İşin içinden çıkamıyorum

Ben idrak ediyorum.Olmasi için cabaliyirum.Bilmedgim konular hakkında buradaki abla Lara kardeşlerden akil alıyorum sadece buda benim en doğal hakkım.
Olması için çabalayacaksın zaten ama çocuk veremiyorum diye düşünme uzulmeyi bırak öncelikle herşeyin vakti saati var belki benim hic çocuğum olmayacak bu benim elimde değil onu demek istiyorum

Ailenizde hic sigortali calisan yok sigortanızı neden yapmıyorlar o da suç sikayet edin arayin sgkyi
Ayric ilcenin sosyal hizmetler yardim vakfina basvuru yapin sigortali olmadiginiz orda gorunecektir para yardimi da yapiyorlar eşiniz ya da siz görüşün

Asla. Durumu kotu diye niye cocuk sahibi olamayacakmis. Durumu kotu olup da bu ulkeye doktor muhendis ogretmen olan arkadaslarim var. Zira devlet bugun bu konuda daha etkili. Yardim da ediyor.

İyi de ben çocuk sahibi olma demedim ki. Biraz daha geleceğini garanti altına almadan neden adım atıyorsunuz dedim. Biraz daha dikkatli okuyun bence. Ayrıca ekonomik durumu kötü olanlar bir yere gelemez gibi bir şey de düşünmedim, yazmadım da. Bunun mühendis doktor vs olmakla ne alakası var? Sözlerimi farklı yere çekmeyin rica ediyorum. Ayrıca devlet evet yardım ediyor ama öyle her durumh kötü olana değil, yardımın da belirli şartları var.

Mrb 24 yaşındayım 6 senedir evliyim çocuk yok.Maddi durumuz iyi degil.Dr musyafa Eraslan ilaçları için bir miktar butceden zarzor toparladık.k5 birde seretan diye bir ilaç dedi toplam 300 TL.Benim bütçeme uymuyor ama anne olmak için disimi sıkacağız.Bende problem pko.Birde anne olamıyorum diye kendimi hep eksik görüyorum.Esimi çok seviyorum oda beni seviyor,ben bir çocuk bile veremiyorum diyirum bazen kendi kendjme bir ara üç ay ayri kaldim boşanmak için ama yine bir araya geldik sirf çocuğum yok diye .Ama yapamadik yine beraber olduk.. Allah'ım isyeueh herkese versin cocuk sahibi olanlarda çocuklarıni onlara bağış lasin.Bir kere hamile kaldim düşük oldu.Karmakarısık yazmış olabilirim şimdiden ozur dilerim.Gece günduz hep akkimda olacak mı olmayacak mi.Birde ben eşimin günahını da girmiş oluyor muyum acaba ne olur ablalar kardesler bana bı yardım cı olun.Allah razi olsun
Gözünü sevim böyle dolandırıcalara kanma paranı verme bu ilaçlar yüzünden yüzle ce kişi böbrek yetmezliğine girdi hastalara daha çok zarar verdiler üniversite hastanesinde infertilite doktorları var onlara gidin

Gözünü sevim böyle dolandırıcalara kanma paranı verme bu ilaçlar yüzünden yüzle ce kişi böbrek yetmezliğine girdi hastalara daha çok zarar verdiler üniversite hastanesinde infertilite doktorları var onlara gidin
Mrb yok almayacam hem pahalı hem zararlı.Ne yalan söyleyeyim o kadar met ettiler ki bende saf gibi inandım ama kargo dhaa gelmedi gelse almam diyecegim

