• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik, evlilik bunaldım...

noend

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
116
0
0
İstanbul
Yaklaşık 1 senedir çalışmıyorum, .evlenelide 8 ay olucak artık o kadar bunaldım ki evde oturmaktan. Evde hiçbir iş yapasım yok sürekli herşeyi erteliyorum...
Çocuk olsa iyi olur diyorum bazen ama ekonomik şartlar da önemli tabi. Eşim bunu düşünerek daha zamanı var diyor. Onunla da ilişkimizi yoluna koyamadık , ben çok ilgi sever biriyim, herşeyi açık açık konuşmama rağmen eşimle 1 -2 gün güzel, sonra yine aynı davranıp beni deli eder. Çok değişti, çok değiştik... Akşam iki film izledikten sonra çok yoruldum ben der arkasını döner yatar, ama oyun oynayabilseydi daha 1 saat oynardı mesela, benle ilgilenmek için yorgundur ... Eşim tembel, ben tembel böle sanki yıllardır aynı evde yaşamışız da monotonluktan yorulmuş gibiyiz... Yeni bir başlangıç yapayım kendime diyorum artık düzenli ev işi yapayım, yemek yapayım, kendime bakayım, abur cuburdan uzak duralım, kpss ye çalışayım yada farklı kurs programlarına katılayım... Ne eve, ne kendime doğru dürüst bakıyorum sözde evdeyim... Her akşam düşünüp her sabah kendimde bunu yapacak güç, istek ve kararlılığın kırıntısını bulamıyorum. Bide böle başvurduğum işlerde " çocuğun olursa ne olucak" , " peki ya çocuk" gibi sorularla karşılaşıp işe alınmamak çok zoruma gidiyor. Önce umut verip, aylarca bekletip ( yedekte tutup) kusura bakmayın başka aday aldık demeleride... Sanki hiç enerjim yok. Bir hevesle başlayabildiğim işleri hep yarım bırakıyorum... Oysa bende şen şakrak, mutlu, pozitif, enerjik olmak, öyle hissetmek istiyorum... :50:

canım çocuk sorusuna, henüz bunun için erken olduğunu düşünüyoruz, planlarımızda yok diyebilirsin. evde olmak bir çok insanda aynı etkiyi yaratıyor. o yüzden kendini yalnız ve çaresiz hissetme. eşin konusuna gelince erkeklerin birçoğu aynıdır diye düşünüyorum. şimdi o da siz çalışmadığınız için kendisini anlamadığınızı düşünüyordur. flört döneminde nasıldı eşiniz ilgi konusunda? bir de tabii flört dönemiyle evliliği bir tutmamak lazım ki, zaten en zor zamanları ilk yıllarıdır der herkes evlilik için. siz bütün gün evde olduğunuz için de eşinize sarıyorsunuz biraz. çevrende size arkadaşlık edebilecek kimse yok mu? arada bir onlarla dışarı çıkarsanız hem kendinize bakmak için bahaneniz olur, hem de biraz açılır eve geldiğinizde de evle uğraşmak için enerji bulursunuz kendinizde. ama iş bulma konusuna iyice asılın derim ben. bu zamanda evli bayanların çoğu, hatta çocuğu olanların bile çoğu çalışıyor sonuçta. evde otururak daha çok bunalıma girersiniz, hele hele bu ruh halinizle çocuk sahibi olmak çok daha riskli. çünkü ablamdan biliyorum çocuk tamamen bağlıyor sizi, daha çok bunalıma girebilirsiniz. bu sizin için de bebeğiniz için de sağlıklı olmaz. maddi yönünü zaten siz açıklamışsınız. umarım en kısa sürede bir iş bulursunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun.

güzelim ben 2 sene işsiz kaldım senin geçtiğin şu sıkıntı yollarını çok iyi bilirim allah bir kapıyı kapattıysa diğerini açıyor emin ol hiç beklemediğin bir zamanda karşına öyle güzel şartlar sunulacak ki inanamayacaksın :34:sabır ve çaba. başka birşey değil yapman gereken. eşin konusunda da sadece çok canın sıkkın ve boşlukta olman sana karşı onun ilgisiz biri gibi gözükmesini tetikliyor gibi geliyor hayat sensin hayat senin :70:

bence de canını sıkma güzelim,her şeyin doğru zamanı vardır derler. allah bir kapıyı kapatır, diğerini açar. yüreğini ferah tut sen, her şey yoluna girer

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Eşim maddi sebeplerden ötürü sıkılıyor bunu her seferinde dile getirir eskisi gibi ( flört dönemi gibi) olamaz çünkü sorumluluklarımız var der. Bin tane şey düşünmek zorundayım şimdi haliyle yoruluyorum der... Buda bende artı bir psikolojik baskı oluşturuyor sanırım. Ben baba evinde bol yaşamaya alışkındım, o da öyle... Bu günümüze, bu halimize çok şükür... Üstümdeki bu ölü tozundan bir kurtulabilsem... Mutlu olursam eşimin davranışlarını hoş görebilirim sanırım dediğiniz gibi...

