İşsizlik memlekette düzgün iş kalmamis

Larisko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
1.488
770
38
32
İs bulmada sorun yasayan varmi

Ne tür bir iş arıyorsun ?

dun bi haber bulteninde işkurun şu aralar cok basvuru aldigi soyleniordu ozellikle cagri merkezlerinde cok ihtiyac varmis

2 sene uğraştım ama buldum bu süre zarfinda bos durmadim ama baska sektorde çalıştım en azindan belirli bir para girdi cebime.

Tabi kalmaz. Diyetisyen olmadan sadece sertifikalı belge ile koçluk yapanların, sosyoloji mezununun psikolojik danışmanlık yaptığı, 6-7 saatlik seminer sonunda aldığı belge ile spor hocalığı, müzik öğretmenliği anaokulu öğretmenliği yapanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. İşsizlik tabi çok olur

İş verende 1 işçinin 10 işi yapmasını beklerse veya yeni mezundan Deneyimmmm beklerseee tabikide iş olmaz veyaa iş alım şartları abartılıyorsa bende o kadar donanım olsa ceoluga oynardım diyor insannn ah ahhhhh ne olacak halimiz bilmiyorumm.. işsizlik iyi bi şirket bulmak iş konumu bulmak çok zor bulan edene imrenip duruyorz

Ve herkesnnn eee çalışıyor musunn hııı çalışmıyor musun neeeedennn hmmmm yaşta gidiyor ama demesinden de bıktım akrabalarla bu yüzden görüşmüyorum inatla her görüşmede eee çalışmıyor musun insan kendni iki kat küçük görüyor

Valla işsizlik var piyasalar kötü alım gücü iyice dibe vurdu ama olsun Avrupa bizi kıskanıyor

Yaa nette bakıyorum küçük kızlar bile alışveriş sitelerinde fotoğraf atıyorlar 400 e kazak 300 pantolon gırlaaa bi bizi mi vurmuş sıkıntı anlamıyorum ayrıcaa herşey cok pahalı eskiden 20 tl kazak alabiliyorken dandik bi butikte bile 80 den aşağıya yol artık düzgün bişey nolcak bilmiyorumm

Valla ben almıyorum kızım büyüyor mecbur ona alıyorum 4 parça alıyorum 100 tl bütçemi zorlamadan almaya çabalıyorum sezon sonu indirimlerini takip ediyorum. Bu yasıma geldim 400 tl kazaga vermem saf yün bile değil

Ay valla ne biliyim çook kazansamda bi kazagaa 400 veremem yaa içim acırr onca aç insan varken ne bu şımarıklık Allah verir dener görür savurganlılığı bianda ona muhtaç eder diye düşünürüm .

Sosyoloji mezunu ne iş yapar? Merakımdan soruyorum açıktan 4 senelik sosyoloji okuyorum da, çok araştırdım ama net bi şekilde mesleği şudur şu görevi yaparlar gibi bi şey görmedim. Yeri gelmişken sorayım.

Ay valla ne biliyim çook kazansamda bi kazagaa 400 veremem yaa içim acırr onca aç insan varken ne bu şımarıklık Allah verir dener görür savurganlılığı bianda ona muhtaç eder diye düşünürüm .
Bende vermem veremem zaten az bir Param olsun hemen sokak hayvanlarına harcıyorum ondan bende pek para durmaz

Bana sosyoloji siyasetçiler için önemli bir alan gibi geliyor. Bir durumdan toplumun nasıl etkilendiği, ya da insanların nasıl manipüle edileceğini onlar bilir diye düşünüyorum.

hemde nasıl... yok yani iş çok, iş verenin beklentileride çok, mesailerde çok ama nedense maaş hep az...

Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan bir öğrenci hem kamu hem de özel sektörde Buluyor .Kamu kuruluşlarında hani var ya devlet bankaları, Başbakanlık Aile Araştırma Teşkilatı ,Devlet İstatistik Enstitüsü, ayrıca Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’na uzman, proje yöneticisi ve sosyolog olarak görev yapmaktadır. Buna ilaveten mezunlar Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak görev yapabiliyor. Üniversite de pedagojik formasyon alınıyor. Tabi her üniversitenin eğitimi farklı. Ama bu saydığım yerlerde ve çoğu yerde iş bulunuyor.
Cezaevlerine sosyolog olarak girebilirsin ama kpss'den yüksek puan alman gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ nda, ceza evlerinde, çocuk esirgeme kurumlarında çalışabilirsin. Çoook geniş bir alanı var. İşte benim arkadaşım pdr okudu iş bulamadı sosyoloji mezunu olan biri psikolojik danışmanlık yapıyor onun yerine. Yani hayatta herkes herşeyi yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…