Pampişim, öncelikle değerli görüşün için çok teşekkür ederim. Benim için önemli olan ingilizce öğrenmek, ülkenin çok bir önemi yok aslında. Bu iki ülkede İngilizce aktif diye onları söyledim. İngilizce kursu yerine ingilizce dudak okuma kursu mu aramalıyım direkt yani?Şimdi panpacım öncelikle İngilizce fonetiği Türkçe fonetiğinden çok farklı. Yani seslerin ağızda üretiliş biçimi çok çok farklı.Misal, İngilizcede diftong denen çift sesli harfler ae, ao, aı vb. var, bizde yok bu yüzden Türk aksanı denen bir şey var :) Yiibe misal elephant kelimesi Türk birinin ağzından elefınt olarak çıkıyor oysa ki İngilizcesi aslında E L E PH AI N T gibi bir şey.
İngilterede ücretsiz dudak okuma kursuna gidebilirsin. Amerikayı açıkça bilmiyorum, yani vatandaşların yararlandığı sağlık hizmetleri çok yok açıkçası her şey para. Amerika için hangi şehre gideceksen şehir ismi + lip reading class yaz arat fiyatlara bak. Çok uçuk fiyatlar değilse pekala olabilir.
Selam canım benim. Temelim başlangıç seviyesinin bir üstü işteOoo kimler gelmiş. Selam Makaron :)
Canım ingilizce de dudak okuyabiliyor musun aynı şekilde? Ne kadar temelin var?
Kafanda ki sorulara bir nebze cevap olsun diye, burada yabancı hocalardan dil kursu/ ya da speaking club deneyebilirsin bence.
Pampişim, öncelikle değerli görüşün için çok teşekkür ederim. Benim için önemli olan ingilizce öğrenmek, ülkenin çok bir önemi yok aslında. Bu iki ülkede İngilizce aktif diye onları söyledim. İngilizce kursu yerine ingilizce dudak okuma kursu mu aramalıyım direkt yani?
Hem çalışıp hem de dil öğrenmek istiyorum ama resmen korkuyorum
Yurtdışı biraz masraflı olduğu için ben normalde herkese TR de biraz temel yap, en az B1 seviyesine gel öyle git diyorum. Biraz temelin olsunki, hemen pratiğe dökebilesin diye.Selam canım benim. Temelim başlangıç seviyesinin bir üstü işteBildiğim kelimelerde dudak okuduğumu fark ediyorum ama ingilizce bilgim çok az olduğu için bir şey de diyemiyorum. Hem çalışıp hem de dil öğrenmek istiyorum ama resmen korkuyorum
bu aradaSamsonn ben makaronun dudak okuma degıl de dırek konusmaya yonelmesı taraftarım
bılıyorsun bız makaronla gorustuk
ısıtmesı seslere duyarlı yanı kendını zorlasa gereklı calısmayı yapsa ısıtmesını gelıstırebılır
ıcerde odasında kızım aglarken aglamasını duydu ahsen mı aglıyor dedı
bazen yuzume bakmamasına ragmen konustugumu anlıyordu
yemek yıyoruz agzım dolu konusurken dolmalar agzımdan fırlamasın dıye kısık dudak konusuyordumanladı
esım mıymıy konusur onu da rahat anladı
aslında ısıtme engellıyım dıyor ama gercekten benden ıyı duyuyor
ben konusurken esımın yuzune bakarım mesela arkası donuk konussa anlamam guya ısıtme engelım yok
makaron bıldıgın anlıyor
hatta esım dedı kı makarona
nisayla telefonda seslı konusun alıstırma yapın dedı
makaron bunları soyluyorum aramızdakı konusmalar ama yanlıs anlamıyorsun umarım tamamen dogru yonlendırmek ıcın
dudak okumaya agırlık verırse duyma duyusunun gerı dusecegını dusunuyorum tam tersı dırek duymaya kendını zorlasın ıstıyorum
kesınlıkle :)Ben gözlerimin bozuk olduğunu bilmezken, herkes benimle aynı şeyi görüyor sanıyordumMeğer çok daha net çizgileri olan bi dünya varmış. Makaron da tam tersini yaşıyor. Ben az duyoyorum diyor ama sandığı kadar az değil aslında. Gayet işlevsel, yeterli; kendini korkutup, geriye çekmesini gerektirecek bir durum yok.
