İşin içinden çıkamıyorum

Bu bütçeyle çocuk... Allah vermiyorsa bildiği vardır üzülmeyin belki daha hayırlıdır. Çocuk kuru ekmekle büyümüyor iyi bir hayat iyi bir eğitim verebilmek lazım.
Nedense bu mesajınız bana çok kırıcı geldi :( üzüldüm konu Sahibi olmama rağmen

Bende 6 yıllık evliyim bir kürtaj oldum zorunlu ama senin gibi davranmadım bizim elimizde olan bisey değil Allah verirse olacak bisey bunu idrak edin önce kabullenin
Ben idrak ediyorum.Olmasi için cabaliyirum.Bilmedgim konular hakkında buradaki abla Lara kardeşlerden akil alıyorum sadece buda benim en doğal hakkım.

Ben idrak ediyorum.Olmasi için cabaliyirum.Bilmedgim konular hakkında buradaki abla Lara kardeşlerden akil alıyorum sadece buda benim en doğal hakkım.
Siz öyle siniz ama ben öyle değilim.Ne gerekirse yapmak biknek istiyorum ve bilmedigim çok şey öğrendim bugün hepsine ayrı ayrı tşk ederim

Canım bak arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar bence onları değerlendir.
Pko için internette bir sürü bitkisel çözüm var onları uygulamaya çalış
Aileler için hiç üzülme
Ben bana haksızlık yapıldığını zaman kendime ne derim biliyor musun
Ben o insanın vicdanı ile yastiga başımı koymuyorum cok sukur ki o yanlısı yapan ben değilim diyorum
Rabbimden hayırlısını iste

Bu bütçeyle çocuk... Allah vermiyorsa bildiği vardır üzülmeyin belki daha hayırlıdır. Çocuk kuru ekmekle büyümüyor iyi bir hayat iyi bir eğitim verebilmek lazım.
Konu sahibi sizi üzmek istemem ama arkadaşlara o kadar katılıyorum ki.o kadar zor şartlarda büyüdük ki bende kardeşimde.şimdi kendi çocukluğumu düşününce anneme babama kızıyorum niye doğurdunuz bizi diye.herşeyden mahrum bi çocukluk geçirdim buna yiyecekte dahil.yarı aç yarı tok.halamların filan yardımıyla.bu bize yapılan haksızlık.o yüzden ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamayacağınız gelecek hazırlamadığınız bi çocuğu asla dünyaya getirmeyin.bu tam bir bencillik.siz daha 300 l nın hesabını yaparken o çocuğun ihtiyaçlarına nasıl yetişeceksiniz.lütfen önce durumunuzu toparlayın sonra çocuk yapın.

İyi de öyle ne yapalım demekle olmaz ki. Yazık değil mi o yavrucağa? Geleceğini az da olsa garanti altına almadan neden adım atıyorsunuz? Tamam bebek istemenizi anlıyorum ama bu kadar da düşüncesiz olmayın lütfen.
Asla. Durumu kotu diye niye cocuk sahibi olamayacakmis. Durumu kotu olup da bu ulkeye doktor muhendis ogretmen olan arkadaslarim var. Zira devlet bugun bu konuda daha etkili. Yardim da ediyor.

Konu sahibi sizi üzmek istemem ama arkadaşlara o kadar katılıyorum ki.o kadar zor şartlarda büyüdük ki bende kardeşimde.şimdi kendi çocukluğumu düşününce anneme babama kızıyorum niye doğurdunuz bizi diye.herşeyden mahrum bi çocukluk geçirdim buna yiyecekte dahil.yarı aç yarı tok.halamların filan yardımıyla.bu bize yapılan haksızlık.o yüzden ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamayacağınız gelecek hazırlamadığınız bi çocuğu asla dünyaya getirmeyin.bu tam bir bencillik.siz daha 300 l nın hesabını yaparken o çocuğun ihtiyaçlarına nasıl yetişeceksiniz.lütfen önce durumunuzu toparlayın sonra çocuk yapın.
bızde cok sıkıntı cekerek buyuduk ....ama nıye bızı dogurdun asla demedık annemıze....sukurler olsun...kardeslerın hepsı okuduk bırer ıs sahıbı olduk..ıyıkı dogmusuz...sımdı akıllı telofonu olan bilgisayarı olan herdedıgı yapılan occuklar keske bizim kadar mutlu olsaydı

