Siz gibi bilinçli veli sayısı o kadar az ki...
Geçenlerde şöyle bir konuşmanın ortasında kaldım(ögrenci son derece pasif ve akademik olarak başarısız ama çizim yeteneği çok iyi)
Ben: -Neden zorla sayısal sinif istiyorsunuz güzel sanatlarda okutsaniz daha iyi olmaz mı
Ögrenci velisi : -Aman napacak çizimde çüzümde sayisala giderse belki aile hekimi falan oluverir !!!!
Tabii ki ben: - Mavi ekran !@#$
Yani insanlarin beklentileri siz gibi ve makul olan gibi ahlak,insanlik falan değil artik ne yazik ki

Bari doktor olsun seviyesine getirdiler,bilincsizlikleri ile durumu.
Zaman geçtikçe mecburlar bu kafadan çıkmaya... arada harcanan bir nesil olacak maalesef, ama o nesil kendi çocuğunu yetiştirirken, yeteneklerini önemseyecek.
Kendi canı yananın aynı hatayı yapmamasını umuyorum, başka şansımda yok çünkü devlet eliyle oluşturulan politika çocuklarımıza hiçbir şey kazandırmıyor.
Eğitim, öğretim, meslek, güzel davranış, yetenegine uygun yönlendirme... hiç biri yok. Şu durumda ben birey yetiştirmeye talip olup anne olduysam n’apayım devlet yapmıyor diyip kenara çekilemem.
Sonucu doğru, yanlış 20 sene sonra söylerim :)
Ne kadar guzel yazmissiniz.
Biz mesela garsonluk bilen garson bulamiyoruz. Hafif yabanci dil ve servis bilse 4000 maasi var. Sinirsiz yeme icme servis prim ve tipbox var. Tip sayesinde 6 ya rahat cikiyor.
Ama gida muhendisi asgari ucretin az ustunde aliyor bizde. Cunku muhendislik gerektiren bir icraatimiz yok. Bakanligin karari geregi diplomasi sebebiyle burada bulunuveriyor. Ihtiyacimiz guler yuzle musteriyi agirlayacak servis elemani...
Ama herkes kpss diye tutulmus gidiyor.
Burda bi kere atanamadim intihar edicem yazan bi kiza "dunyanin sonu degil canim baska islere bak canindan degerli mi" dedim diye bir cok uye bana saldirmisti. Atanamamayi normallestirmekle suclandim.
Bir ulkede herkes memur veya beyaz yaka calisan olamaz ki. Yapilmasi gereken baska isler de var. Herkes tek alana yuklendigi icin duzen bozuluyor.
Evet çok haklısınız, kuaförü hatırlatan arkadaş gibi siz de kendi işinizde farklı bir açığı paylaştınız.
Böyle söyleyince sanki o insanlar doktor olacak da, garsonluğu layık görüyormuşuz gibi muamele yapılıyor.
Yok işte, ülkenin gerçeği bu.. coğrafya öğretmeni KPSS de atanamayınca inşaatta amelelik yapıyor diye haber yapılıyor..
Bugün bu haber yapılırken coğrafya öğretmenliğinin bütün kontenjanları yine doluyor.
Ortada bir istihdam sıkıntısı olduğunu bile bile bu eh bir kapağı atalım bakalım anlayışını çok anlamıyorum.
Onun yerine servis elemanlığı ile ilgil bölüm açılsın, öyle bir eğitim versin ki mezun olan hem garson olsun, hem dil öğrensin, hem gemilerde servis yapabilsin, yüzmeyi bilsin, coğrafya bilsin, acil durum için ilk yardım bilsin... nitelikli eleman olsun...
Okul düşmanı gibi oldum iyice :) vallahi değilim.
Herkes okusun, öğrensin, güzel alanlarda çalışsın. Üniversite bize meslek, kültür ve deneyim kazandırsın. Hayatın içinde üniversiteler de olsun. Canım ülkemde bir proje yapılacağı zaman yurtdışı firmasına taşere etmek yerine üniversitelere verilsin.
Kaynakları olsun, para kazansın, üretsin.
Kendi bünyelerinde mba ve İngilizce kursu harici sürekli eğitim merkezleri olsun, güncel konular ile ilgili seminerler/eğitimler verilsin. Mezun dernekleri pilav günü harici işlere de yarasın..
Yani olması gereken olsun. Mevcutta doyuma ulaşan bölümler kapatılıp yada kontenjanları azaltılıp yeni bölümler açılsın. AR-GE lere ağırlık verilsin. Her büyük firmanın üniversite ile ilişiği kurulsun. Söylenecek yapılacak çok şey var.
Ben üniversiteler çöp kapatılsın demiyorum.
Dönüşsün. Güncellensin. İşlevsel hale getirilsin.
Yada biraz daha böyle giderse toplanıp kendi eğitim merkezimizi kurup olması gerekeni yapalım :) en azından kendi çocuklarımızı kurtarırız