İskan onemli mi?

Bu ev alınmalı mi?

• Alın,ödeyin kenarda yatırım olarak kalsin

OY: 0 0,0%
  • Iskansiz olduğu için ve hayalinizdeki ev için şuan bu işlere girmeyin

OY: 39 100,0%

• Ankete Katılan
    39
İskansız eve ev kredisi çekilemez. Yüksek faizli ihtiyaç kredisi çekilebilir sadece. Geri ödemesi de çok pahalıya gelir
2 sene önceye göre şartlar değişmiş olabilir, bilemiyorum. Bizim yeni aldığımız ev de iskansızdı, eskisi de. İkisi için de konut kredisi çekildi.
Yeni aldığımız yeni bitmiş inşaattı. Çabuk çıktı iskan. Sadece tapu kaydı değişti.

İskansız olduğu için ucuz ,ben olsam almam ileride sorun olur ,
Kredi faizleri çok yüksek ev size kaça mal olacak ,
Hiç kendi kendini ödüyor diye düşünmeyin ,
Elinizdeki parayla altın alın ,dolar alup dolar vadeli yapın ,
Tl vadeli yapın

iskan yoksa sorun vardir
ama iskan isinide zorlastirdilar mesela yangin alarmi yoksa vermiyorlar bizim evin tavaninda vardi biz alirken
2 sene sonra eve boyarken kapagini cikaralimda altini boyayalim dedik meger sadece kapak varmis 😂😂😂
ev alirken dikkatli olun gercekten muteahhitler artik coşmuş iskan alacagim diye yangin alarmi varmis gibi yapip birde bize yangin gaz alarmli bilmem ne diyerek etrafimizdaki evlerden daha pahaliya sattilar
neden iskan verilmemis iskanin gereksinimi olan seyler duzenli yapilmismi bunlara iyi bakmak lazim

Üst katta birine misafir olduk herkes gittikten sonra. Geçen sene üst katları 270bine satmışlar,e burası niye 200diye kuşkulandık. O üstte oturan amca,iskan olmadığını,bodruma bir keresinde su taştığını, elektrik suyun mülk sahibine geldiğini, pay olcerle bolustuklerini soyledi. Ama sıfır bina olduğu için çok iyi fiyat vermişler bence kaçırmayın diye de ekledi.Kafamiz karışık o yuzden
Pay ölçer olduğunu şimdi okudum eğer herkesin saati varsa şirketten gelirler hesaplarlar kim ne kullandıysa onu öder ama genede şantiye olduğu için pahalı öder. Gerçi siz yatırım için alıyosunuz ama genede belediyeden mutlaka ada parselle sorgulatın neden iskan alamadığını projeye aykırıysa eğer hiç iskan alamayabilir. Yeni yönetmeliğe tam hakim değilim ama eski yönetmelikte 5 yıl içinde bitmemiş yapıların ruhsatıda geçersiz sayılıyodu, ki iskan alamayan bina bitmemiş sayılıyodu bunları mutlaka bağlı olduğunuz ilçe belediyesinin imar müdürlüğü ile görüşün.

Sistem değişti mi ne zaman değişti bilmiyorum ama ben kendi evimi de iskansız almıştım 3,5 sene önce .banka kredisi de kullandım , kendi elektirk su sayacımda vardı , ortak ödeme gibi bir durum hiç olmadı , kendi sayacım okundu ona göre ödedim fakat normalde su 20 geliyosa bana 40 falan geliyordu , geçen sene iskanım çıktı .. Takip ettiğim emlak işleriyle ilgilenen bu işin uzmanı birisi var , iskansız binalarla ilgili sorular geldiğinde bankalar kredi kullandırıyorsa iskanın sorun olmayacağı cevabını veriyor

iskan almak için epey para vereceksınız uğraşcaksınız bunu unutmayın..

Arakatların minimum 260bin civarı oldugu bir mahallede 200bine -tesadüfen- daire bulsaydınız ama oturmak için ufak olduğundan kiraya verseniz(75 metrekare), tek sorun dairenin iskansız olması olsa ne yapardınız? Iskansiz ev almak mantıklı mi?
Bilgi olarak,
110bin civarı peşin vereceğiz, 90bin kredi çekeceğiz. Evi alıp kiraya versek 900 lira, faizler düşecekmiş ama suanki haliyle 5yil kredi çeksek aylık ödemesi 2500tl,
Kirasi kredi ödese bize 1400tl gibi bir ödeme kalacak.

