İşin varsa bekar kalacaksın.Eşin varsa işşiz !!! Teşekkürler devlet baba !!!!

Mademm bu kadar sıkıntıya,ayrılığa katlandınız
boşa gitmesin bu fedakarlık.
imkanları ve seçenekleri sonuna kadar zorla canım.
Bebişin kısmetine olur inşallah istediklerin.
Allah yardımcınız olsun inşallah.

Napabilrim ki canım ? ciddi anlamda soruyorum, ne yapılabilir bu durumda.
istifa edip başka kurumlarda şansımızı zorlarız ama dediğim gibi torpilsiz o işte yaş.
insana koyanda işte bu, senelrdir yapılan feakarlık bi istifa için miydi ?
benim ömrümden ömür gitti, çok şeyi götürdü bu ayrılık.
bu da şanssız bebek işte, bizim kaderimiz ona geçecek.nasıl üzülmeyim ki
Çok saol...

Napabilrim ki canım ? ciddi anlamda soruyorum, ne yapılabilir bu durumda.
istifa edip başka kurumlarda şansımızı zorlarız ama dediğim gibi torpilsiz o işte yaş.
insana koyanda işte bu, senelrdir yapılan feakarlık bi istifa için miydi ?
benim ömrümden ömür gitti, çok şeyi götürdü bu ayrılık.
bu da şanssız bebek işte, bizim kaderimiz ona geçecek.nasıl üzülmeyim ki
Çok saol...

ablacım lütfen üzülme sabret çok zor ama bebğin için üzme kendini hakkında hayırlısı olsun inşallah verdğin karar en hayırlı olanı olur en yakın zamnda sende bebşinde eşine kavuşursunuz inşallh

ablacım lütfen üzülme sabret çok zor ama bebğin için üzme kendini hakkında hayırlısı olsun inşallah verdğin karar en hayırlı olanı olur en yakın zamnda sende bebşinde eşine kavuşursunuz inşallh

Canım çok saol, bebeğimde zor olmadı çok iyi biliyosun onuda üzmek istemiyorum ama elimde değil.yıkıldım ben ya :(

Allah en kısa zamanda eşinle kavuşmanı nasip etsin demekten başka bişey gelmiyor elimden.

Çünkü kelin ilacı olsa kendi başına çalarmış.

Bizde sizinle aynı durumdayız. Benim eşimde şark görevinde, biz kızımla başka bir ildeyiz. Ben de sizin gibi çakılı kadroyum ve 12 yıldır aynı kurumda çalışıyorum. İstifa etmem mantıksız olurdu.

Eşimde çaresiz 3-4-5-6 yıl ayrı kalmamak için terörün ennnnnnnnn yoğun olduğu ili ilk tercihine yazdı ki 2 senede aile bütünlüğümüze tekrar kavuşalım diye.

Allah senide, bizide bekleyen herkesi sağlıkla kavuştursun eşlerine.

Canim inan okuyunca cok huzunlendim. Ben de bir iki ay sonra kizimi alip baska sehre gidecegim atamam oldu. Guvenlik sorusturmasi asamasindayim.kizim 21 aylik ve ne yapacagimi hic bilmiyorum. İsimin olduguna sevincim yarim akldi, bir aydir depresyondayim.ne yapacagim el kadar cocukla esim olmadan bi basima bilmiyorum.insallah annem de gelcek bizimle evim burda kalcak ve tek hayalim gidip bir an once donmek.cok zor coook.gecen sene de bes alti ay ayri kalmistik,ben bilirim bunu. Allah yardimcimiz olsun canim.hele bebis de olunca daha qbir zor oluyor:-(

Yanlış anlaşılmak istemem ama yorum yapmadan da duramadım. Ben sırf iş hayatı için eşiyle ayrı yaşamayı göze alanları anlamıyorum-anlayamıyorum! Bende bir öğretmen adayıyım, eşimde devlet memuru ancak atama ve kurum yada yer değişikliği söz konusu değil işinde. Ben bu yıl KPSSye hazırlanmadım ve bundan sonrada hazırlanmayacağım gibi gözüküyor. Neden? Çünkü yaşadığımız şehrin,kendi bölümümde atanmam için gereken puanı çok yüksek. Pek mümkün görmüyorum o puanları almayı. Doğu veya anadolu taşra vs yazarsam atanabilirim ama onuda yazmam. 1,5-2milyar fazla para kazanacağım diye neden sözde evli-özde ayrı gayrı olalımki? Evlilik ya bu, biraradayken bile ne sorunlar çıkabiliyor, kilometrelerce ötelerde neler göze batmaz, neler zor gelmezki?

