Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
niye çıkaramasın yahu?Hamileyken işten çıkaramaz diye biliyorum
işvereniniz kabul ederse (çünkü orası meçhul) kodu filan tam verirse, işsizliği tam alırsınız diye biliyorumKızlar bir şey sormak istiyorum, hamileliğin 6. Ayında işten cıkmak istersem patronumla konuşup işten çıkarılma olarak gösterilirse işsizlik maaşını tam süresince alabiliyor muyum ?
Çalıştığım yerlerde çıkarmamışlardı bu sebepten, bilemem. %100 demedim zaten! Öyle biliyorum dedim.niye çıkaramasın yahu?
KK'nın entreresan mitlerinden birisi de bu
"hamile" diye gerekçe gösterip o yüzden çıkartıyorum derse, hamile kadın da işe iade davası açıp bunu kanıtlayıp işe dönebilir. çıkaramaz diye bişey yok.
herkes herkes istediği anda işten çıkarır özel sektörde
en fazla haksızsa işveren, tazminatını öder yine çıkarır
işçi işe iade açabilir o ayrı bir konudur.
işvereniniz kabul ederse (çünkü orası meçhul) kodu filan tam verirse, işsizliği tam alırsınız diye biliyorum
Kızlar bir şey sormak istiyorum, hamileliğin 6. Ayında işten cıkmak istersem patronumla konuşup işten çıkarılma olarak gösterilirse işsizlik maaşını tam süresince alabiliyor muyum ?
yok zaten sadece siz öyle bilmiyorsunuzÇalıştığım yerlerde çıkarmamışlardı bu sebepten, bilemem. %100 demedim zaten! Öyle biliyorum dedim.
2 işyerimde olan şey şuydu, hamile kadın performans yetersizliğinden çıkarılmak istendi ancak hamile olduğu için çıkaramıyoruz diye bölüm yöneticileri beyanda bulundu. Ben de insan kaynaklarında çalışmadığım için bölüm yöneticilerinin bu bilgisini doğrulayacak bilgiye ve merağa sahip değildim. Bahsettiğim 2 yönetici de ayrı firmalarda çalışıyor ve biri 180den fazla ülkede üretim yapan bir firmada yönetici :) Bu yanlış bilgi tahmin ettiğimizden fazla yayılmış muhtemelen, o yüzden herkes bir şekilde duymuş ve burada da sık sık görür olmuşsunuz.yok zaten sadece siz öyle bilmiyorsunuz
herkes öyle biliyor bu da bana ilginç geliyor.
işçi mağdur olmasın diye işveren haksız şekilde gebelik sebepli çıkarmasın diye sonra iade filan uğraşılmasın diye bu gebelik sebepli çıkarmak "ayrımcılık" kabul ediliyor, evet. (zaten edilsin de, burası OK). işveren de şimdi çıkarırım gebe diye çıkardı der dava eder diye korkuyor.
ama
haklarını verir, çıkarır
gebelik değil başka şey der, çıkarır
işçinin işe iade isteme durumu yoktur, (zaten çalışmayacaktır, işyeri küçük işletmedir davası olmuyordur) yine yasal şekilde çıkarır
işçi zaten kendisi çıkmak ister, işveren (aslında yapmaması gereken bişey ama) işveren çıkarmış gibi gösterir çıkarır (riskli)
işçi kendi istedikten sonra o kodla zaten her türlü çıkarır.
o yüzden bu nasıl bu durum "hamileyken çıkaramaz" diye bir mit haline gelmiş
hele hele işçi kendisi çıkmak isterken, çözemediğim bir şey...
buradaki konularda da bi sürü kadın hamileydim zor geldi, 3, ayda 5. ayda vs. işten çıktım diyor. kaç konuda var. ama sonra diğer konuya "hamileyken çıkaramaz" deniyor.
Allah Allah yani bir sürü kadın nasıl hamileyken işten çıkmış o zaman demiyor mu kimse?
işte orası kurumsal yer anladığım İK filan var en azından2 işyerimde olan şey şuydu, hamile kadın performans yetersizliğinden çıkarılmak istendi ancak hamile olduğu için çıkaramıyoruz diye bölüm yöneticileri beyanda bulundu. Ben de insan kaynaklarında çalışmadığım için bölüm yöneticilerinin bu bilgisini doğrulayacak bilgiye ve merağa sahip değildim. Bahsettiğim 2 yönetici de ayrı firmalarda çalışıyor ve biri 180den fazla ülkede üretim yapan bir firmada yönetici :) Bu yanlış bilgi tahmin ettiğimizden fazla yayılmış muhtemelen, o yüzden herkes bir şekilde duymuş ve burada da sık sık görür olmuşsunuz.