işsizlik benim suçum mu?

Sorun bende mi?

• evet

• hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
uzun süre çalışıp memnun oldugun biryerden ayrılınca ister istemez orasıyla kıyaslamışşsın diger yerleri..
gerçi sadece kıyas değil,hem bayan yönetıcı arıza cıkmıs,ötekı tarafta da ınsanlara alışamamamışsın..
bence sorun sende degıl,,bazen üst üste gelır herşey..işsiz kalabılme lüksün varsa memnun olarak calısabılecegın bıyere gırmeyı bekle bence..
özel sektör tam bir cadı kazanı..9 yıllık bankacıyım allah düşürmesin diyorum başkada bişey demıyorum:)

uzun süre çalışıp memnun oldugun biryerden ayrılınca ister istemez orasıyla kıyaslamışşsın diger yerleri..
gerçi sadece kıyas değil,hem bayan yönetıcı arıza cıkmıs,ötekı tarafta da ınsanlara alışamamamışsın..
bence sorun sende degıl,,bazen üst üste gelır herşey..işsiz kalabılme lüksün varsa memnun olarak calısabılecegın bıyere gırmeyı bekle bence..
özel sektör tam bir cadı kazanı..9 yıllık bankacıyım allah düşürmesin diyorum başkada bişey demıyorum:)
Kesinlikle kıyaslıyorum evet o da bir gerçek orayı öyle öZlüyorumki
Tam olarak düşündüklerimi dile getirmişsiniz
Çok teşekkürler
Umarım "herşeyin üstüste geldigi an sabret kaderin degişecegi an o zamandır" sözü umarımbenim içinde geçerli olur

o söz benim içinde geçerli olsun lütfen:)
evlendım 1 yıl içinde bırakıcam dedım bırakamadım
dogurdum ücretsiz izinle birlikte toplam 9 ay uzak kaldım daha dönmem dedım,yine döndüm
bumerang gibi dönüp dolanıp burda buıluyrum kendımı:)
işin kötüsü kıyaslayabilecegim bir önceki işimde olmadı:)
peki o ilk işyeri ile irtibatın varmı
belki tekrar geri dönmeyi düşünürsün oraya??
bazen 3 kurus eksık olsın huzur olsun arkadasım:)

aynı meslektenmişiz ben ek olarak insan kaynaklarına bakıyorum. eskisi için dönüş yoksa kıyaslamayı ve umutsuzluğu bir kenara bırakıp yeniden iş arayın derim iyi insanlarla karşılaşırsınız umarım. bu defa biraz daha şans verip biraz daha uzun tutun alışma sürecini çalışma saatleri iş yoğunluğu altından kalkabileceginiz sekildeyse insanlara cok fazla takılmayın çünkü zamanla onlar siz siz onları tanırsınız kendinizi kabullendirdiğinizde, personel olarak bu gidici gözüyle değiilde başarılı seklinde yorumlandığınızda kişilerin yaklaşımı değişecektir. çünkü iş hayatı acımasız herkes birinin yerine gececeginden korkuyor kendinin en iyisi olmasını istiyor. idari işlerde ve fonksiyanel çalışmanız insanların sizinle rekabete girmesi demek pesetmeyin yerinizi saglamlaştırdığınızda inanın çok sey degişir. insanlar en başta bakıyor bu gidici diyor aklınca dalga geçip küçümsüyor duruşunuzu dikleştirin.

Hayır, senin suçun değil.
Yüksek maaş almak için riske girmen çok cesurca, devamında gelişecek olayları da tahmin edememen fazlasıyla normal.
Bence sorun sistemde, sende değil.
Şirketleri takip altına alan, akşama ödev misali iş veren kimselere gereken cezayı uygulayan bir tarafsız, tutarlı kuruluş olsaydı, bu sorunları yaşamazdınız.

Merhabalar seni en iyi ben anlarim canim burda yok sorun sende demisler yasamayan anlamaz bende 5 yildir.calisiyorum ve son bir yildir yarin3.uncu isimi baslicam bir turlu orurmadi ruh hastasi yoneteci sigorta girisimi yapmayan firma hic biri bemm sucum dedil en.son bende utandim ablama dedim kizi okula almaya gitmicem utaniyorum ama hepsi birer talihsizlik herseyde bir hayir var diyorum .umarim iyi bir is cikar karsina

