işsizlik, kilo, sınav hazırlığı kısaca hayatımdan memnun değilim:(

55'le mi :O of çok iyiymiş yaa. Keşke ben de öyle ayakları yere basan bir meslek seçseymişim. Ah memur olmak vardı ah kpss ah..
Ben de hiç evden dışarı adım atmıyorum, çok bunalım oldum. Herkesin keyfi yerinde maşallah, elbiselerini topuklularını geçirmişler işten güçten geliyorlar, ben pijamalarımla her daim evdeyim yemek falan pişiriyorum. Yeniden matematik öğrenebilmenin hayalini kuruyorum :( ölme eşeğim ölme..
Eşim çok destek olur work&travel'a gitmek istesem ama içim elvermiyor onu da bırakıp gitmeye. Şu an yurtdışında o birkaç günlüğüne gitti, ben sığınamıyorum hiç bi yere. Onsuz olmaz :( Ben de bir de eş sevgisi engeli var yani :)))

ya sorma bende evde mal mal tv izliyorum. magazin muhabiri falan olabilirim:) ya hayatımda hiç kıskanç olmamıştım şimdiye kadr. bende öle altlarında arabalar artizzzce dolaşan hanımları kıskanıyorum. ya bilmem ama bende matematik öğrenebilrsin izlenimi uyandırdınız. yani yazdıklarınızda sonra pratik zekaya sahip biriymişsiniz gibime geldiniz.
ya buarada maşallah size. en azından sana destek eşin var. bende o da yok:)) gerçi pek kafama taktığım bi konu da değil ama insan arada bi omuz istiyo:)

canim cok iyi anliyorum hissettiklerini :43: ben de odtu psikolojiyi 7 yilda bitirdim cunku bolumumu sevmedim aradigimi bulamadim, en buyuk hayalim bilkent mssf opera bolumunu okumakti ailem destek vermeyince olmadi malesef. ilk iki yil tum derslerden kaldim, okula gitmek yerine muzik kursuna gidiyordum ozel san dersleri aliyordum :25: okulu birakmak yeniden sinava girmek istedim ama ailem odtu oldugu icin kesinlikle birakmama izin vermedi iyi okul millet senin yerinde olmak icin neler vermez vs birsuru seyle beni istemeye istemeye yolladilar. sonra el mahkum deerslere girmeye basladim DD ile falan gecip birakiyordum ortalamam rezaletti. sonra yavas yavas sevmeye basladim son yilimda o kadar pisman oldum ki hatta daha onceden bolume adapte olmaya calismadigim icin.. rezil bir ortalama ile mezun oldum master olacak gibi degildi yine de isteyenin bir yuzu diyerek okula gittim endustriyel psikoloji istiyordum hep, en sevdigim profun kapisini caldim durum boyle dedim basta hic sevmedim son senemde dank etti su an cok istiyorum ama ortalamam bu, yetmiyor. ummadigim kadar iyi bir yanit aldim alesten 90 alip gelmemi istedi yalniz. ben de sinava girdim notu aldim yine kapilarina dayandim kabul de edildim 2.1/4 ortalama ile odtude master yapan kac kisi vardir bilmiyorum ama demek istedigim gercekten birseyi istiyorsan her yolu deneyip tuttugunu koparmalisin silkin ve kendine gel aynen senin de demis oldugun gibi. ben de cok basarisiz bir ogrenciydim 9 yil ankarada okul yuzunden surundum arkadaslarim mezun olup gittiler yalniz kaldim kendimden kucuklerle ayni sinifta tek kelime muhabbet olmadan zorla bitirdim okulu. ama sonunda hersey bir anda degisti kafamda bir gun bir simsegin cakmasi ile oldu bunlar (silkinme ani iste), o andan once ben de aynen senin gibi bosvermistim basarisizligi kabullenmis bir sekilde mutsuz oldugum nefret ettigim bir isyerinde hergun stresten karin agrilari cekerek calisiyordum. nereden nereye. bak simdi cuma aksami ama ben simdiden ofisimi ozledim o haldeyim :9: onemli olan hedef belirlemek, plan yapmak, plani uygulamak. ileride pisman olmaktansa simdiden istedigin hayata ulasmak icin birseyler yapmaya baslamalisin asla hicbirsey icin gec degil, tecrubeyle sabit :))))))

