İşimi Aşırı Kafaya Takıyorum

onu yaptırma hiç

bebek misafir olarak gelirse kp in odasında takılır :)))

en güzeli elemanı hazırlayıp ayrılmak ama eşine de kibarca iletmek

çünkü kp diyecek ki zuzu işe gelmesin evde dinlensin ama sigortasını vs ödeyelim

bebek ele avuca gelince yine işe gider gelir zuzu
Yani personel olsun işi tek başına eline alsın da ben arada bir gider gelirim evde sıkılır mıyım diye çok düşünüyorum çünkü şimdi sigortam var maaşım iyi kazandığım resmen cep harçlığı oluyor eşimin herhangi bir maddi talebi yok (olursa elbette yardımcı olurum ama şuan öyle bir gündemimiz yok)rahatlığa da alıştım ama strese alışamıyorum😢

verdiğim örnekte kv de aynı iş yerinde çalışıyor yani evde değil de ofiste geçiyor bu konuşmalar, tam açık yazamamışım

kv, kp gelin ve eşi birlikte çalışıyor, bir de benim arkadaş işte

hepsi meslektaş vs ama kv gelini, gelin kv yi çekiştiriyor :)))
Ah ah onun işi daha fenaymış Allah yardım etsin 😕

Ay geçen sene bi çalışanımız ba-bs bildirmediği için ceza yemişti de pat diye söylemişti ceza yedik diye çok şaşırmıştım ben olsam 40 takla atar günlerce boş duvara bakıp kara kara düşünürdüm ne diyeceğim diye ama o hemen söyleyiverdi keşke öyle olabilsem diye öyleee çok istedim kiiii bugünün meselesini kısaca özet geçeyim iş sağlığı güvenliği defterini geç tasdiklettim ama sadece ben suçlu değilim onlar da tasdiklenmemiş deftere bilgi yazmışlar İŞKUR müdürü keşke böyle olmasaydı teftişte sorun olur dedi düşündüm hiç teftiş görmedim ama şimdi her geleni teftiş müdürü sanıyorum...

12 yıldır çalışıyorum daha bir kere teftiş yemedim :)
Bende söylerim hatalarımı daha iyi oluyor :D
Dedim ya zuzu çok sıkıntı olursa aç kuralları oku, işine göre sgk olur odalar olur onları ara bilgi iste.
Hani kendini zor da bırakma.

Yanlış yapa yapa öğreniyoruz sonucunda.

12 yıldır çalışıyorum daha bir kere teftiş yemedim :)
Bende söylerim hatalarımı daha iyi oluyor :KK70:
Dedim ya zuzu çok sıkıntı olursa aç kuralları oku, işine göre sgk olur odalar olur onları ara bilgi iste.
Hani kendini zor da bırakma.

Yanlış yapa yapa öğreniyoruz sonucunda.
Ay içim rahatladı istediğim cevap geldi şükür❤️

Ah ah bakmıyorum mu zannediyorsun bugün İŞKUR defter tasdiğini arattım da tasdikletmeyene 1200 küsür hiç defteri olmayana 35.000 TL cezası varmış.

Ben o 35.000 görünce ayılıp bayıldım sonra azcık kendime gelince konu açtım işte halbuki tasdikli defterim var ben gidip o noktaya takıldım huyum kurusun işte en kötüsüne odaklıyım daima...

Ay içim rahatladı istediğim cevap geldi şükür❤️

Ah ah bakmıyorum mu zannediyorsun bugün İŞKUR defter tasdiğini arattım da tasdikletmeyene 1200 küsür hiç defteri olmayana 35.000 TL cezası varmış.

Ben o 35.000 görünce ayılıp bayıldım sonra azcık kendime gelince konu açtım işte halbuki tasdikli defterim var ben gidip o noktaya takıldım huyum kurusun işte en kötüsüne odaklıyım daima...

Olur böyle şeyler takma :KK200:

Yok zuzu yalnız değilsin.
Bende muhasebeciyim hatta smmm olacağım daha bu işin stresi bitmiyor yani.
Sen sadece kafan da büyütme.

