İşkur ile işe başlamak

Cahil Filozof

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
802
861
103
31
Merhabalar ben işkur işbaşı eğitim kapsamında işe başlayacağım. 3 ay süresince maaşımı ve sigortamı işkur yatıracak, 3 aydan sonra firma benden memnun kalırsa firma ile sözleşme yapacak.
Ama ben üniversite kazanırsam işten ayrılmak durumundayım. 2 ay sonra yani. İşkurun yaptırımı var mı bu konuda? Sözleşmeyi okudugum kadarıyla 2 hafta once kuruma bildirin aynı gün ilgili yerlere bildirin yazıyordu sadece.
aranızda işkur ile işe başlayan var mı? Bilgilendirirse sevinirim

Hayır yaptırımı yok. İşi bırakabilirsiniz. Ayrıca sigorta genel sağlık sigortası oluyor prim yatmıyor bilginiz olsun.
Benim çalıştığım işyerinde önce işkurla girişim yapıldı o sırada hamileydim, daha sonra işkurdan prim ödenmediğini öğrenince 2 ay kala işkurdan çıkış yaptırıp işyerinin ssksına geçmiştim. Sıkıntı olmuyor yani.

Hayır yaptırımı yok. İşi bırakabilirsiniz. Ayrıca sigorta genel sağlık sigortası oluyor prim yatmıyor bilginiz olsun.
Benim çalıştığım işyerinde önce işkurla girişim yapıldı o sırada hamileydim, daha sonra işkurdan prim ödenmediğini öğrenince 2 ay kala işkurdan çıkış yaptırıp işyerinin ssksına geçmiştim. Sıkıntı olmuyor yani.
Çok teşekkür ederim

okuyan elemanları daha çok tercih ediyorlar mağazalarda vs
Benim mesleğim varken neden tezgahtar olarak çalışayım? Sonuçta beni yeterli görmüş beni alıyor işveren. Kimsenin hakkını gasp etmiş olmuyorum.
Üstelik işkur ile işe girenlerin hakları daha az. İşkur 9-18.00 çalışacaksınız derken işveren benim saatime göre çalışacaksın diyor, mesaiye kalıyorsun ama ücretini alamıyorsun. Sigorta primin yatmıyor. Nasıl gasp ediyorum insanların hakkını?

Bizim is yerimiz makineci aldi iskur ile. Makinecilik omurluk değildir. İsci devri yuksektir ustelik ne uzar ne de kısalırsınız pozisyon genelde aynidir. Tezgahtarlikta kısmen oyledir. Genelde ogrenciler harclik cikarmak icin calisiyor. O yuzden birinin hakkini gasp ettiginizi dusunmeyin derim.

Bizim is yerimiz makineci aldi iskur ile. Makinecilik omurluk değildir. İsci devri yuksektir ustelik ne uzar ne de kısalırsınız pozisyon genelde aynidir. Tezgahtarlikta kısmen oyledir. Genelde ogrenciler harclik cikarmak icin calisiyor. O yuzden birinin hakkini gasp ettiginizi dusunmeyin derim.
Teşekkür ederim

Merhaba konu disinda ama bende suanda issizlik maasi aliyorum. İskura kayıt nasil yaptirdiniz?
Birde ben iskura kayıt yaptirirsam issizlik maasim kesilir mi?
İnternetten arastirdim ama pek anlamadim bisey konuyu gormusken sorayim dedim :KK52::KK16:

Merhaba konu disinda ama bende suanda issizlik maasi aliyorum. İskura kayıt nasil yaptirdiniz?
Birde ben iskura kayıt yaptirirsam issizlik maasim kesilir mi?
İnternetten arastirdim ama pek anlamadim bisey konuyu gormusken sorayim dedim :KK52::KK16:
merhaba,
bulundugunuz ilçede ya da ilçenize yakın yerdeki işkura gidiyorsunuz
ben kayıt olmak istiyorum diyorsunuz bu kadar:)
hayır sigortalı işe girmediğiniz sürece kesilmez..

pk i kızlar ödeme nasıl oluyo yani demek istedgm haftann 6 gunu calışıyorsun bi gun tatil ya gttiğin 21 gunu mü alıyorsun aya mı vuruyo 30

ttlm normal bı haftalık calşmada 1 gunde bnm tatılım yaa onu vermıyo dyosn yanı dgru anlatabldm mı kendmı acaba

Back
X