İşsizlik ve aileye katlanma

Chamallows, çok incesin. Teşekkür ederim. Benim gömlek alacak durumum var, o yüzden başkalarının hakkını yiyip sizden gömlek isteyemem. Benden daha kötü durumda olan arkadaşlar vardır, ben hakkımı onlara vereyim.

Güzel dilekleri olan kişilere de teşekkür ederim. Sorun paranın yokluğu değil aslında. Sorun insanların karşısına güzel güzel çıkmak varken, nasıl olsa kazanamıycan elindekilerle yetin imasında bulunmaları. En başından beri böyle konuşuyorlar.
nasibinde varsa gelir çinden yemenden nasibinde yoksa ne gelir elden.
eger olurda ise girersen sende bugunleri unutma birikimini kendine yap.
insan insani zor gunde tanirmiş

Uzun zamandır işsizim ve beklediğim kurumun sözlü mülakatına gireceğim, gömlek almam lazım, annem özellikle nasıl olsa kazanamayacaksın eskilerinle idare et demeye getiriyor. 10 liraya geçen yıl bir gömlek aldım takımın içinde hoş durmuyor. Jurinin karşısına böyle çıkmak istemiyorum. Alacağım gömlek de 60 lira ya var ya yok. Nasıl olsa kazanamayacağım diye çıplak git diyecekler neredeyse ya. Çok sinir oluyorum. Oturup çabalayayım mı, yoksa torpil var diye evde mi oturayım. Annem söylediği laflarla lokmalarımı sayıyor gibi hissettiriyor. Bunu diyince de ağlıyor. Sorum yok ama dertliyim ya. İş bulma amacım ailemden kurtulma çabasına dönüştü.
Allah kimseyi annesine dahi muhtaç etmesin insanın içine oturuyor seni doguran annede bunu yapınca. Sen vazgeçme git mülakata.

bu surede baska islerde calisip elinizde nakit bulundurmaya calisin benim tavsiyem.

Aileye katlanma olarak konu acmissiniz ama bir yetiskinsiniz ve aileniz su an size katlaniyorlar aslinda.
Uzmek istemem sizi ama disaridan durum boyle gorunuyor.
Bu düşünceniz çok saçma neden ailesi ona katlansın yani onun dediği de yanlış ama bir aile çocuğuna neden katlansın!

bu surede baska islerde calisip elinizde nakit bulundurmaya calisin benim tavsiyem.

Aileye katlanma olarak konu acmissiniz ama bir yetiskinsiniz ve aileniz su an size katlaniyorlar aslinda.
Uzmek istemem sizi ama disaridan durum boyle gorunuyor.
Anne baba çocuk yaptıysa ölene kadar sorumluluğundadır. Aksi anne baba bencildir

Bu düşünceniz çok saçma neden ailesi ona katlansın yani onun dediği de yanlış ama bir aile çocuğuna neden katlansın!
Anne baba çocuk yaptıysa ölene kadar sorumluluğundadır. Aksi anne baba bencildir

ben boyle dusunuyorum ve boyle yasiyorum.

Konu sahibi de beni alintilamamis ama insaalah siz de bir gun issiz kalirsiniz demis.

Issizligi bilirim, parasizligi da bilirim.
Ve hala yetiskin birinin ailesinden bu kadar beklentisi olmamasi gerektigini dusunuyorum.
kimseyi uzmek kirmak niyetinde de degilim, sadece hayati boye yasiyorum ve bence dogrusu bu.
Her zaman da derim, kuslar ucma vakti gelen kuslari hala yuvada ise birer birer atarlar yuvadan asagiya, bu onlarin vicdansiz olduklarindan degildir, tam tersidir bana gore.
Konu sahibinin ailesi onu evden atmis falan degil ki, kendi dusuncelerine gore fazla harcamalarina kisit getiriyorlar.

Konu sahibi de beni alintilamamis ama insaalah siz de bir gun issiz kalirsiniz demis.

Ve hala yetiskin birinin ailesinden bu kadar beklentisi olmamasi gerektigini dusunuyorum.
kimseyi uzmek kirmak niyetinde de degilim, sadece hayati boye yasiyorum ve bence dogrusu bu.
Her zaman da derim, kuslar ucma vakti gelen kuslari hala yuvada ise birer birer atarlar yuvadan asagiya, bu onlarin vicdansiz olduklarindan degildir, tam tersidir bana gore.
Konu sahibinin ailesi onu evden atmis falan degil ki, kendi dusuncelerine gore fazla harcamalarina kisit getiriyorlar.
Herkesin doğruları farklıdır. Saygı duyarım. Ama biz kuş değiliz ki yeri geliyor 60 yaşında olsak bile çocuğumuz bizim göz bebeğimiz oluyor yardım etmek istiyoruz. Tabi ki insanlar üzerine düşen sorumlulukların bilincinde olmalı. Ben de şuan işsizim anlayabiliyorum ne düşündüğünü belki kendisi yük gibi geliyordur ama anne baba için çocuğunun yük olması beni çok ama çok üzer.