Çok zor da kalırsan kurallar, yönetmelikler var aç oku için rahatlasın :)
Bu Arada tebrik ederim bu kadar stres yetmemiş SMMM olmaya karar vermişsiniz 🙈umarım çok başarılı olursunuz 🤗

Yani en kötü işten atılırdınız ki kayınpederinizin yeri o yüzden bukadar dert etmeyin sanirim hamilesinizde stres bebeginizide huzursuz eder akışına bırakın isinizi duzgun yapın ceza gelirsede gelsin caninizdan onemli degil ya
Yok yanlış anlaşılma olmasın bu işin ağırlığını ve ceremesini çeken tek kişi olduğum için olabildiğince anlayışlı davranır kayınpederim yinede laf söz dinlemez biriyim maşallah anlatırken iyi uygulamaya gelince fıs oluyorum ölüm fermanım imzalanmış gibi stres oluyorum ve evet hamileyim bebişede üzülüyorum böyle olunca...

İnanın düşünüyorum bunu sürekli nolur ceza gelir ödenmez mi ödenir eski personellerde de ceza yiyen oldu tanık olduğum eninde sonunda ödendi bişey olacak hali yok ama bu düşünce bile içimi ferahlatmıyor...
Bence bir terapi alın

daha önceki işlerinizde de var mıydı bu durum ?
yoktuysa aile işinde olmanın getirisi bence. bir de kendi babanızın şirketi olsa rahat ama kp olunca ister istemez daha gergin olmuşsunuzdur.

Muhasebecisiniz stres göbek adımız.
Ama ben bu stresin altında aile şirketinde çalışmakta oldugunu düşünüyorum açıkçası ya başarısız olursam ya kp fln bir şey Der ise kendinize bu kadr yüklenmeyin eşinizin dediği gibi şirketi siz kurtarmayacaksınız sonucta .

daha önceki işlerinizde de var mıydı bu durum ?
yoktuysa aile işinde olmanın getirisi bence. bir de kendi babanızın şirketi olsa rahat ama kp olunca ister istemez daha gergin olmuşsunuzdur.
Yok zaten ilk çalıştığım yer belki aile işinden dolayıdır ama günlük hayatımda da bu kadar takıntılıyım işte ekstra artıyor durumlar... Babam vefat etti keşke şirketi olsaydı da çalışsaydım ama maalesef devlet memuru idi o da olanaksızdı yani 🤦🏻‍♀️

Muhasebecisiniz stres göbek adımız.
Ama ben bu stresin altında aile şirketinde çalışmakta oldugunu düşünüyorum açıkçası ya başarısız olursam ya kp fln bir şey Der ise kendinize bu kadr yüklenmeyin eşinizin dediği gibi şirketi siz kurtarmayacaksınız sonucta .
Ay çevremde muhasebeci arkadaşım olmadığı için bilmiyordum herkesin bunları yaşadığını yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi 🤗

Yok zaten ilk çalıştığım yer belki aile işinden dolayıdır ama günlük hayatımda da bu kadar takıntılıyım işte ekstra artıyor durumlar... Babam vefat etti keşke şirketi olsaydı da çalışsaydım ama maalesef devlet memuru idi o da olanaksızdı yani 🤦🏻‍♀️

aslında bu derece düşünmek daha çok hata yapmanın da önünü açıyor çoğu zaman. sakınan göze çöp batar misali. o yüzden telkin olacak şeyler bulmakta fyda var.
işinizi severek yapıyorsanız, içeriği size uygunsa bence keyif aldığınız yerlerine odaklanın. muhasebe kritik ve zor bir departman ama kilit bir rolde işleri iyi götürmenin hazzını düşünüp iyiye yorun derim.

aslında bu derece düşünmek daha çok hata yapmanın da önünü açıyor çoğu zaman. sakınan göze çöp batar misali. o yüzden telkin olacak şeyler bulmakta fyda var.
işinizi severek yapıyorsanız, içeriği size uygunsa bence keyif aldığınız yerlerine odaklanın. muhasebe kritik ve zor bir departman ama kilit bir rolde işleri iyi götürmenin hazzını düşünüp iyiye yorun derim.
Tabii ki çok severek yapıyorum hesap kitap insanlarla devamlı iletişim halinde olmak tam bana göre şeyler ama bazen bir nokta oluyor ve ben o noktada takılıp ileriye gidemiyorum sanki o anda mahsur kalmış gibi aynı konuyu düşün düşün dur 🤷🏻‍♀️

Merhaba kızlar güzel günler diliyorum öncelikle konum başlıktan da anlayacağınız gibi işimle ilgili...