Hayatta öncelik sıramızı bilmek lazım bence. Hangisi daha öncelikli huzurlu mutlu bir evlilik mi yoksa daha fazla para yada daha iyi bir kariyer mi? Sen ayrı yerde çalışıyorsun o ayrı yerde, ne için? Para kazanmak için çalışılır değil mi? Ee o parayı birlikte harcayamadıktan sonra olmasın o para... Hatta şöyle bir örnek vereyim; eşim henüz askerliğini yapmadı ve olur da askerlik uzun dönem çıkarsa peşinden askere gittiği şehire gitmeyi düşünüyorum.Ev taşımakmış düzen bozmakmış iş bırakmakmış bunlar ayrı ve mutsuz olmamız için geçerli sebepler değil.

Sadece konu sahibi için değil bu durumda olan pek çok insan için yazıyorum. Hiç tek memur maaşıyla geçinilirmi demeyin, şu an biz tek memur maaşıyla ve İstanbul gibi yerde geçiniyoruz-kısmadan etmeden ve çok şükür ayrı kalmadan. Ha bende boş durmuyorum özel sektörde şansımı denemek için iş arıyorum tabii. Yani diyeceğim çareler tükenmez, devlet kurumu olacak diye bir şart da yok. Yapılacak birşeyler varken o zaman üzülmenin bir manasıda yok. Allah yardımcınız olsun...

7 yıl sözleşmeli olarak çalısmıs birisi olarak heralde seni en iyi ben anlarım bu herifler sayesinde eşimden 4 yıl ayrı kaldım .en sonunda lütfedip verdiler. eşin zorunlu hizmet kapsamındaysa malesef yapacagın pek birşey olmuyor.kolay gelsin istifa et demiyorum çünkü bir insanın bir işi kolay kazanmadıgının cok bilincindeyim.dua et hayırlısı olsun.

Yanlış anlaşılmak istemem ama yorum yapmadan da duramadım. Ben sırf iş hayatı için eşiyle ayrı yaşamayı göze alanları anlamıyorum-anlayamıyorum! Bende bir öğretmen adayıyım, eşimde devlet memuru ancak atama ve kurum yada yer değişikliği söz konusu değil işinde. Ben bu yıl KPSSye hazırlanmadım ve bundan sonrada hazırlanmayacağım gibi gözüküyor. Neden? Çünkü yaşadığımız şehrin,kendi bölümümde atanmam için gereken puanı çok yüksek. Pek mümkün görmüyorum o puanları almayı. Doğu veya anadolu taşra vs yazarsam atanabilirim ama onuda yazmam. 1,5-2milyar fazla para kazanacağım diye neden sözde evli-özde ayrı gayrı olalımki? Evlilik ya bu, biraradayken bile ne sorunlar çıkabiliyor, kilometrelerce ötelerde neler göze batmaz, neler zor gelmezki?

Hayatta öncelik sıramızı bilmek lazım bence. Hangisi daha öncelikli huzurlu mutlu bir evlilik mi yoksa daha fazla para yada daha iyi bir kariyer mi? Sen ayrı yerde çalışıyorsun o ayrı yerde, ne için? Para kazanmak için çalışılır değil mi? Ee o parayı birlikte harcayamadıktan sonra olmasın o para... Hatta şöyle bir örnek vereyim; eşim henüz askerliğini yapmadı ve olur da askerlik uzun dönem çıkarsa peşinden askere gittiği şehire gitmeyi düşünüyorum.Ev taşımakmış düzen bozmakmış iş bırakmakmış bunlar ayrı ve mutsuz olmamız için geçerli sebepler değil.