Canım hiç üzülme;
Allah bi kapıyı kapatır diğerini açar,daha 8 aylık evliymişsin gezin tozun tadını çıkarın maddi yönden bi sorun yoksa
değiştirin bu hayatınızı,şimdiden monotonlaşmayın bence
Bende 2 yıllık evliyim,3 aydır da işsizim benim de eşim çocuk çocuk diye tutturuyor,ama ben tekrar bi işe girmeden çocuk yapmak istemiyorum
eşime kalsa çocuk yapalım 2-3 sene çalışmazsın diyor ama ben yapamam biriktirmeden asla doğuramam

bana da iş görüşmelerinde sorarlar çocuk düşünüyor musun,diye inanın onu da takmıyorum artık..
hakkımızda hayırlısı olsun..

Yaklaşık 1 senedir çalışmıyorum, .evlenelide 8 ay olucak artık o kadar bunaldım ki evde oturmaktan. Evde hiçbir iş yapasım yok sürekli herşeyi erteliyorum...
Çocuk olsa iyi olur diyorum bazen ama ekonomik şartlar da önemli tabi. Eşim bunu düşünerek daha zamanı var diyor. Onunla da ilişkimizi yoluna koyamadık , ben çok ilgi sever biriyim, herşeyi açık açık konuşmama rağmen eşimle 1 -2 gün güzel, sonra yine aynı davranıp beni deli eder. Çok değişti, çok değiştik... Akşam iki film izledikten sonra çok yoruldum ben der arkasını döner yatar, ama oyun oynayabilseydi daha 1 saat oynardı mesela, benle ilgilenmek için yorgundur ... Eşim tembel, ben tembel böle sanki yıllardır aynı evde yaşamışız da monotonluktan yorulmuş gibiyiz... Yeni bir başlangıç yapayım kendime diyorum artık düzenli ev işi yapayım, yemek yapayım, kendime bakayım, abur cuburdan uzak duralım, kpss ye çalışayım yada farklı kurs programlarına katılayım... Ne eve, ne kendime doğru dürüst bakıyorum sözde evdeyim... Her akşam düşünüp her sabah kendimde bunu yapacak güç, istek ve kararlılığın kırıntısını bulamıyorum. Bide böle başvurduğum işlerde " çocuğun olursa ne olucak" , " peki ya çocuk" gibi sorularla karşılaşıp işe alınmamak çok zoruma gidiyor. Önce umut verip, aylarca bekletip ( yedekte tutup) kusura bakmayın başka aday aldık demeleride... Sanki hiç enerjim yok. Bir hevesle başlayabildiğim işleri hep yarım bırakıyorum... Oysa bende şen şakrak, mutlu, pozitif, enerjik olmak, öyle hissetmek istiyorum... :50:

benim durumumu özetlemişsin resmen :( çok mutsuzum bu sebeplerden dolayı çok :( sen naptın değişti mi bişeyler

Çocuk olsa iyi olur diyorum bazen ama ekonomik şartlar da önemli tabi. Eşim bunu düşünerek daha zamanı var diyor. Onunla da ilişkimizi yoluna koyamadık , ben çok ilgi sever biriyim, herşeyi açık açık konuşmama rağmen eşimle 1 -2 gün güzel, sonra yine aynı davranıp beni deli eder. Çok değişti, çok değiştik... Akşam iki film izledikten sonra çok yoruldum ben der arkasını döner yatar, ama oyun oynayabilseydi daha 1 saat oynardı mesela, benle ilgilenmek için yorgundur ... Eşim tembel, ben tembel böle sanki yıllardır aynı evde yaşamışız da monotonluktan yorulmuş gibiyiz... Yeni bir başlangıç yapayım kendime diyorum artık düzenli ev işi yapayım, yemek yapayım, kendime bakayım, abur cuburdan uzak duralım, kpss ye çalışayım yada farklı kurs programlarına katılayım... Ne eve, ne kendime doğru dürüst bakıyorum sözde evdeyim... Her akşam düşünüp her sabah kendimde bunu yapacak güç, istek ve kararlılığın kırıntısını bulamıyorum. Bide böle başvurduğum işlerde " çocuğun olursa ne olucak" , " peki ya çocuk" gibi sorularla karşılaşıp işe alınmamak çok zoruma gidiyor. Önce umut verip, aylarca bekletip ( yedekte tutup) kusura bakmayın başka aday aldık demeleride... Sanki hiç enerjim yok. Bir hevesle başlayabildiğim işleri hep yarım bırakıyorum... Oysa bende şen şakrak, mutlu, pozitif, enerjik olmak, öyle hissetmek istiyorum... :KK50:

Merhaba, yazalı çok olmuş ama tam beni anlatmışsınız ve size yazmak istedim . Şimdi beler yapıyorsunuz?

benim durumumu özetlemişsin resmen :KK43: çok mutsuzum bu sebeplerden dolayı çok :KK43: sen naptın değişti mi bişeyler
Merhaba , sanırım aynı şeyler yaşıyoruz. Şimdi beler yapıyorsunuz? Sohbet etmek istedim. Bunalmaya devam ediyorum ben evdeyim. Master yapıyorum tez dönemindeyim ama ders çalışasın gelmiyor şu sıralar kurabiye yapıp yemeceeee

Back
X