Israrcı biri yüzünden ne yapacağımı şaşırdım.

kakaokafa

battı fishing, yan going. ♐
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
1.234
1.732
133
Merhaba herkese,

Şu an bir okulda ücretli öğretmenlik yapmaktayım. Orada çalışan bir beden eğitimi öğretmeni bana bu aralar yakın durmaya çalışıyor. Sorun şu ki, ben ondan hiçbir şekilde hoşlanmıyorum. Yaşanmış olayları anlatayım. Bir hafta önce bana akşam saatlerinde 3 mesaj ve 1 cevapsız araması ulaşmış. (1) Selam kakaokafa napıyorsun? (2) Telefonun kapalı mı öğreneyim diye aramak istedim. (3) Rahatsız ettiysem özür dilerim.
Bu mesajların hiçbirine dönmedim. Adam mesaj atmayı bıraktı; ancak teneffüs aralarında bana yakın oturmaya başladı. Ben de artık çayımı ve çantamı alıp o ortamı terk ediyorum son zamanlarda. Hatta dün ben bir arkadaşımla konuşurken tam yanıma oturmuş bizi dinliyor, yetmiyor lafa karışıyor. Bir ara bana soru sordu, çok kısa cevap verdim. Onun önünden geçerken yokmuş gibi davrandım, çünkü bir gün aynı saatte çıkıyoruz ve benimle konuşmak için katrilyon takla atıyor. Ama gelecek hafta inanın ki hiç gitmek istemiyorum. Anlamadığım, bazı erkekler neden istenmediklerini anlamıyorlar ve ben illa küfür mü etmeliyim üzerimdeki baskıyı azaltmak için? İşin kötüsü, bunu gerçekten yaparsam okuldan ayrılmak durumunda kalacağım ve zaten atanmadığım için düzenli bir iş bulamayacağım aylarca. Sizce ona ''artık'' istemediğimi göstermek için ne yapmalıyım? Dipnot: Bu adamın, daha önce başka bir öğretmen arkadaşıma daha zarf attığını öğrendim. Cevaplar yazılırken umarım bu da değerlendirilir.

Öncelikle eleştiriniz için teşekkür ederim. Ancak bu görüşünüze bir antitezle yaklaşmam icap edecek. Karşımda zaten hiçbir flörtöz tavır takınmadığım halde bana kendi kendine sulanan bir zat var. Onun yaptığı da etik bir davranış biçimi olmamalı o zaman. Ama karşısında insan gibi durmam bir yarar sağlayacaksa, onu da yaparım.

Ben zaten karşınızdakinin davranışı etik bulduğum için söylemedim. Öyle bakarsak bu ısrarcı tavırları tabiki de etik değil aksine aşırı itici ama insanlar konusa konuşa anlaşır :)

O ne kadar ısrarcıysa siz de o kadar konuşmamakta ısrar edin, zaten bir yerden sonra bırakacaktır siz konuşmayınca .
En azından istediği gibi yüz vermem. Ama onun sınıfına girdiğim için iş icabı konuşmam lazım maalesef.

Belki küfürden anlıyordur. Gerekirse edersin. Medeni insanla medenice konuşulur. Olmayana senin kibarligin tesir etmez. O küfrü duyacak illa ki beyne kan gitsin.

iyi de adamla konuşup istemediğinizi belirtmemişsiniz ki. sürekli kaçar pozisyondasınız naz sanıyor belki.
küfür edecek bir durum göremedim.
O da olabilir.
Bazı arkadaşlar ''muhatap olmayın, yokmuş gibi davranın pes eder'' demişler. Başka arkadaşlar da direkt konuşmamı söylüyor. Belki bu yöntemler kişiden kişiye göre değişiyordur ve biri diğerinde göre daha etkilidir, bilemedim. Ama ben naz seven biri değilim. Ne bileyim, saçma şeyler.

Belki küfürden anlıyordur. Gerekirse edersin. Medeni insanla medenice konuşulur. Olmayana senin kibarligin tesir etmez. O küfrü duyacak illa ki beyne kan gitsin.
Bu konuda acele etmem tabii. Ama bazılarına kibarlık yaramıyor, deneyimler sonucunda anladım maalesef.

siz sevmiyor olabilirsiniz ama adam bunu bilemez.
bence konuşmaya çalıştığında konuşun söylediklerine göre uygun cevapları verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…