Vaaov. Tebrik ediyorum ve darısı başımıza diyorum. Benim de silkinme anım bu an olsun lütfen :(

Vaaov. Tebrik ediyorum ve darısı başımıza diyorum. Benim de silkinme anım bu an olsun lütfen :(

kesinlikle oyle olsun canim ideallerinize ulasmaniz icin ne gerekiyorsa yapin cunku sonunda cekilen tum zahmete fazlasiyla degiyor (simdi ayni ilkeyi diyet olayinda da uygulamaya calisiyorum ama demesi kolay malesef uygulamasi zor oluyor :9:)

ya sorma bende evde mal mal tv izliyorum. magazin muhabiri falan olabilirim:) ya hayatımda hiç kıskanç olmamıştım şimdiye kadr. bende öle altlarında arabalar artizzzce dolaşan hanımları kıskanıyorum. ya bilmem ama bende matematik öğrenebilrsin izlenimi uyandırdınız. yani yazdıklarınızda sonra pratik zekaya sahip biriymişsiniz gibime geldiniz.
ya buarada maşallah size. en azından sana destek eşin var. bende o da yok:)) gerçi pek kafama taktığım bi konu da değil ama insan arada bi omuz istiyo:)

:)))) Ay halimize bak yaa. Bu yaşıma gelinceye kadar matematikten hep kaçtım uzak durdum, yine çıktı karşıma şaka gibi :))) Ben de pratik zeka pek yok ya. Çok manyak bir hafızam var milyonlarca yabancı kelime, deyiş, kısaltma, ifade biliyorumdur. Edebi bir yönüm var, tarihi çok severim, sanatın her türlüsünü severim. Ama sayısal deyince, matametik deyince buz kesiyorum :(Sonunda yine sıkıştırdı beni köşeye. Bildiğiniz yani kümelerden başlamam gerekiyor çalışmaya.

Ama deneyeceğiz. Bu kadar yapmışız azıcık daha çalışırız ;)

kesinlikle oyle olsun canim ideallerinize ulasmaniz icin ne gerekiyorsa yapin cunku sonunda cekilen tum zahmete fazlasiyla degiyor (simdi ayni ilkeyi diyet olayinda da uygulamaya calisiyorum ama demesi kolay malesef uygulamasi zor oluyor :9:)

ya bende sizi tebrik ediyorum arada okumayı kaçırmışım sanırım. bu siteye girdiğime çok memnun oldum. bende de kilo problemi de var. sinir stres olduğunda doymak bilmiyorum. inşallah o konudada başarılı olursunuz.

bende de ezber hiç yoktur. benimde başım ingilizceyle dertte sınırda kalıyorum hep üds kpds sınavlarında bu senekinden en az 75 almam lazım tabi banada mucize gerek. Ne demiş Atatürk, Türk milleti çalışkandır. Çünkü buna mecburuz...

