Işınla Beni Scoty

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
53
Hepinize selamlar sevgili KK üyeleri,
Az evvel kendi kendime içimden konuşurken... İçim bir şeye sıkkın ama neye? Beni asıl huzursuz eden ne? diye sorular sorup cevabını ararken dank etti. Şu sıra kalbime ve hayatıma birilerini sığdırma konusunda epey hassaslaşmış hatta yorgun düşmüşüm meğer. Lisans hayatımın farklı geçeceğini, burada ilme gerçekten önem verenlerle rastlaşıp insana saygı,değer mefhumlarını hissedeceğimi hayal etmiştim başlarken. Gerçi daha çok kişiyle tanışırım belki bilmiyorum, ama şu an takıldığım arkadaşlarımla vakit geçirirken -her şey iyi,hoş- lâkin bir süre sonra ruhum bunalıyor. Halbuki lise dostlarımla buluştuğumda böyle bir problem yaşamıyor,aksine gün nasıl bitti anlamıyorum. Çünkü ruhuma hitap ediyorlar. Şöyle ki; ben insanları gerçekten seviyorum,fıtratım ve hamurumda da kötülüğe eğim yok. İnsanları sevmek, hepsini hayatına dahil etmek değilmiş ama. Onlara ayıracağım vaktin, kendim açısından ve ruhum açısından ayarına kendim vâkıf olmalıymışım.Yoksa ruhum böyle pır pır kafeste kalmış kuş gibi çırpınırmış. Sizlere sorum; lisans hayatınızdaki arkadaşlıklarınızda ruhunuza hitap edenleri bulmanız zaman aldı mı, ya da bulabilmek için neler yapmalı? Bazen bu konu beni fazlasıyla bunaltıyor.Ruhum bunaldığı an ışınlanmak istiyorum bulunduğum ortamdan, çok eğlensem bile,bir müddet sonra enerjileri yoruyor. Uzaklaşsam konuşmasam asosyal, yakınlaşsam kafesteki kuş oluyorum. Yok mu bir orta yol?

Üç senedir lisans öğrencisiyim, kimseyi bulamıyorum. Bazen diyorum ben mi anormalim, kafam kimseyle uyuşmuyor. Sohbetleri açmıyor beni zevk alamıyorum

Ruha hitap etmek nasıl oluyor ki?

Lise arkadaşlarinla yapip üniversitedekiler ile yapamadığınız şeyler neler mesela? Biraz örnekleseniz.

Tam 1.5 yıl sonra buldum samimi dostlarımı eski konularıma bir göz atarsan seninle aynı halet-i ruhiye içerisinde kıvranıyordum . Ama çok şükür şimdi lisedekinden daha can dostlarım var üniversitede . Allah bozmasın .

Üç senedir lisans öğrencisiyim, kimseyi bulamıyorum. Bazen diyorum ben mi anormalim, kafam kimseyle uyuşmuyor. Sohbetleri açmıyor beni zevk alamıyorum
Benim bulduklarımda kafa dengi sayılmaz pek, sadece ayak uydurmak meselesi sanki. Ayak uydurdukça kendimden ödün verdikçe yıprandığımı farkettim hemde epey fazla.

iyi de insanın ruhuna hitap edecek arkadaşı bir iki tane anca olur zaten.
hatta bazen hiç olmaz.
öyle kolay bulunur bir şey olsaydı kıymeti bu kadar olmazdı zaten.
aramaya devam yani.

ben şanslı azınlıktayım ama, kıymetli arkadaşlıklarım oldu lisansta.

haklısınız,benimkiler de lisede oldu çok şükür. üniversitede de istiyorum ama, çok mu açgözlüyüm:)

Benim bulduklarımda kafa dengi sayılmaz pek, sadece ayak uydurmak meselesi sanki. Ayak uydurdukça kendimden ödün verdikçe yıprandığımı farkettim hemde epey fazla.

Kendinizden nasıl ödün veriyorsunuz ki? Yani istemediğiniz bir yere onlar istiyor diye mi gidiyorsunuz, en basit örnek olarak.

Ruha hitap etmek nasıl oluyor ki?

