İşsizlik ve aileye katlanma

ben boyle dusunuyorum ve boyle yasiyorum.

Konu sahibi de beni alintilamamis ama insaalah siz de bir gun issiz kalirsiniz demis.

Issizligi bilirim, parasizligi da bilirim.
Ve hala yetiskin birinin ailesinden bu kadar beklentisi olmamasi gerektigini dusunuyorum.
kimseyi uzmek kirmak niyetinde de degilim, sadece hayati boye yasiyorum ve bence dogrusu bu.
Her zaman da derim, kuslar ucma vakti gelen kuslari hala yuvada ise birer birer atarlar yuvadan asagiya, bu onlarin vicdansiz olduklarindan degildir, tam tersidir bana gore.
Konu sahibinin ailesi onu evden atmis falan degil ki, kendi dusuncelerine gore fazla harcamalarina kisit getiriyorlar.
Kuşlar çalışan çocuklarından para falan da beklemiyorlar,yaşlanınca bize bakarsın diye de düşünmüyorlar.herkes ayaklarının üzerinde duracak tabi ama zaten çabalayan bir insan tökezlediğinde destek olmayacaksa ailenin,insan olmanın bir anlamı yok.arkadaş iş bulmaya çalışmayıp yan gelip yatsa o zaman bu dediğiniz mantıklı olurdu.eğer evde olması onlara batıyorsa moral bozmak yerine biraz daha destekleyebilirler.

Konu sahibi de beni alintilamamis ama insaalah siz de bir gun issiz kalirsiniz demis.

Ve hala yetiskin birinin ailesinden bu kadar beklentisi olmamasi gerektigini dusunuyorum.
kimseyi uzmek kirmak niyetinde de degilim, sadece hayati boye yasiyorum ve bence dogrusu bu.
Her zaman da derim, kuslar ucma vakti gelen kuslari hala yuvada ise birer birer atarlar yuvadan asagiya, bu onlarin vicdansiz olduklarindan degildir, tam tersidir bana gore.
Konu sahibinin ailesi onu evden atmis falan degil ki, kendi dusuncelerine gore fazla harcamalarina kisit getiriyorlar.

Anne olmadan once senin gibi dusunurdum ama anne olduktan sonra 70 yasina da gelse canimdir , yine yaninda olurum , yine dibimde olmak isterse olsun diye dusunuyorum , yaslilik ve annelik fena bir durum 😂

Konu sahibi haklisiniz uzulmekte ama hic uzulmeyin , mulakata odaklanin , inaallah kazanirsiniz 🙏🙏

Bence bu görüşünüz biraz avrupai. Yani şöyle türkiye de cocukluktan beri kızları aileleri psikolojik baskıyla yetistiriyorlar. Hayat tarzına sürekli müdahale ediyorlar. Yani hicbir kadının ben anne baba evinde yan gelip yattığını sevabına kaldıklarını düşünmüyorum. Temizliğe yemeğe ütüye yardim evdeki stresli ortamı çekme kıyaslamalara maruz kalma özel hayata müdahale gibi bircok etkene maruz kalıyoruz. Hayatımızda bu kadar söz hakları varsa kendilerine bunu hak görüyorlarsa maddi olarak destek olmalılar bence.

mülakata girdim. en şık, en derli toplu bendim. soruları da bildim ancak mülakat bana formalite gibi geldi, normal iş görüşmelerim bile 45 sürerken, bu 15 dakika sürdü. özendiğime, stres yapmama değmedi.

mülakata girdim. en şık, en derli toplu bendim. soruları da bildim ancak mülakat bana formalite gibi geldi, normal iş görüşmelerim bile 45 sürerken, bu 15 dakika sürdü. özendiğime, stres yapmama değmedi.
Inşallah en güzel yerlerde olursun canım içinden geçen istediğin yer olur belki bakarsın 15 dk olsa kabul edilirsin inşallah

Uzun zamandır işsizim ve beklediğim kurumun sözlü mülakatına gireceğim, gömlek almam lazım, annem özellikle nasıl olsa kazanamayacaksın eskilerinle idare et demeye getiriyor. 10 liraya geçen yıl bir gömlek aldım takımın içinde hoş durmuyor. Jurinin karşısına böyle çıkmak istemiyorum. Alacağım gömlek de 60 lira ya var ya yok. Nasıl olsa kazanamayacağım diye çıplak git diyecekler neredeyse ya. Çok sinir oluyorum. Oturup çabalayayım mı, yoksa torpil var diye evde mi oturayım. Annem söylediği laflarla lokmalarımı sayıyor gibi hissettiriyor. Bunu diyince de ağlıyor. Sorum yok ama dertliyim ya. İş bulma amacım ailemden kurtulma çabasına dönüştü.

