işinde çok hata yapan biri değilimdir.
büyük hatalar çok nadiren yaparım.
eğer yapılan hata ekip içinde büyüyorsa, müşteri tarafından krize dönüştürülüyorsa bayağı bi stres oluyorum.
bizde genelde müşteri tarafı dert ederse ekip dert ediyor.
dün de benzer bir durum oldu, tatil günü iş yaptığım için bir şeyi atlamışım ve dün gece geç saatte müşteri tarafından fark edilmiş.
ekip de kendiliğinden fark etmemiş falan.
ama benim de canım sıkıldı. hatasız yapmak varken neden? dedim. keşke daha dikkatli olsaymışım.
işimi seviyorum ama hatasız yapmak imkansız, ekipten önüme ne hatalar geliyor ohooo...
bugüne dek herhangi bir hatamdan dolayı ağır bir tepki almadım üstlerimden.
sene başında ucu hem bana hem de diğer arkadaşa dokunan bir hata olmuştu, diğer arkadaş maşallah güzel savmış başından bana kaldı.
gerçi ne konuştu patronla vs bilemiyorum ama.
patron da öyle sert yapan biri değildir, genel performans ve zam alma hakkındaydı toplantımız.
son zamanlarda motivasyonun düşmüş gibi falan dedi.
anladığım kadarıyla birileri patronla konuşmuş, wurstria böyle değildi sıkıntısı mı var acaba vs gibisinden konuşmuşlar

yani hata yapmış olmanın stresi ayrı bir de haddine düşmeyen insanlar tutup yargı dağıtıyor falan hastayım böyle şeylere.
ben de hatamı kabul edip gerekli açıklamayı yaptım, sorun olmadı.
ha en kötü ne olur bu işi kaybederim.
alırım tazminatımı, alırım 6 ay işsizlik maaşımı başka işler kovalarım.
b planım var, onu uygularım. benden kıymetli değil.
bu iş şu an önümde başka fırsatları engelliyor olabilir. o fırsatları değerlendiririm.
hata tabii ki olur önemli olan üst üste devamlı olmasın. ayda alemde bir herkesin hata yapma hakkı var.
robot değiliz makine değiliz.
ilk iş yerimde hata da yapsam kendimi savunurdum, pek kabul etmezdim moralimin bozulduğunu çok belli ederdim.
sanki bu da diğer insanlara koz verirdi.
burası 2. iş yerim, ne zaman hata yapsam kabul ediyorum, özrümü diliyorum konuyu uzatmıyorum. onlar da uzatmıyor.
uzatmak, savunmaya geçmek, üzerine konuşmak yarayı kaşıyıp kanatmak gibi bişey.
zira belki karşımdaki için önemli değildir o kadar bu yaptığım hata. ya da daha önemli işleri vardır.
dediğim gibi en fazla çıkarırlar, elime 3-5 fazladan para geçer şu pandemi zamanı.
stres olmaktansa.