İspiyonculuk?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Dönem dönem sıkıntılı olan yoğun bir kurumda çalısıyorum. Burda türlü sıkıntılar geçti başımdan.Bazen çok yalnız hissedip watsapp durumumda kimseyi aşağılamadan, yermeden, karalamadan görseller ya da yazılar paylaşıyorum. Evet işyeri ile özel hayatı ayırmak gerekiyor ben de yerine göre yapmaya çalışıyorum.

Dün bir paylaşım yapmıştım. '' Sana da günaydın her ne kadar sevmeye çalışsam da sevemediğim işim'' diye. Ne kurum adı, ne burda çalışanlardan birinin ismi, hiçbir bilgi yoktu paylaşımımda. Görsel olarak masamdaki evrağı bulanıklaştırıp atmıştım. Bir de Harry Potter filminden bir kare içeren bir caps paylaştım. Okuyun yeğenim, okuyun da memur olun büyücülük karın doyurmaz türevi bir şey yazıyordu capsta. Evet şuan değil ama o an hoşuma gittiği için '' memurlukta ruhu '' diyerek paylaştım. Müdür yardımcısı yanına çağırdı bu sabah, genel konular ve en son paylaşım konusuna girdi. Kendisinin değil Müdürün bana ilettiğini söyledi. Evet memurluk bu dönemde değeri bilinmesi gereken bir şey , ben aksini iddia etmiyorum. Evet beğenmiyorsam kalkayım yerime gelmek isteyen bir sürü insan var. Ama son zamanlarda hiç hoş şeyler yaşamadığım ve bu aralar burada çok mutsuz hissettiğim için kendi paylaşım alanımda bir serzenişte bulundum. Paylaşarak o an rahatladığımı hissettim, düşünce ve ifade özgürlüğü demek bu değil mi, ben mi yanlış anlamışım bunca zaman.
İşlerimi de yetiştirmeye çalışıyorum ama bir kez bile şikayet söyleminde bulununca insanlar yaptığın işi bile görmüyormuş bunu anladım.

Listemde iki kişi var belirlediğim muhtelemen onlardan biri söyledi, bir kaç defa bilgi paylasımında bulununca samimiyetlerine güvenip eklemiştim listeme. Bir de benim iyiliğim düşünülse gidip İl Müdürüne aksettirmek yerine, (acaba ne şekilde söylendi, hiçbir bilgim yok) paylaşımımı gördüğünde direk olarak bana yanlış anlaşılır , bence kaldırmalısın türevi şeyler demesi gerekmez miydi bu kişinin? Gerçekten kurumun itibarını, benim konumumu düşünüyorsa? Ve bu durum ispiyonculuk kategorisine giriyor mu? resmen açığımı arayan birini listemde tutuyormuşum dedim. İyice hevesim kaçtı artık buradan. :cry:

Son düzenleme:
Watsapp durumuna atarlı giderli paylaşımlar yapanları anlamıyorum sonuçta iş arkadaşlarınızın da olduğu listeye paylaşım yapılınca onlara dokundurma yapıyor gibi oluyorsunuz.Bana watsapp durumu kullananlar biraz ergence geliyor kusura bakmayın.Sonuçta listemde bakkal ahmet efendi de olabilir kurumun müdürü de olabilir o yüzden paylaşımlara dikkat.

nekadar saçma sapan şeyler paylaşmışsınız, amiriniz haklı.
size saçma sapan gelmiş olabilir ama o an beni rahatlattığı için normal geldi. herkesin saçmalığı kendine. ben yeni gelinlerin günde 8 öğün paylaştığı tatlış sunumlarına bir şey diyor muyum.

paylasim olmamis. ergen bi tavir. sorun varsa sakince cözülcek bi cok imkan var olmuyorsa kalkip gitmek var...

sen yer isim vermesen bile. is yerinin evragini koymusun birde, sanki listendeki insanlar bilmiyor nerde calistigini.

Memurluğu özel sektörle mi karıştırıyor cevap veren arkadaşlar? Onlara ne? Patronunuz onlar mı? İşvereniniz onlar mı? Paranızı onlar mı veriyorlar da ne hakla karışıyorlar ya? Oturdukları koltuk onların değil, devletin. Nefret ediyorum böyle her şeyi üstüne vazife gören müdürlerden, müdür yardımcılarından, daire başkanlarından. Kimseyi ilgilendirmez de çık işin içinden. İşini eleştirebilirsin, onlara mı kalmış hesap sormak ya. Ay çok sinirlendim.

Devlet memurusunuz ve sevmiyorsunuz bu Devletin işi ordaysan ve maaşını alıyorsan sevmesen bile dile getirmeyeceksin mecbursun yani yok istemiyorum sevemiyorum derseniz verin istifanızı ayrılın yerinizde olmak isteyen bir sürü kişi var

Bence ifade ozgurlugu bu degil

Yani eger ki o paylasimi yaptiysaniz arkasinda durmaniz gerekir, o zaman ifade ozgurlugunden soz edebiliriz. Ama ben biseyler diyeyim de sonra yok onu ima etmedim diyeyim demek dogru degil.