Bir de şunu da ekleyeyim, şuan tek maaş olduğumuz için hiç ev alma gibi durumumuz olmamıştı. 2 sene sonra ise dönebilirsem o zaman ev almayı düşünebilecektik, bilezik alacağımız da var gorumcemden. Mesela bu evi alsak kredisi bitmediginden satamayiz. Tam hayalimizdeki gibi bir ev var 340bin lira şuan, eger bu 200bin olani alirsak bir kaç sene sonra o sitede ev alma ihtimalimiz sıfırlanıyor gibi. Sizce ?

belediyeden evin iskan durumunu öğrenebilirsniz kaç seviyede olduğu ve neden alamadığını? eğer ufak tefek şeyler kalmışsa alınabilinir mesela asansör yeşil etiket almışmı?. Ama eğer ciddi eksikler varsa girmeyin kesinlikle. Şuanki piyasada evler uygun ama piyasa biraz toparlandığında ev fiyatları artacaktır eğer uyguna düşürmüşseniz bu evi karlı olur. 4-5 senede değer kaybetmez aksine kazanır. Ama 340 bin tl lik ev 2-3 sene sora aynı değerde kalmayacaktır 380 bin civarı olacaktır.

Her ay 1400 lirayı kenara atsanız 2 yılda TL bazında 33.600 lira eder ki dolar bazında tutarsanız çok daha fazla eder. 2.5 yıl bu şekilde birikim yapsanız elinizde ortalama 150bin lira nakit para olur. Şuan almak bana mantıklı gelmedi

Ben burada anket acar iken ev satıldı 210 bine😂
Neyse kızlar iyiki varsınız.
Hakkımızda hayırlı buymuş demekki.

İmar affından bile mi yararlanamamış? Alt katı su bastıysa sorun var demektir. Paranızı sorunlu bir daireye gömmeyin derim.

Şunu sorun kendinize, ucuz ama niye bu kadar ucuz...

İnsanlarin yatiriimlik evlerini satip parayi vadeli hesaba attiklari bir donemde yatirimlik ev almak, hem de krediyle almak hic mantikli gelmedi bana.

tam detaylari bilmiyorim ama iki tanidigim boyle ev almisti. sonradan baya odeme cikti iskan icin. arada kiracisiz da durdugu aylar olur. en iyisi biraz daha bekleyip istediginiz evde oturmak.

Diğer yorumlara bakamadım ancak bence almayın. Biz aldık şu anda faturaları normalin minimum 2 katı çok ağır geliyor. Yan komşumuz kiracıydı 3 aya kaçtı ve dava açtı ev sahibine iskansız evi kiraya verdiği için.

İskan alınmamış binaya gelen faturalar inşaat faturası olarak gelir yani normal olandan 2/3 belki de 3/4 kat fazlası ve binada oturan herkes kullandığı miktara bakılmaksızın aynı parayı vermek durumunda kalır tek fatura geldiği için.Doğal olarak Kimse böyle bir evde kiracı olmak istemez..

Arkadaşlar teşekkür ederim. Ama biz o konuyu coktaaan kapattik😊 Temmuzun konusu bu😊

almayın çok pişman olursunuz. bizim evde iskansız elektriği suyu hep sorun oluyor fazla ödüyorsun iskansız olunca kiracı zor bulunuyor alanda olmuyor. müteahhit güvenilir mi bakalım oda önemli borcu falan varsa zaten alamaz iskan veya eksik varsa binada.

Iskansiz evleri hepsi sorunlu degil. Gecen sene aldik evimizi iskansiz ama belediyeye gittim nedenini ogrendim projeyi gorudm. Belediyede.metre kareler bire bir ayni. Elektrigi suyu dogalgazi projeli uygun dairelere.ayri ayri fatura geliyor. Herseyi tamam yani. Havuu kapali otoparkli site. Bitiminde sadece isi yalitim serifikasi alinmamis belediyede gorulen tek eksik bu. Bu arada yalitimida var gecen kisi gecirdik cok iyi isiniyor. Kat mulkiyeti varsa alinabilir. Her iskansiz ev ayni degil yani. . Kat mulkiyeti iskan ve kat irtifaki diye 3 ayri sey var.

Back
X