Kekler - Pastalar Ispanaklı Puf Pasta

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
$050520137573.webp $050520137565.webp $050520137567.webp
Oktay Usta'dan aldığım tarifle yaptığım Ispanaklı Puf Pasta.Çok lezzetli tarfini de veriyorum.İsteyen deneyebilir :34:
Malzeme Listesi
Yarım Su Bardağı Su
4 Tane Yumurta
1 Tutam Ispanak
1 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Kreması İçi:
3 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Süt
25 Gr Tereyağı
1,5 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
Çikolata Sosu
Hazırlanışı:
Tencereye su koyup, kaynatıyoruz. Ayrı bir tarafta geniş bir kaseye de soğuk su koyuyoruz.
Ispanakları kaynayan suyun içerisine atıp, 1-2 dakika tutup, kevgirle çıkartıyoruz. Hemen soğuk su
dolu olan kaseye alıyoruz. Burada da birkaç dakika tuttuktan sonra, suyunu süzdürerek doğrayıcıya
alıyoruz.
Püre haline getiriyoruz. Diğer taraftan karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri ilave
ediyoruz. Mikserin yüksek hızında karıştırıyoruz. Yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşınca üzerine
ıspanak püresini boşaltıyoruz. Yarım su bardağı suyu da ilave edip, karıştırıyoruz.
Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip, karıştırıyoruz. Hazırladığımız kek harcını
yağlanmış dikdörtgen fırın kabına boşaltıp, yayıyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 150 derecelik
fırında içini çekerek pişiriyoruz.
Fırını sürekli kontrol ediyoruz. Kek, kabarıp, üzeri kızarınca keki kürdanla kontrol edip, fırından
çıkartıyoruz. Kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye soğuk sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri ve
unu boşaltıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz.
Ocağa alıp, karıştırarak pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp, göz göz olunca olunca ocağın altını
kapatıyoruz. Üzerine vanilyayı ve tereyağını ekleyip, mikserle iyice karıştırıyoruz. Ilıyan kremanın üzerine kapatıyoruz. Üzerine vanilyayı ve tereyağını ekleyip, mikserle iyice karıştırıyoruz. Ilıyan kremanın üzerine
de hindistan cevizini ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
Böylece kremamız da hazırlanmış oluyor. Pişen kekimizi çay bardağıyla yuvarlak şekillerde kesip,
çıkartıyoruz. Yuvarlak kekleri servis tabağına alıyoruz. Üzerlerine hazırladığımız kremadan paylaştırarak
koyuyoruz.
Tepside kalan kek parçalarını da rondodan geçiriyoruz. Krema yerleştirdiğimiz keklerin üzerine
rondodan geçirdiğimiz kek pürelerini koyuyoruz. Son olarak üzerlerine çikolata sosu gezdirerek
döküyoruz. Çilekleri dilimleyerek kekimizin üzerini süslüyoruz.

Afiyet olsun :34:

Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık :) bende aynı tarifle yaptım gerçekten süper oluyor ama pişirirken ıspanak kokusu çok geldi burnuma , yiyenler anlamasa da ben yerken biraz yadırgadım :)

Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık :) bende aynı tarifle yaptım gerçekten süper oluyor ama pişirirken ıspanak kokusu çok geldi burnuma , yiyenler anlamasa da ben yerken biraz yadırgadım :)

Teşekkür ederim canım.Sen de denemiş yapmışsın senin de ellerine sağlık :34:
Aslında pişirirken de yerken de hiç hissetmedim ıspanak kokusunu ben sen koku konusunda hassassın sanırım :)

Back
X