- 29 Mart 2012
- 1.781
- 1.836
- 333
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Işinizde başarılı olarak kendinizi kanıtlamanız yeterli ve en iyi cevap olacaktirSelam kizlar
Moralim cok bozuk agladim aglicam nerdeyse. Basliktaki laf patronum tarafindan benim icin kullanildi. Bastan ozet gecmem gerekirse; ben ogrenciyim ve bi magazada kasiyer olarak parttime calisiyorum. Ayni magazada 2 yil calistim eski patronla aram acildi.( sinavim var ogun calisamam dedigim halde calismami istedigi icin) ve bana hicbisey soylemeden isten cikardi. Herneyse aradan zaman gecti yeni patron falan derken bikez daha basladim. Ama ise alinirken hakkimda ex patronla konusmuslar ve sagolsun "iyi caliskan ama kasada cok cekingen secim sizin " demis!! Anlicaniz bir sifir yenik onyargiyla basladim normalden kisa yapildi anlasma. Bugunde konusurlarken duydum. Teftise gelen buyuk patrona galiba kararsiz kaldiklarini soylediler oda islerin suan karisik oldugunu, hic kimse olmamasindansa en azindan(!) benim olmami ve bi sure idare etmelerini soyledi.
Okadar zoruma gittiki anlatamam nerdeyse cikip gelicektim. Ama hem isi zor bulmusken hemde biraz paraya ihtiyacim varken birakamadimbunuda yutmak istemiyorum sizce onlara nasil ders verebilirim?
Uzun yazdim kusura bakmayin
Işinizde başarılı olarak kendinizi kanıtlamanız yeterli ve en iyi cevap olacaktir
Hiç kafana takma gayet kendinden emin çalış, bence bu konu hakkında konuşma.
Elimden gelenin en iyisini yapiyorum ama inanilmaz zoruma gitti. Anlasmayi uzatmayi teklif ettiklerinde " sirf merakimdan soruyorum neyimi bukadar begendinizde anlasmayi uzatiyosunuz yoksa kotunun iyisi oldugum icinmi ?" Demeyi dusundum ama ses tonumun ayarini kacirip yuzgoz olmaktan korkuyorum.
Bence ders verilecek bir sey yok.
Bunu kisisel olarak algilamissin, o kadar da duygu karistirilmaz is hayatina.
Is hayatinda herkes kendi cikarina bakar. Oradaki patronun derdi, kendisine en cok fayda gosterecek elemani calistirmaktir. Senden beklenen performansi gostermediysen ya idare eder, ya cikarir, kendi insiyatifi.
Yani yapilacak birsey oldugunu sanmiyorum. Artik kendini kanitlayacak evreyi gecmissin. Ilerde cikarilacagin belliyse simdiden baska is bakmaya baslayabilirsin. Ama patronun o yorumunu sahsiyetine yapilmis bir hakaret olarak algilama. Is hayatina hos geldin.
O zaman yarin bir gun basina isten cikarilma durumu gelse yikilirsin. Fazla tepki gosteriyorsun, fazla duygusal.Daha henuz duygularimla isi karistiriyorum sanirim. Beni uzen tonlamalar kelimelerin secimi oldu. Kotunun iyisi, idare et tarzi laflar canimi sıktı. Bide digerlerinin tatli dil gostererek isi savsaklamalari benim emeklerim gozumun onune geldi tabi.
Zor bi durum, huzurunuz yoksa yeni bir iş bakabilirsiniz. İş hayatında daha neler neler göreceksiniz, böyle bakılınca bu haksızlık değilmiş diyebilirsiniz. Çok çalışayım ispat edeyim diye düşününce kimse aferin vermiyor. Olacak olan şey daha fazla sömürülmek oluyor malesef. İş hayatı politik olmayı gerektiriyor biraz, Çevrenizde yükselen tiplere bi bakın, ne dediğimi anlayacaksınız.
Başlığı okuyunca aklıma pis şeyler geldi,sanırım içim fesat
Siz zamanla kendinizi kanitlarsiniz bu ön yargiyi da yikarsiniz dert etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?