Huzurlu olduğunuz işinizi daha iyi bir teklif gelince bırakmışsınız ki ben bunu doğal karşılıyorum. Daha fazla paraya hayır diyecek insan sayısı çok azdır. Herkes daha fazla kazanmak ister. Bence burada sorun sizde değil. Fakat ikinci işinizden çevrenizdeki insanlar yüzünden ayrılmanız hata olmuş. Sizde bir sorun varsa burada vardır bence. Belki de diğer işinizdeki huzurlu ortama alıştığınız için size garip geldi. İş hayatında sizden kaynaklanmayan olumsuzlukların sizi etkilemesine izin vermemelisiniz. Kimse konuşmazsa konuşmasın, kendileri kaybeder. Ben olsam bir iki kere girişimde bulunup adım atarım, baktım ki dışlanıyorum ben de onları dışlarım. Hiç tenezzül edip konuşmam, kafama da takmam. Bunu bir daha yapmayın. Burada da insanlar söylemişler başkalarına fazla takılmamak gerektiğini. Evet iş ortamı, zamanımızın çoğunun geçtiği ortam ama o olumsuzlukların sebebi siz değilseniz işten ayrılmaya hiç gerek yok bence. Ben şu an üniversite öğrencisiyim, herhalde iş hayatına atıldığım zaman yurtta kalmış olmam sayesinde edindiğim bazı kabiliyetleri uygulamakta zorlanmam.

İlk iki sene yurttaki oda arkadaşlarım iyiydi, hepsiyle aramız çok iyiydi ve çok sıcak, samimi bir ortamımız vardı. Üçüncü yılımda iki oda arkadaşım da normal yaşamda dönüp merhaba bile demeyeceğim insanlardı, çok ısınamadık birbirimize, soğuk bir ortamda çok mecbur kalmadıkça konuşmayarak seneyi tamamladım. Dördüncü yani bu senemin başında da sorunlu biri vardı odamda, uyumlu olamadık ve bazı sorunlar yaşadık, bu defa bununla mecbur kaldığım halde hiç muhatap olmadım, suratına bile bakmadım falan filan. Sonra odamı değiştirdim (bu değişikliğin sebebi başka) , şimdikiler de iyiler yani bi sıkıntı yok. Yani görmek istemediğim insanı gayet de kolay bir şekilde görmeyen biriyim ben. Ki bu insanlar aynı odada uyuduğum, her sabah uyandığımda yüzlerini gördüğüm, birlikte yaşamak zorunda kaldığım insanlardı.Siz de öyle olun. İş hayatında en azından akşam olunca evinize gidiyorsunuz.
Tabi bu hayatta paradan daha önemli iki şey var: sağlık ve huzur.