Üzülme sakın, inşallah güzel geçer ve kazanırsın 🙏🏻 Psikolojini anlıyorum hassas bi dönem olmalı. En kısa zamanda atlatmanı diliyorum 🙏🏻

Screenshot_2020-03-08-01-35-25-260_com.android.chrome.webp

Bak trendyol'da gömlek / beyaz yazıp ucuzdan pahalliya siralayinca bunu buldum. Bence gayet güzel :)
İşsizlik stresini ben de iyi bilirim. Ama güzel haber, bir kere ise başladıktan sonra o günler aklına bile gelmiyor. Ben issizken de part time işlerde çalışırdım. Günlük 70-100 lira gibi ücretlerle .o yüzden ailemden bir şey istemeden kendi kendimi gecindirecek/az çok tatile çıkacak bir para kazanırdim. Sana da tavsiye ederim. Hangi şehirde olursan ol her yerde organizasyon ajansları vardır. Bak bahar da geldi. En çok elemana ihtiyaç duyulan dönem. Çeşit çeşit iş imkanları var. Düğünlerde yer göstermek /fuarlarda açılışlarda görevlilere yaka kartı vermek / listedeki insanları arayıp 'davete katılacak misiniz?' diye teyit etmek / şirket pikniğinde poloraid fotoğraf çekip insanlara dağıtmak... keyifli de şeyler. Benim işsizlik zamanlarimi guzellestiren islerdi.
Dediğim gibi x şehri organizasyon ajansı / x şehri insan kaynakları ajansı diye arat bulursun. Facebookta da x şehri hosteslik falan yaz...
İstanbul'daysan kendi calistigim ajansın nosunu da verebilirim.
Torpil meselesinde de evet torpil dönüyor. Dönmüyor diyen ya kördür ya A haber izlemekten beyin sıvisi azalmıştır :) ama şu da bir gerçek ki benim etrafımda torpili olmadan atanan çok kişi var. En yakın arkasadasim buna dahil.

Uzun zamandır işsizim ve beklediğim kurumun sözlü mülakatına gireceğim, gömlek almam lazım, annem özellikle nasıl olsa kazanamayacaksın eskilerinle idare et demeye getiriyor. 10 liraya geçen yıl bir gömlek aldım takımın içinde hoş durmuyor. Jurinin karşısına böyle çıkmak istemiyorum. Alacağım gömlek de 60 lira ya var ya yok. Nasıl olsa kazanamayacağım diye çıplak git diyecekler neredeyse ya. Çok sinir oluyorum. Oturup çabalayayım mı, yoksa torpil var diye evde mi oturayım. Annem söylediği laflarla lokmalarımı sayıyor gibi hissettiriyor. Bunu diyince de ağlıyor. Sorum yok ama dertliyim ya. İş bulma amacım ailemden kurtulma çabasına dönüştü.
Bence takılmayın.Allah buyuktur.Yoksa da zorlamanın anlamı yok.

Annen hakliymis demek ki.. gercekleri konusan dosttur, bir yabanci gibi yalandan hayalperest konusmamis

Sana hiç harçlık vermiyorlar mı, yani eğer haçlıkların oluyosa zamanında biraz biraz biriktirmen gerekliydi. Pat diye vermeyeceği belliydi madem.

İlk mesajı okuyup yorum yapmışsınız Yakud-u Anka Yakud-u Anka ve @-plumeria. Kazanamayacağım diye bir kot bir tişört mi gitseydim? Siz galiba en başından yenilgiyi kabul edip, denemeye bile tenezzül etmiyorsunuz. Ben, en azından şimdi elimden geleni yaptım diyeceğim kendime.

Gömleğin parasını ailemden istemedim ben, birkimim var demiştim. Keşke okusaydınız. Sorun başından itibaren nasıl olsa kazanamayacaksın, şeklinde konuşup moral bozmasıydı.

İlk mesajı okuyup yorum yapmışsınız Yakud-u Anka Yakud-u Anka ve @-plumeria. Kazanamayacağım diye bir kot bir tişört mi gitseydim? Siz galiba en başından yenilgiyi kabul edip, denemeye bile tenezzül etmiyorsunuz. Ben, en azından şimdi elimden geleni yaptım diyeceğim kendime.

Gömleğin parasını ailemden istemedim ben, birkimim var demiştim. Keşke okusaydınız. Sorun başından itibaren nasıl olsa kazanamayacaksın, şeklinde konuşup moral bozmasıydı.
Bana daha çok maddiyat gibi geldi onu daha çok vurgulamışsınız. Kendinizden eminseniz moral bozukluğu yaşamanıza gerek yok, ben kötü birşey de demedim şu hayatta maddi manevi kimseye muhtaç olmamak için fazla da kafaya birşey takmamak lazım. İstediğin gömleği al ve git kendini ifade et fazla da umursama moral bozan olayları.

Benim iş ne olacak acaba? Yurtdışından adayların da kazananlar listesinde olacağı bir liste olacak. Bu durumda sizce açıklanması ağustosu bulur mu? Kafam da kurup duruyorum. Mülakat 15 dakika sürmüştü. Yabancı dili de, şu dili biliyor musun, bu dili biliyor musun şeklindeydi. Acaba ilgilenmedikleri için mi? Karantina da aklıma geliyor. Diğer adaya hem girdiği dilde hem de 2.yabancı dilde sorular sormuşlardı. Onunki 30 dakika sürdü.

Back
X