işsiz eş işe yaramaz eş :(

ebyar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
2.754
3.348
Yaklaşık 2 yıllık evliyim üniversite mezunuyum ama işsizim :KK43: bi kaç iş deneyimim oldu ama hepsi az paraya çok iş ve mesleğim açısından bana faydası olmayan alakasız yerlerde. KPSS de olmadı. Bari iş olmadı çocuk olsun dedim. Hamile kaldım ama o da olmadı. Bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum.

Şu an sağ olsun eşimin sayesinde bunalımdayım :KK43: sürekli bununla alakalı beni aşağılıyor. Şunun karısı şu kadar maaş alıyormuş bizimkide evde yatsa. Şunun karısı araba almış herkes senin gibi tembel mi?

Eve tuz al desem onu bile benim çalışmamama getiriyor hep iste aman bi kerede getirin olmasın diyor. Keşke bi ev alabilsek diyorum sen para kazanırsan alacağız diyor. Konu ne olursa olsun dönüp dolaşıp benim ev hanımı olmama geliyor.
Ben artık psikolojik olarak çıkmazdayım.

Az öncede çalıştığı kurumun bi özel üniversite ile anlaşma yaptığını ve kurum çalışanlarına y.lisansın ücretsiz olduğunu öğrendim. Canım böyle bir imkanın var sende faydalansana dedim. Ben en azından memur oldum sen ne oldun da bana yol gösteriyorsun dedi. Bende haliyle inanılmaz kırıldım defalarca konuşmamıza rağmen bu konuyu aşamıyoruz. Ne zaman bu konuyu konuşsak kavga ediyoruz ve daha kırıcı konuşuyor.

Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum artık usandım. Kendimi işe yaramaz hissediyorum :KK43:

Yaklaşık 2 yıllık evliyim üniversite mezunuyum ama işsizim :KK43: bi kaç iş deneyimim oldu ama hepsi az paraya çok iş ve mesleğim açısından bana faydası olmayan alakasız yerlerde. KPSS de olmadı. Bari iş olmadı çocuk olsun dedim. Hamile kaldım ama o da olmadı. Bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum.

Şu an sağ olsun eşimin sayesinde bunalımdayım :KK43: sürekli bununla alakalı beni aşağılıyor. Şunun karısı şu kadar maaş alıyormuş bizimkide evde yatsa. Şunun karısı araba almış herkes senin gibi tembel mi?

Eve tuz al desem onu bile benim çalışmamama getiriyor hep iste aman bi kerede getirin olmasın diyor. Keşke bi ev alabilsek diyorum sen para kazanırsan alacağız diyor. Konu ne olursa olsun dönüp dolaşıp benim ev hanımı olmama geliyor.

Az öncede çalıştığı kurumun bi özel üniversite ile anlaşma yaptığını ve kurum çalışanlarına y.lisansın ücretsiz olduğunu öğrendim. Canım böyle bir imkanın var sende faydalansana dedim. Ben en azından memur oldum sen ne oldun da bana yol gösteriyorsun dedi. Bende haliyle inanılmaz kırıldım defalarca konuşmamıza rağmen bu konuyu aşamıyoruz. Ne zaman bu konuyu konuşsak kavga ediyoruz ve daha kırıcı konuşuyor.

Gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum artık usandım. Kendimi işe yaramaz hissediyorum :KK43:

eğer gerçekten iş beğenmemezlik, tembellikten işsiz değilseniz
siz kendinizi işe yaramaz hisssetmeyin
eşiniz kendisini düşüncesiz, saygısız, ............(diğer kelimeler hakarete giriyor yazamadım) hissetsin
Allah'ın kime ne zaman hangi kısmeti vereceği belli olmaz

siz de işsizsiniz diye alttan almayın bu tavırları!!!

bu arada başınız sağolsun...... yani eşinize ne desek az!

İnanamıyorum eşiniz nasıl söylüyor bunları size çok üzüldüm bende ev hanımıyım hiç duymadım böyle bişey eşimden sadece bi kaç kez oda çok bunaldığında keşke çalışabilsen demişdi borçlarımız bitince onuda duymadım ne denirki çalışmak sizin için iyi olur ama bunu kendiniz için yapmalısınız.Mesleğiniz nedir acaba?

Dünya gerçekten tersine dönmüş. . .

Bence, öncelikle kendinizi değersiz hissetmeyin. Siz, değersiz olduğunuzu düşünürseniz baştan kaybedersiniz.
Eşiniz, özür dilerim ama saygısız. Para da önemli bi yerde ama, para kazanmadığınız için size böyle davranamaz.
Bence, bu tarz lafları duymak yerine, az para da verse, bir işe girseniz? Kendinizi daha iyi hissedersiniz belki, hem eşinizin de çenesi durabilir.
Allah yardımcınız olsun

Bn mecbur değilim çalışmaya kazanmaya sen mecbursun .sende kır ev hanımlığı güzel istemiyrm de zorlamı yani .alağılamya hakkı yok .müslümn ise sorgulasın bi kendini ....

