Yaşadığınız yer Ankara görünüyor.Yüksek kastımız ne bu arada yani 4-5 bin kimse beklemiyor da asgari ücret de adil değil şu durumda istanbulda nasıl yaşanır onunla
İşte sıkıntılı olan o biraz da.Ankara da bild bulunmuyor bölümden ötürü dicem ama bulan da buluyor arkadaşlarımdan anlamadım yani ben deYaşadığınız yer Ankara görünüyor.
Ankaradada iş imkanı gayet fazladır
İstanbul hele ki sizin gibi iş hayatına yeni atılacak biri için sıkıntılı olmaz mı ?
Ohho valla o bile bulamıyorsa biz napalım ya çok can sıkıcı bi durum daha fazla yük olmak istemiyorum ailemeSoyle soyliyim kardesimin arkadasi genetik mühendisi en son Amerikada staj yapti ve dondu ama hala is bulamadı. Kendisi ucret fark etmez cok sıkıldım diyor alanindan farkli islere de basvuruyor ama hala donus yok.
Ozellikle suanki ortamda bircok firma iflas ya da iflas erteleme veremedigi icin işçi çıkarmakta ve piyasa gercekten cok kötü o yuzden biraz sabredin ve gerçekten gonlunuze göre bir is bulursaniz maas ne olursa olsun kacirmayin.
Eğer ailenizle kalıyorsanız asgari ücrette olsa işe girinİşte sıkıntılı olan o biraz da.Ankara da bild bulunmuyor bölümden ötürü dicem ama bulan da buluyor arkadaşlarımdan anlamadım yani ben de
Ailene yuk olmuyorsundur oyle dusunme yani sonucta annen baban onlar senin her zaman arkandalardır. Sana tavsiyem bu düşünceyle buldugun ilk ise sarilip sevmediğin bir ortamda sevmediğin bir işte çalışma hayatin boyunca pişman olursun. Sabret..Ohho valla o bile bulamıyorsa biz napalım ya çok can sıkıcı bi durum daha fazla yük olmak istemiyorum aileme
Buralardan geçtim artık başka şehirlerde arıyorum ondan dolayıEğer ailenizle kalıyorsanız asgari ücrette olsa işe girin
Sektörün içinde olduğunuz için hem iş değiştirme imkanınız fazla olur hemde bu arada deneyim kazanmış olursunuz
Ama sonum öyle görünüyor böyle bi yol izleyceğim galibaEğer ailenizle kalıyorsanız asgari ücrette olsa işe girin
Sektörün içinde olduğunuz için hem iş değiştirme imkanınız fazla olur hemde bu arada deneyim kazanmış olursunuz
Kızlar bu düz memur yada uzman yardımcısı atanmak neye göre belirleniyor?Sadece aldığın puana göremi ?Bakın sizde mat vardır benim iki arkadaşım bilg işletmenı olarak atandı iyi çalıştılar ve dil mezunuyuz biz siz sayısalcınjzı cok kolay atanırsın düz memur olarak
Nerede yaşadığınıza bağlı, sanayi bölgesi mühendisler için hep daha avantajlıdır.Lütfen biri yardımı olsun bana,kimya mühendisliği mezunuyum ve iş bulamıyorum psikolojim bozuldu hiç böyle beklemiyordum ve gittikçe daha kötüleşiyorum,neler yapmam lazım artık düşünemiyorum,kendimi geliştireyim diyorum ama gerçekten kötü durumdayım düşünemiyorum biri bana fikir versin mesela basit ik sorularında bile telaş yapıyorum ne kadar maaş istersin gibi soruların doğru bi cevabı mı var ben bilmiyorum gerçekten gün geçtikçe daha da zorlaşıyor istanbula gitsem daha mı kolaylaşır bu işler
Ben de bu sene mezun oldum hangi bölüm hangi okul mezunusunuz ? Ama ilerisi için tecrübe olabilecek bi iş aramaya çalışıyorum alakasız bi yer de bana yardımı dokunmaz,işimi yapmak istiyorum sadece.1 yıl arayanla bizleri karşılaştırma konusunda hak verdim hiç öyle düşünmemiştim ben.Merak ediyorum acaba odtü itü mezunu olsam çok farklı olur muydu her şeyNerede yaşadığınıza bağlı, sanayi bölgesi mühendisler için hep daha avantajlıdır.
