İşsizlik= ATANAMAMAK !!! Dertleşelim kızlar...

toffler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
28
0
0
İstanbul
Benim gibi olanlarınız var mı? Çok bunaldım artık
Br şirkette çalışıyordum ama patronumun gereksiz egosu beni bir noktada pes ettirdi ve ayrıldım
Şuan işsizim 6 ay kadar tecrübem hiç bir işe yaramıyor 1
Kpss girdim 76 puan aldım
2 yıllık halkla ilişkiler ve aöf 2 yıllık dış ticaret okudum
Ama bölümlerimden alım yok 3001 de herkesin bildiği gibi yüksek
Ne yapacağımı bilemez haldeyim kızlar depresyona girdim sanırım

Atanmak için seneye kadar çok çalışmam gerek ama puanları görünce gözüm korkuyor
Katiplik denemek istiyorum klavyem iyidir ama mülakat korkutuyor
Offf hayat şartları beni soğuttu yaşamaktan!!

katip için milletvekili bulman şart yazılı ile iyi geçsen mülakat için torpil şart zaten kazanacak olanlar belli bunları biliyorum çünkü eltim katip olacal onunda torpili milletvekili

Kendi emeği ile giren yok mu yani? Neden sınav açılıyor o zaman neden umutlarımızla oynanıyor
200 kişide 180i torpil olsun 20 kişi için bile denemeye değer
Aptal falanda değiliz madem beşik ulemalığı var bu kadar insan yırtınmayalım devlet işi için

Ben varım.Özel sektörde ve aynı şirkette 7 sene çalıştıktan sonra hak ettiğim değeri görmediğimi fark ettim ve çıktım.
O ara üniversite okumaya karar verdim ama yaşımda ilerlemişti en iyisi dışaırdan bitirmekti.Öyle yaptım.Kpss hazırlandım 84 küsürler de bi puan aldım.
Maalesef 3001 den kadro bekliyorum.Bir umut.Ama bunaltıcı bir dönem olacak mı olmayacak mı belli değil katipliğe başvurdum ondada dayı amca arıyorlar böyle karışık durumlar.

Sayın Bülent Ecevit herkesin hakkı olmalı memurluk sadece torpili olanın değil deyip kamu personeli seçme sınavı sistemini getirdi.Lakin bu sistemi kaldırıp yine açıktan alımlara dönme eğilimine gidiyorlar bununda tek sebebi adamını yerleştirmek.Çünkü merkezi atamada böyle bir şansları yok.Durum dahada kötüye gidiyor 700 bin kişini girdiği sadece önlisans olarak söylüyorum 10 bin kişi ya alıyorlar ya almıyorlar gerisi hep açıktan

Evet katılıyorum çoğu kurum açıktan alıma yöneldi.
Benim bölümümden Gümrük Bakanlığı çok iyi alım yapıyordu ama benim girdiğim yıl kpss den almamaya başladı. Açıktan alıyor artık
Şans mı dersin, kader mi...

Son düzenleme:
Atama bekleyen bende varım
Ama maalesef acı gerçekleri de biliyorum. Atanmak resmen hayal gibi ülkede
Önlisans mezunuyum haziran atamalardan bi nebzede olsa umudum var.
Bu arada boş kalmayayım iş bakayım diyorum adamlar 500 tl ye günde 12 saat çalışacak köle arıyorlar. ne sigorta var ne yol ne de yemek...
Sonuç böyle olunca gittim aöf e kayıt oldum. Bu sene atanamazsam hiç yoktan seneye lisans bölümden denerim şansımı dedim.
Bakalım inşallah bunlara gerek kalmaz.

Canım senle birşey paylaşmak istiyorum, aklıma çok takıldı bugünlerde.

Geçen yeni tanıştığım bir ortamda oturmaya gitmiştim, bir bayan oradakilerle vedalaştı eşinin ataması olmuş gidecekmiş. Bende bu aralar kpss yle ilgili olduğumdan nereye kaç puanla atandığını sordum.

İmamhatip lise mezunu 80 puan almış, düzce devlet hastanesine düz memur olarak atanmış. Geçen hafta belli olmuş. bende nasıl olur atama zamanı değil dedim. Başka bir arkadaşta mülakatla mı oldu dedi. Kurayla atandığını söyledi. Torpil varmı kurayla nasıl olur dedim. Yok torpil kura dedi. Konuşma sırasında 9 yıllık evli olduklarını kırtasıye dukkanları olduğunu ogrendım. Yanı en az 30 yasındadır. Dükkanlarını kapatıp gideceklermiş.