canim cok iyi anliyorum hissettiklerini :43: ben de odtu psikolojiyi 7 yilda bitirdim cunku bolumumu sevmedim aradigimi bulamadim, en buyuk hayalim bilkent mssf opera bolumunu okumakti ailem destek vermeyince olmadi malesef. ilk iki yil tum derslerden kaldim, okula gitmek yerine muzik kursuna gidiyordum ozel san dersleri aliyordum :25: okulu birakmak yeniden sinava girmek istedim ama ailem odtu oldugu icin kesinlikle birakmama izin vermedi iyi okul millet senin yerinde olmak icin neler vermez vs birsuru seyle beni istemeye istemeye yolladilar. sonra el mahkum deerslere girmeye basladim DD ile falan gecip birakiyordum ortalamam rezaletti. sonra yavas yavas sevmeye basladim son yilimda o kadar pisman oldum ki hatta daha onceden bolume adapte olmaya calismadigim icin.. rezil bir ortalama ile mezun oldum master olacak gibi degildi yine de isteyenin bir yuzu diyerek okula gittim endustriyel psikoloji istiyordum hep, en sevdigim profun kapisini caldim durum boyle dedim basta hic sevmedim son senemde dank etti su an cok istiyorum ama ortalamam bu, yetmiyor. ummadigim kadar iyi bir yanit aldim alesten 90 alip gelmemi istedi yalniz. ben de sinava girdim notu aldim yine kapilarina dayandim kabul de edildim 2.1/4 ortalama ile odtude master yapan kac kisi vardir bilmiyorum ama demek istedigim gercekten birseyi istiyorsan her yolu deneyip tuttugunu koparmalisin silkin ve kendine gel aynen senin de demis oldugun gibi. ben de cok basarisiz bir ogrenciydim 9 yil ankarada okul yuzunden surundum arkadaslarim mezun olup gittiler yalniz kaldim kendimden kucuklerle ayni sinifta tek kelime muhabbet olmadan zorla bitirdim okulu. ama sonunda hersey bir anda degisti kafamda bir gun bir simsegin cakmasi ile oldu bunlar (silkinme ani iste), o andan once ben de aynen senin gibi bosvermistim basarisizligi kabullenmis bir sekilde mutsuz oldugum nefret ettigim bir isyerinde hergun stresten karin agrilari cekerek calisiyordum. nereden nereye. bak simdi cuma aksami ama ben simdiden ofisimi ozledim o haldeyim :9: onemli olan hedef belirlemek, plan yapmak, plani uygulamak. ileride pisman olmaktansa simdiden istedigin hayata ulasmak icin birseyler yapmaya baslamalisin asla hicbirsey icin gec degil, tecrubeyle sabit :))))))

Aynen beni anlatmışsınnn:14: Ankaranın dili olsa da konuşsa beni bi anlatsa...İnan ki nefret ettim şimdi görmek bile istemiyorum...Uzadıkça uzadı okulum sakız gibi...Ben çalıştım ama bu sefer yeterli olmadı galiba sürekli uzamaya devam etti:50::50:
Şimdi kpss ye hazırlanmak zorundayım....Dediklerine nasıl imrendim anlatamamm:16:İnşallah benim de iş hayatım düzene girer...Severek yapacağım güzel pozisyonda bi iş istiyorum Allahımdan:16::16::16:

Ah canlarım benim :16:
Şimdi hemen ne kadar rahatsız duyduğunuz alışkanlıklarınız varsa hepsini terkediyorsunuz...
Vee gidip odanıza güzel bir çalışma masası açıyorsunuz.
Üstüne cicili bicili örtüler, kalemler alıyorsunuz.
Gülmeyin :)
Bunlar motive edici unsurlardır.
Sonra gidip masanız için;
Kpss kitaplarınızı alıyorsunuz...
Kaynak konusunda bilgisayarımda yer kalmamış birisi olarak bilgisayarımın belleği sizlere sonuna kadar açık olacaktır.
Neysem..
Hemencecik bir plan yapıyorsunuz.
Yanlız...
Haftalık planlar olmak kaydıyla.
Misal veriyorum pazartesi 2 saat tarih, 1 saat mat soru çözümü, 15 dk tekrar.
Salı 3 saat coğrafya, 1 saat ne testi isterseniz, 15 dk tekrar.
Ders çalışma tekniklerinde de elimden geldiğince yardım ederim.

Ona da örnek vereyim hemen;
Tarih- Türk İslam Devletleri
1-) Konu bir kez okundu
2-) Deftere özet geçildi
3-)100 soru çözüldü
4-) Konu anlatım videosu izlendi
5-) zihin haritası çıkarıldı
ve konuya bir sonra ki tekrar da görüşmek üzere elveda denildi...

Sonracıma...
Üzerimizden bu yorgunluğu, tembelliği atıyoruz.
İnsan boş boş otururken hiçbirşey yapmak istemez.
Yani mümkün değil yapamaz.
Ne kadar tv dizisi varsa hepsiyle sarılın, vedalaşın.
Bir sonraki sezonda görüşücez emin olun :34:

Kilo konusuna gelince de hemen kk da diyet bölümüne giriyorsunuz
Orada diyet başarı öykülerini okuyorsunuz.
Sonra gaza gelip diyet günlükleri bölümüne kendi günlüğünüzü açıyorsunuz.
Ve bizde arkadaşlarla sizi takip ediyoruz.
Bugün ne yediniz? Zayıflamak adına ne yaptınız?