Sadece konu sahibi için değil bu durumda olan pek çok insan için yazıyorum. Hiç tek memur maaşıyla geçinilirmi demeyin, şu an biz tek memur maaşıyla ve İstanbul gibi yerde geçiniyoruz-kısmadan etmeden ve çok şükür ayrı kalmadan. Ha bende boş durmuyorum özel sektörde şansımı denemek için iş arıyorum tabii. Yani diyeceğim çareler tükenmez, devlet kurumu olacak diye bir şart da yok. Yapılacak birşeyler varken o zaman üzülmenin bir manasıda yok. Allah yardımcınız olsun...

bu sizn bakış açınız.size göre böyle ama bizim önceliğimiz doğacak çocuklarımızda hep, biz sabrederiz ama onlar yeterki iyi imkanlara sahip olsundu derdimiz, 4
senede mutlaka olacak dendiği için bekledik yıllarca.ve şurda yanlışınız var biz 3 kuruş fazla için çekmedik bu ayrılığı yukarda dediğim sebep içindi.eşim tahmin ettiğinizin aksine batıda çalışıyor.siz eşinizle olmayı tercih edebilrsiniz.ki bende hakkım olanla eşimle beraber olabilirdim.torpil mağduru olduğumuz için bu eziyette.bizim durumumuzn farkı ilk yerleşen bendim eşim benden 2 yıl sonra atandı.işler sarpa sardı ve özelleştirme girdi devreye.sorunumuz farklı tayinde.+ kolay bulmadık biz işlerimizi, senelrce çabaladık 22 yaşımda memur oldum ben gözümü açtığımda desem yeridir, söyelyin kolay mı vazgeçmek ? eşimle evlendikten sonra eğer benim atamam olsaydı evet o zman gitmemeliyim derdim ama ne yazikki durumlar tersi.ve ben çaresiz kalmasan istifadan bahsetmem, 2 sene önce asla yazdığım şey şimdi tercihim oldu mecburi.kaldıki kazanılmış haktan vazgeçmek zordur, kazanılmayandan vazgeçmekse kolay.ve bu suçu bize (tüm tayin mağdurlarına) bulacağınıza devlete bulsaydınız inan sevinirdik, neden mi ? Anayasada formaliteden aile bütünlüğü esastır maddesiyle işleyiş ters olduğu için.yine de teşekkür ederim.

Kazanılmış haktan vazgeçmek zordur,kazanılmamış haktan kolay.....Ne kadar doğru söylediğiniz.
İnşallah bir mucize olur ve işler yoluna girer.Bundan sonra hiç ayrılmadan,hep yanyana yaşarsınız.

Ben de evlenince kocasi icin her seyden vazgecen insanlari anlamiyorum. Ben o kadar yil okuyacagim kendi ekonomik ozgurlugum olsun isteyecegim, sonra evlenince sirf esimden uzak kalacaim diye tum gecmisimi silecegim. Ayrica calismak sadece para kazanmak icin degildir, sosyal ortamdir, hayata baglar, sevdiginiz bir istir, insana ise yararlik duygusu verir tatminiyet yaratir.

Beni anlamayanlara kocaniz beraber olmak icin sizin calismanizi, onun evde oturmasini kabul eder miydi? diye sormak istiyorum. Hayir diyorsaniz once kocanizi anlamaya calisin.

Allah en kısa zamanda eşinle kavuşmanı nasip etsin demekten başka bişey gelmiyor elimden.

Çünkü kelin ilacı olsa kendi başına çalarmış.

Bizde sizinle aynı durumdayız. Benim eşimde şark görevinde, biz kızımla başka bir ildeyiz. Ben de sizin gibi çakılı kadroyum ve 12 yıldır aynı kurumda çalışıyorum. İstifa etmem mantıksız olurdu.

Eşimde çaresiz 3-4-5-6 yıl ayrı kalmamak için terörün ennnnnnnnn yoğun olduğu ili ilk tercihine yazdı ki 2 senede aile bütünlüğümüze tekrar kavuşalım diye.