Mrb yok almayacam hem pahalı hem zararlı.Ne yalan söyleyeyim o kadar met ettiler ki bende saf gibi inandım ama kargo dhaa gelmedi gelse almam diyecegim
Aynen geri gönder hastaneye git tüp bebeğinde bir kısmını sgk karşılıyor tedavi olun eşinle

mutluluk parada pulda degil ...az mıktardada olsa saglıdıgınız olanakları sevgiyle vermekte cocuga...ben oglum tektı...14 sene sevgimıde vermeye calıstım...herturlu ımkanın en guzelınıde yapmaya calıstım...soyle cocuklugumda annemın bir simidi 5 bolmesınden dusen parcadakı mutlulugu goremedım gozlerınde....sadece su var eger ahlakı egitim veremıyeceksek sevgi veremıyeceksek ..anne baba biribirini anlamıyor sureklı kavga varsa tamam o ortamda cocuk sahibi olmaya bende karsıyım....ama ılla ozel okullarda okuyacak her cocuk dıye birsey yok..unutmayın teog birincileri koylerımızde cobanlık yapıp devlet okulunda okulan kırsal cocuklarımız arasından cıktı kacyıldır....bız hep burs sınavlarını kazanarak okuduk unuversiteyi...Allah akıllı cocuklar versın valla hersey yol alıyor..kpsss sınavına param yoktu...sadece soru cozerek kazandım...mıllet dersanelere gıdıyor kazanamıyor...yeterkı ıstesın cocuk.
Valla ablam çok duygulandım.Allah razi olsun.Allah a Şükür evliliğimde sıkıntı yok.Zagen mutsuz olsam saygı sevgi olmazsa çocuk aklımın ucundan bile geçmez çok tşk ederim

İyi de ben çocuk sahibi olma demedim ki. Biraz daha geleceğini garanti altına almadan neden adım atıyorsunuz dedim. Biraz daha dikkatli okuyun bence. Ayrıca ekonomik durumu kötü olanlar bir yere gelemez gibi bir şey de düşünmedim, yazmadım da. Bunun mühendis doktor vs olmakla ne alakası var? Sözlerimi farklı yere çekmeyin rica ediyorum. Ayrıca devlet evet yardım ediyor ama öyle her durumh kötü olana değil, yardımın da belirli şartları var.
Biraz daha gelecegini garanti altina alma kriteri nedir sizin icin. Bu insanlar ne oluesa olsun cocuk sahibi olmak istiyorlarsa biz asla onlerine asmalari gereken engeller koyamayiz. Cok alakasi var doktor muhendisle cunku gecmisin zor durumlarinda okuyan gencler bunu basardilar. Bu ailenin cocugu da bunu basarabilir. Cunku bazilarinin gelecegini ne zaman garstiye alacaginin garantisi yok.

Mrb 24 yaşındayım 6 senedir evliyim çocuk yok.Maddi durumuz iyi degil.Dr musyafa Eraslan ilaçları için bir miktar butceden zarzor toparladık.k5 birde seretan diye bir ilaç dedi toplam 300 TL.Benim bütçeme uymuyor ama anne olmak için disimi sıkacağız.Bende problem pko.Birde anne olamıyorum diye kendimi hep eksik görüyorum.Esimi çok seviyorum oda beni seviyor,ben bir çocuk bile veremiyorum diyirum bazen kendi kendjme bir ara üç ay ayri kaldim boşanmak için ama yine bir araya geldik sirf çocuğum yok diye .Ama yapamadik yine beraber olduk.. Allah'ım isyeueh herkese versin cocuk sahibi olanlarda çocuklarıni onlara bağış lasin.Bir kere hamile kaldim düşük oldu.Karmakarısık yazmış olabilirim şimdiden ozur dilerim.Gece günduz hep akkimda olacak mı olmayacak mi.Birde ben eşimin günahını da girmiş oluyor muyum acaba ne olur ablalar kardesler bana bı yardım cı olun.Allah razi olsun
Yavrum zaten co ülken evlenmişsin. Şu anda bile yaşın çok genç. Hem maddi durumunuz da yokmuş. Şu an doğursan masraflarını karşılayamayacaksın. Niye acele ediyorsun ki. Hastalığın umutsuz bir hastalık değil. Tedavi de olursun, çocuğun da olur. Hem niye eşinin hakkına giresin. Bu senin elinde olan bir sey degil ki.Cocugun olmuyor diye senden ayrılmaya kalktıysa o senin hakkına girmiştir.

