- 30 Ocak 2013
- 29.417
- 43.905
- 798
- Konu Sahibi ektekidosya
Nikah oldu mu ? Olduysa 6 ay çalışmaya gerek kalmadan istifa edip tazminat alabilirsin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bunları yaşayan ne ilk ne de son insansınız. Ben de aynı bu durumdaydımhaklısınız nankörlükte etmek istemiyorum ama sosyal hayatım hiç kalmadı bu altı ayda ev dizmem gerekiyor ama benim vaktim oturacağım evle aynı yerde olamama rağmen her şeyi telefondan seçerek yapmaya çalışıyorum evlenecek olmamın heyecanı bile yok içimde
Yani baska bir is bulmayi denesen evlenene kadar burada beklemene gerek yok .Tazminatta pek tatmin edici degil .haklısınız nankörlükte etmek istemiyorum ama sosyal hayatım hiç kalmadı bu altı ayda ev dizmem gerekiyor ama benim vaktim oturacağım evle aynı yerde olamama rağmen her şeyi telefondan seçerek yapmaya çalışıyorum evlenecek olmamın heyecanı bile yok içimde
Muhtemelen ilk iş tecrübeniz. Angaryaları nasıl savuşturacağınızı da zamanla öğreneceksiniz.
Açıkçası hepimizin karşısına dönem dönem sert, değişik yöneticiler/iş arkadaşları çıkmıştır. Bunlarla mücadele edebilmek kendinizi asgari düzeyde etkileyerek hayatınıza bakmayı öğrenmiş olacaksınız. İleride kayınaileniz ile ilgili ilişkileri yönetirken bile kolaylık olacak. :)
Onun dışında tazminatı almamak gibi bir lüksünüz yok nikahtan sonra 1 yıl içinde istifa edip kıdem tazminatınızı alabiliyorsunudüğü
OLMADI 6 AY SONRA OLACAKNikah oldu mu ? Olduysa 6 ay çalışmaya gerek kalmadan istifa edip tazminat alabilirsin
Tamam 6 Ay sonra nikah yapılınca istifa edip çıkabilirsiniz ve kıdem tazminatınızı ödemek zorunda ihbar ödenmez ama kıdem ödenir. Hatta işinizi garanti altına almak iÇin noterden yazdırabilirsiniz istifa mektubunuzuOLMADI 6 AY SONRA OLACAK
Zaten cok eski bi personel degil 2 senesi olacak gorunuyor kisinin. Ama ne olursa olsun hakkini almis olacak.Tamam 6 Ay sonra nikah yapılınca istifa edip çıkabilirsiniz ve kıdem tazminatınızı ödemek zorunda ihbar ödenmez ama kıdem ödenir. Hatta işinizi garanti altına almak iÇin noterden yazdırabilirsiniz istifa mektubunuzu
Şimdi çalışmak zorundaysan 6 ay sonra ne değişecek? Ev hanımı olmayı planlıyorsanız şimdiden işten çıkın o zaman.6 ay neyi değiştirecek ki? Ailenizle yaşıyorsanız tabi.Merhaba ben 1,5 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum. Dükkan gibi bir yer fatura kesmek satış müşteriyle ilgilenmek gibi işlerm var ön muhasebecilik adı altında bir sürü angarya işte yapıyorum. Patronum belkide dünyanın en sert insanı . Onu görünce bile stres yapıyorum . cumartesi günleri 1-2 saat geç çıktığım da oluyor ki zaten sabah 8,5 akşam 7,5 çalışıyorum . sorun şu ki iş bulmanın bu denli zor olduğu bu zamanda elimdeki işi sevebilmem için ne yapmam gerekiyor. 6 ay sonra düğünüm var başka bir ilçeye taşınacağım için işten ayırlacağım. Ama şuan ittire ittire işe geliyorum . 6 ay bana 10 yıl gibi geliyor artık . ne yapmam gerek .
evlilik durumundan yararlanmayacağım sanırım burada çalışan hiç kimse tazminat alamamış bıktırma yöntemi ile işçiyi istifaya zorlamışlar . ben de en çıkışımı isteyip işsizlik maaşı almayı düşünüyorum .
Böyle bir yorum yapmanız ne alaka. Kendisi evlenecekmiş hakları yanmasın diye bir öneri. Napsın 6 ay önce istifa edip evde mi otursunZaten cok eski bi personel degil 2 senesi olacak gorunuyor kisinin. Ama ne olursa olsun hakkini almis olacak.
Icimizde evli olanlar yada evlilik durumu olmayanlar ve is degistirmeye niyetli olanlar kac yillik calisan olursa olsun istifa edip cikiyor..
Askerlik harici erkekler de oyle..
Alacagi tazminat tatminkar bir rakam degil. Cikip evde otursun diye dusunsem zaten oyle yazarim.Böyle bir yorum yapmanız ne alaka. Kendisi evlenecekmiş hakları yanmasın diye bir öneri. Napsın 6 ay önce istifa edip evde mi otursun
EVET ALTI AYDA BAŞKA BİR İŞTE BULAMAM GİBİ EVLENDİKTEN SONRA OTURDUĞUM SEMTE YAKIN BULMAYI DÜŞÜNÜYORUM BURASI DA EVLİ BİR BAYAN İÇİN NE YAZIK Kİ UYGUN BİR YER DEĞİL ORTAM MUAMELE SAATLER ÜCRET VS GİBİBöyle bir yorum yapmanız ne alaka. Kendisi evlenecekmiş hakları yanmasın diye bir öneri. Napsın 6 ay önce istifa edip evde mi otursun
BENDE ONU YAZDIM ZATEN ÇIKIŞIMI İSTEYECEĞİM DEMİŞTİMEvlilik sebebiyle çıkarsanız issizlik alamazsınız istifa ederseniz de alamazsınız. Patron cikarmali
EV HANIMI OLMAYI PLANLADIĞIMI YAZDIĞIM BİR SATIR YOK EVLENDİĞİMDE ÇALIŞTIĞIM MEVKİYE DAHA YAKIN BİR İŞ BULMA UMUDU TAŞIYORUM SABAH AKŞAM İKİŞER SAAT OLARAK YOL ÇEKMEK İSTEMİYORUM BİRDE BU ÇALIŞMA SAATLERİNİN ÜZERİNE O YÜZDEN AYRILACAĞIMŞimdi çalışmak zorundaysan 6 ay sonra ne değişecek? Ev hanımı olmayı planlıyorsanız şimdiden işten çıkın o zaman.6 ay neyi değiştirecek ki? Ailenizle yaşıyorsanız tabi.
Nikahı bekleyin en azından bu zamana kadar çektiğinize değmez ama ufakta olsa bir tazminat alırsınEVET ALTI AYDA BAŞKA BİR İŞTE BULAMAM GİBİ EVLENDİKTEN SONRA OTURDUĞUM SEMTE YAKIN BULMAYI DÜŞÜNÜYORUM BURASI DA EVLİ BİR BAYAN İÇİN NE YAZIK Kİ UYGUN BİR YER DEĞİL ORTAM MUAMELE SAATLER ÜCRET VS GİBİ
EVLİLİK SEBEBİ İLE ÇIKACAĞIM ZAMAN İŞVERENE NE ZAMAN ÇIKACAĞIMI BİLDİRMEK ZORUNDAMIYIM6 ay dişini sık derim. sonra ihbar sürende olmayacak nikah durumundan tazminatını da alır çıkarsın. sık dişini sayılı gün çabuk geçer.