Lise arkadaşlarinla yapip üniversitedekiler ile yapamadığınız şeyler neler mesela? Biraz örnekleseniz.
Aslında gezmek tozmak gülmek eğlenmek konusunda sıkıntı yok lâkin, hani muhabbet ederken bir enerji alırsınız heh bu benim kafadan dersiniz sohbetleri saatler sürse de baymaz. onun gibi bir şey arıyorum ama olmuyor

haklısınız,benimkiler de lisede oldu çok şükür. üniversitede de istiyorum ama, çok mu açgözlüyüm:)

yok yok açgözlülük değil asla.
isterseniz seçici olmayın bir sürü arkadaşınız olsun, ama gene fark etmez ki, ruha hitap etmek kolay iş değildir.
hem karşılıklıdır bu işler, zaman ve özveri ister.

Merak ettim 1.5 yılda değişen ne olmuştu ya da arayış var mıydı :) çünkü bende bu gidişle arayısa gireceğim

ben bulamadım.
daha bugün, okulda yeni tanıştığım birisi de aynı benim gibi olduğunu söyledi. samimi bir arkadaşı yokmuş üniversiteden.

Kendinizden nasıl ödün veriyorsunuz ki? Yani istemediğiniz bir yere onlar istiyor diye mi gidiyorsunuz, en basit örnek olarak.
yok öyle bir şey değil de, canımı sıkan ruhumu sarmayan muhabbetlere zoraki dahil oluyorum, olmasam ben sorunluymuşum gibi hissettirirler diye halbuki öyle değilmiş. yeni yeni idrak ediyorum kendi değerimi

Merak ettim 1.5 yılda değişen ne olmuştu ya da arayış var mıydı :) çünkü bende bu gidişle arayısa gireceğim

İlk başlarda çok kasıyordum kendimi aman kimseyi kırmayım aman derdimi anlatmayım da canları sıkılmasın yeter ki beni sevsinler vs vs saçma sapan bir ton şey . Ama baktım ki böyle yapınca kişiliğimden taviz verir oldum . Yok dedim kişiliksiz bir insan olmaktansa yalnız bir insan olmayı yeğlerim . Böyle düşünmeye başladıkça kendime daha çok değer verdim . Güvenim arttı . Sosyal fobiyi yendim . Daha rahat takılmaya başladım . Böyle olunca da ister istemez etrafa ışık saçan biri gibi oluyorsunuz ve size benzeyen insanların dikkatini celbediyorsunuz. Sonra arkadaş oluyorsunuz . Rahat olun . Kimseyi kırmıycam telaşı taşımayın . Diğer türlü çok yapmacık biri gözüküyorsunuz. İnsanlar hep doğal olana gelir

yok öyle bir şey değil de, canımı sıkan ruhumu sarmayan muhabbetlere zoraki dahil oluyorum, olmasam ben sorunluymuşum gibi hissettirirler diye halbuki öyle değilmiş. yeni yeni idrak ediyorum kendi değerimi

Herhangi bir etkinliğe katılıyor musunuz, okul kulüpleri gibi?

Herhangi bir etkinliğe katılıyor musunuz, okul kulüpleri gibi?
bu dönem ağırlık vermeye çalışıcam, kulüp ve çalışmalara katılmak için üşeniyor mesela muhabbet ettiğim arkadaşlar, bazen enerjimi de düşürüyorlarmış şimdi farkettim. Mesela okulda şu calisma var gidelim desem; türlü bahaneler v.s ama tek de olsa gidip katılacağım artık :)

Son düzenleme:
beni tarif ettiniz sandım bir an, tam olarak o taviz kabuğundan sıyrılmaya çalışıyorum bende şu an. demek ki zafere az kaldı ,inanıyorum

Bunun lise ya da universite de ile çok alakası yok bence. Hani tavsiye ile çözülebilir bir yanı da yok. En fazla sosyal cevrenizi genişletebilirsiniz. Sürekli aynı insanlarla takılmak yerine, farklı ortamlara girip doğru insanlarla karşılasma ihtimalini artırabilirsiniz. Ama ne dediğinizi anlıyorum sanırım. Bazi insanlarla sanki ruhunuz önceden tanışmış gibi oluyor. Hic yabancılık çekmiyor, yanında sıkılmıyor, hatta az söz ile çok anlaşabiliyorsunuz. Ama sonra bi bakıyorsun, yıllar akmış geçmiş hayat sizi cok farkli yerlere götürmüş. Birileri hayatınızdan eksilmis, başkaları gelmiş. Zaten çok kontrolü mümkün değil, takılmayıp akışına bırakmak gerekiyor sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…