NAmezun uyum st: 40292458 .!.:
İnanamıyorum eşiniz nasıl söylüyor bunları size çok üzüldüm bende ev hanımıyım hiç duymadım böyle bişey eşimden sadece bi kaç kez oda çok bunaldığında keşke çalışabilsen demişdi borçlarımız bitince onuda duymadım ne denirki çalışmak sizin için iyi olur ama bunu kendiniz için yapmalısınız.Mesleğiniz nedir acaba?
Sosyoloji mezunuyum aynı zamanda öğretmenlik için pedagojik formasyon da aldım ama KPSS yi kazanamadım onun dışında işte bulamıyorum

eğer gerçekten iş beğenmemezlik, tembellikten işsiz değilseniz
siz kendinizi işe yaramaz hisssetmeyin
eşiniz kendisini düşüncesiz, saygısız, ............(diğer kelimeler hakarete giriyor yazamadım) hissetsin
Allah'ın kime ne zaman hangi kısmeti vereceği belli ol

siz de işsizsiniz diye alttan almayın bu tavırları!!!

bu arada başınız sağolsun...... yani eşinize ne desek az!

Beğenmemek değil ama 1000 liraya sabahtan akşama kadar aralıksız calismak hem bedenime hem de ruhuna ağır geliyor. Hak etmediğim yerlerde hak etmeyen insanların emrinde 5 kuruşa çalışmak istemedim

Beğenmemek değil ama 1000 liraya sabahtan akşama kadar aralıksız calismak hem bedenime hem de ruhuna ağır geliyor. Hak etmediğim yerlerde hak etmeyen insanların emrinde 5 kuruşa çalışmak istemedim

maddi yönden ihtiyacınız yoksa, geçinebiliyorsanız, hak etmediğiniz yerde, hak etmeyen insanların emrinde çalışmak istememenizi anlarım da, bence siz yine de 1,000 TL'ye 5 kuruş demeyin!
insanlar ne şartlarda çalışıyor o ücrete...

Yani sosyoloji okuyup asgari ücrete çalışmakta hem de mesleğinizle alakasız biyerde saçmalık olurdu. Eşinizde çok ayıp etmiş yani. Bu kadar da söylenilmez.

Size şöyle bir örnek veriyim. 2 Tane çok ileri derecede bildiğim yabancı dilim var ve 3 üniversite (2 lisans,1 önlisans) mezunuyum. Hala iş bulmakta zaman zaman zorluk çekiyorum ve 1 sene boyunca sadece 1000 tl'ye oldukça yorucu olan ve sadece yarım saat yemek,15 dk molası olan bir işte çalıştım. Konu tabiki de benim iş hayatım değil ama, inanın 1000tl de az değil, onunla aile geçindirenler var. Malesef ülkenin durumu bu.

Tabi ki küçümsemiyorum ama Sabah 8 akşam 7 haftada 1 gün tatil resmi tatillerde vs. çalışacağım esnek çalışma koşulları isteyen bir iş ve o ücret. Onun dışında eve gel yemek bulaşık...yetemedim hepsine

Size şöyle bir örnek veriyim. 2 Tane çok ileri derecede bildiğim yabancı dilim var ve 3 üniversite (2 lisans,1 önlisans) mezunuyum. Hala iş bulmakta zaman zaman zorluk çekiyorum ve 1 sene boyunca sadece 1000 tl'ye oldukça yorucu olan ve sadece yarım saat yemek,15 dk molası olan bir işte çalıştım. Konu tabiki de benim iş hayatım değil ama, inanın 1000tl de az değil, onunla aile geçindirenler var. Malesef ülkenin durumu bu.
İnanın bende yoğun ve yorucu işte çalıştım o paraya ama evli olunca insan 2-3 kat daha fazla yoruluyor. İşten eve gelince de işbitmiyor ama benim pilim bitiyordu

Evet, evli olunca daha da zor olur tabiki inanıyorum size. Aslında, eşinizle konuşsanız bu konuyu, yaptığı hatayı anlamaz mı?

Evet, evli olunca daha da zor olur tabiki inanıyorum size. Aslında, eşinizle konuşsanız bu konuyu, yaptığı hatayı anlamaz mı?
Anlıyor özür diliyor ama yine aynı şeyler oluyor. Normalde her istediğimi alır hic biseyimizi eksik etmez ama bu konuda hep konuşur her zaman bunu söz konusu eder. Bende bunaldım artık. Bi uzmana gidip danışalım çözemiyoruz bu sıkıntiya diyorum abartma diyor

Anlattıklarınızda tabii haklısınız fakat...
Kimse üniversite mezunu, o bu şu demiyor; tecrübeye bakıyorlar.
Ayrıca 2-4 yıllık tecrübeye 4bin 5bin lira maaş diye bir şey yok.
Bu tüm üniversite mezunlarının sorunudur, sadece sizin değil.
Bende bu sorunu yaşayanlardanım.
Asgari ücret bile olsa artık çalışmaya karar verdim.
Zaman geçiyor, yaşım ilerliyor fakat tecrübem olduğu yerde durmak bir kenara geriliyor işverenlerin gözünde.
Siz iş beğenmedikçe ve tecrübeniz artmadıkça hiçkimse size beklediğiniz ücretleri vermeyecek.
Birkaç yıl sürünüp sonra emeğinizin karşılığını almak, evde durup laf yemekten iyidir.
Bu sebeple; bundan sonra karşınıza çıkan ilk fırsatı değerlendirin.
En azından bir yerden başlamış ve eşinizin bu erkekliğe yakışmayacak sözlerini kesmiş olursunuz.

X