Heh unutmadan kpss bölümüne gelip orada ki takım çalışmalarına katılabilir, veya kendi çalışma günlüğünüzü açabilirsiniz...

Bunlar çok saçma gelebilir size.
Ama şundan emin olun ki beni hayata bunlar döndürdü.
Burası hedeflerimde kararlı olmamı, asla hayallerimin yakasını bırakmamam gerektiğini öğretti.
Yıllarca ders çalıştık.
Emeğini aldık, alamadık veya alacağız.
Bu ancak planlı ve düzenli çalışabilmek ve hedefleri belirlemekle olur.
Düşünsenize kilo vermişsiniz, ve seneye bugün atanmanın sevincini bir restorantta pasta yiyerek kutluyorsunuz.
Hemde hiç birşeye aldırmadan...

Bunu da başaracak olan sizlersiniz.
Size magazin programı hiçbir şey kazandırmaz.
Banu alkan kimle, bülent ersoy yine mi evlendi?
Kim hangi diskodan çıktı?
Banane!!!
İğrençlikten öte bir yaşam tarzı değil...

Geçen gün feriha dizisini izliyordum.
Emir ile feriha öpüşüyorlarmış.
Millet aygın baygın sayfasına yazıyor ne güzel öpüşmüşler bilmem ne diye..
Halbuki ne zorluklarla çekmişler, ferihanın ayağının altında 8 cmlik takoz koymuşlar.
Kaç kez tekrarlamışlar sahnelerini.
Anlatmak istediğim şu ki; güzel görünenler kolay değildir.

Silkelenin ve herkesin imrendiği siz olun.
Hoşçakalın......

Son düzenleme:
Sevgi meleği çok güzel yazmışsın canım çok teşekkür ederiz:16::16::16:
Dün bende gittim ve öss zamanında kulandığım silgiden aldımmm:46:Yani bi yerden başladım sayılır dediklerine:1:

Sevgi meleği çok güzel yazmışsın canım çok teşekkür ederiz:16::16::16:
Dün bende gittim ve öss zamanında kulandığım silgiden aldımmm:46:Yani bi yerden başladım sayılır dediklerine:1:

Elbette ki canım benim.
Bak bende tüm anlattıklarıma sadece 2 ay önce başladım.
geriye kalan derslerim sadece anayasa ve matematik.
ve verdiğim kilolarım çizelgemde yazıyor :)
Gittiğim iş görüşmelerinde kilomla dalga geçti kendini işveren sananın biri.
Dedim hopp sevgi işte burda duracaksın.:20:
Vücuduna o tatlıları, börekleri verdin verdin alıştırdın.:41:
Sonra da o alışkanlığı can çekintisi sanıp bunun arkasına sığındın.
Artık yok.
Tıkabasa yiyip kendimi tembelleştirmekten vazgeçmekle başladım işe.
Sonra zaten bir konu iki konu bugüne geldim.
Önümde almam gereken 91 puanım var
Ve ben bir şeylerden ödün vermek zorundayım.
Eğer veremezsem;
Sınavdan sonra hayal kurmayı dahi haketmiş olmayacağım.
Başlayın kızlar.
İnanın gerisi boş.
Sonra üzüleceksiniz ben bunca zaman oturup ne yaptım diye...
Ben daha bu yıl mezunum ki çok çok iyi puanla aldım diplomamı.
3,48 ile.
Son 3 dönem 3,90ı bile gördüm.
İlk dönemde ki uyku merakım ve tembelliğim nedeniyle bu geldi.
Kaybettiğim tek şey geçen zamanınız, hayalleriniz, mutluluğunuz.
Çok konuştum yaw :9:

Son düzenleme:
sevgi meleği yazdıkların gerçekten umut verici çok teşekkür ederim.
ana haberlerde 26, 39 puanla atama olanlardan bahsediyorlardı. insanda şans da olmalı ya...moralim bozuldu. neden başvurmadım ki:((

Back
X