• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşin içinden çıkamıyorum :/

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar,
Daha öncede açmış olduğum konuya istinaden firmam ile hala sorun yaşamaya devam ediyorum.
3 aydır maaş alamıyoruz herkes isyan etmiş durumda artık bende dayanamıyorum daha 4 aylık evliyim borçlarımız var ve sıkıştık iyice :( 3 aydır iş arıyorum fakat hiçbir yerden dönüş alamadım .
Şirketin durumu gittikçe kötü bir duruma doğru yol aldı artık maaş konusunda sürekli 5-10-15 gün şeklinde oyalanıyoruz. İçeride param kalmasın diye bekliyorum ama zaman aleyhime işliyor sanki.
Ben evlilik nedeniyle artık ayrılma kararı aldım fakat ayrıldığım gün paramı veremeyeceklerini biliyorum
bana yine bir zaman diliminde ödeyeceğini söyleyecekler ve yine sözlerinde durmayacağından emin oldum galiba artık. Bu durumda ihtar çektirsem bundan sonra ki durum ne olur? İhtara rağmen ödemezler ise mahkemelik olacağız bu durumda çevremdeki arkadaşlarım mahkeme halinin yıllar aldığını kazansam bile yine uzun zaman bekleyeceğimi söylüyorlar, bazı arkadaşlarım ise şirket ile anlaş seni kendileri çıkarsın işsizlik al tazminatı isteme diyorlar ben ne yapacağımı gerçekten şaşırdım :( Uykularım kaçtı artık

İssizlik maasi cok degil malesef asgari ucret bile aliyor olsaniz issizlik maasi yari yariya geliyor bu daha zor olur tazminatiniz ne kadar olur ?

Merhabalar,
Daha öncede açmış olduğum konuya istinaden firmam ile hala sorun yaşamaya devam ediyorum.
3 aydır maaş alamıyoruz herkes isyan etmiş durumda artık bende dayanamıyorum daha 4 aylık evliyim borçlarımız var ve sıkıştık iyice :KK43: 3 aydır iş arıyorum fakat hiçbir yerden dönüş alamadım .
Şirketin durumu gittikçe kötü bir duruma doğru yol aldı artık maaş konusunda sürekli 5-10-15 gün şeklinde oyalanıyoruz. İçeride param kalmasın diye bekliyorum ama zaman aleyhime işliyor sanki.
Ben evlilik nedeniyle artık ayrılma kararı aldım fakat ayrıldığım gün paramı veremeyeceklerini biliyorum
bana yine bir zaman diliminde ödeyeceğini söyleyecekler ve yine sözlerinde durmayacağından emin oldum galiba artık. Bu durumda ihtar çektirsem bundan sonra ki durum ne olur? İhtara rağmen ödemezler ise mahkemelik olacağız bu durumda çevremdeki arkadaşlarım mahkeme halinin yıllar aldığını kazansam bile yine uzun zaman bekleyeceğimi söylüyorlar, bazı arkadaşlarım ise şirket ile anlaş seni kendileri çıkarsın işsizlik al tazminatı isteme diyorlar ben ne yapacağımı gerçekten şaşırdım :KK43: Uykularım kaçtı artık
Allah yardımcın olsun

Bence doğru olanı yapın
Önce bir avukatla konuşun sonra evlilik sebebiyle ciktiginizi söyleyip tazminatınızı isteyin yıllarda .geçse hakkınızı arayın erkenden
Bildiğim kadarıyla iflas gösterince şirketin hiç bir sorumluluğu kalmıyor işçiye

Valla benim abimin içeride 1 yıllık maaşı vardı nerdeyse, ihtar çektirdikten sonra mahkeme safhasına geçildi, 1 yılı bulmadan aldı sanırım hem tazminat hem de içerideki parasını. Tam detaylı bilmiyorum ama bu sürede aldığına eminim çünkü borçluları kapıya dayanmıştı. Ödeme yapınca rahatladı.

Şirketle anlaşsan durumları kötüyse yine seni çıkarıp Kıdem ihbar vermezler ki ... Normalde onlar çıkardığında ihbar ve Kıdem hakkın var.
Evlilik nedeniyle iş akdini fesih et pazartesi de işe git ver evraklarını sonrada çalışma 1 hafta içinde paranı vermezlerse de ihtar gönder yine vermezlerse de dava aç . Vermeme imkanları yok dava sonunda mecbur verecek . Yıllarca da sürmez ayrıca . 3 sene bile sürse zaten 3 sene sonraki faiz Oranı ile alırsın Maaşını .

3 yıldır çalışıyorum asgari ücret alıyorum işyerinde 4-5 kişi kaldı
Bence tazminatınızdan vazgeçmeyin derim. 6 bin küsür tazminatınız var, bir de yıllık izin filan varsa 7-8 bini bulur. Alacağınız işsizlik maaşı tahmini 700-800 filan olur.

Evlilik nedeniyle ayrılırsanız işsizlik ve ihbar alamazsınız. Varsa yıllık izin ve kıdem alirsiniz. Ihtar çekin örneğin 7 gün içinde ödenmesi diyerek ödemezlerse dava açarsınız ama hâcize kadar gideceği için ödememe ihtimallerini dusunmuyorum. Haciz olumsuz bir durum sirketler icin. Anlaşmaya yanaşırlarsa ihbar kıdem öderler işsizlikten faydalanırsınız tabi bu sizin için daha iyi olur

Back
X