İsmimi Değiştirmek İstiyorum :(

Nazot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
136
0
116
İstanbul
Kimliğimde yazan isimle benim kullandığım isim farklı yani 2 ismim var ve ben sadece birini kullanıyorum ama resmi bir yere gidince o isimle çağırılmak hiç hoşuma gitmiyor, o yüzden ismimi değiştirmeye karar verdim. Uzun zamandır araştırıyorum dilekçe filan yazmak gerekiyormuş, kendi çabalarımla bir dilekçe yazdım. Ama sonrasında ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Dilekçeyi de yazdım ama mesela son bölümde;

HUKUKİ NEDENLER: MK, NK, HUMK ve diğer ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER: Nüfus kayıtları, diğer yasal deliller

diyor, buralara ne yazmam gerektiğini bilmiyorum. Dilekçeyi yazdıktan sonra bir şeye daha ihtiyacım var mı, yok mu hiç bir şey bilmiyorum :/

Yardım edin bana lütfeen ://

(Avukat tutmak istemiyorum)

İsim değiştirmek için haklı bir sebebin olması gerekmekte.. O isimle çağırılmak istemiyorum bu haklı sebepler arasına girmiyor.. Ama belki ismin diğer nedenlere konu oluyorsa o zaman tamam..

neden bir avukata danışmıyorsun ? burda avukat arkadaşımız var mı bilmiyorum ama onun yönlendirmesi gerek

İsim değiştirmek için haklı bir sebebin olması gerekmekte.. O isimle çağırılmak istemiyorum bu haklı sebepler arasına girmiyor.. Ama belki ismin diğer nedenlere konu oluyorsa o zaman tamam..

Mesela ismimde ü harfi var ve ben yurt dışına gidip geliyorum, ü sorun oluyor ordaki arkadaş çevremde.
Ve isim İranlılar tarafından sıkça kullanılan bir isim

Bunlar sebep olabilir mi

neden bir avukata danışmıyorsun ? burda avukat arkadaşımız var mı bilmiyorum ama onun yönlendirmesi gerek

Avukata danışma için bile ücret ödeniyor, çevremde avukat kimse yok. Buradan biri çıksa keşke

Avukat yok ama avukat adayı var :)

Söyle anlatayım dilekçene ornek olarak Bakırköy ( ) asliye hukuk mahkemesine diye başlayıp isminden rahatsız olduğunu sevmeme
Sebebini (geçerli bı sebep olması lazım) yazıyosun ve oturduğun yere uygun olan adliyeye gidip dava aciyosun..

Onlar sana 1 ay içersinde ( mahkemenin yoğunluguyla ilgili) duruşma gunu bildiriyorlar sana. Ve sen duruşmaya
Gidiyorsun. Derdini orda anlatıyorsun sen ne olur ne olmaz yanında 2 tanık götür ki hakim istiyo yani ailenden olmayacak bu tanıklar hakim onlara soracak gercekte kullandığın ismini ve eğer inandırıcı bulursa karar verecek.

Daha sonra karar yazıldığı zaman kararı alıp basın ilan kurumuna götürüp gazeteye ilan verdikten
Sonra kimliğini değiştireceksin.

Kolay gelsin :)

Mesela ismimde ü harfi var ve ben yurt dışına gidip geliyorum, ü sorun oluyor ordaki arkadaş çevremde.
Ve isim İranlılar tarafından sıkça kullanılan bir isim

Bunlar sebep olabilir mi

Avukata danışma için bile ücret ödeniyor, çevremde avukat kimse yok. Buradan biri çıksa keşke
Ben sadece stajını tamamlamamış hukuk fakültesi mezunuyum sanırım yardımcı olabilirim..

Bu maalesef geçerli sebep değil..

Kötü anlamları olması lazım.. Geleneklere uygun olmaması lazım.. İş çevrende anlaşmalarının üzerinde başka bir isimle biliniyorsan oda geçerli sebep sayılabiliyor..

Canım böyle basit bişey icin avukat tutmanı kesinlikle önermiyorum. Ben 1 sene adliyede staj YAPTIM okuma yazma bilmeyenler bile avukatsiz bu davayı açabiliyorlar.

Avukat yok ama avukat adayı var :)

Söyle anlatayım dilekçene ornek olarak Bakırköy ( ) asliye hukuk mahkemesine diye başlayıp isminden rahatsız olduğunu sevmeme
Sebebini (geçerli bı sebep olması lazım) yazıyosun ve oturduğun yere uygun olan adliyeye gidip dava aciyosun..

Onlar sana 1 ay içersinde ( mahkemenin yoğunluguyla ilgili) duruşma gunu bildiriyorlar sana. Ve sen duruşmaya
Gidiyorsun. Derdini orda anlatıyorsun sen ne olur ne olmaz yanında 2 tanık götür ki hakim istiyo yani ailenden olmayacak bu tanıklar hakim onlara soracak gercekte kullandığın ismini ve eğer inandırıcı bulursa karar verecek.

