işin içinden çıkamıyorum-akıl verin arkadaşlar

Karsinizda edep nedir bilmeyen insanlar var...
Tum bu kinin, 7 cihana duyurmak istedikleri kizginliklarinin sebebi nedir?

kötü olaylar gerçekten. ama herkes neyi duyacakmış konunun temelinde bu var sanırım. ne yaptınızda herkes duyacak.

yazdıklarım hepinize komik geldi ve belki mantıksız. ama içinde bulunduğum ruh halini anlayamazsınız... ben buraya beni yargılayın eleştirin diye yazmadım. yol gösterebilrmisiniz diye ki yazdım. Biliyorum çarem değilsiniz ama yazıp rahatlamak istedim. çünkü konuşmaya anlatmaya paylaşmaya ihtiyacım var.kurum da çalıştığım için yazamadım gün içerisinde ve şimdi iki dk boşluk buldum yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım. Allah benim yaşadıklarımı kimseye yaşatmasın...ben hepinize paylasımlarınız için teker teker teşekkür ediyorum..iyiakşamlar...

"çünkü konuşmaya anlatmaya paylaşmaya ihtiyacım var." diyorsun hiç birşey anlatmıyorsun
ne anlattın ki ne için yol gösterelim
şu sebepten onlar da bu hale geldi demiyorsun
ve burada da ısrarla neden böyle yaptıklarını neye dayanarak yaptıklarını yazmıyorsun
demek ki söyleyemediğin bişeyler var
burda biz hiç bilmeden ne yapalım kv kp ne mi saydıralım?
müdürüne amirine varana kadar ne oldu böyle
ve madem hiç suçun yok ne diye şikayette bulunmuyorsun?

Arkadaslar gercekten allah cirkef insanlarla karsilastirmasin ..
En yakin arkadasimin yasadiklarindan biliyorum mukemmel bir esi ama bir o kadarda cirkef bi kayinailesi var ..
Arkadasim kayinvalidesiyle ayni bahce icinde ayri evlerde oturuyorlar .
Hersey sorun ama aklinza gelebilecek hersey .
Bir hafta sonu arkadaslarla beraber onlara gidecektik
ohafta sonuda uzaktan bi akrabalarinin dugunleri varmis ama davetiye kayinvalideye geliyor o yuzden arkadasiminda esininde dugunden haberi yok.
Cumartesi kayinvalidesi bugun dugun var hazirlanin diye geliyor arkadasimda neden once soylemediniz bugun misafirimiz gelicek diyor kayinvalide hic bisey demeden kapiyi carpip cikiyor ardindan 10 dakika gecmiyor kayinpeder giriyor eve
Sen nasil gelmezsin dugune diye sandalyeyi firlatiyor arkadasimin uzerine, dahada hirsini alamayip uzerine yuruyor esi ust kattan kosup yetismesse sanirim epey bi hirpaliycakmis .. babasini kolundan tutup zorla evden cikartiyor cocuk ve sonunda yine kari koca bizimkiler kotu oldu.
Herkes babasini evden kovan babasini doven cocuk diye biliyor ..
Cok zor bu en son olay o kadar cok sey yasadilarki anlatilacak gibi degil . Arkadasim cok sakin sessiz hanim hanim bi kizdi evlendikten sonra resmen coktu . Simdi psikolojik tedavi goruyor cunku cocuklarina bile sebepsiz bagiran sinirlenen bi insan oldu .. onlar icin gelinleri cok kotu nedeni isegelinlerinin arada sirada arkadadina gitmesi misafiri gelmesi onlarin suraya gidicez buraya gidicez komutlarina her zaman uymamasi sebep bunlar ..
O yuzden konu sahibi arkadasin anlattiklarina inaniyorum . Dunyada binbir cesit insan var . Rabbim iyilerle karsilastirsin..

