İşsiz olmak problem mi?

Angela_35

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
82
14
18
29
Herkese merhaba. 5 aylık bir ilişkim var. şu an çalışıyorum ama maaş konusunda problem yaşadığım için işten ayrılıyorum. Dün erkek arkadaşımla otururken kadın dediğin çalışacak tek maaşla ev dönmez dedi. Bu beni biraz rahatsız etti. Tabiki herkes çalışmalı bir kadın için kendi ayakları üzerinde durmak da çok önemli bunun farkındayım. Kimse keyfinden işsiz kalmıyor. İş arıyorum ama gerçekten şu süreçte bulamıyorum. Sevgilime değer veriyorum. Ama erkek arkadaşımın böyle demesi beni ilişkim hakkında düşündürdü. Sizce nasıl davranmalıyım?

size laf sokmak için söylediğini mi düşünüyorsunuz. durumdan dolayı çok hassas olduğunuz için alınmış olabilir misiniz? genel konuşmuştur belki, sizi gerçekten seven birinin böyle bir zamanınızda laf sokacağını düşünmemelisiniz bence

size laf sokmak için söylediğini mi düşünüyorsunuz. durumdan dolayı çok hassas olduğunuz için alınmış olabilir misiniz? genel konuşmuştur belki, sizi gerçekten seven birinin böyle bir zamanınızda laf sokacağını düşünmemelisiniz bence
Hassas bir dönemde olduğum için alınmış da olabilirim bilmiyorum. Ama ya uzun süre işsiz kalırsam ve bu durumdan dolayı o beni bırakırsa diye düşündüm açıkçası.

Herkese merhaba. 5 aylık bir ilişkim var. şu an çalışıyorum ama maaş konusunda problem yaşadığım için işten ayrılıyorum. Dün erkek arkadaşımla otururken kadın dediğin çalışacak tek maaşla ev dönmez dedi. Bu beni biraz rahatsız etti. Tabiki herkes çalışmalı bir kadın için kendi ayakları üzerinde durmak da çok önemli bunun farkındayım. Kimse keyfinden işsiz kalmıyor. İş arıyorum ama gerçekten şu süreçte bulamıyorum. Sevgilime değer veriyorum. Ama erkek arkadaşımın böyle demesi beni ilişkim hakkında düşündürdü. Sizce nasıl davranmalıyım?
Hemen uzaklaş, ne kadar sevsen de karşında paracı bir erkek var. Sana paran olmasa değer vermeyecek hatta seninle evlenmeyecek kendine güvensiz ev geçindiremeyecek bi tip.

Bende çalışmak istiyorum. Asla çalışmaya karşı değilim aksine çok seviyorum. Kendi paranı kazanmak büyük özgürlük ama iş bulamıyorum.
İşte düşünün. İş bulamadınız diye sizi bırakmasından korkuyorsunuz. Sırtını size yaslayacak belli ki.

Hassas bir dönemde olduğum için alınmış da olabilirim bilmiyorum. Ama ya uzun süre işsiz kalırsam ve bu durumdan dolayı o beni bırakırsa diye düşündüm açıkçası.
Sırf bu yüzden sizi bırakacak olursa "canı cehenneme" deyip geçin. Öyle bir adam sizi zaten haketmiyordur.

Rahatsız olmakta haklısınız. Sizin sıkıntılı bir zamanınızda direk kendisini düşünüp bencilce konuşmuş. Sizinle çalıştığınız için mi beraber

Sırf bu yüzden bırakacağını sanmam. Ama çalışan kadın istemek biye kadına sırt dayamak olsun ki?iki kişi calisirsa standardı daha yüksek hayat yaşanır. Bunu kim istemez ki?