İşimi aşırı kafama takıyorum normal hayatımda da böyle biriyim herşeyi dert ederim kendime ama işyerinde daha bir fazla oluyor bu durum havadan nem kapıyorum desem yeridir aslında işimi çok seviyorum bildiğim bir iş olduğu için mutlulukla yapıyorum fakat ciddi birşey olduğunda strese giriyorum mesela bir mesele hakkında mail atıp dönüş beklerken çok heyecanlanıyorum aklımı hiçbirşeye veremiyorum.

Bir hata yaptığımda o günüm mutsuzlukla yemek yiyememekle geçiyor halbuki düzeltilebilecek şeyler ve bugüne kadar hiç kötü birşey yaşamadım bu konular hakkında fakat yine de engel olamıyorum düşüncelerime.

Mesela bugün bir defter tasdikletmeye gittim firma yanlış yapmış birde üstüne ben defteri geç onaylattım gittiğim kurumun müdürü ilerde teftiş olursa sorun olabilir keşke böyle olmasaydı dedi ama yine de kaşe imza attı ben 2 senedir hiç teftişe denk gelmedim ama sabahtan beri ya teftiş olursa diye günümü helak ediyorum şuan.

Eşimle beraber çalışıyoruz zaten babasının yeri yani patronum kayınpederim başka yerde çalışsam neler olurdu kim bilir eşim çok kafana takıyorsun sen mi kurtaracaksın işyerini bırak boşver takılma ceza gelirse ödenir gibi şeyler söylüyor her seferinde ama ben kuruntularımı bırakamıyorum günlük hayatımı da çok etkiliyor bundan kurtulmak için ne yapabilirim?☹️
kayınpederinizden çok çekiniyorsunuz o halde

işinde çok hata yapan biri değilimdir.
büyük hatalar çok nadiren yaparım.
eğer yapılan hata ekip içinde büyüyorsa, müşteri tarafından krize dönüştürülüyorsa bayağı bi stres oluyorum.
bizde genelde müşteri tarafı dert ederse ekip dert ediyor.
dün de benzer bir durum oldu, tatil günü iş yaptığım için bir şeyi atlamışım ve dün gece geç saatte müşteri tarafından fark edilmiş.
ekip de kendiliğinden fark etmemiş falan.
ama benim de canım sıkıldı. hatasız yapmak varken neden? dedim. keşke daha dikkatli olsaymışım.
işimi seviyorum ama hatasız yapmak imkansız, ekipten önüme ne hatalar geliyor ohooo...
bugüne dek herhangi bir hatamdan dolayı ağır bir tepki almadım üstlerimden.
sene başında ucu hem bana hem de diğer arkadaşa dokunan bir hata olmuştu, diğer arkadaş maşallah güzel savmış başından bana kaldı.
gerçi ne konuştu patronla vs bilemiyorum ama.
patron da öyle sert yapan biri değildir, genel performans ve zam alma hakkındaydı toplantımız.
son zamanlarda motivasyonun düşmüş gibi falan dedi.
anladığım kadarıyla birileri patronla konuşmuş, wurstria böyle değildi sıkıntısı mı var acaba vs gibisinden konuşmuşlar :D yani hata yapmış olmanın stresi ayrı bir de haddine düşmeyen insanlar tutup yargı dağıtıyor falan hastayım böyle şeylere.
ben de hatamı kabul edip gerekli açıklamayı yaptım, sorun olmadı.
ha en kötü ne olur bu işi kaybederim.
alırım tazminatımı, alırım 6 ay işsizlik maaşımı başka işler kovalarım.
b planım var, onu uygularım. benden kıymetli değil.
bu iş şu an önümde başka fırsatları engelliyor olabilir. o fırsatları değerlendiririm.
hata tabii ki olur önemli olan üst üste devamlı olmasın. ayda alemde bir herkesin hata yapma hakkı var.
robot değiliz makine değiliz.
ilk iş yerimde hata da yapsam kendimi savunurdum, pek kabul etmezdim moralimin bozulduğunu çok belli ederdim.
sanki bu da diğer insanlara koz verirdi.
burası 2. iş yerim, ne zaman hata yapsam kabul ediyorum, özrümü diliyorum konuyu uzatmıyorum. onlar da uzatmıyor.
uzatmak, savunmaya geçmek, üzerine konuşmak yarayı kaşıyıp kanatmak gibi bişey.
zira belki karşımdaki için önemli değildir o kadar bu yaptığım hata. ya da daha önemli işleri vardır.
dediğim gibi en fazla çıkarırlar, elime 3-5 fazladan para geçer şu pandemi zamanı.
stres olmaktansa.