Biraz bütçenizi toparlasanız sonra çocuk düşünseniz daha iyi olur sanki sizin için
300 lira bütçeye uymuyorsa sıkıntı büyük gibi
Pko tek problemse çözülür
Vardır bi vakti saati

Hanim efendi benim hic cocugum yok.Ve evin neşesi çocuk anne olmak benim en doğal hakkım.Hesap konusuna gelecek olursak.Ben degil herkes hatta sizde herkes kendi bütçesine göre .

Asla. Durumu kotu diye niye cocuk sahibi olamayacakmis. Durumu kotu olup da bu ulkeye doktor muhendis ogretmen olan arkadaslarim var. Zira devlet bugun bu konuda daha etkili. Yardim da ediyor.
Çok sağolun tşk ederim.Guzel düşünce leriniz icin

@Yelda21 Egitim durumun ne cnm? kesinlikle git sigortali bir iş bul. işkura başvur, arkadaşların dediği gibi a101, bim vs tarzi marketlere başvur ya da en kötü ihtimal sgk ya başvur saglik hizmetleri icin ya ücretsiz ya da cüzi bir rakamla sgkli olursun.

Rahim filmi egitim arastirma hastanelerinde-universitelerde (yani devlette) cekiliyor ozele gitmene gerek yoktu. elinin altinda internet var hic mi arastirmiyorsun be güzel kardeşim :KK43:

Hormon tahlili yapildi mi? bana fsh ve lh değerini söyler misin?

pco hastalığı insülin rahatsizligidir. aslinda senin önce iyi bir endokrin doktoruna gitmen lazim. gerek görürse glifor tarzi şeker dengeleyici bir ilaca baslatir. ayrica sağlıklı bir diyet ve hergun en az 40 dk yürüyüş yaparak varsa fazla kilon vererek bu hastalığın etkilerini azaltabilir ve doğal yoldan hamile kalabilirsin.

Hiç 300 lirani oraya verme. arkadaşın dedigi gibi sogan suyu kuru yap. aktardan kendin hayit otu, aslanpencesi, civanpercemi vs tarzi otlar al kullanimina internetten bak demle iç. hergün 1 çay kaşığı çörek otu ye, çayina suyuna tarçın at... pco icin yapılabilecek maliyeti düşük cok bitkisel yöntem var arastir kendin dene.

Eşine gelince... eşin durumu kabul ediyorsa bunda dert edecek ne var. bizimde benden kaynakli 5 senedir olmuyor eşinden Allah razi olsun ben senle cok mutluyum cocuk olmasa ne olur ki diyor. sonuçta erkeklere sana evlat vericem garantisi verip de evlenmiyoruz dimi. eşin cok rahatsiz olsa zaten ayrilirdi ki öyle adam eş olmasin zaten. ne şanslısın eşin anlayisliymis
Mrb işte o zaman bakmadım Dr bana demedi.Ama şuan çalışıyorum eve gidince değerlerimi gönderirim.Birde dediğiniz Kürleri aldim evde kendim yaptım.Ama ne yalan söyleyeyim düzenli içmedim bir ay falan sonra da bıraktım.Yaklasik bir yıldır hiç hastahaye gitmedim.olur dedim belki ama nasip olmadı

bızde cok sıkıntı cekerek buyuduk ....ama nıye bızı dogurdun asla demedık annemıze....sukurler olsun...kardeslerın hepsı okuduk bırer ıs sahıbı olduk..ıyıkı dogmusuz...sımdı akıllı telofonu olan bilgisayarı olan herdedıgı yapılan occuklar keske bizim kadar mutlu olsaydı
Bi gün kardeşim çok hasta parasızlıktan doktora götüremedik.yine bi gün çok hasta ağzı yüzü yara oldu hep yine doktora gidemedik sağolsun bi poliklinik sahibi doktor muayene edip numune ilaçlardan vermişti.benim içimde hala yaradır kardeşimin o durumu.benim fikrim bu düzgün bi hayat veremeyeceğin çocuğu doğurmamak lazım.