Böyle durumlarda garipsediğiniz bir cümleyi o an konuşmamak içinizde hesaplandırmak pek faydalı olmuyor o an fikrinizi söyleyip üzerine konuşun devamında ne düşündüğü fikrini değiştirip değiştirmediğ daha mühim bence istemediğiniz bir işte çalışmak ruhunuzu yorar inşallah daha keyif aldığınız bir iş bulursunuz

Haklılık payı olsa da zamanlaması berbat. Tam işten ayrılacağınız zaman mı söyleyesi tutmuş bunu ?
Ben geçen sene çok ciddi sorunlar yaşadım işimde. Karşımda "tek maaşla geçinemeyiz" diyip duran bir adam olsaydı çok kırılırdım.. Biz de biliyoruz bu devirde tek maaşla geçinemeyeceğimizi, ama zor süreçlerden geçerken insan destek bekliyor. ilişkinizi gözden geçirmekte haklısınız. yarın bir gün işsiz kalabiliriz hepimiz. sürekli sürekli bunu yüzümüze vuracak insanlarla olmaz..

Bence haklı ama sizi kırmak için söylediğini düşünmüyorum. Biz erkekten nasıl çalışmasını bekliyorsak onlar da bizden bekleyebilir. Benim de erkek arkadasim su an issiz, iis arıyor ama hep reddediliyor bir gün olsun erkek dedigin calisacak yeeaa dememisimdir alınır diye. Üslubu yanlış ama.patavatsizligina denk gelmiştir. Siz de üstünüze alinmissiniz haklı olarak. Sevmediğiniz bir yerde çalışmama cesaretini gösterdiğiniz için de ayriyetten tebrik ediyorum.

boyle diyen biriyle asla evlenemezdim ve evlenmedim de.. askimdan ölen birini sirf boyle dusunuyor diye sildim. soyle diyebilir bir erkek; ben evimi gecindiririm Allahin izniyle.. iki maas olursa daha rahat yasariz. daha erken ev aliriz veya cocugumuzu koleje gonderebiliriz. calismak istersen desteklerim, bir kadinin kariyer sahibi olmasi kendi ayaklari uzerinde durmasi da cok guzel. dunyanin binbir turlu hali var. ama calismak istemezsen de ben seni kimseye muhtac etmem.. bunu dese öp basinda tasi.. sirf maasi icin memur kiz pesinde kosan erkekler var. ben saygi duymuyorum boyle tiplere.

demek fikrini sorsaniz o iste mutsuz oldugunuzu bile bile ayrilma bir kadin calismali yeaa diyecek lakayt lakayt.. densiz..

Erkek arkadaşınız işsiz olsaydı/ işten çıkmak isteseydi sizin tutumunuz ne olurdu? Ona göre değerlendirilmeli bence adam haklı bu devirde ekmek aslanın ağzında ve tek maaşla dönmüyor malesef

Bırakırsa bıraksın Dünyada başka erkek mi yok? Para pul için benden vazgeçen insanın ancak fatihasını okurum.

Kadın dediğin, adam dediğin ile başlayan cümleler hep salakça olur zaten... Tabi ki çalışıp kendi ayaklarınızın üzerinde durmalısınız ama bu adam bana kadının parasından faydalanmaya çalışan bi adam gibi geldi. Düşman başına.

zamanında hayatımdaki biride böyle demişti, evliliği 2 maaş olacak diye istiyorum demişti

sonra heryerden aldattığı çıktı ortaya

seni cepte görüyor gibi

ben erkeğe bile diyemem böyle maaş konusunu

istediğini yapmakta özgürsün sana şimdiden sınır çizme hakkı yok

tek maaş yetmezmiş

senin maaşına güvenip mi evleniyor

Asgari ücret düzeyinde maaş alıyorsa söyledikleri doğru öyle tek maaşla çok zor ama iyi maaşı varken bile kadına güveniyorsa bende biraz düşün. Sonuçta yarın çalışmayacak duruma da gelebilirsin veya çocuktan sonra çalışmakta istemeyebilirsin o zaman da ayrılacak mı

Back
X