• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşimi Aşırı Kafaya Takıyorum

zuzucuum

Ve insanlar,tercihleri ile kaderlerini imzalarlar.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2018
1.993
En iyi cevaplar
1
1.861
133
Merhaba kızlar güzel günler diliyorum öncelikle konum başlıktan da anlayacağınız gibi işimle ilgili...

İşimi aşırı kafama takıyorum normal hayatımda da böyle biriyim herşeyi dert ederim kendime ama işyerinde daha bir fazla oluyor bu durum havadan nem kapıyorum desem yeridir aslında işimi çok seviyorum bildiğim bir iş olduğu için mutlulukla yapıyorum fakat ciddi birşey olduğunda strese giriyorum mesela bir mesele hakkında mail atıp dönüş beklerken çok heyecanlanıyorum aklımı hiçbirşeye veremiyorum.

Bir hata yaptığımda o günüm mutsuzlukla yemek yiyememekle geçiyor halbuki düzeltilebilecek şeyler ve bugüne kadar hiç kötü birşey yaşamadım bu konular hakkında fakat yine de engel olamıyorum düşüncelerime.

Mesela bugün bir defter tasdikletmeye gittim firma yanlış yapmış birde üstüne ben defteri geç onaylattım gittiğim kurumun müdürü ilerde teftiş olursa sorun olabilir keşke böyle olmasaydı dedi ama yine de kaşe imza attı ben 2 senedir hiç teftişe denk gelmedim ama sabahtan beri ya teftiş olursa diye günümü helak ediyorum şuan.

Eşimle beraber çalışıyoruz zaten babasının yeri yani patronum kayınpederim başka yerde çalışsam neler olurdu kim bilir eşim çok kafana takıyorsun sen mi kurtaracaksın işyerini bırak boşver takılma ceza gelirse ödenir gibi şeyler söylüyor her seferinde ama ben kuruntularımı bırakamıyorum günlük hayatımı da çok etkiliyor bundan kurtulmak için ne yapabilirim?☹️

Eşimle beraber çalışıyoruz zaten babasının yeri yani patronum kayınpederim başka yerde çalışsam neler olurdu kim bilir

bence sıkıntı bu

yani mahcup olma hissi

başka yerde çalışsanız dersiniz ki çalışıyorum işte maaşımı veriyor diye canımı mı alacak, yanlışlık olmuş, hata insanlar içindir vs

ama konu eş ve ailesi olunca öyle olmuyor

belki bir yerde bizim gelin şöyle yaptı denilecek vs

hamilesiniz, sağlıkla kucağınıza alın

doğum sonrası işe dönmeyin

bir süre sonra başka yerde iş bulun

buradan edindiğiniz tecrübe ile olağan iş şartlarına alışırsınız ama burada çalışmaya devam ederseniz yüreğiniz hep ağzınızda olur

Korktuğunuz nedir? Temelinde yatan düşünce.. En kötü ne olabilir? En kötüsü olursa ne olur?
İnanın düşünüyorum bunu sürekli nolur ceza gelir ödenmez mi ödenir eski personellerde de ceza yiyen oldu tanık olduğum eninde sonunda ödendi bişey olacak hali yok ama bu düşünce bile içimi ferahlatmıyor...

bu arada aile işinde çalışmak zordur

bir seferinde bir arkadaşım patronu ve gelininin dedikodusunu yapıyordu

gelin bana "sabah saatine iş koymayın, kocama kahvaltı hazırlayacağım" demiş, eşi de aynı iş yerinde çalışıyor, o sabah denilen saatte onun da gelmesi lazım

kv de ben onun yaşında hem sabahın köründe işe gelirdim hem iki çocuğum vardı hem de kimse kahvaltısız yaşamazdı demiş

bakın bu insanlar ile ben hala aynı sektörde çalışıyorum, 10 yılı aşkın zaman geçti şimdi bu basit dedikoduyu hatırlıyorum