W

Çocugum zor durumda ben ona bir gömlek alamayacaksam nerde benim anneliği babalığım ha param yokmuş eğer ki gidip simit satmazsam iki günlüğüne temizliğe gidip o gömleği almazsam bana yazıklar olsun. Çocuklar evden gittiklerinde ben kendi adıma konuşayım benim ömrümün yarısı gider zaten evlenmeyen kızlarını zorlayıp baskı yapıp evlenmek zorunda bırakan anneleri de anlamıyorum. Evlat ölene kadar evladındır hatada yapsa kötüde olsa evlat evlat tır..

Ailenizin durumu nasil merak ettim. 60 liraya izin vermiyorlar deyince acaba eski konu mu diye düşündüm ben 10 tl ye cocuk tişörtü bile görmedim gecen sene lc de. İnş sozlu mulakati gecip istediğiniz yere yerlesirsiniz. Olmasa da mutlaka bir yere girin çalışın derim bekarsaniz ne kadar para biriktirseniz o kadar kar size

Alys Alys , ben 19 yaşımdan beri ailemden ayrı yaşıyorum. Kiradaydım, işsiz kalınca masraf yapmamak için ailemin yanına yerleştim. Sosyal hayatım sıfır, masrafım yok. Birikimim var ama onu harcamıyorum. İleri de ailemin ihtiyacı olur düşüncesi ile. Sorun dediğim gibi benim param da olsa 'zaten kazanamayacaksın, boşuna alma' kafasında olmaları. İşsiz kalmışsınız ama işsizliği anlamıyorsunuz, sözlerim sizeydi. İnsanlar ev temizliğine gidecek işi bile bulamıyor. Yoksa kimse evde oturayım demez.

@captain prince, 20 liraya bulamadım gerçekten. Bulursam alırım da bulamadım. Sezon sonu diye yok heralde. Ailem zengin değil ama 60 lira da onları batırmaz. Yanıma yedek gömlek almalıyım.
2.el alınıp giyilmeyen etiketli çok ürün var isterseniz bakın.Ben 10 yıl çalıştım 1sene işsiz kaldım onda da evden atılmakla tehdit edildim, burası otel değil ye iç yat yapamazsın diye ki 1 yıl süresince tüm ev işini de bana yaptırdılar bedava hayat yok diye .En sonunda ya evlen ya s.t.. ol git bu evden dediler 10 sene çalıştığım tüm parayı alırken iyiydi o yüzden sizi çok iyi anlıyorum ,bence benim dediğim şekilde de gömlek alabilirsiniz ve umarım biran önce iş bulursunuz 🙏 olumsuz düşünmeyin her zaman olumlu olun ki hayatta size olumlu şeyler sunsun şansınız açık olsun.

Bir insan hayatini henüz kuramamissa ailesi onu desteklemeye mecburdur. Olabilir is bulamamis olabilir, calistigi isi begenmeyip birakmis olabilir, her sey olabilir hayatta. Ki konu sahibi hayatina kurmak icin caba harciyor. Benim kardesim calistigi halde hala annemlerle yasiyor. Ev tutsa aldigi maasin yarisi kiraya gitcek, yalnizlik cabasi, evlenmek istiyor para biriktirmesi lazim. Türkiye sartlarinda sizin dediginiz yuvadan ucmak o kadar kolay olmuyor.

Merhaba kardesim, issizlik cok kötü bir durum, sizi cok iyi anliyorum ve 10 Lira bir gömlek icin, bana biraz kalitesiz olabilir gibi geliyor. Ben size isterseniz, sizin icin bir Problem degilse, iyi kaliteli bir gömlek alayim ve göndereyim. Yalniz Ben yurt disindayim. Hangi beiden giydiginizi yazin ve Ben yarin kizimla Alis verise cikinca alirim.
Selamlar

Merhaba kardesim, issizlik cok kötü bir durum, sizi cok iyi anliyorum ve 10 Lira bir gömlek icin, bana biraz kalitesiz olabilir gibi geliyor. Ben size isterseniz, sizin icin bir Problem degilse, iyi kaliteli bir gömlek alayim ve göndereyim. Yalniz Ben yurt disindayim. Hangi beiden giydiginizi yazin ve Ben yarin kizimla Alis verise cikinca alirim.
Selamlar
Cok tatlisiniz. Belki arkadasin mülakatina yetismez.

Arkadaşlar tekrar edeyim, konu maddiyat değil ailemin baştan kazanamayacakmışım, şeklinde yaklaşması. Duyarlı insanların olmasına sevindim.

W

Çocugum zor durumda ben ona bir gömlek alamayacaksam nerde benim anneliği babalığım ha param yokmuş eğer ki gidip simit satmazsam iki günlüğüne temizliğe gidip o gömleği almazsam bana yazıklar olsun. Çocuklar evden gittiklerinde ben kendi adıma konuşayım benim ömrümün yarısı gider zaten evlenmeyen kızlarını zorlayıp baskı yapıp evlenmek zorunda bırakan anneleri de anlamıyorum. Evlat ölene kadar evladındır hatada yapsa kötüde olsa evlat evlat tır..
Agzınıza ve yüreginize saglık daha ne söylenebilinir

Back
X