Allah senide, bizide bekleyen herkesi sağlıkla kavuştursun eşlerine.
Canım ya, insanları böyle mağdur edenlerin bilmiyorum yatacak yeri var mı ? yazık değil mi sizede, sırf biraz daha erken kavuşmak için şarkı ilk tercihte seçtrmişler.allah cümlemizin yardımcısı olsun.
Canim inan okuyunca cok huzunlendim. Ben de bir iki ay sonra kizimi alip baska sehre gidecegim atamam oldu. Guvenlik sorusturmasi asamasindayim.kizim 21 aylik ve ne yapacagimi hic bilmiyorum. İsimin olduguna sevincim yarim akldi, bir aydir depresyondayim.ne yapacagim el kadar cocukla esim olmadan bi basima bilmiyorum.insallah annem de gelcek bizimle evim burda kalcak ve tek hayalim gidip bir an once donmek.cok zor coook.gecen sene de bes alti ay ayri kalmistik,ben bilirim bunu. Allah yardimcimiz olsun canim.hele bebis de olunca daha qbir zor oluyor:-(
Canım allah sizinde yardımcınız olsun senin zorluğunda başka olcak eşine alışıp onu terkedip gitmek kolay değil, ve o yavrunun baba sıcaklığına alıp sonra ayrılığa hasrete minicik ömründe alışmas hiç hiç kolay değil.bizim zorumuz 4 senelik evlilik hayatımızda hiç evliliği yaşayamamış bir evi paylaşamamış olmamız.ve çocuklar.en yazık en acınası durumdakiler işte çocuklar.politika 3 çocuk.hani baba ? hani anne ? nerde kaldı aile bütünlüğü ? bu çocuk devletine ne kadar faydalı olabilecek, nerden bilecek aile mutluluğunu ? bize bunu yaşatanlara hakkım haram olsun.inş sizde bizim kadar ayrı kalmadan kavuşursunuz :((

7 yıl sözleşmeli olarak çalısmıs birisi olarak heralde seni en iyi ben anlarım bu herifler sayesinde eşimden 4 yıl ayrı kaldım .en sonunda lütfedip verdiler. eşin zorunlu hizmet kapsamındaysa malesef yapacagın pek birşey olmuyor.kolay gelsin istifa et demiyorum çünkü bir insanın bir işi kolay kazanmadıgının cok bilincindeyim.dua et hayırlısı olsun.

Canım aynen o durumdayız 4 yıllık zorunlu hizmet, eşimin giriş tarihi 4 aralık, son dilekçe tarihi 31 ekim, ve seneye hazirana dek tayin isteme hakkı yok.kıszdığım 1 noktada bu, neden bu direti ? yazık değil mi 6 ay fazladan bekletmek ? ama bizim işimiz sizden çok çok daha zor eminim, çünkü eşim tsk da ve tek kadroya sahip. senyede personel eksik göndereme diyecek.tüm hayallerim dün itibariyle yıkıldı.bi ark ın sağlam bi torpili varmış bakacaklar.umudum var mı dersin ? pek yok ama yinede ümitsiz olmuyo ki ? şu karnımdaki yavrunun ahını nasıl ödeyecekler acaba ? birde 3-5 ay için tayin vermek onların tercihine kalmış, adam kılın alası kimseylede gönlünü yapamıyoruz tanıdık yok.diyorum ya haram zıkkım olsun varsa hakkımız.dua etmekten başka çare yok :( çok saol.

Kazanılmış haktan vazgeçmek zordur,kazanılmamış haktan kolay.....Ne kadar doğru söylediğiniz.
İnşallah bir mucize olur ve işler yoluna girer.Bundan sonra hiç ayrılmadan,hep yanyana yaşarsınız.
ne yazıkki öyle canım :(( dilerim bi mucize olurda yavrumuzun yüzüne bakar Allah ... amin :(
Ben de evlenince kocasi icin her seyden vazgecen insanlari anlamiyorum. Ben o kadar yil okuyacagim kendi ekonomik ozgurlugum olsun isteyecegim, sonra evlenince sirf esimden uzak kalacaim diye tum gecmisimi silecegim. Ayrica calismak sadece para kazanmak icin degildir, sosyal ortamdir, hayata baglar, sevdiginiz bir istir, insana ise yararlik duygusu verir tatminiyet yaratir.

