Mesleğimden atamalar epeyce oluyor.Bakış açınızda haklısınız.Ben devletin bu konuda herkese hak tanıyabileceğini düşünmüyorum açıkcası... Tam olarak çalıştığınız illeri meslekleri bilmiyorum ama, bu tayinler yüzünden de işsiz kalan birsürü insan olabiliyor... Yani sizin bir kişi vazgeçemediğiniz "memuriyet" hakkından bir başka ailede yeri geldiğinde değil iki kişi tek kişi bile faydalanamayabiliyor...
Sonuçta herkes devlette çalışmıyor,özel sektördede çalışılabilir... ki bu durumda olan da milyonlarca insan var... Dünyanın sonu değil devlet dairesinde çalışmıyor olmak...
Eğer ki sırf devlette çalışmak uğruna evliliklerini boşanma aşamasına taşıyan çiftler varsa da çok üzücü... Siz kendi ailenizi hayatınızın 1. planında tutmazken, devletten nekadar hassasiyet beklenebilir ki değil mi bir de böyle bakmak lazım...
haklısın canım DAYI bulamadım.Devletin suçu ne olaki ?İşin varsa bekar kalacaksın.Eşin varsa işşiz !!! Teşekkürler devlet baba
demişsin ama bunda devletin suçu ne ??????
sende kendine sağlam bir DAYI bulsaydın......
bak bakalım ozaman devlet baba senin işini halletmiyormu...
ne kadar yazık .....torpillerle dönüyor herbişeylmaz:..
Zaten benim maaşımda çok değil.Sadece ikramiye ve yan haklarım var.Olmasada olur.canım meb i hiç bilmiyorum
ama maaşları az olduğu için
hemen kaparlar,genelde kurumlararası nakille,
meb,üniversitelere geçmek isteyen pek yok
benim bildiğim devlette bir yıl çalışırsın
asaletin tasdik olduktan sonra atanırsın
4 yılı ilk defa duyuyorum ben
bide eşinin ordaki yeriniz özelleşti
ve özelleşmeden sonra biliyosundur
çok çok az bi maaş alıyorlar
işsiz kalmamak için mecbur kabul etmişler hep
iş garantiside yok,bütün emekler çöpe
canım kurumlararası nakili bi araştır sen
sevgili candas
dava acabılırsın anayasamızda korunan ailenin birliği bütünlüğü ilkesine aykırılıktan
Amin canım binlerce kere aminçok üzüldüm.
sahiden zor bir durum.
hiç bir bilgim yok bu konuyla ilgili.
sadece Allah yardımcınız olsun, sizi ayırmasın demek istedim...
Zaten ülkemizde ne yazıkki hiçbişey düzenli yapılmıyor.
Hep saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz.
Allah yardımcınız olsun.
Devlet memuru olan bir arkadaşım yüksek lisans yapması gerekçesiyle tayin gerçekleştirdi..
Böyle bir hak var galiba yada kurumdan kuruma değişiyor mu acaba..?
Meb'de görevli olup evlenip 2 yıl ayrı kalan artık web cam'dan evliliklerini yürütenleri biliyorum.
Almıyor kafam.. Nasıl bir sistem bu..!
Canım maalesefki sorun devletin yaptığı 2. bir ayrımda var.
Ben işçiyim.Kpss ile torpilsiz yerleştim.Kurumlarası naklim yok.
Memur olsam daha rahat olacak ama o da adamı olana.
aynen o durumdayız. 21 aylık evliyiz ve sadece telefonda evlilik yaşadık.
webcam bile giremedi hayatımıza ...
Bunca insanı mağdur etmeye gerek yoktu.Hayatları mahvediyorlar.
Yalnız başıma yaşlandım ben, eşim.Ve durumumuzda olan birçok kişide öyle.
Evlilik hevesi bile geçiyor innsandan bu yaşımda bu kadarı bana zor geldi.
sevdim evlendim saolsun iş verdiler, cezasınıda çektim.
Söyleyecek bir laf bulamıyorum hepsini yolu kapalı çünkü(
Sağol canım ...
Canım çok sağol :)Eşim eve 1 saat geç gelince iş yüzünden mahsun kalıyorum
Allah'ım bir an önce bu sorununuzun hallolmasını nasip etsin inşallah..
Tek yol kpss gibi görünüyor memur olman ve eşinin yanına gidebilmen için ihtimal az bile olsa yoksa 3,5 yılınız var galiba.
memurlar nete falan gir canım orada bu konular çok konuşuluyor kendi aralarında kurumların açıklarıın bulup çözebiliyorlar.
Öyle sinir oluyorum ki yazarken bile.!!
En azından eşine yaklaşsan mesafe olarak cumadan birleşir pazartesi işbaşı yapabilirsiniz.
oFFF.. Sabret canım bil ki bu buluştuğunuzda çok mutlu olacağınızın sıkıntısıdır.
çalışma işten çık git geçinemezmisiniz orda iş bulursun nasılsa
istifa etmek kolay mı
kolunda altın bileziğin
senin garantin o
en son düşüneceğin şey
Canım ben işçiyim, teknikerim.Eşimde memur tekniker.Eşim Tsk da olduğu için bizim işimiz çıkmazda.Benim gideceğim yer özelleştir bunu gerekçe gösteriyoruz bizi ilgilendirmez tayin alabiliyo hak kaybı özel sektöre geçmesi sorun değil, eşiniz gelmediği için eş tayini değil konunuz diyorlar.bu yıl aralıkta 4 senesi bitecekti şansımıza tayin dönemi değişti haziran eylül oldu.aralıkta isteyemiyoruz ve 2 ayla sürenz dolmadı dendi.sağlıktan tayin olması gerekiyodu onuda yapmadılar burda dava hakkımız var aslında.seneye 4,5 senelik oluyor.o zman verirler demiştik en başta ama mümkün değil çünkü eşim tek tekniker orda, o zamanda personelimiz yok deyip bırakmayacaklar.sivil kurum olsaydı işlerimiz kolay olabilirdi ama askeriyede işler sistemler farklı.şimdi istifa aşamasında.o gelecek gibi, ve burda kit yada normal bir kuruma talepte bulunacak yeniden memur olabiliyor fakat bunun içinde ya çok ihtiyaç duyulan bir kurum gerekli yada yine torpil.biz sesimizi duyaramıyoruz işte, ikimizinde sıkıntılı durumları var işimizle ilgili, kanunlar bağlıyor.keşke duyurabilsek sesimizi ama mümkün değil.sizin mesleğiniz nedir ? bizim hastanedeki sözleşmeli sekreterin eşi bağkurluydu eş durumundan geldiyese sizde gitmelisiniz .
ay simdi bende çoook uzak bi şehirdeyim eşimden hemşireyim o kadar zor ki evini özlüyosun uyandığın yatağını mutfagını ...
seni çok iyi anlıyorum bilmiyorum ben ne zaman giderim şimdilik 2 yıl gibi görünüyo eşimin şehrine boş kadro verecekler de bende gidicem oraya
birşeyler yapıp sesimizi duyurmalıyız öğretmenlere meb bakanı kesinlikle bu yıl bir daha eş durumu yapılmayacak dedi başbakan ın talimatıylahemen hemen tüm tanıdıklarım eşlerine kavuştu
ama onlarda sendikalar ayaklandı bizde sesimizi duyurmalıyız bişeyler yapılmalııı
cok uzuldumm
konuyu okudum sadece
ısınızı bıraksanız ne dıyeyım artık olmasanız devlet memuru hanı aıle bırlıgı cok uzuldum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?