İşimiz bitene kadar idare et!!

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.781
1.836
333
Selam kizlar

Moralim cok bozuk agladim aglicam nerdeyse. Basliktaki laf patronum tarafindan benim icin kullanildi. Bastan ozet gecmem gerekirse; ben ogrenciyim ve bi magazada kasiyer olarak parttime calisiyorum. Ayni magazada 2 yil calistim eski patronla aram acildi.( sinavim var ogun calisamam dedigim halde calismami istedigi icin) ve bana hicbisey soylemeden isten cikardi. Herneyse aradan zaman gecti yeni patron falan derken bikez daha basladim. Ama ise alinirken hakkimda ex patronla konusmuslar ve sagolsun "iyi caliskan ama kasada cok cekingen secim sizin " demis!! Anlicaniz bir sifir yenik onyargiyla basladim normalden kisa yapildi anlasma. Bugunde konusurlarken duydum. Teftise gelen buyuk patrona galiba kararsiz kaldiklarini soylediler oda islerin suan karisik oldugunu, hic kimse olmamasindansa en azindan(!) benim olmami ve bi sure idare etmelerini soyledi.

Okadar zoruma gittiki anlatamam nerdeyse cikip gelicektim. Ama hem isi zor bulmusken hemde biraz paraya ihtiyacim varken birakamadim bunuda yutmak istemiyorum sizce onlara nasil ders verebilirim?
Uzun yazdim kusura bakmayin

Işinizde başarılı olarak kendinizi kanıtlamanız yeterli ve en iyi cevap olacaktir

Işinizde başarılı olarak kendinizi kanıtlamanız yeterli ve en iyi cevap olacaktir

Elimden gelenin en iyisini yapiyorum ama inanilmaz zoruma gitti. Anlasmayi uzatmayi teklif ettiklerinde " sirf merakimdan soruyorum neyimi bukadar begendinizde anlasmayi uzatiyosunuz yoksa kotunun iyisi oldugum icinmi ?" Demeyi dusundum ama ses tonumun ayarini kacirip yuzgoz olmaktan korkuyorum.

Bence ders verilecek bir sey yok.
Bunu kisisel olarak algilamissin, o kadar da duygu karistirilmaz is hayatina.
Is hayatinda herkes kendi cikarina bakar. Oradaki patronun derdi, kendisine en cok fayda gosterecek elemani calistirmaktir. Senden beklenen performansi gostermediysen ya idare eder, ya cikarir, kendi insiyatifi.
Yani yapilacak birsey oldugunu sanmiyorum. Artik kendini kanitlayacak evreyi gecmissin. Ilerde cikarilacagin belliyse simdiden baska is bakmaya baslayabilirsin. Ama patronun o yorumunu sahsiyetine yapilmis bir hakaret olarak algilama. Is hayatina hos geldin.

Ne diye ders vermeye calisiyorsun ki?
Seni tanimiyorlar, hatta hakkinda iyi seyler duymamislar, anlayisla karsilaman gerekir.
Sen koy bakalim onlarin yerine kendini.
Bence uzulucek birsey yok.
Polemige de hic girme ilerde.
Isini yap, merak etme seni beyenirlerse tutucaklardir zaten.

İş hayatı böyle malesef.. artık işten çok lafa bakılır oldu.. sen yinede kanka ayağına girme ama tartışmada yaşama. bi mesafen olsun.

Bence üzülme. sen kasiyer doğmamış çok daha FARKLI yerlere layık bir insan olabilirsin. bu durumu amaca ulaşmak için basamak olarak gör. Belkide haklılar. O yüzden bir şey demeye gerek yok. Şimdilik geçimini sağla ve hedefe kilitlen. . .

Daha henuz duygularimla isi karistiriyorum sanirim. Beni uzen tonlamalar kelimelerin secimi oldu. Kotunun iyisi, idare et tarzi laflar canimi sıktı. Bide digerlerinin tatli dil gostererek isi savsaklamalari benim emeklerim gozumun onune geldi tabi.

O zaman yarin bir gun basina isten cikarilma durumu gelse yikilirsin. Fazla tepki gosteriyorsun, fazla duygusal.
Digerleri savsakladi, ben emek verdim, haksizlik yapildi tesellilerine hic girme. Tabii ki ozen gostermis olabilirsin, ama demek ki beklentilerini karsilayacak duzeyde degildi. Patronlar dalga gecmeye isci cikarmaz, illa ki bir cikari vardir. Nasil sen kendine en uygun, en guzel isi istersen, isveren de ayni sekilde isci arar.
Is yerinde bu tur durumlara soguk kanli yaklasmayi ogrenmelisin.

Zor bi durum, huzurunuz yoksa yeni bir iş bakabilirsiniz. İş hayatında daha neler neler göreceksiniz, böyle bakılınca bu haksızlık değilmiş diyebilirsiniz. Çok çalışayım ispat edeyim diye düşününce kimse aferin vermiyor. Olacak olan şey daha fazla sömürülmek oluyor malesef. İş hayatı politik olmayı gerektiriyor biraz, Çevrenizde yükselen tiplere bi bakın, ne dediğimi anlayacaksınız.

Hepinize tek tek tesekkur ederim, tecrube sahibi insanlarin fikirleri suan benim icin cok onemli. Duygusal algiladim evet ama sizcede bu lafiyla: suan isler karisik duzelene kadar tutalim sonra atariz demeye getirmemismi? Yani benim anladigim bu. Resmen kopruyu gecene kadar dayi demek istiyolar. Bende onlara bunun hesabini sormak.

İnsanlar neden bu kadar kötü?

Sonuna dek katiliyorum. Eski patronla aram iyiydi. Yada ben oyle sanmisim. Ne zaman cagirdiysa kostum. Ozamanlar sana minnettarim diyodu. Onceden ogun calisamam dedigim halde cagirip gitmeyince benden kotusu olmadi. Dahasi gercek sebebi bile anlatmamis ki anlasma yapilirken yeni patron" madem memnun degildi niye 2 sene sabretmis cekingen oldugunu anlamadi bu kadar gecmi surmus " demisti. Allaha havale ediyorum.

Ayrica bu tarz seyleri simdiden yasamayi ogrenmeyi kazanc olarak goruyorum. En azindan gercek(!) isime baslayinca nelerin bekledigini kestirebiliyorum.

Peki nasil davranmam gerek? İleride boyle biseyle karsilasinca gene sukunetlimi davranmaliyim? Yoksa cevap vermelimiyim? Simdiki isim parttime biri olmazsa hadi oburu, ya ilerisi?

Bana kalırsa öğrencisin zaten ne paralıycan adamların gözüne gireyim diye kendini. Derslerine vereceğin enerjiden çalacaksın. Şimdi sessiz sedasız çalış bir yandan da iş ara işi bulunca çık karşısına çat çat çat konuş. Bas istifayı çık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…