bayramda gıttık 4 gun boyunca benı annemgıle bayramcı gondermedı. sonrasında telefonlara başladı.neymıste gorumceme abla demeısım kı aramızda 3 ay var. neymıste gorumcem benım evımı gormemıs. ...gorumcemı de yemıle soyluyorum nısanlandığımız gunden 7 ay oncesıne kadar her cuma her kandıl aradım. en son bana mubarek gunde pıslık aç köpek beni arayıp durma dedı. onun ustune annesinden cok ağır bı mesaj gedli. ve eşimde hamile olduğum için onların numarasını engelledi
Kendinize bu kadar hakareti nasıl ettirdiniz.
Neden aradınız bu kadar? Yüz bulmuş etmediği küfür kalmamış.
Ben sizin yerinizde olsam bu insanlardan uzak olmanın yollarını arardım,şehir değiştirmek gibi bir şansınız varsa kullanın.
Hamile bir insana böyle küfürlü konuşup ve isyerini arayıp ekmeğiyle oynayacak kadar gözü dönmüş bu insanların.
İşiniz çok zor. Allah yardımcınız olsun.

gelişme yok.malesef ki... dün eşimin cok yakın bir arkadası kayınbabamla konuşmaya gitmiş. af dileyecekmişim ben ve ailem... bulunduğum sehri değiştirip onların olduğu şehre yerleşecekmişim ve hatta onlarla aynı evde oturacakmışım. o zman benı baş tacı yaparlarmış...

bu arada bazı arkadaşlar konuyu tam anlatmadığımı vs söylemiş. lakin evde internete giremiyorum. mesai saatleri içerisinde alelacele ancak o kadar yazabıldım ve yazıyorum da... yazdıklarımın doğruluğunu yanlışlığını vs yi tartışana kadar mantıklı olup olmadığı sorgulayana kadar somut verileri değerlendirip bişeyler söyleyin istedim..

canim benim yasadiklarina cok uzuldum. tam butun sayfalari okuyamadim, ama 4 kez onlara gittiginde manevi eziyete ugramissin. son olanlar da cabasi. esin sadece numarayi mi engelledi yani butun bunlara karsi??? esinden de yuz bulmasalar yapamazlar bunlari diye dusunuyorum. gerci erkekler ana babalarina pek ses etmezler. benim esimde oyle, benim de birsuru seyime laf edildi daha 6 aylik evliyken. senin ilk yasadiklarina benzer seyler. daha en basinda esin konuya mudahale etseydi is buralara gelmezdi.
ama yine de durumlar bu kadar ilerlemisken, esinin konuya acilen el atip, ''hamile esime bunlari yapamazsiniz, anne babaliktan dahi reddederim'' demesi lazim. lazim ki bi silkelensinler.
sen sakin canini sikma. canini siksan da hic bisey degismeyecek. bebisini ve kendini dusun. bu halinle sana bunlari yapmislar ya, yerinde olsam bebegimi bile gostermem onlara. esini al karsina konus, ona karsi sicak ol ama. derhal biseyler yapilmali. allahlarindan bulsun terbiyesizler vicdansizlar.

Terbiyesizler, sen karnında oğullarının çocugunu taşıyorsun, seni baş tacı etmek için bundan ala sebep mi var?
Eşin senin yanında yer alıyorsa, senin haklı olduğunu, bu durumda madur olanın sen olduğunu biliyorsa, tabiki ailesine ve sana karşı ikili oynamadığından emin ol önce, adli bir işte çalışıyorsun madem, yolunu yordamını biliyorsundur, git şikayet et.. Böyle çirkeflerle uğraşılmaz ömür boyu. Görüşmezsiniz olur biter. Eşin görüşsün yine de görüşmek isterse ailesi sonuçta, ama tabiki senin hakkında arkandan bile laf söyletmemesi lazım. O da ağırlığını koysun birazcık canım, bebeğinizi taşıyorsun sen. Şuan senin en huzurlu geçirmen gereken zamanlar. Yaşadığın her stresin ya da her mutluluğun bebeğinin gelişimini etkileyeceğini unutma..
ALlahım kim olursa olsun hayırlı insanlarla karşılaşmayı nasip etsin.. Eş, dost, akraba hiç farketmez..

