İşsizlik nedeniyle özgüvenimi kaybettim.

Aynen öyle herkes evde canın sıkılmıyor mu ev hanımı mı oldun diye soruyor sanki ben çok meraklıyım bu durumda olmaya. İş bulamamam yetmezmiş gibi insanlara açıklama yapıyorum. Sanki insanlara anlatırken bile kendimi ezik gibi hissetmeye başladım artık. Benim de tanıdığım çoğu kişi iyi kötü bir yere girdi çalışıyorlar ben her gün haber bekliyorum acaba bu gün arayan olur mu diye telefonumun sesini bir dk kısmıyorum Evde otura otura bir iş bulsam mı yapamayacakmışım gibi geliyor artık

Bir süre daha bekleyip tüm umudumu yitirdiğimde ben de kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Hayırlısı olsun sizin için siz bu psikolojiden kurtulmuşsunuz ne güzel.

Ben de önce iş sonra evlilik diyorum ama iş bulmayı beklersem evde kalacağım gibi İmkânın varsa en guzeli kendi işin. İyice araştırıp yapabileceğinden emin olduktan sonra bu yönde ilerle bence.
Hahah Umarım evde kalmazsın iş bulmayı bekleyerek.
Ben de kendime biraz daha süre verdim baktım hiç bir şekilde iş bulamıyorum o zaman kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Tabi önceliğim bir yerde çalışmak..

Aslında çok doğru söylüyorsunuz Allah'a şükür maddi sıkıntım yok eşimin işleri iyi. Geçen de bir arkadasım evhanımı napıyorsun diye mesaj attı çok sinir oldum ve o arkadasım çok ayrıntılı olmasa bile çalışmayı düşündüğümü ama düzgün bir iş bulamadığımı biliyor. Aynı zamanda paraya ihtiyacım olmadığını da. Ben de ona o an cevap vermedim ama yüz yüze görüştüğümüzde sizin yazdığınız gibi bir cevap vermeliyim diye düşündüm. böyle söyleyen arkadasım asla iyi bir konumda değil ama ben yüz vermişim demek ki dalga gecer gibi bana bu mesajı atma hakkını görmüş kendinde. Belki de bu konu bana dokunduğu için ben alınganlık ediyorum bilemiyorum.

Ben de uzun zamandır is arıyorum uni mezunuyum. Kpss de atanması çok zor bir bölüm. Büyük şehirde olmama rağmen is bulamıyorum deneyim istiyorlar. İnş sen bulursun güzel bir iş Allah yardimcin olsun

Ben de üniversite mezunu işsizlerden biriyim. Böyle konuları görünce yazamadan duramıyorum umarım bütün iş arayanlar aradığı işe kavuşur.
Beklemek bir yerlerden ümit ummak aynı anda elalem çetesine hesap vermek o kadar yorucu ki. Her gün bu hafta iş bulacağım diye uyanıyorum. En azından umudum oluyor. Kendinizi bırakmayın sakın. İlçede iş bulmak daha da zor maalesef.

Canım seninle aynı durumdayız .. Bende mezun olduktan sonra 1 yıl çalıştım sonra evlendim ve eşimin görev yaptığı şehire geldim. Burada bir kadın için is imkanları cok kısıtlı ve ben bunu malesef kimseye anlatamıyorum . kpss ye çalışsam eşimle ayrı kalma gibi bir durumumuzda olamaz. Zaten mezun olduğum bölümden atanmam için en az 90 falan çekmem gerekiyor.. Oda bir ihtimal.. Toplamda 8 aydır işsizim ama 8 yıldır issizmisim gibi bir muamele görüyorum ve oldukça canımı sıkıyor bu durum. 2 sene sonra kendi memleketimize döneceğiz ve orda is sıkıntısı cekmeyecegimden hemen is bulacagimdan eminim.. Yani senin gibi çok kişi var kafaya takacak olursan işin içinden çıkamazsın kendine verdiğin zararla kalırsın önemli olan senin psikolojin fazla yıpratma kendini lütfen..