Beni anlamayanlara kocaniz beraber olmak icin sizin calismanizi, onun evde oturmasini kabul eder miydi? diye sormak istiyorum. Hayir diyorsaniz once kocanizi anlamaya calisin.

şu alttaki cümle herkese söylenmesi gerekn cevap sanırım.yorum yapmak kolay, herkes kendi bakışı çerçevesinde yorumluyor ne yazıkki, zaten de kaybımız bu değil mi ? empati kuramama ? teşekkürler..

Kimsenin bir fayddası olmayacak biliyorum.Ama sadece kendimi rahatlatmak adına paylaşıyorum.

Eşimle 6 yıldır beraberiz.2 yıl üniversitede beraberdik.O okuldan sonra şehir dışında işe başladı.6 ay sonra askerliğini yaptı uzun dönem.Üstelik şırnakta.
Askerdeyken nişanlandık.Geldi 6 ay sonra evlendik.Ben devletin işçisiyim.Eşim memurluk tercihinde bulunmuştu.Yaklaşık 8 ay bekledik baktık olmuyor evlendik.Evlendikten 10 gün sonra memurluk ataması yapılmıştı.Sevindik ama yarım kaldı.45 gün içinde işlemlerini bitirdi işine başladı.Ben ankarada yaşıyorum.Eşimin ailesi ve benim ailemde burda.Eşimse 7 saat esafesi olan bir şehire atandı.Kurumunun hizme süresi 4 yıl.Ondan önce tayin hakkınız yok diyorlar.
45 gün evlilik yaşadık.20 aylık evli 18 aydırda ayrıyız.Benim çalıştığım kurum Özelleşecek.Şuanda genel müd.teyim burası devletin tekelinde olacak.İşçi olduğum için kurum değiştirmemde zor belkide imkansız :(
Kpss ye gireceğim tekrardan.Ama atanma ihtimalim az.Çünkü eşimin bulunduğu şehir büyük şehir değil.Alacakları memur belki 10 belki 15.Dahası yok.

Biliyorumki durumumuzda olan çok insan var.Aile bütünlüğü diyorlarda hangi bütünlük ???
Yuvalar yıkılıyor bu yüzden.Bizim işimiz var diye cezası ayrılık mı ????

Ve sene 2012 ... Özlemle beklediğimiz kavuşacağımız dediğimiz tarih 2012 !!! tayin istedik yine vermediler, becayiş talebimiz vardı kılıflarına uydurdular olmaz dediler.Hakkım varsa haram zıkkım olsun bu devlete !!!! şu an hamileyim, üstelik tüp bebekle.imkansızlıklar sonrasında gelen bi bebek.raporumuzuda koyduk eşimin ihtiyacı var diye ama ne sonuç aynı.bizler gibi eşekler olduktan sonra binende çok olur semer vuranda !!

Isci-isveren iliskisinde arz talep dengesi vardir. Demekki bulunmak istediginiz yerde size uygun pozisyon yok, devlet pozisyon acmak zorunda mi? Hayir. Atiyorum ben bankada calissam ve esimin bulundugu yerde sube olmasa, bu konuda bankayi mi suclarsiniz esimin bulundugu yerde sube acmadi diye?

Yine devlet 4 yil katlanin sonra pozisyon olmasada tayin ederiz demis, bence bu bile sacma. Isveren isciye gore kendini ayarlamak zorunda degil, isci icin de gecerli bu. Bir is vardir, begenirsen calisirsin begenmezsen calismazsin. Begenmedigin iste calisiyorsun diye isvereni sikayet etmek mantiksiz bana gore.

Dün konunu okuyup çok etkilenmiştim. Akşam eşime sordum oda devlet memuru. Mahkemeye başvursun kesinlikle kazanır dedi. Bence hakkını mahkemelerde ara.

Isci-isveren iliskisinde arz talep dengesi vardir. Demekki bulunmak istediginiz yerde size uygun pozisyon yok, devlet pozisyon acmak zorunda mi? Hayir. Atiyorum ben bankada calissam ve esimin bulundugu yerde sube olmasa, bu konuda bankayi mi suclarsiniz esimin bulundugu yerde sube acmadi diye?

