İşsizlik korkusu

Hare Frankie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2015
274
320
33
Merhaba hepinize :) isletme son sinif ogrencisiyim. 3 hafta sonra mezun oluyorum. Bulundugum sehirde kalmak istiyorum. Annem babam ayri ve aramiz cok iyi degil. Maddi manevi bana desteklerin yok. Simdiye kadar ihtiyaclarimi dedem karsiladi. Mezun olunca haliyle o da cok destek olmak istemiyor gibi hemen is bul ve calis diye soyleniyor. Is bulmak kolay degil ki artik yazlik calisma da degil bu kalici is. Olmusken kotu bi yerde calismak da istemiyorum. Kira falan derken nasil yetisicem hic bir fikrim yok. O ladar kaygiliyim ki yemek bile yiyemiyorum. Bi kac ay is bulana kadar bile idare ederler mi bilmiyorum. Cok korkuyorum ve endiseliyim ne yapmam gerektigini bilmiyorum.

Önü açık bir sektörde düşük bir pozisyonda da olsa ise girmeye çalışın. Kuzenimin eşi sağlık sektöründe çalışıyor satın alma biriminde. Ilk başladığında komik bir maaş alıyormuş zaman geçtikçe ilerlemiş. Geçen ay sirketin daha önce çalıştığı birinden is teklifi aldı 10.000 maaş ile başladılar. Bu işler şans ve sektörü iyi seçmekte ilgili sanırım.

Önü açık bir sektörde düşük bir pozisyonda da olsa ise girmeye çalışın. Kuzenimin eşi sağlık sektöründe çalışıyor satın alma biriminde. Ilk başladığında komik bir maaş alıyormuş zaman geçtikçe ilerlemiş. Geçen ay sirketin daha önce çalıştığı birinden is teklifi aldı 10.000 maaş ile başladılar. Bu işler şans ve sektörü iyi seçmekte ilgili sanırım.
Is olsun da sorun degil gibi. Ama komik bir maasla da tek basina gecinmek cok zor. Ne yapmaliyim bilmiyorum. Idare edebilir miyim emin degilim.

Is olsun da sorun degil gibi. Ama komik bir maasla da tek basina gecinmek cok zor. Ne yapmaliyim bilmiyorum. Idare edebilir miyim emin degilim.
Asgari ücret 1300 lira siz en az 1800 falan alırsınız diye düşünüyorum. E bu da mükemmel olmasa da sizi bi süreliğine idare edebilecek bir maaş. Başlangıçta iyi maaş ama yukselmeyecek statüdense az ama yükselen maaş daha mantıklı.

Korkmayın is bulunur. :)

Asgari ücret 1300 lira siz en az 1800 falan alırsınız diye düşünüyorum. E bu da mükemmel olmasa da sizi bi süreliğine idare edebilecek bir maaş. Başlangıçta iyi maaş ama yukselmeyecek statüdense az ama yükselen maaş daha mantıklı.

Korkmayın is bulunur. :)
Ya canimcim biraz icimi rahatlatin :) 1800e tabi ki gecinilir sorun yok ama hemen is bulurum umarim :) cunku o is bulma surecinde tek basima desteksiz kalicam

Ya canimcim biraz icimi rahatlatin :) 1800e tabi ki gecinilir sorun yok ama hemen is bulurum umarim :) cunku o is bulma surecinde tek basima desteksiz kalicam
Is bulma kurumuna başvurun şimdiden. Geçici de olsa bir ise yerleşip daha iyisini bulunca çıkarsınız.

Kolay gelsin şimdiden. Ben de son sınıftayım tabi ben Haziran sonu gibi mezun olacağım bi aksilik olmazsa ve iş kaygısı herkes gibi bende de var. Fakat senin desteksiz olacak olman kötü olmuş. Yani tamam insanın mezun olduktan sonra ailesinden destek görmesi her halükarda hoş değil ama iş bulana kadar mecbur kalıyorsun. Ben sırf ilk etapta iş bulmak zor olur onlara da fazla yük olmayayım diye biraz birikim yaptım mesela. Çok büyük bir para değil ama ben çok idareli biriyimdir, beni halleder. İşletme okumuşsun, ön yargıya kurban gitmezsin de düzgün bir işte çalışırsın umarım. Hemen staj yaptığın yere koş paraya pula fazla bakmadan tabi önü açıksa. Asgari ücret veriyorlar ilk etapta ama umarım sen daha yüksek maaşla başlarsın.

işsizlik korkusu bendede var kızlar ama yıllarca öğrenci olupta bi anda amaçsız boş boş ortada kalmak fikrini nasıl değerlendiriyosunuz

işsizlik korkusu bendede var kızlar ama yıllarca öğrenci olupta bi anda amaçsız boş boş ortada kalmak fikrini nasıl değerlendiriyosunuz
Amacsiz bos kalmamak gerekiyor zaten. Ne biliyim hic sevmedigim bi is olsa da iyisini bulana kadar calisirim diye dusunuyorum.

Back
X