Çok mantıklı ya, 16 yıllık sağırım benim aklıma böyle bir yöntem gelmedi, helal olsunŞimdi panpacım yazı dilini çalışarak kursla öğrenebilirsin. Ama günlük hayatta konuşup iletişim kurmadığın sürece dili kullanmış olmuyorsun. Bence önce okumaya yoğunlaş, kelimeleri ve grameri öğren. Konuşmak istediğinde de dudak okuma kursuna ihtiyacın olacak gibime geldi. :)
kızlar işitme engellıyım dıyor ama yemın ederım benden ıyı anlıyor
3 yasındakı kızımın dedıgını bazen ben anlamadım makaron anladı yahu :)
canım makaroncanım
bence super dusunmussun dil ogrenmeyı cok ıstıyorsun bılıyorum ve yerınde daha ıyı ogrenecegını bende dusunuyorum
ısıtme engellıler ıcın mutlaka daha genıs secenekler vardır orda bılenlerın yazacagını dusunuyorum ben senın yerınde olsam dil okulları ıcın basvurur bu konuda ayrıntılı arastırmayı orda sorar dırek dıl okuluna gıder yarı zamanlı da calısırdım sanırım
her konuda destekcınım bılıyorsun
O kadar gaza geldim ki... Çok teşekkür ederim. Biz meslektaştık galiba bu arada üstad :)neden korkuyorsun?
ne olabilir ki en fazla?
öğrenemezsin ama denemiş olursun. bundan 10 sene sonra keşke gitseydim cesaret etseydim demek yerine, iyi ki denemişim demek var. hatta öğrenemesen bile aklında kalmasını engellersin yolunu ona göre çizersin.
Bitanesin...Canım benim...bu aradaSamsonn ben makaronun dudak okuma degıl de dırek konusmaya yonelmesı taraftarım
bılıyorsun bız makaronla gorustuk
ısıtmesı seslere duyarlı yanı kendını zorlasa gereklı calısmayı yapsa ısıtmesını gelıstırebılır
ıcerde odasında kızım aglarken aglamasını duydu ahsen mı aglıyor dedı
bazen yuzume bakmamasına ragmen konustugumu anlıyordu
yemek yıyoruz agzım dolu konusurken dolmalar agzımdan fırlamasın dıye kısık dudak konusuyordumanladı
esım mıymıy konusur onu da rahat anladı
aslında ısıtme engellıyım dıyor ama gercekten benden ıyı duyuyor
ben konusurken esımın yuzune bakarım mesela arkası donuk konussa anlamam guya ısıtme engelım yok
makaron bıldıgın anlıyor
hatta esım dedı kı makarona
nisayla telefonda seslı konusun alıstırma yapın dedı
makaron bunları soyluyorum aramızdakı konusmalar ama yanlıs anlamıyorsun umarım tamamen dogru yonlendırmek ıcın
dudak okumaya agırlık verırse duyma duyusunun gerı dusecegını dusunuyorum tam tersı dırek duymaya kendını zorlasın ıstıyorum
Buradan mutlaka faydalanacağım. Çok teşekkür ederim.BBC nin postcast lerini dinleyerek bir kendini dene,
hem cok anlasilir konusuyorlar hem de intermediate level.
Cogunun metni de sitesinde buluynuyor zaten.
Bu sekilde bir denemeni tavsiye ederim.
http://www.bbc.co.uk/learningenglish/english/features/6-minute-english
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?