27 yaşında 3 yıldır evliyim. Yaklaşık son 1 yılım doktorlarda geçiyor tüp bebeğe başladım ve ameliyat oldum durumum ileri boyuttaydı. Bitkisel ilaç ve kürleri pek tasvip etmeyen bir eşim var ama gizli gizli bende kullandım. Bir faydasını göremedim. Bir adım bile ileri gidemedim. Dediğiniz ilacı hiç duymadım bilmiyorum. Ama bu ücrete iyi duyduğunuz bir doktora muayene olsanız bence daha avantajlı olursunuz. Bitkisel kürleri deneyin ama bilimsel tıptan uzaklaşmayın lütfen.

Kendinizi eksik hissetmenizi gerektirecek eşinizin günahına girdiğinizi hissettirecek bir durum yok. Hastalıkta sağlıkta diye söz vermediniz mi birbirinize. Allah korusun eşin bir kaza geçirip yatağa bağlı olsa bırakır mıydın onu eksik mi görürdün ? Tövbe .. böyle düşün eksik değilsin hayat ikinizin. Siz mutlu olun önce sonra gelen bebeğe sağlıklı bir yuva hazırlamış olursınuz. Allah yar ve yardımcınız olsun. İnşallah muradınıza ulaşabilirsiniz.

Biraz daha gelecegini garanti altina alma kriteri nedir sizin icin. Bu insanlar ne oluesa olsun cocuk sahibi olmak istiyorlarsa biz asla onlerine asmalari gereken engeller koyamayiz. Cok alakasi var doktor muhendisle cunku gecmisin zor durumlarinda okuyan gencler bunu basardilar. Bu ailenin cocugu da ysisi derkenbunu basarabilir. Cunku bazilarinin gelecegini ne zaman garstiye alacaginin garantisi yok.

Hiç de alakası yok, benim söylediğimle sizin düşündüğünüz arasında çok fark var. milyarlar milyonlar biriktirsin gibi bir imada bulunmadım. Bütçen neye el veriyorsa o kadar birikim yaparsın, çocuğun ölene kadarki hayatını planla diyen de yok. Benim için o kriter "en azından" anne bebeğini belli bir yaşa getirene kadar (diyelimki 2) ekonomik olarak bir şeyler sağlayabileceği durumda olmaktır. Yani bezi, maması, kıyafetleri vs, ne yazık ki ülkede hiçbir şey ucuz değil.

Biliyor musunuz bu devlet o saydiklariniza da yardim ediyor. Ayrica o saydiklarinizi asgari ucretle kirada oturan insanlar karsilayabiliyor. Pahalisi varsa ucuzu da var. Kaldi ki anne adayi burda net bir ekonomik aciklama yapmadi. Bazen oyle oluyor ki aniden cikan masraflar hepimize agir geliyor. Belli ki anne adayi da bu durumu yasadi.

Maaşınız falan sizin suçunuz değil, onun günahı ülkeyi vahşi kapitalizmin uzantısı yapanların boynuna, İki genç çalışan insan, günde en az sekiz saat çalışmalarına rağmen günlük yaşamlarını idame ettiremeyecek kadar az kazanıyor ama , emeklerinden üretilen katma değerle milyonları patronlar cukkalıyorsa buna fırsat verenler utansın. Gelir dağılımı arasında acayip bir uçurum var, Boğaz'da tek seferde bir kaç trilyon bayılıp ev alan tanıdığım var, bir de burada azıcık parayla yaşamaya çalışan, hayal bile kuramayan milyonlar:KK43:(
18 yaşında evlenmiş max lise mezunu konu sahibi dünyanın neresinde eğitimsiz insanlar düzgün maaşlar alıyor? Dedikleriniz de kesinlikle haklısınız ama okul okunacak yaşta evlenince şikayete o kadar hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Herşeyi de devletten beklememek lazım

Biriniz tamircide biriniz kuaförde çalışıncaya kadar marketlerde falan işe girin kasiyer olarak en azından daha düzgün bi maaşınız en önemlisi sigortanız olur. Ben de 300 lira bile sorun olurken çocuk sahibi olmayı düşünmezdim ama herkesin hayat görüşü farklı çocuk sizin hayat sizin hak sizin. Ama en azından şartları uygun hale getirmeye çalışın. Yoksa dediğiniz gibi yıllar da geçse ne uzar ne kısalırsınız elinizi taşın altına koymanız lazım

