Cocuk neden sizin sinifinizda? Isitme engellilerin gittigi bir okula gitmesi, isaret dilini ogrenmesi ve o sekilde ders dinlemesi gerekirdi. Siz ona ilerleyen derslerde ne kadar yardimci olabilirsiniz ki? Hayat bilgisi, Turkce derslerini nasil anlatip ogretebileceksiniz? Yakinda havuz problemleri gibi matematik de zorlasacak.. Nasil olacak? Gercekten yardim etmek istiyorsaniz en yakin Isitme engelliler okulunu ziyaret edip oranin ogretmenleri ve muduru ile konusarak baslayabilirsiniz. Onlar bu durumdaki bir cocugun ihtiyaclarini bizden daha iyi bilirler. Sonra da ogrendiklerinizi cocugun ailesi ile paylasirsiniz.
İsaret diliyle egitim gormesi konusunda yaniliyorsunuz. Engelli cocuklari normal gelusim gosteren cocuklardan soyutlamak onlara yapilan en buyuk haksizliktir. Cocugun sizin sinifinizda kaynastirma egitim gormesi cok guzel ona verilebilecek en guzel seylerden. Toplumda herkes isaret dili bilmez cocuk sisyal yasantisinda bu sekilde saglikli bir iletisim kuramaz bu yuzden. Ona verilecek en guzel egitim sozel isitsel yontemdir dudak okumasina destek saglayabilirsiniz. Bu arada cocuk gelisimi 4.sinif ogrencisiyim baska sorulariniz varsa yanitlayabilirim.
Kaynaştırma eğitimi deniyor aslında buna. Yaşıtlarından izole edilmemesi için hafta sonları özel eğitim hafta içi normal okul şeklinde. Daha önce öğrenme güçlüğü olan öğrencilerim olmuştu ama ilk defa işitme engelli bir çocuk ile beraberim... En iyisi daha geniş kapsamlı bir araştırma yapmak sanırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?