Arkadaşlar uzun sürelerdir çalışıyorum. En son 3 sene kadar kurumsal, cok iyi bilinen, çok iyi şartları olan bir şirkette çalışıyordum herşey o kadar güzeldi ki... arkadaşlıklar, ortam, yöneticiler herşey harikaydı. Tek kafama takılan pozisyon olarak ne zaman yükselicegim ve daha iyi maaş isteğiydi. Çalışırken maaşımdan yüzde 40 daha fazla maaşı olan ve kariyerimde daha iyi noktaya gelcegim bir iş teklifi aldım ve işten tazminatımı bırakarak istifia ettim
Kabusta burda başlıyor.Yeni işimde ortam çok çok kötüydü kimse benle muhatap olmuyor, bana dair özel bir soru bile sormuyorlardı.Öğle aralarında ben bir bankta oturuyorum onlar karsı bankta oturuyor.Sabah işyeri alanına aynı anda giriyoruz günaydınlarıma kafa sallayıp benden 10 adım önden yürümeler...Departman arkadaslarım 1.5 ay boyunca cep telimi bile almıyordu bırde sureklı kendı aralarında yuksek sesle konusup,onun bunun arkasından konusup, işle ilgili hep mutsuzluk isyan dinliyordum. Bir de yaşı büyük bir adam vardı departmanda belden asagı sürekli küfür eden, benımle tek diyaloga giren ama beni rahatsız eden lakayit konuşmalar yapan... Artık tahammül edemez olmustum ve 1.5 ay sonra istifamı verdim
1 ay evde yattım sonra yeni bir iş buldum
Burda da benden once 3 tane kızı kacırmıs bır yonetıcıyle mucadele ettim maillerime herşeyime mudahale edip geceleri ve haftasonu dahi bana mail atıp iş yaptırmak isteyen işkolik bir kadın. Sonra ögle arasında bir arkadaşa dert yanınca o da sen cok yıpranırsın bu kadınla eski işine dönebiliyorsan dön çok zor biri bundan oncekiler hep kaçtı geceleri mail atar herşeye karışır küser hatta telefonlarını bile kapatıyordu kızların falan dedi ben de zaten mutsuzdum mülakatta bahseildmeyen işlerde çıktı ortaya gece uyuyamıyor sabahta kalbimde acıyla uyanıyor işe hiç gitmek istemiyordum ve bu işe de 1 hafta anca dayanıp çıktım
Şimdi 1 gün oldu işssizim tekrar. Artık kendimde sorun olduğunu düşünmeye başladım. Bu anlattıklarım işten çıkmaya sebep mi sizce. Siz olsanız ne yapardınız ? Ben mı çok şımarık ve hassas davranıyorum. Kimseye bu iştende çıktım diyemiyorum utancımdan. Kendi kendimi yiyorum sıradaki de mi böyle olucak diye lütfen akıl verin bana...

Çalıştığın süre içinde iş hayatı hakkında tecrube edinememişsin bu yüzden sorun sende
Daha çok para veren iş yeri için huzurlu olduğun yeri bırakırken, önce gideceğin yeri bir tanımalıydın.
Sonraki yerinde kaprisli birine denk gelmişsin ki bu dünyanın sonu değil, iş yerinde üstün üstü var, her şeyin bir uzlaşma yolu var, çabuk pes edersen uzun soluklu olmaz iş hayatın
İş değiştirmeden önce tüm çareler zorlanmalı ve maaş miktarı tek kriter olmamalı
Sakın bu kadar iş değişikliğini cv ne yazma, iş verenin hiç hoşuna giden bir durum değildir bu

Attan indim eşşeğe bindim sendromu yaşadığınız. İyi bir işte çalıştığınızdan gittiğiniz yerlerle kıyas etmişsiniz. Kıyas etmek mutsuz eder sizi, arayışınızı sürdürün ama yeni girdiğiniz işte insanların olumsuz söylemlerine kulak asmayın,kadın 100kız kaçırmışsa kaçırsın kimene bakmayın diğer çalışanlara,işinizi yapın siz.Dilediğiniz gibi bir iş çıkar inşallah karşınıza..

Böyle huzursuz,isınamadıgın bir ortamda çalismak cok zor.ben memurum da gitsem gidemiyorum,kalsam kalamiyorum.hesap kitap hersey,samimiyetsizler cok.katlaniyorum gercekten böyle mutluluk vermedikten sonra aldigim paranin yasadigim hayatin ne onemi var diyorum.isten geliyorum kendi hayatima donemiyorum öyle etkisi var ki üzerimde.Sorun sende degil cnm,keske ayrilmasaydin ilk işinden,nerden bilebilirdin ki.