özetle canınızı sıkmak, sizi daha da germek istemem ama en güzeli aile işinde çalışmamaktadır

bence sıkıntı bu

yani mahcup olma hissi

başka yerde çalışsanız dersiniz ki çalışıyorum işte maaşımı veriyor diye canımı mı alacak, yanlışlık olmuş, hata insanlar içindir vs

ama konu eş ve ailesi olunca öyle olmuyor

belki bir yerde bizim gelin şöyle yaptı denilecek vs

hamilesiniz, sağlıkla kucağınıza alın

doğum sonrası işe dönmeyin

bir süre sonra başka yerde iş bulun

buradan edindiğiniz tecrübe ile olağan iş şartlarına alışırsınız ama burada çalışmaya devam ederseniz yüreğiniz hep ağzınızda olur
Eşimden hiç çekinmem sağolsun hep o yüreklendirir beni babam bişey diyemez ne diyebilir neyden çekiniyorsun çok çok alırım seni çıkarım işten diyor ama bu lafı bile beni korkutuyor onun ailesiyle arasını bozarım diye kayınpederim çok çok 2 laf söyler niye dikkat etmiyorsun der o kadar başka bişey demez bugüne kadar demedi de ama bilmiyorum hep diken üstünde gibiyim evet bebekten sonra asla düşünmüyorum çalışmayı zaten çok yoruluyorum

Başarısız olma korkusu veya rezil olucam düşüncesi mi acaba? Başka şeylerde de böyle hissediyor musunuz? İlk işimde ben de çok korkar stres olurdum, aşırı stresli bir yerdi ve ruh hastası patronlarım vardı. Akşam eve giderdim yine aklımda iş, ertesi gün olsun istemezdim. Öyle ki işten ayrıldıktan birkaç gün sonra stresi üzerimden atıp artık orada çalışmayacağımı idrak edebilmiştim. Başka bir yerde işe başladıktan sonra daha da emin oldum, gerçekten insanlar ne hatalar yapıyor. Üstelik bile isteye yanlış yapanların yüzü bile kızarmıyor. Siz elinizden geleni yaptıktan sonra hiçbir şey için kendinizi üzmeyin, strese de girmeyin. İşi işte bırakın, mesai bittiği an kafadan silmeye çalışın.

bu arada aile işinde çalışmak zordur

bir seferinde bir arkadaşım patronu ve gelininin dedikodusunu yapıyordu

gelin bana "sabah saatine iş koymayın, kocama kahvaltı hazırlayacağım" demiş, eşi de aynı iş yerinde çalışıyor, o sabah denilen saatte onun da gelmesi lazım

kv de ben onun yaşında hem sabahın köründe işe gelirdim hem iki çocuğum vardı hem de kimse kahvaltısız yaşamazdı demiş

bakın bu insanlar ile ben hala aynı sektörde çalışıyorum, 10 yılı aşkın zaman geçti şimdi bu basit dedikoduyu hatırlıyorum

özetle canınızı sıkmak, sizi daha da germek istemem ama en güzeli aile işinde çalışmamaktadır
Yok Allah var o konuda içim çok rahat kayınvalidem ben çalışıyorum diye gittiğimde suya sabuna asla dokundurmaz sen yoruluyorsun zaten otur der hamilelikten önce böyleydi şimdi daha da bir arttı zaten kayınpederim de aynı şekilde hiç iş buyurmaz bana sağolsun

Başarısız olma korkusu veya rezil olucam düşüncesi mi acaba? Başka şeylerde de böyle hissediyor musunuz? İlk işimde ben de çok korkar stres olurdum, aşırı stresli bir yerdi ve ruh hastası patronlarım vardı. Akşam eve giderdim yine aklımda iş, ertesi gün olsun istemezdim. Öyle ki işten ayrıldıktan birkaç gün sonra stresi üzerimden atıp artık orada çalışmayacağımı idrak edebilmiştim. Başka bir yerde işe başladıktan sonra daha da emin oldum, gerçekten insanlar ne hatalar yapıyor. Üstelik bile isteye yanlış yapanların yüzü bile kızarmıyor. Siz elinizden geleni yaptıktan sonra hiçbir şey için kendinizi üzmeyin, strese de girmeyin. İşi işte bırakın, mesai bittiği an kafadan silmeye çalışın.
Hayır uykusuz günlerim hariç işimi hep severek yaparım hatta sabahları sebebim yokken erken bile geliyorum eşim ısrarla 9 da gel dese de 8 de işyerinde oluyorum ☺️ Başarısız olurum korkum var galiba çocukluğumda da böyleydim sınavlara hep çok çalışırdım halbuki annem çok anlayışlıdır ama ben kendimi hep en iyisi olmam gerek annem mutlu olsun diyerek empoze ettim baba yok durum belli neyle mutlu olur diye düşününce derlerimle mutlu olur sonucuna ulaşıyordum genelde...

