ISPANAKLI KOL BÖREĞİ
Canım merhaba,
Ispanaklarını iyice yıka, daha sonra 2 orta boy soğanı yağda kavur pembeleşince biraz biber salçası koy en son olarakta ıspanakları koy, tuzunu ayarla hafif ıspanaklar diriliği gidince kapat soğusun. Fazla kavurmana gerek yok çünkü fırında da pişecek.
Daha sonra yufkaların arasına sürmek için; bir derin kapta, yoğurt yumurta, yağ, tuz bunları karıştırıp çırp buda hazır olsun. Bol olursa börek daha lezzetli oluyor.
İç harç ıspanak soğuduktan sonra, bir yufkayı bir masaya aç, üzerine yoğurtlu harçtan fırça ile sür. bunun üzerine ıspanak iç harçını koyup yay. Sonra rulo şeklinde sar tepsiye yuvarlak dola, işlem bittikten sonra kalan yoğutlu harcı üzerine dök her tarafına yaydır. susam varsa koyabilirsin yoksada önemli değil. Üzeri bir güzel kızarır. 180 derecede pişirmen yeterli altını üstünü kontrol et hamur kalmasın. Ben yaptığım fotoları koyacağım sana daha rahat gelebilir. bu böreğin lezzetine doyum olmaz bu arada ben evde beyaz peynir falan varsa ıspanakla karıştırıyorum. Sade ıspanaklada yapıyorum. AFİYET OLSUN
Eki Görüntüle 802085
Eki Görüntüle 802087