İşletme vs iktisat?

O konu bombaydi ya Acaba neye karar verdi? Aslinda bende konu açacağım yakinda
Hukuk vs Psikoloji
Antropoloji vs Bilim tarihi.
27 yasinda 3. Üniversitem olacak degismeyen tek şey kararsizligim
Bilim tarihii kesinlikle. Tabii bana sorarsan
 
aslında bilmiyorum ne yapmak istediğimi puanlarım sadece bunlara tuttuğu için yazmak zorundayım o yüzden sordum biraz da hangisi daha avantajlıdır diye
 
W Wurstria sanırım iktisat okuyordu ama emin değilim.

Sayısalla aranızın nasıl olduğuna bağlı. Ben teori ve sayısal derslerle geçen bir günün ardından başım ağrımış vaziyette yurda dönerken derslere bile gitmeyen İşletme okuyan arkadaşlarım vardı. Halk arasında İktisat ve İşletme aynı gibi görünür ama bunu çok bilmiş vaziyette aynı kefeye koyan insanları bir hafta okula götürsek koşarak uzaklaşmak isterler :) Benzerdir ama aynı değildir, aralarında fark yoktur denmez. İkisinin de birçok yerde geçerliliği vardır özellikle özel sektörde bu bölümlerden hangisinin okunduğu değil de kişinin yeteneklerine falan bakarlar ama şu an sizin için önemli olan okul süreci. İstatistik dersi gördüm 2. sınıfta, aynı dersi farklı hocadan İşletme okuyan arkadaşım da görüyordu. Bizim sınıfta ben dahil çoğu kişi o dersten 40'ın üstüne çıkamazken İşletme okuyan arkadaşım 90 falan alıyordu. Bizi zorluyorlardı, onları geçiştiriyorlardı. Sayısalla aranız iyiyse İktisat, değilse İşletme.

Tabi bana kalsa ikisi de değil, şimdikilere ben İİBF önermem ama sizin sorunuz bu yönde olduğu için dediğim gibi, sayısalınıza bağlı. Devlete atanmayı düşünüyorsanız bunların yanından bile geçmeyin, atanamazsınız. Ortalık düşük kalitede İktisatçı kaynıyor, olan doğru düzgün bilgisi olan İktisatçılara oluyor.
 
İBF'den başka bir bölüm seçme ihtimalin varsa kesinlikle öyle yap. Uluslar arası ilişkiler mezunuyum, yurtdışı deneyimim var ama yöneticim ilkokul mezunu (Türkiye'nin en iyi şirketlerinden birinde çalışıyorum). Şu anki aklım olsa asla okumaz bu kadar emek vermezdim. Karşılığını göremiyorum çünkü. Binlerce İBF mezunu var. Kamuya atanmak çok zor özel sektör de senin yeteneklerine bağlı.
Demem o ki iktisat ya da işletme çok da fark etmiyor. Kendine ne kattığın önemli...
 
aslında bilmiyorum ne yapmak istediğimi puanlarım sadece bunlara tuttuğu için yazmak zorundayım o yüzden sordum biraz da hangisi daha avantajlıdır diye

Isletme yazin,okurken cok zorlanmayacaginiz icin kendinizi gelistirmek icin vaktiniz olur ,ikisinin arasinda anlamli bi fark yok zaten.
 
Kesinlikle marmara isletme. On numara bölüm. Dedikleri gibi olduğunu düşünmüyorum. Zor bi bölümde 4 yıl deli gibi çalışacağına seç işletmeyi 4 yıl da arada kpss hazırlan. Türkiye de herşey olabilirsin. Uzman müfettiş hakim kaymakam. Ozel avantajları da çok fazla kendini üniversite boyunca geliştirirsen. Üniversite iyi bölüm iyi ayrıca yüksek lisans imkanı da çok fazla. Önü açık bi bölüm. Boşuna iktisatla kasma derim.
 

Bende işletme mezunuyum zor bela ozel küçük bir sirkette sürünüyorum. Sağlıkçı arkadaşlarıma bakiyirum tamam zorlukları var ama para açısından cok rahatlar gunu gunune para alıyorlar üstelik sağlık hic bitmeyen bir sektör. Goze alamiyorum tekrar üni okumayi
 
Cidden mi ¿ ♡
3. Universitem olacak dedigin icin, cok kariyer amacli planlamiyorsundur diye dusundum. Bu verdigin secenekler arasinda en zevkle okuyacagim bilim tarihi olurdu benim. Bilim diyince insanlar direkt objektivite, kesin dogrular olarak algiliyor, ama bilimin ilerleyisinin altinda yatan derin bir felsefe de var. Nasil gelistigini calisirken asama asama bunu da gormek hem zevkli hem aydinlatici olur bence.
 
Aslında sen böyle deyince bir hoşuma gitti
 
ben zaten sayısal okudum lisede severim yapabilirim gibi geliyor bir de iktisat ana kampüste olduğu için daha yararıma olur diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama. Peki ek olarak ne yapmamı önerirsiniz? Mesela bana yandal olarak bilg müh veya istatistik oku demişlerdi çap gibi zor da değil zaten. İngilizcem de b2 seviyesinde sayılır. Başka neler yapabilirim?
 
mesela kendine ne kattığın önemli derken okumuş biri olarak bana ne önerirsiniz? şunları şunları yapmalısın mutlaka diye?
 
Isletme yazin,okurken cok zorlanmayacaginiz icin kendinizi gelistirmek icin vaktiniz olur ,ikisinin arasinda anlamli bi fark yok zaten.
benim de bir yanım öyle diyor ama ana kampüsten çok uzak bir yerde sosyal açıdan veya yandal vs yaparsam kötü olmaz mı diye düşünmüyor da değilim. Siz ne dersiniz okumuş?
 
Bir işletme öğrencisi olarak kesinlikle işletmeyi seçmelisin.
İşletme bölümü isteyerek yazmadığım ama sonradan tam benlik dediğim bir bölüm oldu ve iktisat işletmeye göre biraz daha sayısal ve kapsadığı konular daha dar.
Okulda düzenlenen etkinliklerde Marmara Üni hocalarından birkaçı ile tanıştım ve gerçekten tanıştığım hocalar insana çok şey katabilecek insanlar.
Kesinlikle İşletme...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…