Kpss de torpil söylentilerini dikkate almıyordum sınavı ösym yaptığı için, ama başka ihtimalde veremıyorum bu duruma. Çalışma hevesim kırıldı

Ben de herkes torpille giriyor lafına artık inanmaya başlıyordum ki yeni tanıştığım biri SPK'da uzman, torpilsiz girmiş, böyle oldugundan eminim çünkü aslında hedefi idari hakimlikmiş, hatta yaşı geçmeden son kez sınava gireceğini falan da söylüyor hala aklında o var, ama iktisat mezunu oldugu için çok iyi yapamadığını ve çok aday oldugu için kazanamadığını söylüyor yani kazanamamasını hiç de başkalarına torpil yapıldı gibi şeylere de bağlamıyor hala, SPK'ya girerken torpil bulmuş olsaydı yine bulurdu bu kadar didinmezdi diye düşünüyorum, çünkü gercekten çok istiyor bunu. Herkes için hayırlısı olsun. Umudunuzu kesmeyin lütfen
Elbette torpille girenler vardır ona lafım yok ama torpilsiz de mümkün bence, bir başka örnek olarak da, ben Resim bölümü mezunuyum, yetenek sınavıyla giriliyor, çöp adam bile çizemeyen ama okuldan bi hocamızın yeğeni bölümümüze girmişti mesela, herkes de çamur atar her giren torpille giriyor benim hiç şansım yokki diye, ama ben de girmiştim torpilim yoktu kesinlikle, hatta 1.likle girdim bu yüzden ekstradan bir sürü olanaktan yararlandım okulda maddi manevi :)
Dediğim gibi nolur umudunuzu kaybetmeyin

Ben buna biri yer biri bakar derim ancak
Hakkımız olanı başkası yiyor bizde bunalımdan bunalıma koşuyoruz ya diyecek çok bişey yok.Torpiller bitecekti adalet gelecekti felan filan

bende halkla ilişkiler okudum bende işsizim 82 puan aldım atanamıyorum ve korkuyorum....

geçen yıl kpss ye girdim olmadı bu yıl tekrar deniyorum.
özeldeydim istifa ettim kpss ye hazırlanıyorum.
harıl harıl resmen sinir kat sayım tavan yaptı.

tv de bir görüntüye denk geldim.
adamın birine elektrik veriyorlardı.
resmen kendimi onunla özdeşleştirdim.
kpss ye hazırlanırken arda benim kafadan da buharlar çıkıyor gibi hissediyorum.
bazen de akşama doğru sanki beynim kaynıyor. offfffffffffffffff

bu arada öğretmenim.

kızlar hakkıyla atanan vardır muhakkak kimsenin hakkını yemeyelim amaaaaaa....

ya en sinir olduğum şey şu oturup harıl harıl ders çalışan insanlar var diğer yandan ayyyy şuraya atanmak istiyorum diyip torpille iş yapanlar var.

öyle kişiler tanıyorum ki eve götüreceği ekmeği kısıp , çocuğuyla geçireceği vakti kısıp dershaneye giden , taksit ödeyenler.
çok üzülüyorum çok

Tatlım bu sıralarda ömss atamaları yapıldı. Onlar 70le bile düz memurluğa atanabiliyor. Yani büyük ihtimal ya engelli kadrosundan atandı ( bunun için illa bedensel özür gerekmez, tansiyon, şeker, organ nakilli vb) alım olsa bile merkezide torpili işlemez.

Merkezi atamada hakkıyla gidiyor insanlarda;açıktan alımlar büyük dert,10 kişi alacaklarsa 8 i belli torpili bulmuş,2 side normal alınan.

Bu ara sizede kolaylıklar diliyorum kpss çalışmak hele ben bunu başaracağım başka yolu yok diyorsanız yorucu bir süreç

Gece 3 lere 4 lere kadar çalışırdım.Birde yaz dönemi herkes gezerdi bir şeyler yapardı ben harıl harıl ders çalışırdım.Ne günlerdi.Bazen beynimin yandığını hissederdim.Bi ara baya kopmuştum biri bişey dese hemen onu tarihteki bir olayla veya coğrafya ile bağdaştırıyordum.Fındıktan mı bahsediliyor hemen başlıyordum karadeniz bölgesinde nem ister vs vs yada biri mehmet mi dedi fatih sultana bağlıyordum baya gidiktim

Ben buna biri yer biri bakar derim ancak
Hakkımız olanı başkası yiyor bizde bunalımdan bunalıma koşuyoruz ya diyecek çok bişey yok.Torpiller bitecekti adalet gelecekti felan filan

Rüyamızda görsek hayra yoramayacağımız bir durum
Torpil biterse onlarda biter. Ki sanmıyorum.
Çok insan var iş istiyorum diye ağlayıp, bir yandan da torpil arayan
İşini bulup beğenmeyen, hile sokan insanlar memur ama bizim gibi iş diye yalvaranlar işsiz
Kim daha verimli, kim daha hakeden tartışılır...

Emeğinin karşılığını almışsındır umarım canım.

Hiç kabullenmedim bu durumu hatta bir çok makama ve kuruma mektup ya da mail attım ama hep klasik cevaplar geldi.
Sistem oturmuş gidiyor hep aynı cevap kurumumuzun atamayla bir ilgisi yok dpb ile irtibata geçir felan filan

Bilmiyordum canım böyle atanıldığını. Günahını almayım o zaman, öyledir mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…