dogurdum ücretsiz izinle birlikte toplam 9 ay uzak kaldım daha dönmem dedım,yine döndüm
İritbatım var ama yeni birini aldılar zor gözüküyor orası benim için artık
aynı meslektenmişiz ben ek olarak insan kaynaklarına bakıyorum. eskisi için dönüş yoksa kıyaslamayı ve umutsuzluğu bir kenara bırakıp yeniden iş arayın derim iyi insanlarla karşılaşırsınız umarım. bu defa biraz daha şans verip biraz daha uzun tutun alışma sürecini çalışma saatleri iş yoğunluğu altından kalkabileceginiz sekildeyse insanlara cok fazla takılmayın çünkü zamanla onlar siz siz onları tanırsınız kendinizi kabullendirdiğinizde, personel olarak bu gidici gözüyle değiilde başarılı seklinde yorumlandığınızda kişilerin yaklaşımı değişecektir. çünkü iş hayatı acımasız herkes birinin yerine gececeginden korkuyor kendinin en iyisi olmasını istiyor. idari işlerde ve fonksiyanel çalışmanız insanların sizinle rekabete girmesi demek pesetmeyin yerinizi saglamlaştırdığınızda inanın çok sey degişir. insanlar en başta bakıyor bu gidici diyor aklınca dalga geçip küçümsüyor duruşunuzu dikleştirin.
Evet yeni bir işe alışmak zor ve insanlar acımasız kabullenmeleri de uzun sürüyor inşallah biriktirdigim tecrübelerle yeni işimde daha dik durmayı öğreneceğim

Hayır, senin suçun değil.
Yüksek maaş almak için riske girmen çok cesurca, devamında gelişecek olayları da tahmin edememen fazlasıyla normal.
Bence sorun sistemde, sende değil.
Şirketleri takip altına alan, akşama ödev misali iş veren kimselere gereken cezayı uygulayan bir tarafsız, tutarlı kuruluş olsaydı, bu sorunları yaşamazdınız.
Teşekkür ederim yorumunuz için gerçekten risk almam gereken bir maaştı ama çok yıprandım ve eski işimi özlüyorum keşke sizin dediginiz gibi bir sistem olsaydı ve bu kadar yıpranmasaydık

Merhabalar seni en iyi ben anlarim canim burda yok sorun sende demisler yasamayan anlamaz bende 5 yildir.calisiyorum ve son bir yildir yarin3.uncu isimi baslicam bir turlu orurmadi ruh hastasi yoneteci sigorta girisimi yapmayan firma hic biri bemm sucum dedil en.son bende utandim ablama dedim kizi okula almaya gitmicem utaniyorum ama hepsi birer talihsizlik herseyde bir hayir var diyorum .umarim iyi bir is cikar karsina
Evet herşeyde bir hayır vardir insallah sizin icin de hrşey tamamen değişir ve güzel olur
Çalıştığın süre içinde iş hayatı hakkında tecrube edinememişsin bu yüzden sorun sende
Daha çok para veren iş yeri için huzurlu olduğun yeri bırakırken, önce gideceğin yeri bir tanımalıydın.
Sonraki yerinde kaprisli birine denk gelmişsin ki bu dünyanın sonu değil, iş yerinde üstün üstü var, her şeyin bir uzlaşma yolu var, çabuk pes edersen uzun soluklu olmaz iş hayatın
İş değiştirmeden önce tüm çareler zorlanmalı ve maaş miktarı tek kriter olmamalı
Sakın bu kadar iş değişikliğini cv ne yazma, iş verenin hiç hoşuna giden bir durum değildir bu
Yazmıcam sadece bir tanesinş yazmayo düşünüyorum bende cok fazla tecrube edınemedıgımı düşünüyorum ama hepsinden cok iyi ders aldım

Attan indim eşşeğe bindim sendromu yaşadığınız. İyi bir işte çalıştığınızdan gittiğiniz yerlerle kıyas etmişsiniz. Kıyas etmek mutsuz eder sizi, arayışınızı sürdürün ama yeni girdiğiniz işte insanların olumsuz söylemlerine kulak asmayın,kadın 100kız kaçırmışsa kaçırsın kimene bakmayın diğer çalışanlara,işinizi yapın siz.Dilediğiniz gibi bir iş çıkar inşallah karşınıza..
Kesinlikle öyle attan indim eşege bindim diye düşünüp hep bir kıyaslama icindeyim bir nefes alıp bu psikolojiden cıkmalıyım sanırım teşekkürler inşaallah

Böyle huzursuz,isınamadıgın bir ortamda çalismak cok zor.ben memurum da gitsem gidemiyorum,kalsam kalamiyorum.hesap kitap hersey,samimiyetsizler cok.katlaniyorum gercekten böyle mutluluk vermedikten sonra aldigim paranin yasadigim hayatin ne onemi var diyorum.isten geliyorum kendi hayatima donemiyorum öyle etkisi var ki üzerimde.Sorun sende degil cnm,keske ayrilmasaydin ilk işinden,nerden bilebilirdin ki.