mutluluk parada pulda degil ...az mıktardada olsa saglıdıgınız olanakları sevgiyle vermekte cocuga...ben oglum tektı...14 sene sevgimıde vermeye calıstım...herturlu ımkanın en guzelınıde yapmaya calıstım...soyle cocuklugumda annemın bir simidi 5 bolmesınden dusen parcadakı mutlulugu goremedım gozlerınde....sadece su var eger ahlakı egitim veremıyeceksek sevgi veremıyeceksek ..anne baba biribirini anlamıyor sureklı kavga varsa tamam o ortamda cocuk sahibi olmaya bende karsıyım....ama ılla ozel okullarda okuyacak her cocuk dıye birsey yok..unutmayın teog birincileri koylerımızde cobanlık yapıp devlet okulunda okulan kırsal cocuklarımız arasından cıktı kacyıldır....bız hep burs sınavlarını kazanarak okuduk unuversiteyi...Allah akıllı cocuklar versın valla hersey yol alıyor..kpsss sınavına param yoktu...sadece soru cozerek kazandım...mıllet dersanelere gıdıyor kazanamıyor...yeterkı ıstesın cocuk.

Hanim efendi benim hic cocugum yok.Ve evin neşesi çocuk anne olmak benim en doğal hakkım.Hesap konusuna gelecek olursak.Ben degil herkes hatta sizde herkes kendi bütçesine göre .
Arkadaşım ben size çocuk yapmayın demiyorum inşallah rabbim nasip etsin ama karı koca olarak çalışıp biraz birikim yapıp çocuk yapmanız bence daha mantıklıydı.çünkü çocuk eşittir masraf.inşallah hayırlı zamanda evlat sahibi olursunuz.

Bi gün kardeşim çok hasta parasızlıktan doktora götüremedik.yine bi gün çok hasta ağzı yüzü yara oldu hep yine doktora gidemedik sağolsun bi poliklinik sahibi doktor muayene edip numune ilaçlardan vermişti.benim içimde hala yaradır kardeşimin o durumu.benim fikrim bu düzgün bi hayat veremeyeceğin çocuğu doğurmamak lazım.
Sizin böyle oldu diye herkesin böyle olacak diye bir sey yokki.

yanlıs anlamayın devletın doktoru herzaman parasız....eger yol parası yoksa ordada komsu akraba hiçmi yoktu sızı goturecek...ıannın sız parasızlıgın yanında ıyı bır karaba komsu koylu herneyse cevreye sahıp olamamıssınız:(

yanlıs anlamayın devletın doktoru herzaman parasız....eger yol parası yoksa ordada komsu akraba hiçmi yoktu sızı goturecek...ıannın sız parasızlıgın yanında ıyı bır karaba komsu koylu herneyse cevreye sahıp olamamıssınız:KK43:
Sağlık güvencemiz yoktu ilaç için bi ton fark bilmem ne.daha sonraları yeşil kart filan çıktı işte biraz daha rahatladık.birinde götürüyorlarsa birinde gidemiyorduk.babam rahatsızdı hiç çalışamadı.annemde ona bakmak zorunda olduğu için çalışamadı.babannemin aldığı üç aylık maaşla geçinirdik.onuda sadece temel gıdalarımızı alabilirdik.sonra beklede 3 ay geçsin.okulda herkes hafta sonları kursa giderdi ben gidemezdim.aidat filan bile veremezdik bunun bile ezikliğini yaşardım hep.biri baban ne iş yapıyor diye soracak diye aklım çıkardı.çocukluk işte.ben hiç çocuk olmadım.küçücük yaşımda ailemin bütün sorumluluğunu üstümde taşıdım hep.bence hiç bir çocuk bunu hak etmez.

Back
X