İşlerim hep ters gidiyor :(

SETENEY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
327
1
46
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,ben kendimi bildim bileli işleri ters giden bir insanım.Ufak tefek de olsa,büyük de olsa hep şanssızlıklar beni bulur.Size anlamlı mı gelir anlamsız mı bilemem ama bu böyle.Bikaç arkadaş biyere gitsek birinin başına bişey gelecekse bana olur,İşyerinde insanlar büyük hatalar yaparlar kimsenin ruhu duymaz,benim çok önemsiz bi hatam için şikayet gelir,ta en üst mercilere kadar ulaşır;bi işim olacak gibiyken olmaz,terisne döner;evimizde bir türlü huzur yoktur;ne kardeşlerim ne ben işlerimizi tam olarak yoluna koyamadık aslında ama ben hepsinden beter talihsizimdir;çevremdekiler de dikkat ettiler,senin işlerinde bi terslik oluyor,işlerin güç oluyor,tersine dönüyor diyorlar.Benle aynı kaderi paylaşan var mı bilmem ama quantum düşünce de dahil hibişey fayda etmiyor bana.Bir çözüm önerisi olan varsa lütfen yardım bekliyorum.Ne bileyim bir hocaya bir dua mı okutmalıyım,ne yapmalıyım?

bizimde yani eşimle hiçbir işimiz rast gitmiyo herşey ters elimizi neye atsak kuruyo yinede çok şükür her zaman şükrederim duamı eksik etmem vardır bir hayır derim sana da tavsiyem bol dua et Rabbim ne verirse hayırlısını versin umarım seninde herşey düzene girer canım

Allah razı olsun arkadaşlar,ben de duamı eksik etmemeye çalışyıorum ama herşey ters gidiyo,bişey olacakken olmuyo,ailede de var ama bende daha yoğun b şekilde oluyo bu..Mesela gamiş arkadaşım,Allah bir yastıkta kocatsın,hayırlı,iyi bi eş bulmuşsun,benim karşıma hayırlı bi insan çıkmadı,karşıma çıkanlar hep farklı beklentilerle geliyolar,bi yuva da kuramadım,çevremdekiler hep beğenirler beni ama bi hayat arkadaşı da bulamadım...okul okudum,ben okula girdiğimde öğretmenlik revaçtaydı,ben bitirdim,millet öğretmenliklere yığıldı,şimdi mesleğini yapamayan öğretmenlerden biri oldum..daha neler var neler,yazsam sayfa yetmez.böyle bi müşkülü çözmek içn ne yapmak gerek bilmiyorum

yasadıklarımız bire bir aynı..bi an kendim yazdım sandım
bende çok şükreder dua ederim ama bi türlü düzelmiyor..
genede derimki hep buda geçecek..
en büyük sığınağım RABBİM KALDIRAMAYACAĞIM yükü vermez derim hep..
sen bunuda atlatırsın diye kendi kendime konuşurum genelde
inan çok faydası oluyor

Ben de hep halime şükrederim;bugün bile eli olmayan bi yavrucağı gördüm,olmayan eliyle annesinin elini tutmaya çalışyıodu..ne dertler var aslında,bi anne için çok zor,çocuk için de öyle...Bazen insanlar şaşırıyo,nasılsın dediklerinde çok şükür iyiyim derim ben.Çok şükür lafına şaşırıyolar ama inancımdan ötürü şükrederim hep.İçim kan ağlar,dostlarıma yüzümü asmam;insan ayırmam;herkese aynı yaklaşırım,ibadetlerimi yerine getirmeye çalışırım;Allah zinayı yasak etmiş diye karşıma çıkan insanlarla da ilişkimi düzeyli yaşamaya çalışırım ama ne ilginçtir ki ilişkilerim de hep eve gitmememden,sevgilimle tatile çıkmamamdan ötürü biter.Bu nasıl bi dünya analmıyorum.Kardeşlerim de benim gibi bekar;annem babam çocuklarının mürvetini de göremiyo;insanları kırmamaya çalışırım ama üniv. mezunu olduğum halde iyi bi işyerinde çalışamıyorum;işyerinde bile en ufak bi talebime hayır yanıtı alıyorum.Bir hoca bulsam da hayır duasını mı alsam diyorum onu da bulamıyorum.

kötü şeyler düşünme canım içinin ferah tut düzelir inşaallah her şey

Bir de ben neye elimi atsam kuruduğu gibi elimi atmadığım şey de dönüp dolaşıp beni vuruyo,sanki mıknatıs gibi çekiyorum olayları

bence de bol bol dua edin, benim de öyle oluyor, işlerim tam olacak bu sefer dediğim anda direkten dönüyor. ara ara isyana düşsem de rabbimin bildiği var deyip duaya sarılıyorum. allah her daim yar ve yardımcın olsun................

Konu sahibi arkadaşım allah kolaylık versin, inşallah düzelir. Bunu okuyunca aklıma kuzenim geldi (kesinlikle sizlerle alakalı değil sakın yanlış anlamayın)

Allah akraba yapmış mecbur görüşülüyor yoksa asla arkadaş olarak seçmeyeceğim biri , o yüzdendir ki arkadaşlarımı daha çok severim sonuçta onları seçen benim. Neyse ,

Baktığın vakit kendince 4*4 lük biri, konuşurken mangalda kül bırakmadığı gibi hiç öz eleştiride yapmaz.

Ama genelde milletin parasında pulunda gözü vardır gözü derken hasetlenir buna hasetlik değil imrenmek der. Devletin verdiği emekli maaşına bile oooooooo deyip, bir kere maaş alan kişiye bereket versin demez vs vs. Onlarca örnek ...

