- 5 Aralık 2013
- 8.080
- 7.070
- 198
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
İste tamda boyle vurdulu kirdili bi son istiyorum!Bana kalırsa öğrencisin zaten ne paralıycan adamların gözüne gireyim diye kendini. Derslerine vereceğin enerjiden çalacaksın. Şimdi sessiz sedasız çalış bir yandan da iş ara işi bulunca çık karşısına çat çat çat konuş. Bas istifayı çık
İste tamda boyle vurdulu kirdili bi son istiyorum!duygularima tercuman oldun sagol hatta keske ozamanda gitme deselerde simdide ben sizi istemiyorum desem . " sus sus, mutfakta konustuklarimizi duyabilir dediginizide duydum" desem. Cok kinlenmisim.
Harfiyen dogru ! Dusenin halinden dusen anlarmis misali. Hepsini yasiyorum hepsine de el mahkum raziydim ama yani gururda lazim. Yavas yavas baslayim aramalara madem.Bende çalıştım mağazada. Yazın başladım ve okul olmadığı için çalışma saatlerini esnek tuttum. Yeri geldi, öğlen yemeği süresinden fedakarlık yaptım, yeri geldi depo temizledim, yeri geldi vitrin düzenledim, hiçte gocunmadım. Part time olduğu için okul döneminde bana anlayış göstersinler istedim ki kendileri de aynısını söylediler. Okul başlayınca belirli günlerde gelirsin dediler.
Ama okul başladı ve benim istedikleri gün ve saatte gelmemem sorun olmaya başladı. Laf sokmalar, azarlamalar, iğnelemeler, saçma sapan kıskançlıklar. Okul başladıktan sonra sadece 2 ay dayanabildim. Benden çok memnunlardı, şok oldular ayrılınca.
Aslında mağazacılık olayı çok fena. Bir kere çalışma saatleri berbat, inanılmaz yorucu. Bazı şeyleri tolere edebilmen lazım. Ben okulla ayarlayamadım saatleri ama sen çalışmak zorundaysan görmezden geleceksin. Üzerlerindeki satış baskısını en iyi sen biliyorsun. Sallama, işine bak. Kendine başka iş ara bu süreçte eğer çok bunaldıysan ama kötü ayrılma.
De tabi. Hatta yılbaşı geliyor yılbaşına 2 3 gün kala yaparsan bu intikam tadından yenmez
Harfiyen dogru ! Dusenin halinden dusen anlarmis misali. Hepsini yasiyorum hepsine de el mahkum raziydim ama yani gururda lazim. Yavas yavas baslayim aramalara madem.
Hocanın söylediği iş fırsatı çok iyi ilk bunu değerlendir. Ben varım de. Sonra nezaman başlayabilirsiniz derse. Yılbaşına 1 hafta kala işten ayrılıyorum size uyarmı hocam de. Ayyy yerine geçip tüm eski patronlarım adına haykırabilirmiyim patronuna.Hahaha giderayak icimi dokerim zatencok sagol :)
Ayrıca yılbaşına 2,3 kala ayrılacağını söyle demiş bir arkadaşımız ama sakın öyle bir şey yapma. 15 gün önceden haber vermen lazım ayrılacağını. Yoksa yasal yollardan haklarını ararlar. İşverenin dava açma hakkı var. 1 ay bile olabilir bu süre. Araştır bunu. Ben 15 gün önceden haber vermiştim ayrılacağımı.
İstifa dahi yazmayim diyodum valla. Ama bizimkiler pek takilmiyo sanirim giren cikan belli degil cunku ama sagol uyardigin icin bide oyle ugrasmayim bunlarla.
Ayrıca yılbaşına 2,3 kala ayrılacağını söyle demiş bir arkadaşımız ama sakın öyle bir şey yapma. 15 gün önceden haber vermen lazım ayrılacağını. Yoksa yasal yollardan haklarını ararlar. İşverenin dava açma hakkı var. 1 ay bile olabilir bu süre. Araştır bunu. Ben 15 gün önceden haber vermiştim ayrılacağımı.
Seve seve !:) vicdansizlar ya kahrolsun kapitalizm diyolarya kahrolsun gercekten.Hocanın söylediği iş fırsatı çok iyi ilk bunu değerlendir. Ben varım de. Sonra nezaman başlayabilirsiniz derse. Yılbaşına 1 hafta kala işten ayrılıyorum size uyarmı hocam de. Ayyy yerine geçip tüm eski patronlarım adına haykırabilirmiyim patronuna.
Böyle insanlar dan nefret ediyorum. Yanlış falan anlamamışsın. Şimdi sen onlara bunu yapmazsan yarın bigün pat diye onlar seni kapı önüne koyacak ki bu büyük ihtimalle yılbaşı alışverişi biter bitmez olacak. Malum yoğun bir dönem. Her iş veren böyle yoğun dönem bitince elemana yol verir.
