Kekler - Pastalar Ispanaklı Kek

s6000934ra6.jpg

w800.png

evet kızlar..bugün komşularla toplandık,günüm vardı,aslında dün yapmıştım bu keki,kesip yemek bugüne nasip oldu..gerçekten çok güzel oldu,bütün misafirlerim beğendi..hatta rengi yemyeşil oldu..antepfıstığı diye yutturdum:)deneyin mutlaka..TARİFİ VEREN ARKADAŞA TEŞEKKÜRLER...

ben haşlayarak yapıyordum,açık yeşil oluyordu,şmdi kavurdum ve koyu yeşil oldu,böyle daha çok sevdim..:içelim:

arkadaşlar ben şimdi yaptım keki, ama borcam kalıpta yaptım, çok da yağladığım halde altı yapışmış, parçalanarak çıktı,neyse ki krem şantiyle kamufle edebildim. niye yapıştı acep ??

süper bir kek bu ... antep fıstıklı niyetine kaydirigubbakcemile3...hanmılarrrr mutlaka deneyin...paylaşım için teşekkür ederim...lezzet enfes...a.s.

arkadaşlar ben şimdi yaptım keki, ama borcam kalıpta yaptım, çok da yağladığım halde altı yapışmış, parçalanarak çıktı,neyse ki krem şantiyle kamufle edebildim. niye yapıştı acep ??

yağladıktan sonra unlamazsan yapışır...mutlaka unlaman lazım..:lepi:

allah allah, neden oldu acaba? ben görüntüyü kurtardım, tadi da çok güzel.

vlala ilkinde aynı ordaki tarif gibi yaptım berbat bişey oldu, ikincisinde normal kek tarifimin içine sadece ıspanağı ekleyerek yaptım o biraz dha iyi oldu ama rengi koyu oldu, fıstık yeşili olmasını istiyodum ben, acaba ıspanağını mı fazla koydum bilmiyorum, krem şantisi olmasa yenmicekti yani kaydirigubbakcemile3

canım rengi koyu olsun diye kavuruyoruz ıspanağı zaten, kavurmadan çiğden konulunca daha açık renkli oluyormuş.

canım rengi koyu olsun diye kavuruyoruz ıspanağı zaten, kavurmadan çiğden konulunca daha açık renkli oluyormuş.

ya benim normalde keklerim misler gibi kabarır, yiyen bi daha yer, tam kararında yaparım, her zamann yaptığım kekin içine sadece ıspanak ekleyerek yaptım ama kek bozuldu niye sence :uhm:

hiçbir fikrim yok canım, ben de kalıptan zor çıkardım, hatta parçalandı falan ama tadı nefis oldu.

Arkadaşlar neden yapamadığınızı inanın ki bilmiyorum,ben pek iyi değilim mutfakta,o yüzden yorum yapamıyorum ama bu tarifi aldığım sitede de bazı kişiler güzel olmadığını yazmıştı.Ben yine de yapmak istedim ve benimki güzel olmuştu.Bir yerlerde bir şey var ama nedir bilmiyorum.

ya benim normalde keklerim misler gibi kabarır, yiyen bi daha yer, tam kararında yaparım, her zamann yaptığım kekin içine sadece ıspanak ekleyerek yaptım ama kek bozuldu niye sence :uhm:

kızlar kekin içine ıspanağı ateşten alıp hemen döktüyseniz,yani kaynar kaynar koyduysanız,kekin içindeki yumurtalar pişmiştir ve kek kabarmamıştır,püf noktalarına dikkat etmezseniz ıspanaklı kek tutmaz...ben yıllardır yaparım bu keki,ama haşlayarak yapıyordum,rengi açık yeşil oluyordu,şimdi kavurdum ve istediğim gibi yemyeşil oldu...zaten bi önceki sayfada resimde var,tadı da harika yaaa...olsa da yesem şimdi...cokacimcoook

kızlar kekin içine ıspanağı ateşten alıp hemen döktüyseniz,yani kaynar kaynar koyduysanız,kekin içindeki yumurtalar pişmiştir ve kek kabarmamıştır,püf noktalarına dikkat etmezseniz ıspanaklı kek tutmaz...ben yıllardır yaparım bu keki,ama haşlayarak yapıyordum,rengi açık yeşil oluyordu,şimdi kavurdum ve istediğim gibi yemyeşil oldu...zaten bi önceki sayfada resimde var,tadı da harika yaaa...olsa da yesem şimdi...cokacimcoook

yok canım ben ordaki tarife göre yapmıştım, nette bulmuştum tarifi, arkaaşlarım yapıyolardı çok güzel oluyodu heves ettim ben de yapayım dedim, ordki tarifin aynısını yaptım, mesela orda 2 yumurta diyo, içine süt konmuyo, aynı o şekil yaptım berbat bişey oldu, kendi k ek tarifime göre yaptım daha güzel oldu ama görüntüsü çok koyu oldu, ben çok koyu bi renk istemiyodum, fıstık yeşil bi görüntü daha çok güzel geliyodu bana, ıspanağı da soğuk koymuştum zaten içine, acaba pişirmeden içine koyarsam nasıl olur ki :uhm:

yok canım ben ordaki tarife göre yapmıştım, nette bulmuştum tarifi, arkaaşlarım yapıyolardı çok güzel oluyodu heves ettim ben de yapayım dedim, ordki tarifin aynısını yaptım, mesela orda 2 yumurta diyo, içine süt konmuyo, aynı o şekil yaptım berbat bişey oldu, kendi k ek tarifime göre yaptım daha güzel oldu ama görüntüsü çok koyu oldu, ben çok koyu bi renk istemiyodum, fıstık yeşil bi görüntü daha çok güzel geliyodu bana, ıspanağı da soğuk koymuştum zaten içine, acaba pişirmeden içine koyarsam nasıl olur ki :uhm:

peki ıspanağı nasıl pişirdin canım??kavurdun mu haşladın mı??bi de pişirdikten sonra rondodan geçirmen lazım,püre olması lazım,öbür türlü de tutmuyor.....:1no2:

Denedim bugün...
Sonuc: SÜPER...
Tadi, görüntüsü hersey mükemmeldi...
Kekim süper kapardi, resimdekinden cok daha fazla...
Ben ispanagi pisirmedim, öyle püre yaptim ve rengi ayni resimdeki gibi oldu

Tskler tarif icin :)

Back
X