Mutsuz bir ortamda calısmak cok zor öyle ki ailemizden cok o insanlarlayız.ben hergün kalbimde bir acıyla uyanıyordum ve mutsuz uyuyordum kendime bunu yapmamalıyım dedim ve yine çıktım umarım sizin içinde herşey çok güzel olur

ihtiyaç sahibi değilsen huzurunu bulana kadar değiştir arkadaşım.hayata bir kere geliyorsun tembel ol aylak gez kafana göre takıl demiyorum ama millet istemediği işi yapmamak için tıp fakültesinden ayrılıyor sen iş değiştirmişsin çok mu?ilk çalıştığın işyerinde diyaloğa geçtiğin bir arkadaşından yardım iste ziyarete git bi şekilde geri dönemeye çalış.daha az ücret ama daha iyi ruh hali.gerçi bazı firmalar istifa sonrası geri almıyorlar ama dene şansını bence kaybedecek bir şeyin yok...

Herseyin daha fazla para olmadıgını ikinci işinde anlamıssındır umarım.
Calıstıgım yerdeki mutlulugum rahatım daha önemlidir.5kurus fazla olacak diye bundan ödün vermem!
Ve sürekli iş degistirmen sende kötü bir izlenim yaratabilir.
Sordugun sorunun cevabı 'evet' yani!

Okurken " ben bunu ne ara yazdım?" diye sordum kendime :) Tıpkı ben. Aynı düşünceler ama uygulamaya geçirememeler :(
Allah yardımcımız olsun hepimizin :)

bence iyi yapmışsın ayrılmakla tamam iş hayatı ama bunun yanında özel hayat denen bir şey de var insan sağlığında çok önemli bir etken göz ardı edilemeycek kadar

ihtiyaç sahibi değilsen huzurunu bulana kadar değiştir arkadaşım.hayata bir kere geliyorsun tembel ol aylak gez kafana göre takıl demiyorum ama millet istemediği işi yapmamak için tıp fakültesinden ayrılıyor sen iş değiştirmişsin çok mu?ilk çalıştığın işyerinde diyaloğa geçtiğin bir arkadaşından yardım iste ziyarete git bi şekilde geri dönemeye çalış.daha az ücret ama daha iyi ruh hali.gerçi bazı firmalar istifa sonrası geri almıyorlar ama dene şansını bence kaybedecek bir şeyin yok...
Çok sagol canım moral oldun bana

Evet senin suçun. İlk işini bırakman hata olmuş.
Aynen öyle...
Herseyin daha fazla para olmadıgını ikinci işinde anlamıssındır umarım.
Calıstıgım yerdeki mutlulugum rahatım daha önemlidir.5kurus fazla olacak diye bundan ödün vermem!
Ve sürekli iş degistirmen sende kötü bir izlenim yaratabilir.
Sordugun sorunun cevabı 'evet' yani!
Evet maalesef öyleymiş geç oldu ama anladım

Okurken " ben bunu ne ara yazdım?" diye sordum kendime :) Tıpkı ben. Aynı düşünceler ama uygulamaya geçirememeler :KK43:
Allah yardımcımız olsun hepimizin :)
Aminnn

bence iyi yapmışsın ayrılmakla tamam iş hayatı ama bunun yanında özel hayat denen bir şey de var insan sağlığında çok önemli bir etken göz ardı edilemeycek kadar

Aynen kelimesi kelimesine böyle hissettigim için bıraktım işe alışmaya calısırken sağlıgımdan olcaktım az kalsın çok yıprattım kendimi

Bence yanlislariniz sunlar: 1) Profesyonellesememeniz, 2) Surekli kiyaslama yoluna gitmeniz. Birincisi, "Gunaydin diyorum, kafa salliyorlar", "10 adim otede yuruyorlar" tarzi amatorvari sikayetler calisma hayatinda sokmez. Ikincisi, firmalar arasinda kiyaslama yapmaniz anlamli degil.

Bence yanlislariniz sunlar: 1) Profesyonellesememeniz, 2) Surekli kiyaslama yoluna gitmeniz. Birincisi, "Gunaydin diyorum, kafa salliyorlar", "10 adim otede yuruyorlar" tarzi amatorvari sikayetler calisma hayatinda sokmez. Ikincisi, firmalar arasinda kiyaslama yapmaniz anlamli degil.
Yeteri kadar profesyonelleşmemiş olabilirim ancak iletişime geçilmeyip bir kişinin yok sayılmasının da mobing olduğunu bilecek kadar profesyonelim.

Back
X