Burnuda hiç pislikten kurtulmaz, sürekli borç harç, hesapta kitapta olmayan harcamalar, beti bereketi olmayan bir bütçe.

Herhangi bir terslikte, bir iç hesaplaşma yapmalıyız. Kınadık mı, başka duygular mı besledik vs.

Öncelikle şanssızım,kısmetsizim gibi sözleri hayatından çıkarmanı öneririm.
Hakikaten negatif düşünceler,olumsuzlukları çekiyor.
Kısmetli insan,kısmetsiz insan diye birşey yoktur.Herkesin kısmeti kendine,dünyadaki nimetler,belli kişilere tahsis edilmedi :)

Altını çizdiğim cümlede,herkes farkında demişsin.Herkese böyle olduğunu SEN gösteriyorsun.
Olumsuzlukları anlatınca,onlar da aaa hep seni buluyor derler tabii.Mesela konunu okuyanlar da vah vah hep seni buluyor diyeceklerdir.
Neden ? Çünkü hep olumsuzluklara odaklanıyor ve onlardan sözediyorsun.

Bakış açını değiştirip,hayatında güzel giden şeyleri görmeye çalışabilirsin.En basitinden başlamak işini kolaylaştırır.
Mesela çayın tam istediğin gibi olmuşsa,bunu farketmekle başlayabilirsin.
Beklediğin dolmuşun hemen geldiğini farket,otobüste son boş kalan yere oturduğunu,aradığın kitabı girdiğin ilk kitapçıda bulduğunu...
Şanslı olduğun noktaları çoğaltırsan,onlar da çoğalarak geri dönerler.

Ben yanlış anlamadım da a.ıkçası konuyla ne ilgisi var bu anlattıklarının hiç anlamadım..Kötü niyetten ötürü işlerin ters gidiyo demeye getiriyosan ayıp ediyosun,derdimi paylaştım,yorumlarınızı bekledim,yoksa amacım kendimi övüp neden böyle oluyo demek değil;bir çözüm önerisi istedim szlerden;parayla ilgili sıkıntım yok çok şükür;az da kazansam paramın bereketi var,benim bahsettiğim sıkıntılar manevi sıkıntılardı,içime düşen kuruntular,olur olmaz zamanda bir grup insan içinde bana denk gelen talihsizlikler;ailemde de huzuru bulamayışım vb. paraylar pulla değil,maneviyatla,bi maneviyat insanının yardımıyla çözülebileceğine inandığım şeyler..Ayrıca ben kimsenin mutlu hayatını kıskanamıycak kadar kendi derdimdeyim..Hiçbirimiz mükemmel değiliz ki,sen de değilsin,insanız,iyi yanımız da var kötü yanımız da...Sağ ol yine de vaktini ayırıp yazmışsın,sen de kendi derdini paylaşmak istedin anlaşılan;kuzenini tanımıyorum ama Allah yüreğinde güzel duygular yeşermesni nasip etsin

amin, tamam işte arkadaşım senle ve konunla ilgisi yoksa sadece aklıma geleni paylaştım.

öyle değil işte,ben olumsuzlukları anlatmasam da farkediyolar,küçük şeylere sevin diyosun da dediklerinin tam tersini yaşıyorum hep ben,bi otobüsü bekliyosam o asla gelmez,beklemediğim zaman vızır vızır geçer;kitap konusunda da tam dediğinin tersini yaşamışlığım,mecburen almam gereken kitabı yayınevinden istetmek durumunda kaldığım oldu...Ben de olumlu düşüniym diyorum,inşaallah iyi şeyler olucak vb. ama küçük-büyük nerdeyse her işim ters gidiyo

niye sordun dediğimi hatırlamıyorum !!! Bu cümleyle konuyu uzatmış olduğun için şöyle diyeyim , belki de , içinden alacağın birşey olur diye düşünmüş olabilirim. ???

ben de neden paylaştın diye sormamıştım!!!uzatmak değil de bi müşkülümü anlattığım bir ortamda bir insanın destek olmak yerine insanlar iyi niyetli değillerse işleri yolunda gitmiyo demesi garip geldi;bence asıl bu hiç iyi niyetli bir yaklaşım değil,herneyse,gereksiz gerginlik yaşanmasın lütfen,önerin varsa beklerim yine de ancak yazdıklarını tekrarlayacaksan içinden alacağım birşey yok malesef.hayatta başarılar.

adunul'un yazdıklarını ben de okudum.Kuzeninden örnek vermiş ama aynı kuzenim gibisin dememiş.
Kuzeninin yaşadıklarının, kendisinin hayata bakış açısıyla alakalı olduğunu düşünüyor.
Sen de kötü niyetlisin demiyor,belki sen de yanlış yerden bakıyorsundur diyor sanırım.

Neyse ben de birşey anlatacağım,umarım alakasız bulmazsın :)

Ben Türk kahvesi pek sevmem.İçersem ortama uymak için içerim.
Şeker sevmeme rağmen,orta şekerli olsun,köpüklü olsun gibi takıntım yoktur.
Misafirlikte sorulursa,evsahibine ayrı zahmet olmasın diye,çoğunluk nasıl içiyorsa öyle içerim.

Dışarıda buluştuğumuz bir arkadaş grubum var.O grupta kahve seven ve titizlenen 2 arkadaş var.
Onlar mutlaka az şekerli isterler.Sipariş etmeden önce sıkı sıkı tembih ederler.
Hatta aralarında "kesin yanlış gelecek" diye konuşurlar.Ve onlarınki hep karışır,bir türlü istedikleri gibi gelmez.
Ya şekersiz bulurlar,ya çok şekerli.Bir türlü memnun olmazlar.

Ben çoğunlukla çay içerim,kırk yılda bir kahve ısmarlarım ve nasıl istediysem öyle gelir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…