Ne zaman mezun oldunuz? Yeni başlayanlar için hep asgari ücret önerilir ve buna razı olunması beklenilir. Razı olacaksınız ve ilk iki yıl falan para olarak değil iş deneyimi olarak bakmalısınız olaya. Ben de yeni mezunum, öyle yapıyorum. Hiç görüşmeye gitmedim şimdiye kadar, pek dönüş olmuyor o da ayrı bi trajedi. Yani benim yerimde olup 1 yıldır iş arayan insan da aynı ilana başvuruyor, ben de. O 1 yıldır iş arayan her şeye razı geliyor. Fazla mesai, vardiya, asgari ücret... Maalesef emek arzının bu kadar yoğun olduğu bir piyasada bizim rekabetimiz de bu. Ben de kendimi asgariye değer görmüyorum ama mecburum. Ben daha mezun olalı 2 ay anca oldu, ailem başladı konuşmaya. Sırf çeneleri kapansın diye bir de evde oturmayı sevmediğim için ben de razı olmak istemediğim hatta yapmak istemediğim işler için başvuruyorum. Çağrı merkezine başvurdum mesela, tek sebebi kurumsal şirket olması. Banka çağrı merkezlerine de başvuracağım yine aynı şekilde kurumsal oldukları için. Yük olmak diye birşey bal gibi var kimse kusura bakmasın, üzülmesin kimse ama öyle. Ve bu yük manevi yük. Aile bir süre sonra çok saçma sapan işler öneriyorlar size, o zaman kendinizi kötü hissediyorsunuz belki 2 ay daha arasan istediğin gibi bir iş çıkacak ama yok, baskı var her yerde. Ne kadar açık görüşlü olsalar da ailelerimizle bizim aramızda mutlaka bazı konularda düşünce farklılıkları oluyor. Onlara piyasayı bazen anlatamıyorsun, çok fazla iş arayan olduğunu, iş bulmanın çok zor olduğunu falan... Onlar farklı bir dönemde yaşamışlar, biz şu an farklı bir dönemdeyiz...
Kpss atamalariniz ne durumda?
Alim varsa bi dene derim.
Yok denecek kadar az onda da mükemmele yakın bi şeyler yapmanız gerekiyor devlet kimya müh. için bi seçenek değil malesefYa kps hazırlansana mat vardır sende ve gayet atanırsın bence . Ya illa iş vardır
öncelikle bir sakin nefes al sakinleş yahuLütfen biri yardımı olsun bana,kimya mühendisliği mezunuyum ve iş bulamıyorum psikolojim bozuldu hiç böyle beklemiyordum ve gittikçe daha kötüleşiyorum,neler yapmam lazım artık düşünemiyorum,kendimi geliştireyim diyorum ama gerçekten kötü durumdayım düşünemiyorum biri bana fikir versin mesela basit ik sorularında bile telaş yapıyorum ne kadar maaş istersin gibi soruların doğru bi cevabı mı var ben bilmiyorum gerçekten gün geçtikçe daha da zorlaşıyor istanbula gitsem daha mı kolaylaşır bu işler
Kimya olsun ki ilerde bi işe yarasın deneyim olsun bari diyorum ama işteBıde illa kimya mı olacak başka iş bak . Bır arkadaşımın eşi bilg öpretmenı işkurdan depocu oladak iş buldu . Erkek o siz Bayana göre iş bulursunuz Ya . Ne bilim . Bir arkdaş bilgısayar tamırcısınde calışıyor iki bine . Bende iş bakıyorum da umutsuz ölüyprum bazen ama illa bulunur bısey of gene içim karardıııııııııııııı keşke zengın oldaydım . Sabancı yada Koç ların cocugu olarak neden doğmadım kitöbe töbe Uşak'lar hizmetciler oh ölene dek iş derdi yok
Bu arada ne yapabilirim gelişme açısındanöncelikle bir sakin nefes al sakinleş yahu
ülke siyaseti çok önemli bu durumlarda
ben tam seçim öncesi mezun olmuştum Allahım o dönem neydi öyle bi tane mi alım olmaz çok feciydi...
şimdi de ohal var yine işlere alım yok benim erkek arkadaşım da seninle aynı durumda şu ülke durumu düzelir bikaç aya toparlarsın o zamana dek bence kendine güzel cv hazırla azıcık dinlen
iş imkanları araştır valla şehir de ayırma bence
doğrusu ben hangi şehirde olursa olsun mülakatlara gidiyordum başvurular yapıyordum...tırnakla kazınıyor artık iş maalesef o yüzden elinden geleni yap en hayırlısı olur inşallah kendini üzme gerçekten ohal var yani senlik bir durum değil
valla en güzeli ailenizin imkanı varsa sizi yurtdışı dil okuluna yollasınlar yoksa buralarda iyi bir ing kursu ve dil için ing altyazılı filmler vs önerebilirim...Bu arada ne yapabilirim gelişme açısından
canım zaten özelde genel olarak ilk işe asgari ücret girilir ya da en fazla 1500 siz maaşı mı yüksek yazıyordunuz ki acaba dedimAma sonum öyle görünüyor böyle bi yol izleyceğim galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?