ama bu lafı bile beni korkutuyor onun ailesiyle arasını bozarım diye

yazımınızdan bunu tahmin etmiştim

işte sizi geren aman hata yapar mıyım sıkıntınızın temeli bu

sağlıkla kucağınıza alın, olmazsa da hamilelikte de ayrılın zira stres sizi daha kötü yapar

Yalnız değil miyim yani...🥲

Yok zuzu yalnız değilsin.
Bende muhasebeciyim hatta smmm olacağım daha bu işin stresi bitmiyor yani.
Sen sadece kafan da büyütme.

Çok zor da kalırsan kurallar, yönetmelikler var aç oku için rahatlasın :)

yazımınızdan bunu tahmin etmiştim

işte sizi geren aman hata yapar mıyım sıkıntınızın temeli bu

sağlıkla kucağınıza alın, olmazsa da hamilelikte de ayrılın zira stres sizi daha kötü yapar
Evet gelecek hafta bir personel alacaklar işi öğretip ayrılmayı düşünüyorum... Kayınpederim bebek arada bir geldiğinde ilgilenebileyim diye işyerinde oda yapmayı bile düşünüyor ama maalesef çalışmak istemediğimi en kısa zamanda söylemem gerekecek 🤦🏻‍♀️

Yok Allah var o konuda içim çok rahat kayınvalidem ben çalışıyorum diye gittiğimde suya sabuna asla dokundurmaz sen yoruluyorsun zaten otur der hamilelikten önce böyleydi şimdi daha da bir arttı zaten kayınpederim de aynı şekilde hiç iş buyurmaz bana sağolsun

verdiğim örnekte kv de aynı iş yerinde çalışıyor yani evde değil de ofiste geçiyor bu konuşmalar, tam açık yazamamışım

kv, kp gelin ve eşi birlikte çalışıyor, bir de benim arkadaş işte

hepsi meslektaş vs ama kv gelini, gelin kv yi çekiştiriyor :)))

Evet gelecek hafta bir personel alacaklar işi öğretip ayrılmayı düşünüyorum... Kayınpederim bebek arada bir geldiğinde ilgilenebileyim diye işyerinde oda yapmayı bile düşünüyor ama maalesef çalışmak istemediğimi en kısa zamanda söylemem gerekecek 🤦🏻‍♀️

onu yaptırma hiç

bebek misafir olarak gelirse kp in odasında takılır :)))

en güzeli elemanı hazırlayıp ayrılmak ama eşine de kibarca iletmek

çünkü kp diyecek ki zuzu işe gelmesin evde dinlensin ama sigortasını vs ödeyelim

bebek ele avuca gelince yine işe gider gelir zuzu

Yani en kötü işten atılırdınız ki kayınpederinizin yeri o yüzden bukadar dert etmeyin sanirim hamilesinizde stres bebeginizide huzursuz eder akışına bırakın isinizi duzgun yapın ceza gelirsede gelsin caninizdan onemli degil ya

Yok zuzu yalnız değilsin.
Bende muhasebeciyim hatta smmm olacağım daha bu işin stresi bitmiyor yani.
Sen sadece kafan da büyütme.

Çok zor da kalırsan kurallar, yönetmelikler var aç oku için rahatlasın :)
Ay geçen sene bi çalışanımız ba-bs bildirmediği için ceza yemişti de pat diye söylemişti ceza yedik diye çok şaşırmıştım ben olsam 40 takla atar günlerce boş duvara bakıp kara kara düşünürdüm ne diyeceğim diye ama o hemen söyleyiverdi keşke öyle olabilsem diye öyleee çok istedim kiiii bugünün meselesini kısaca özet geçeyim iş sağlığı güvenliği defterini geç tasdiklettim ama sadece ben suçlu değilim onlar da tasdiklenmemiş deftere bilgi yazmışlar İŞKUR müdürü keşke böyle olmasaydı teftişte sorun olur dedi düşündüm hiç teftiş görmedim ama şimdi her geleni teftiş müdürü sanıyorum...

Back
X