindim yazarken telefondan cok dıkkat edemedim anlatmak ıstedıgım bu sebeplerden dolayı işimi sevmiyorum ama ayrılamıyorumda yoksa derdim insanların mezun olduğu okullar değil okuyup adam olamayan da çok fazla bu ülkede

Estağfurullah sizi anlayabiliyorum icinde bulundugunuz ruh halinide tahmin edebiliyorum insallah tez zaman severek isteyerek ve hak ettihiniz konumda olacaginiz bir is nasip olur

Stajerlik donemimde bende ne yazik ki zaman zaman benzer durumlara sahit oluyordum ama emin olun cok iyi konumlara gelmis ve cok mutevazi insanlarin oldugu yerlerde var siz sadece bulundugunuz psikolojik ruh halinden dolayi boyle dusunuyorsunuz

Bende şunu anlamıyorum. Stes sıkıntı var nasil kilo alıyor insan. Grip bile olunca insanim cani istemiyor yemek. Masallah bence senin rahatın sa sorun yok. Istah da açık. Çok kibirli kıskanç bir yapın var bence. Birde şunu söyliyim hem işi begenmeyip hem şikayet edip hala çalışan insanlar varya. Bırak o zaman kardeşim çalışma. Bize mi çalışıyonuz sanki. Parayi yiyen siz neymiş iş böyle iş şöyle cart curt. Bulmuş da bunuyorlar. Yapamiyorsan ac yolu yapacak insan gelsin. Böyle bos yere yer kaplıyorsunuz.

içinizi ne kadar kötülük kaplamış hanfendi siz yeme bozukluğu diye bir şey var binge eating disorder diye biliyor musunuz strese girince insan yemeğe saldırıyor acıkmasa bile bana kıskanç ve kıbırlı dıyemessınız önce kendi üslubunuzu düzeltin benim konumdakı küçük bir detay sadece o , ayrıca tabiki çalışacağım bu kadar okulu evde oturmak için okumadım benım bulunduğum ıs yerınde ınsanlar 1 ay zor dayanıyor öyle kolay değil ayrıca yazdığımı bile doğru düzgün okumamışsınız borcum olmasa zaten direk istifa edip başka iş arıyacagım sadece tecrübeli kişilerden yardım istedim sizin gibi içi kararmış sıkıntıdan nereye saracağını bilemeyen tipler yazmasın

Sana bi şey söyleyim mi :)
Bir akrabam ilkokul mezunu ve senin bir yılda kazandığını bir ayda kazanıyor
Neyse
Önce Bi mütevazi olmayı öğren
Hem ultra süper okulun sana dilbilgisi dersi vermedi mi?
Paragraf ve noktalama işaretinden bi habersin
ben burda kompozisyon yazmıyorum , sadece derdimi anlatıyorum herkes anladığına göre bence sorun yok

Sevmedigin iste calismak zor.

Ilk mesajinda "bana emir veren insanlar dandik bölümlerden açık ogretimden falan mezun tipler ve neredeyse yaşıtlarım onlar deli gibi kazanırken benim iki kuruşa çalışmam zoruma gidiyor"

Bir mesajinda da "onların çalıştığı bölüme cok rahat geçme şansım var ama ben istemiyorum" demissin.

Ee gec o zaman. Onlarin kazandigini sende kazan. Onlarin yaptigini sende yap. Mevzu sirket ici konumum degil genel olarak memnun degilim dersen baskalarinin kazancina, egitimine laf etme. Is arayisin devam etsin. Bazen gec oluyor bazi seyler ama oluyor elbet. Allah gonlune gore versin.

teşekkürler ben zaten kımsenın kazandığında degılım ıyı calısıosa kazanır zaten o ufak bı detay ben sırket polıtıkasına kızıyorum sadece ama cok yanlış anlaşıldım tek bı noktadan üstüme gelindi

içinizi ne kadar kötülük kaplamış hanfendi siz yeme bozukluğu diye bir şey var binge eating disorder diye biliyor musunuz strese girince insan yemeğe saldırıyor acıkmasa bile bana kıskanç ve kıbırlı dıyemessınız önce kendi üslubunuzu düzeltin benim konumdakı küçük bir detay sadece o , ayrıca tabiki çalışacağım bu kadar okulu evde oturmak için okumadım benım bulunduğum ıs yerınde ınsanlar 1 ay zor dayanıyor öyle kolay değil ayrıca yazdığımı bile doğru düzgün okumamışsınız borcum olmasa zaten direk istifa edip başka iş arıyacagım sadece tecrübeli kişilerden yardım istedim sizin gibi içi kararmış sıkıntıdan nereye saracağını bilemeyen tipler yazmasın

Tatlim bana böyle laflarla gelme boşuna. Sadece ben degil cogu kisi sana kibirli ve kucumseyici olduğunu yazmış. Aklın yolu birdir. Ayrıca işin zorsa yapamiyorsan yine söylüyorum yapamayan şikayet etmesin açsın yolu yapacak kişi gelsin. Borcun varsa caliscaksan şikayet etmiceksin. Cevremde de hep bir mız mizlanma. Bu nedir? Şu aöf lafında çok saçma. O insan hem okuyup hem calismissa senden tecrübelidir. Bu ülkede diploma sadece bir kağıt parçasıdır. Oyle diplomam var 5 yil okudum okula gittim geldim yol teptim felan hic hikaye anlatmaya gerek yok. O adam isi biliyorsa gider bir kağıt parcasi alir yine çalışır. Türkiye de yasiyorsun bence fazla ucmayalim.

Back
X