Ispiyonculuk hos bir huy degil, ama devir iftiracilarin devri oldugu icin de bana masum geldi. Memursunuz, biliyorsunuzdur, tek bir kanit olmadan isinden edilen cok memur oldu son donemde. Biraz daha dikkatli olmalisiniz. Hatta bence sansli sayin kendinizi, boyle bir basit mevzudan ogrenmis oldunuz kim kimdir.

Devlet memurusunuz ve sevmiyorsunuz bu Devletin işi ordaysan ve maaşını alıyorsan sevmesen bile dile getirmeyeceksin mecbursun yani yok istemiyorum sevemiyorum derseniz verin istifanızı ayrılın yerinizde olmak isteyen bir sürü kişi var

''sevmeye calıstığım ama sevemediğim işim'' cümlesini içeriyordu paylaşımım. ve birimim değişti 3 ay önce, buraya anlam veremiyorum. gerçekten de ama- dan öncesi önem arz etmiyormuş bir cümlede. sevmeye calıstım ama sevemedim.

Ayrıca genel bazda tek şikayetci ben değilsem bence düzeltmesi gereken burasıdır, ben değil. ayrıca dertler bitmez, değişir. ben de bunları yaşayacağımı bilsem tövbe gelmezdim.

Bence ifade ozgurlugu bu degil

Yani eger ki o paylasimi yaptiysaniz arkasinda durmaniz gerekir, o zaman ifade ozgurlugunden soz edebiliriz. Ama ben biseyler diyeyim de sonra yok onu ima etmedim diyeyim demek dogru degil.

Ispiyonculuk hos bir huy degil, ama devir iftiracilarin devri oldugu icin de bana masum geldi. Memursunuz, biliyorsunuzdur, tek bir kanit olmadan isinden edilen cok memur oldu son donemde. Biraz daha dikkatli olmalisiniz. Hatta bence sansli sayin kendinizi, boyle bir basit mevzudan ogrenmis oldunuz kim kimdir.

cağrıldığımda öyle söylemlerde bulunmadım. evet sevemiyorum, paylastıklarım da doğru dedim.
paylaşan kişi net olmadığı için de bilemiyorum işte onu :/

''sevmeye calıstığım ama sevemediğim işim'' cümlesini içeriyordu paylaşımım. ve birimim değişti 3 ay önce, buraya anlam veremiyorum. gerçekten de ama- dan öncesi önem arz etmiyormuş bir cümlede. sevmeye calıstım ama sevemedim.

Ayrıca genel bazda tek şikayetci ben değilsem bence düzeltmesi gereken burasıdır, ben değil.

şikayet edenler önce kendilerini düzeltsinler Devletin işi bellidir yani olması gereken işlerdir memurlar kendilerine çeki düzen versin önce

Ayrıca genel bazda tek şikayetci ben değilsem bence düzeltmesi gereken burasıdır, ben değil.
Uzaktan kimsenin görmedigi etmediği yerde laf sokarak değişim olmaz. Gercek değişim için değiştirilmesini istedigin seyi geliştirici önerilerde bulun o zaman

cağrıldığımda öyle söylemlerde bulunmadım. evet sevemiyorum, paylastıklarım da doğru dedim.
paylaşan kişi net olmadığı için de bilemiyorum işte onu :/

E o zaman sorun yok ifade ozgurlugu acisindan.

Bence siz herkesten suphelenin. Annem devlette hizmetli, vasifsiz calisan, o bile sizden daha dikkatli inanin ki :sus:

Şimdi bu paylaşımı instagramda vs yapsanız oranın ortamı kaldırabilir ancak watsapp telefon rehberini kullanan bir uygulama watsappdaki kişileriniz mecbur mu sizin paylaşımlarınızı görmeye.

şikayet edenler önce kendilerini düzeltsinler Devletin işi bellidir yani olması gereken işlerdir memurlar kendilerine çeki düzen versin önce

Klasik zihniyet. Ama hiçbir yeri görmeden böyle yorumlarda bulunmanız bence nahoş

"Benim hayatımı yargılamadan önce, benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan,sokaklardan, dağ ve ovalardan geç. Hüznü acıyı ve neşeyi tat. Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk ve aynı ...yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin..'' Mevlana

herkesin işten sıkıldığı zamanlar olur böyle hissetmeniz normal paylaşımınız da bence kimseyi ilgilendirmez ama ben sürekli duygu durumlarıyla ilgili , başkalarına laf sokma amaçlı şeyler paylaşılmasını anlamıyorum . Wp yerine instagramda paylaşırsanız daha iyi olur

Back
X