18 yaşında evlenmiş max lise mezunu konu sahibi dünyanın neresinde eğitimsiz insanlar düzgün maaşlar alıyor? Dedikleriniz de kesinlikle haklısınız ama okul okunacak yaşta evlenince şikayete o kadar hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Herşeyi de devletten beklememek lazım

Dünyanın medeni ülkelerinde yaşarsın, sekiz saat ve üzeri çalışmasına rağmen hayatını idame ettiremeyecek kadar para kazanamamak " modern kölelik " diye geçer.... bu ülkede yıllarca öğretmenlik lise mezunları tarafından yapıldı. Ayrıca sadece mühendise ihtiyaç yoktur, herkes sistemin bir dişlisi, kimisi kuaför olacak, kimisi doktor, kimisi garson, kimisi öğretmen, balıkçı, çöçü vs vs... toplu yasamda, kentte herkes birbirinin hayatını kolaylaştırmak için oluşan bu iş bölümünde rol alacak. Sorun emek üretmene rağmen , emeğinin karşılığını almamanda. Kaldı ki yoksulluk sınırı beş bin civarı Türkiye'de beş bin ve altı maaş alan herkes yoksulluk katagorisinde.

Merakımdan soruyorum ama üç kuşaktır falan üniversite eğitiminiz mi var, anne baba, dede ve nineler de univertdıte eğitimli mi?

Dünyanın medeni ülkelerinde yaşarsın, sekiz saat ve üzeri çalışmasına rağmen hayatını idame ettiremeyecek kadar para kazanamamak " modern kölelik " diye geçer.... bu ülkede yıllarca öğretmenlik lise mezunları tarafından yapıldı. Ayrıca sadece mühendise ihtiyaç yoktur, herkes sistemin bir dişlisi, kimisi kuaför olacak, kimisi doktor, kimisi garson, kimisi öğretmen, balıkçı, çöçü vs vs... toplu yasamda, kentte herkes birbirinin hayatını kolaylaştırmak için oluşan bu iş bölümünde rol alacak. Sorun emek üretmene rağmen , emeğinin karşılığını almamanda. Kaldı ki yoksulluk sınırı beş bin civarı Türkiye'de beş bin ve altı maaş alan herkes yoksulluk katagorisinde.

Merakımdan soruyorum ama üç kuşaktır falan üniversite eğitiminiz mi var, anne baba, dede ve nineler de univertdıte eğitimli mi?
Kuaförün çöpçünün garsonun bile eğitimli tercih edildiği bi dönemdeyiz artık. Yıllarca öğretmenliği lise mezunları yaptı diye okumayan kesimi mi aklayalım?

Asgari ücret konusunda da haklısınız ama bu ülkenin durumu belli. Bu şartlar altında eğitimsiz olup sigortasız çalışıp çocuk isteyenlere açlık sınırından bahsedelim daha çok bence. Hiçbir çaba göstermeyip ama napayım deyip suçu devlete atmak kolay olanı,ki devletin suçu yok da demedim.

Üç kuşaktır eğitimli bi aileden değilim anne babam üniversite mezunu. Bu bilgiyi niye merak ettiğinizi anlıyorum ama bunu biz eğitimli ve elit insanlarız siz cahilsiniz manasında söylemiyorum. Açlık sınırının altında üç kuruşa çalışıp çocuk istemek bana bencilce geliyor ama yine karışamam bunun da farkındayım. Sadece oturduğumuz yerden kendimiz hariç herkesi suçlamak kolay olanı bundan rahatsızım. İstediği olmadığı için boynu bükülen çocuklardan rahatsızım. 50 yıl öncesi devirde değiliz çocuklar birçok şey istiyor artık birçok şeye ihtiyacı oluyor. Ben bundan rahatsızım.

Kuaförün çöpçünün garsonun bile eğitimli tercih edildiği bi dönemdeyiz artık. Yıllarca öğretmenliği lise mezunları yaptı diye okumayan kesimi mi aklayalım?