Daha sonra karar yazıldığı zaman kararı alıp basın ilan kurumuna götürüp gazeteye ilan verdikten
Sonra kimliğini değiştireceksin.

Kolay gelsin :)

MK, NK, HUMK ve diğer ilgili mevzuat nedir peki? Buralara ne yazacağım yani? Bir de sadece dilekçeyi alıp gidiyor muyum? Başka bir şeye ihtiyaç yok mu?
Ben annemle teyzemi düşünmüştüm :/ dilekçeye tanıkların isimlerini de yazacak mıyım?

Ben sadece stajını tamamlamamış hukuk fakültesi mezunuyum sanırım yardımcı olabilirim..

Bu maalesef geçerli sebep değil..

Kötü anlamları olması lazım.. Geleneklere uygun olmaması lazım.. İş çevrende anlaşmalarının üzerinde başka bir isimle biliniyorsan oda geçerli sebep sayılabiliyor..

İş çevrem yok ama mesela geçen yıl gittiğim dersanedeki giriş kartında kimlikteki ismim yazmıyordu
Benim ismimde bir kişi eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, arkadaşlarım sonumun böyle olacağını söylüyor (böyle bir şey yok tabi ama sebep olabilir diye düşündüm) bu da psikolojimi bozuyor filan

MK, NK, HUMK ve diğer ilgili mevzuat nedir peki? Buralara ne yazacağım yani? Bir de sadece dilekçeyi alıp gidiyor muyum? Başka bir şeye ihtiyaç yok mu?
Ben annemle teyzemi düşünmüştüm :/ dilekçeye tanıkların isimlerini de yazacak mıyım?

Annen olmaz..
Teyzen olabilir tam emin değilim ama,
Dilekçeye yazsan da olur. Dilekceyi yazdın kimliğini aldın yanına da bir miktar ( harç icin) para alıp adliyeye gidip tevzi bürosundan. Davayı aciyosun cok kolay bişey.
İlgili mevzuatı internetten araştır canım elimde suan ornek yok olsa tam olarak söylerdim.

Benim annem değiştirdi ismini. Ama annemin ismi erkek ismiydi ve o nedenle çok ciddi bir ispata gerek yoktu. Şahit gerekiyor senin o ismi kullanmadığına dair. 2 tane sanırım.

Sonra nedenlerini yazıyorsun işte dilekçede. Aslında kolaylıkla değiştirebilirsin, nedenin ne olursa olsun. Sorun olacağını sanmam. :)

Annen olmaz..
Teyzen olabilir tam emin değilim ama,
Dilekçeye yazsan da olur. Dilekceyi yazdın kimliğini aldın yanına da bir miktar ( harç icin) para alıp adliyeye gidip tevzi bürosundan. Davayı aciyosun cok kolay bişey.
İlgili mevzuatı internetten araştır canım elimde suan ornek yok olsa tam olarak söylerdim.

Tanıkları son dakika bulsam olmaz mı peki? Yoldan filan çevirsem yani bütün arkadaşlarımın ders saatleri farklı dava olacağı gün kimi bulabilirim bilmiyorum :/
Tevzi bürosu her yerde var mı?
Baktım ama bulamadım :/

Tanıkları son dakika bulsam olmaz mı peki? Yoldan filan çevirsem yani bütün arkadaşlarımın ders saatleri farklı dava olacağı gün kimi bulabilirim bilmiyorum :/
Tevzi bürosu her yerde var mı?
Baktım ama bulamadım :/

Tanık ısını hafife alma hakim yemin ettiriyor bu önemli bişey yalancı şahitlikle mahkemeyi alenen kandırmaktab ceza bile alırsın..
Tevzi bürosu da Adliye'lerin olmazsa olmazidir. Her Adliye'de vardır.

Benim annem değiştirdi ismini. Ama annemin ismi erkek ismiydi ve o nedenle çok ciddi bir ispata gerek yoktu. Şahit gerekiyor senin o ismi kullanmadığına dair. 2 tane sanırım.

Sonra nedenlerini yazıyorsun işte dilekçede. Aslında kolaylıkla değiştirebilirsin, nedenin ne olursa olsun. Sorun olacağını sanmam. :)

Umarım sorun olmaz :)

Oo çok kötü oldu bu :/
yukarida belirttigin sebebi sakın dılekceye yazma.. Olay olur.. Bu ısler pek keyfı olmuyor.. Helekı sonumun o kadına benzemesınden korkuyorum hic olcak sey degil.. Dershane demıssın o kımlık her yerde gecersız..

Back
X