Ben de uzun zamandır is arıyorum uni mezunuyum. Kpss de atanması çok zor bir bölüm. Büyük şehirde olmama rağmen is bulamıyorum deneyim istiyorlar. İnş sen bulursun güzel bir iş Allah yardimcin olsun

İnşallah... umarım siz de bulursunuz. Hakkımızda hayırlısı olsun

O kadar doğru yazmışsınız ki.. ben de yoruldum gerçekten. Aylardır telefonumun sesini kısmıyorum belki bu gün ararlar diye. genelde başka şehirlerde yaşayan arkadaşlarım burada daha kolay iş bulabileceğimi düşünüyorlar ama öyle olmuyor maalesef aylardır bekliyorum.

Öncelikle mesajın için çok teşekkür ederim Bana da içeriği bilmeyen bazı teyzeler KPSS ye girsene diyor. Ben de onlara atanıp gideyim madem ben siz de eşime bakarsınız diyorum. Çünkü bu tür yorumlara artık sinirleniyorum elimde olmadan. Bu arada atanma ihtimalim de çok az sizin de olduğu gibi ama anlatamıyorum işte. Bu süreçte iş bulamamak ayrı millete laf anlatmak ayrı psikolojimi bozdu. Tabiki her an iş düşünmüyorum bazı yoğun günlerimde aklıma gelmiyor bile.

Ah işsizlik...
Acımasız insanlar....
Ben de ataması iyi bi bölüm okudum ama öğretmenlere mülakat gelince kaldım ortada
Kontenjandayım mülakata gireceğim ama sonu ne olur bilmiyorum
Tekrar kpss ye hazırlanmak da istemiyorum
İnsanların atandın mı sorularından bıktım
Ne olacak halimiz bilmiyorum

Yalnız değilsiniz bunu bilin. İşsizlerin yaşadığı sorunlar o kadar tanıdık ki. Önce iş buldun mu derler sonra iş beğenmiyorsunuz derler. Kimseyi ayırmak için yazmak istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama herkes işini yapsa keşke. Dün haberlerde gördüm. Binlerce iş ilanı varmış ama insanlar iş beğenmiyormus. Çoğu ilan market ve mağazacılık üzerine. Ee herkes bu işlere yönelirse gerçekten ihtiyacı olan ne iş yapacak. Mimara ogretmene de mağazaya başvur mühendise markete başvur diyorlar. Memleketin öğretmene de mimara da mühendise de kasiyere de satış danışmanina da beden iscisine de ihtiyacı var. Buralarda iş var diye herkesi aynı nokta üzerinde toplamaya çalışılması da tuhaf. Herkes okuduğu vasfı olan işi yapmak istiyor ama imkan sunulmuyor.
Bir programda izledim geçtiğimiz günlerde. Bir bitki laboratuvarı. Sanırım bir köyde ev hanımlarını istihdam edip bitki klonlama Laboratuvarında iş imkanı sunmuşlar. Düşününce çok mantıklı duruyor. Ama bizim ülkemizde bitki yetiştirme ile ilgili de üniversite bölümleri var. Hâliyle yüzlerce de işsiz mezunu. İş alanı yaratılıyorsa onlar neden issiz peki. Söylemek istediğim bu. Yeni birşeyler deneniyor belki ama yine sistemin işleyişinde bir sorun var maalesef.

Ahhh ahhh. Benim de kanayan yaram işsizlik 3 4 aydır iş arıyorum, kızım 2 yaşında onu kendim büyüteyim diye ayrı kaldım iş hayatından ama özledim diyemem şartlardan dolayı özel sektör kanını emiyor insanın, üniversite okuduk evde oturuyoruz yakıştıramıyo insan kendine çevredekiler zaten ne zaman çalışacaksın sorularıyla sorgulama amiri kesiliyolar o ayrı konu çocuk ne olacak o ayrı konu bide benim eşim gibi yardım etneyen eşiniz varsa ev işleri ayrı konu
Kenarda paramız olsa kendi işimi açıcam o da yok, çok şükür evimiz arabamız var sıkıntımız yok ama :) Allah tez zamanda hayırlı işlerin kapısını açsın inşallah herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…