Somut verilerle bir değerlendirme istemişsiniz, kendimce somut verilerle yapılan değerlendirme sonuçlarım;

aramışta balayında duymamışım şerefsz teyzem çıltak bacım arasa hemen duyarmısım...el öpmeye gittik, annemin terbiyesizliğinden benim çeyizimn ne kdar kotu olduğuna, eğer bulunduğum meslek grubunda bulunmasam benı almıcağına, anamgilin beni oğluna yamadığıan varana kadar herşeyi duydum, yuttum geldim. ikinci kez gıttık daha ağırlarını duydum, 3. kez de aynısı tekrarlandı. dorduncu de bende patladım. kımse kımseyı sevmek zorunda değil ama oğlunun hatrına sen bana bende sana saygı duycaz dedım.bayramda gıttık 4 gun boyunca benı annemgıle bayramcı gondermedı. sonrasında telefonlara başladı.neymıste gorumceme abla demeısım kı aramızda 3 ay var. neymıste gorumcem benım evımı gormemıs. ...gorumcemı de yemıle soyluyorum nısanlandığımız gunden 7 ay oncesıne kadar her cuma her kandıl aradım. en son bana mubarek gunde pıslık aç köpek beni arayıp durma dedı. onun ustune annesinden cok ağır bı mesaj gedli. ve eşimde hamile olduğum için onların numarasını engelledi

Benim için bunlar yeterli oldu..
"Şerefsiz Teyze - Çıltak(?) Bacı" gibi, normal şartlarda herhangi bir insanın, hatta insanın kendi baba ya da annesinin bile söylemesine müsaade edilmeyecek iki laf... Bunları işittiğinizde de 100% haklı durumda iken, neyin hatırına görmezden gelip el öpmeye gittiniz?

Hadi gittiniz.. Annenize hakaret işittiniz ki bu normal, yanlış anlamayın, üsttekilere tepki vermeyince bayağı bir kapı aralamış oldunuz kendilerine, dolayısıyla çehiz gibi detay bir şeyi bile dillendirmekte haklı görmüşler kendilerini ve bir sürü şey işitmişsiniz. Yutmuşsunuz.. Neyin hatırına yuttunuz bu cümleleri?

Hadi yuttunuz.. İkinciye gittiniz.. Aynısı oldu.. Hadi affettiniz, üçüncüye gittiniz.. Yine aynısı oldu.. Dördüncüyü beklediniz patlamak için ki artık geç kalınmıştı. Size duyulması gereken saygının mesafesini çoktan kaybetmişlerdi. Yeniden bu mesafeyi alabilmek için de oldukça cahil insanlar oldukları yazdıklarından belli.
Bayramda gittiniz... annenize göndermedi.. Görümceye abla diyeceksin diye dayattı. Görümce size "Aç köpek?" ben yazarken bile imtina ediyorum, dedi... Ve siz neyin hatırına yuttunuz bu cümleleri...

Sizi herşeyi herkese anlatmakla tehdit ediyorlar.. Muallak... Akıl hastanesinde yaşıyor olsalar, inanacağım. Bu kadar tutarsız, terbiyesiz insan olabilir de, sizin hiç mi saygınız yok kendinize, yetiştirildiğiniz aileye? Nasıl müsamaha gösterir, nasıl bu kadar ağır lafları işitebilirsiniz? Eşinizi sevin elbette.. Evladınıza da Allah ömür versin... Ancak konu bana inanılmayacak kadar tutarsız, kopuk ve açıkçası taraflı gözüktü... Somut verilerde gariplik var...
Burası özgür bir forum, elbette paylaşın...
ama bu somut verilerle, kanaatimce suç size çıkar...

Lütfen önce kendi değerinizi kendinize verin,
Selamlar,

Kendimi geçtim(ki bende asla müsade etmem yutamam)eşimin ailesi benim ailemebu tarz mesaj gönderecek babam abim varya sessiz kalicak ha, of yani ..!ailen neden sessiz kalıyor ki,hem kendilerine edilen hakaret leri yutuyorlar,hem kızlarina,entresan..!

esinin ailesi niye seni amirine sikayet etti ? bize anlatmadigin baska bir sey var mi? yanlis anlama seni suclamiyorum ama seni neyi anlatip rezil etmekle sucluyor cumle aleme ?

Back
X