Asgari ücret konusunda da haklısınız ama bu ülkenin durumu belli. Bu şartlar altında eğitimsiz olup sigortasız çalışıp çocuk isteyenlere açlık sınırından bahsedelim daha çok bence. Hiçbir çaba göstermeyip ama napayım deyip suçu devlete atmak kolay olanı,ki devletin suçu yok da demedim.

Üç kuşaktır eğitimli bi aileden değilim anne babam üniversite mezunu. Bu bilgiyi niye merak ettiğinizi anlıyorum ama bunu biz eğitimli ve elit insanlarız siz cahilsiniz manasında söylemiyorum. Açlık sınırının altında üç kuruşa çalışıp çocuk istemek bana bencilce geliyor ama yine karışamam bunun da farkındayım. Sadece oturduğumuz yerden kendimiz hariç herkesi suçlamak kolay olanı bundan rahatsızım. İstediği olmadığı için boynu bükülen çocuklardan rahatsızım. 50 yıl öncesi devirde değiliz çocuklar birçok şey istiyor artık birçok şeye ihtiyacı oluyor. Ben bundan rahatsızım.

İnan normalde uzun uzun yazar sana" eğitimli nedir, eğitimsiz nedir, sertifika alırsa işini daha iyi yapar mı kı! kapitalizm nedir, neden is veren değilde işçi suçlanır, bunun devletlein eğitim ve ekonomi politikalarıyla alakası vs vs nedir diye anlatırdım. Ama bunun için ne vaktim var, ne de keyfim var. .O yüzden yazımı burada kesiyorum..
Elitistlikle suçlamıyorum aksine, o soruyu sormanın nedeni maksimum iki kuşak önce aynı durumdaydınız diye belirtmekti, ülkenin çoğunun bir kuşak öncesi de eğitimsiz nedenleri de bal gibi ortada. Neyse dediğim gibi yazacak vaktim yok. Hoşçakalın!

İnan normalde uzun uzun yazar sana" eğitimli nedir, eğitimsiz nedir, sertifika alırsa işini daha iyi yapar mı kı! kapitalizm nedir, neden is veren değilde işçi suçlanır, bunun devletlein eğitim ve ekonomi politikalarıyla alakası vs vs nedir diye anlatırdım. Ama bunun için ne vaktim var, ne de keyfim var. .O yüzden yazımı burada kesiyorum..
Elitistlikle suçlamıyorum aksine, o soruyu sormanın nedeni maksimum iki kuşak önce aynı durumdaydınız diye belirtmekti, ülkenin çoğunun bir kuşak öncesi de eğitimsiz nedenleri de bal gibi ortada. Neyse dediğim gibi yazacak vaktim yok. Hoşçakalın!
Hanımefendi sizin dedikleriniz çok başka bir konu benim dediklerim çok başka bi konu. Dediklerinizi sabaha kadar tartışalım bunun suçu ne büsbütün halkta ne de devlette. Ki ortada olan örnek üzerinden konuşursak derdim var olan durumu düzeltmeden iştahla çocuk sahibi olunmak istenmesi. Sosyal devlet politikaları değil yani. İyi günler

Sağlık güvencemiz yoktu ilaç için bi ton fark bilmem ne.daha sonraları yeşil kart filan çıktı işte biraz daha rahatladık.birinde götürüyorlarsa birinde gidemiyorduk.babam rahatsızdı hiç çalışamadı.annemde ona bakmak zorunda olduğu için çalışamadı.babannemin aldığı üç aylık maaşla geçinirdik.onuda sadece temel gıdalarımızı alabilirdik.sonra beklede 3 ay geçsin.okulda herkes hafta sonları kursa giderdi ben gidemezdim.aidat filan bile veremezdik bunun bile ezikliğini yaşardım hep.biri baban ne iş yapıyor diye soracak diye aklım çıkardı.çocukluk işte.ben hiç çocuk olmadım.küçücük yaşımda ailemin bütün sorumluluğunu üstümde taşıdım hep.bence hiç bir çocuk bunu hak etmez.
suan bır grıpte bıle ambulansı bedava cagıran var...:)))artık ımkanlar daha ıyı..

Back
X