• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşimin ciddiye alınmaması

Daha önce çalışma hayatın olmadı sanırım. Ya da olmuştur ama uzun süreli olmamıştır.
Yeni mezun olan herkeste ben yaparım ederim, şöyle de böyle de üstesinden gelirim mantığı var.
Bende de vardı. Çok şükür mezun olur olmaz hemen işe girdim, üstelik de yükselebileceğim, oldukça iyi paralar kazanabileceğim, çok rahat bir işim var ama gel gör ki devleti düşününce, o olanakları, rahatlığı; böyle yaşanmaz diyorum.
Özel sektörde özel hayatın darbe alıyor bence. Hele ki senin işin çok daha güç olacak.
Bir yerlerden başlamak iyidir iyi olmasına ama bazen de uzun vadede düşünmek gerekir.
Mesela ben sabah 9 akşam 6 buçuk olarak çalışıyorum ve eve varana kadar kendime vakit ayıracak gücüm tükenmiş oluyor.
Sen de işin içine girince çok büyük ihtimalle "hayat bu değil" diye düşüneceksin. 5 bin - 10 bin kazansan dahi kendine vakit ayıramayınca, özel zevklerinle zaman harcayamayınca ot gibi hissediyorsun kendini.
Ben şu anda İstanbul'da yaşıyorum amaaa diyorum ki artık devlete gireyim de her yere giderim.
Yalnız tabii ki gönlüm ister ki çok yüksek puan alıp burada kalayım. Artık onun için çabalayacağım.
Sen de bunu yapabilirsin. Ama ben de ne desem etkisiz olacak biliyorum. Çalışmaya başlayınca anlayacaksın.
Başkaları hep konuşur bu arada, onları takma. Kendin yaşa, deneyimle ve öyle bir rota çiz. Hayat senin. Tavsiyelere kulak as ama küçümsemeleri gözardı et.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar
Hemen konuya giriyorum .
Ben yeni mezun çiçeği burnunda bir Matematik öğretmeniyim . Ve 22 yaşındayım
Fen edebiyat mezunu olduğum için ekstradan formasyon falan almam gerekiyor . İlerleyen zamanlarda onu da yapacağım inşallah
eğitimci bir ailenin eğitimci kızıyım .
Hepsi devletteler ama ben asla devlette öğretmen olmak istemiyorum .
Ömrümün en güzel yıllarını ailemden , dostlarımdan uzak geçirmek istemiyorum .
Bu yüzden daha mezun bile olmadan referansla bir dershaneyle anlaştım .
Normalin bir hayli üstünde , yeni mezun olan birinin alacağından hallice bir maaşla başlayacağım
Çok azimliyim ben ve bilgime de fazlasıyla güvenirim .
Bugüne kadar 15'e yakın özel öğrencimi matematikle barıştırdım , sevdirdim , öğrettim .

Sorun şu ki ;
Kimse benim işimi ciddiye almıyor .
Lafı geçince eksisonsuz da bir işini gücünü bulsaydı deniyor .
Yahu buldum işte işimi gücümü daha ne yapacağım .
Ben dershaneyle başladığım kariyerimi kolejle devam ettirmek istiyorum .
Bu güce sahibim bunu izah edemiyorum
Zor , yorucu olduğunu biliyorum .
Ama üstesinden gelirim taşı sıksam suyu çıkar .
Araba aldılar mezuniyet hediyesi
Sürekli babamın dediği şey işini gücünü bul da vergisini falan kendin öde .
Ben arabamın benzinini de koyarım , vergisini algısını da öderim dediğimde ;
Neymiş kazanacağım para , öğrenciyken harcadığım kadarmış ne gerek varmış evde oturup kpss çalışsaymışım
Kendi emeğimle kazanacağım parayı küçümsüyor

Birileri ee senin küçük kız mezun oldu ne yapacak şimdi dediklerinde nasip deyip geçiştiriyor
Söylemiyor bile dershanede öğretmen olduğumu .

Bu durum artık o kadar canımı sıktı ki sabah tartıştık bu sebepten .
Kabullendiremiyorum ya .
Herkes devlette çalışmak mı zorunda anlamıyorum
Nasıl artık benim bir işim olduğuna ikna edeceğim ben annemi babamı

Anne babanin soyledikleri basimizin ustune ama bir atasozu vardir . Milletin agzi torba degilki buzesin . Dinleme onlari bosver okulunu bitirmissin calisiyorsun kimseye meslek begendirmek zorunda da degilsin .

iphone dan kadinlar kulubu araciligiyla gonderilmistir

Valla insanlar sacma sapan konusuyorlar, neden yani, dersane ogretmenlerinin isi is degil mi? Bence aileniz de asiri tepki veriyor, isiniz var iste, neden hala issiz gucsuzmussunuz gibi bahsediyorlar sizden cozemedim. Benim icin onemli olan insanin hayatini kazanmasi, ekmegini gerekirse tastan cikarmasi, saygi duyulacak olan bu bence, kpss cilesiydi, torpil bulayim, devlete gireyim salla basimi al maasimi takilayim diye ugrasana kadar bence en mantiklisini yapmissiniz.

Ben senin ankarada olduğunu biliyorum geçen ankara buluşmasına gelememiştin :) canım ankaraya da atanırsın ben öğretmenim ankaraya atandım bi arkadaşım odtü matematik öğretmenliği mezunu ankaraya atandı ve doğu görevimizi yapıyoruz merkezde oturuyoruz...imkansız değil. Matematikten çok kişi alıyorlar başka bir matrmatikçi 70 puanla istanbula atandı.yani sen istedikten sonra yaparsın ama formasyonun olmadan ailen nasıl kpssden bi yeri yaz diyor anlamadım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bir yerlerden baslamak gerek ..
herkes memur olamaz ya ..
nerde çalısmak istiyorsanız çalışın ..
yeterki mutlu olun ..
başarılar dilerim ..

Konuya yapılan yorumları gorunce turkiyedeki devlet okullarında kalite neden bu kadar dusuk bir kez daha anladım. Meslek secimi denen sey, garanti meslek, 12 ay maas, ozluk hakları vs. tamamen maddi nedenlerle yapılmaz. İdeal dedigimiz sey bu saydıklarımızın cok otesindedir. Yorumları okudum da cogu devlet memuru ogretmen hanım islerinin ne kadar garantili, tatilli, az yorucu oldugunu yazmıs. Biri de cıkıp kendini gelistirmekten, verimli ders islemekten, mesleki yeterlilikten konu acmamıs. Bir insanın yapacagı meslegi sırf az eforlu diye tercih etmesi ne kadar yanlıs. Bu zihniyet yuzunden icinde ogrenme ve ogretme askı olmayan, kendini gelistirmeyen, meslege basladıgı yılla emekliligi arasında hicbir gelisme gosteremeyen ogretmenlerimiz var. Bunun tam adı kolaycılıktır.

Ote yandan konu sahibi istekli, azimli, kendini gelistirmek isteyen biri. Sizin garanticiliginizin yanında cok daha takdir edilesi. İnsallah cok basarılı olursunuz. Kimseye kulak asmayın

Back
X