Evet hepsi kuralina uygun sigortali imza yok ama ay sonunda su kadar calistiniz sukadar alicaksiniz diye kagit geliyo hepimize. Aksaklik varsa soyluyoruz yoksa ne yaziyosa o geliyo normaldeHe bu arada senin sigortan varmı maaşını elden mi alıyorsun biyere aldığın ücret şukadar diye imza atıyormusun bordro veriyorlarmı
İşten ayrılmak isteyen çalışan nasıl bir yol izlemeli?Evet hepsi kuralina uygun sigortali imza yok ama ay sonunda su kadar calistiniz sukadar alicaksiniz diye kagit geliyo hepimize. Aksaklik varsa soyluyoruz yoksa ne yaziyosa o geliyo normalde
Cikom cok sagol yardimin icin. Ben profilimde yazdigindan belirtmedim yurtdisinda yasiyorum. Kanunlarin cok farkli oldugunu sanmam ama istifa yazmak gerek diye biliyorum. Ama ben ayrilirsam yazarmiyim bilmiyorumİşten ayrılmak isteyen çalışan nasıl bir yol izlemeli?
Haklı sebebi bulunmaksızın işten ayrılmak isteyen işçinin 6 ay çalışmışsa işten ayrılacağını iki hafta önce, eğer 6 ayla 1.5 yıl arası çalışmışsa 4 hafta önce, 1.5 yıl ile 3 yıl arasında çalışmışsa 6 hafta önce, 3 yıl ve daha üstü süre çalışmışsa 8 hafta önce bu iş yerinden ayrılacağını işverene haber vermek zorundadır. İşçi eğer derhal işten ayrılmak istiyorsa ve bu sürelere uygun olarak bildirim yapmazsa bu döneme ilişkin sürenin ücretini işverene peşinen ödemekle yükümlüdür.
Çalışanlar hangi durumlarda iş sözleşmesini feshedebilir?
Çalışanların iş sözleşmesini haklı nedenle feshi yürürlükteki 4857 sayılı iş kanununun 24. maddesinde düzenlenmiş durumda. Buna göre, çalışan, ilk olarak sağlık sebepleri (örnek olarak işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı, işin yaşayışı için tehlikeli olması, işçinin sürekli olarak yakında ve doğrudan görüştüğü işveren veya diğer bir işçinin bulaşıcı hastalığa tutulması halleri bu kapsamdadır), ikinci olarak ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri (örneğin işverenin işçiye cinsel tacizde bulunması, işçinin ücretinin kanun ve sözleşme şartlarına uygun hesaplanmaması ve ödenmemesi gibi haller ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan hallerden sayılır), son olarak da zorlayıcı sebeplerle (örneğin iş yerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebepler ) iş sözleşmesini, süre bitmeden veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir. Böyle bir durumda işçi derhal süresi içinde işverenine yazılı olarak fesih sebebini de açıkça belirterek fesih iradesini belirtmeli ve hak ettiği tazminatlarını talep etmelidir.
Ayrıca işveren, çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği işçiye yazılı olarak bildirmeden yapmışsa, işçi 6 gün içinde yazılı olarak değişikliği kabul etmemişse, değişiklik işçiyi bağlamaz. İşveren bu nedenle sözleşmeyi feshederse, İşçi tüm haklarını tazminat vs talep edebilir.
Bu koşullar olmadan işçi sözleşmesini fesh ederse işverenin işçiye ödemesi gereken tazminat ı işçi işverene ödemek zorundaymış.
Yazan arkadaşı görünce işkillendim araştırdım. Meğer haklıymış. Nolur bana 6 ay olmadı çalışmaya başlayalı diyin.
Aaa bidakka ya siz yeni patronla yeni sözleşme yaomadınızmı bu durumda 6 ayı doldurmuş olumuyorsunuz. Yani aynı gün çıkabilirsiniz işten.
Cikom cok sagol yardimin icin. Ben profilimde yazdigindan belirtmedim yurtdisinda yasiyorum. Kanunlarin cok farkli oldugunu sanmam ama istifa yazmak gerek diye biliyorum. Ama ben ayrilirsam yazarmiyim bilmiyorumbizim magazada biri gelip biri gidiyo benim en fazla gordugum isim siliniyo listeden okadar. Bide cok calisan oldugundan hergun calismiyo herkes oyle oyle anlasma sonuna kadar salliyolar sonrada is bitmis oluyo. Beni ilk attigindada sozlesmeyi uzatmadi okadar. Bidaha ne konustuk ne gorustuk taki simdiye dek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?