işinde çok hata yapan biri değilimdir.
büyük hatalar çok nadiren yaparım.
eğer yapılan hata ekip içinde büyüyorsa, müşteri tarafından krize dönüştürülüyorsa bayağı bi stres oluyorum.
bizde genelde müşteri tarafı dert ederse ekip dert ediyor.
dün de benzer bir durum oldu, tatil günü iş yaptığım için bir şeyi atlamışım ve dün gece geç saatte müşteri tarafından fark edilmiş.
ekip de kendiliğinden fark etmemiş falan.
ama benim de canım sıkıldı. hatasız yapmak varken neden? dedim. keşke daha dikkatli olsaymışım.
işimi seviyorum ama hatasız yapmak imkansız, ekipten önüme ne hatalar geliyor ohooo...
bugüne dek herhangi bir hatamdan dolayı ağır bir tepki almadım üstlerimden.
sene başında ucu hem bana hem de diğer arkadaşa dokunan bir hata olmuştu, diğer arkadaş maşallah güzel savmış başından bana kaldı.
gerçi ne konuştu patronla vs bilemiyorum ama.
patron da öyle sert yapan biri değildir, genel performans ve zam alma hakkındaydı toplantımız.
son zamanlarda motivasyonun düşmüş gibi falan dedi.
anladığım kadarıyla birileri patronla konuşmuş, wurstria böyle değildi sıkıntısı mı var acaba vs gibisinden konuşmuşlar :KK70: yani hata yapmış olmanın stresi ayrı bir de haddine düşmeyen insanlar tutup yargı dağıtıyor falan hastayım böyle şeylere.
ben de hatamı kabul edip gerekli açıklamayı yaptım, sorun olmadı.
ha en kötü ne olur bu işi kaybederim.
alırım tazminatımı, alırım 6 ay işsizlik maaşımı başka işler kovalarım.
b planım var, onu uygularım. benden kıymetli değil.
bu iş şu an önümde başka fırsatları engelliyor olabilir. o fırsatları değerlendiririm.
hata tabii ki olur önemli olan üst üste devamlı olmasın. ayda alemde bir herkesin hata yapma hakkı var.
robot değiliz makine değiliz.
ilk iş yerimde hata da yapsam kendimi savunurdum, pek kabul etmezdim moralimin bozulduğunu çok belli ederdim.
sanki bu da diğer insanlara koz verirdi.
burası 2. iş yerim, ne zaman hata yapsam kabul ediyorum, özrümü diliyorum konuyu uzatmıyorum. onlar da uzatmıyor.
uzatmak, savunmaya geçmek, üzerine konuşmak yarayı kaşıyıp kanatmak gibi bişey.
zira belki karşımdaki için önemli değildir o kadar bu yaptığım hata. ya da daha önemli işleri vardır.
dediğim gibi en fazla çıkarırlar, elime 3-5 fazladan para geçer şu pandemi zamanı.
stres olmaktansa.
Çok doğru söylüyorsunuz bende hiç tepki almadım ama nedendir bilinmez yine de yüzüme yansıyor stresim suratım direk beş karış oluyor eşimde bana Hep öyle söyler en fazla ne olabilir çok büyük tepki verirse senide alır işten çıkarım ne var yani diyor ama işte laftan anlamam 🙊

Back
X