Yine devlet 4 yil katlanin sonra pozisyon olmasada tayin ederiz demis, bence bu bile sacma. Isveren isciye gore kendini ayarlamak zorunda degil, isci icin de gecerli bu. Bir is vardir, begenirsen calisirsin begenmezsen calismazsin. Begenmedigin iste calisiyorsun diye isvereni sikayet etmek mantiksiz bana gore.

ne demk şimdi bu ? Eşimin tercihi ankara canım . ve burda haddinden fazla kadrosu var gelebileceği, tüm komutanlıklar burda tahmin edersiniz ki.kaldıki ben iş beğenmiyorum mu yazmışım ? bunu öne sürmeden göndermeleri gerekir, biz orda tek kadro olduğunu bilerek kabul etmedik.yazık bu zihniyete.peki o zman, adamı olanlar için özel kadro açılmasına ne dersiniz ? o zman tebrik edrdiniz devleti değil mi ? zihniyete bak ya .. anladığınz kadar yorumlamayın önce bi sorun. devletin durumuda beni bağlamaz, aile bütünlüğ esassa, gelebileceği durumda yerde olduğu halde red almak ne kadar doğru ? !

Dün konunu okuyup çok etkilenmiştim. Akşam eşime sordum oda devlet memuru. Mahkemeye başvursun kesinlikle kazanır dedi. Bence hakkını mahkemelerde ara.

Canım bağlayıcı sebepleri var tam 4 sene dolmadı diye kaybedebilir, haa sağlık raporumuz vardı bu tayin için mecburi sebep ama kabul etmediler.burda dava hakkımız var.birde becayişimiz reddedildiği için hakkımız var,açmayı düşünüyoruz ama sıkıntı şu ki, eşim tsk personeli.askeri mahkemede çözülecek dava.askeri mahkemede ispatlamak çok zor olabilr, ama haftasonu görüşcez askeri hakimlerle.çok teşekkür ederim :(

Son düzenleme:
Canım bağlayıcı sebepleri var tam 4 sene dolmadı diye kaybedebilir, haa sağlık raporumuz vardı bu tayin için mecburi sebep ama kabul etmediler.burda dava hakkımız var.birde becayişimiz reddedildiği için hakkımız var,açmayı düşünüyoruz ama sıkıntı şu ki, eşim tsk personeli.askeri mahkemede çözülecek dava.askeri mahkemede ispatlamak çok zor olabilr, ama haftasonu görüşcez askeri hakimlerle.çok teşekkür ederim :(

İnşallah bir an önce problem çözülür.

ne demk şimdi bu ? Eşimin tercihi ankara canım . ve burda haddinden fazla kadrosu var gelebileceği, tüm komutanlıklar burda tahmin edersiniz ki.kaldıki ben iş beğenmiyorum mu yazmışım ? bunu öne sürmeden göndermeleri gerekir, biz orda tek kadro olduğunu bilerek kabul etmedik.yazık bu zihniyete.peki o zman, adamı olanlar için özel kadro açılmasına ne dersiniz ? o zman tebrik edrdiniz devleti değil mi ? zihniyete bak ya .. anladığınz kadar yorumlamayın önce bi sorun. devletin durumuda beni bağlamaz, aile bütünlüğ esassa, gelebileceği durumda yerde olduğu halde red almak ne kadar doğru ? !

Sizin durumunuzda devleti baglamaz. Yasalarda aile birligi esasi varsa o zaman devlet, ozel sektore de mudahele etsin, yukarida verdigim ornekte kocam dagin basinda calisiyorsa bankayi orada sube acmaya zorlasin.

Ayrica begenmediginiz yoruma "adamı olanlar için özel kadro açılmasına ne dersiniz ? o zman tebrik edrdiniz devleti değil mi" soyleminiz benim yorumumla alakasiz. Ben niye tebrik edeyim? Isveren kocanizin orada durmasini istiyor demekki, begenmiyorsa isi istifa eder. Veya siz kocanizin yaninda durmak istiyorsaniz ve devlet atamiyorsa siz de istifa edersiniz. Devlet sizi calisin diye zorlamiyor. Size hem is vermek hem de surekli bir arada tutmak zorunda da degil.

Back
X