- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.311
- 598
valla yıllardır yıkanma, ter kokmama sorununu çözemedik, değil ki bilinçli üreme.. sana şimdiden kolay gelsin diyorum ama astronot olmak bile daha kolay, söyleyeyim de![]()
Ahahahaha
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
valla yıllardır yıkanma, ter kokmama sorununu çözemedik, değil ki bilinçli üreme.. sana şimdiden kolay gelsin diyorum ama astronot olmak bile daha kolay, söyleyeyim de![]()
İş ne işi? Asgari ücret işi mi?
Gerçi ne anlatıyorum ki mühendis gidip kasiyer oluyor kimsenin de umrunda değil. Herkes memnunsa beni de ilgilendirmiyor artık açıkçası.
Asgari ücretle calisanlar a göre ekonomi çok iyi.cok konusurum da neyse.konu sahibini bilmem ama malum partiye oy verenler üniversiteli issizler
Bende diller tamam da nasıl yazılımcı oluruz biraz aydınlat beni ofisssbence ehonomi çok eyi.. ne var yani öğretmen olan günlük yevmiye ile işe girsin ne olacak.. iş var annem beğenmiyor insanlar.. (allahım bana bu anı yaşattığın için şükürler olsun)
neyse, şuraya da bir kamu spotu bırakayım.. arkadaşlar gerek bu ülkede kalacaksanız, gerek yurt dışı düşünüyorsanız yemişim üniversitesini.. yazılımcı olun, C dilleri başta olmak üzere en az 5 dil öğrenip freelance çalışın.. 1 yıl öğretmen maaşıyla kazanacağınızın 3 katını kazanırsınız.. klişeleşmiş meslekler çok kazandırmadığı gibi, ilkokul mezunu işvereninizin altında sucuk gibi ezilmek de cabası.. siz ofisi dinleyin, pişman olmazsınız..
Cevabınız için teşekkürler. Fakat ne yazık ki doktor, dahi, müneccim veya yazılımcı olma şerefine nail olamadım. Sanırım kapitalist düzeni şöyle derin bir nefes alarak benimsemem ailem üzerinden asalak gibi yaşamama tek başına çözüm değil. Benim bu düzeni yıkmak için aklıma gelen tek bir çözüm önerisi var, o da her ne kadar bu forumda paylaşması ironik de olsa, insanların çocuk yapmayı kesmesi. Sanırım yeni misyonum bu düşünceyi kadınlarkulubunde yaymak.
Bak ablacım son yazdığın cümle gayet mantıklı ama bizim millete anlatamazsın. Üstelik bu işin 30 yıl önce yapılması gerekiyordu.
Bu iş şu şekilde yapılıyor:
Planlama teşkilatında çalışan istatistikçi eleman açıyor bilgisayarını, geçmiş verilere dayanarak nufüs tahminlerini yapıyor bu kadar. Daha sonra bunu ekonomi bakanlığına iletiyor. Onlar da 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl sonra ekonomi tahmin edilen nufüsü besleyebilir mi ona bakıyor, plan yapıyor.
Tabi bu plan yapan ülkelerde oluyor. Bizim devlet planlama teşkilatında çalışan insanlar ne yer ne içer ne iş yapar açıkçası bilmiyorum.Ülkeyi yönetenlerin cehaleti zaten ortada en az 3 çocuk buyurdular. Nüfus planlamamız da bu plandan ibaret işte.
Ben 2. sınıf diş hekimliği öğrencisiyim. Hocaların bize empoze ettikleri şey: Amerikada şu kadar alıyorlar; siz şu kadar alacaksınız. Gerek yok yani uğraşmayın boşuna. Bi eğitmcinin bu şekilde konuşması çok üzücü ve motivasyonum 0 şu an..
Ben 2. sınıf diş hekimliği öğrencisiyim. Hocaların bize empoze ettikleri şey: Amerikada şu kadar alıyorlar; siz şu kadar alacaksınız. Gerek yok yani uğraşmayın boşuna. Bi eğitmcinin bu şekilde konuşması çok üzücü ve motivasyonum 0 şu an..
Iste MaşaAllah sizin geliriniz yerinde.2 üniversite mezunuyum asgari ücretle calisuyjrum( bunada sukur) ama oturup düşünmeyen bir ane kitap okumayan insan oy verip benim geleceğimi etkiliyorsa bu beni çıldırtıyor.bazen bende diyorum daha beter olsunlar diye de, ucu banada dokunuyorAynı şekilde bende de diyecek bir şey yok
İnsanlar işsiziz, fakiriz, enflasyon yüksek, mültecileri istemiyoruz diye zırıldanoyor. Sonra mültecilere 30 milyar harcadık diyen, ne bu konuda ne de başka bir konuda bir çözüm önerisi sunmayan partiye oy veriyor. Neden yani? Seçimden önce şunu da düzelticez şeklinde hiçbir vaat olmadı ki. Eeee sonra bir üye burda konu açmış mültecilerden nefret ediyorum diye. O zaman mültecilere dünya para döküp başımıza bela edenlere oy vermezsin kardeşim. Genel olarak politikasını desteklemediğin partiye oy vermezsin olur biter. İnsanımızı anlayamıyorum gerçekten.
Almanya'da mültecileri geri postalicaz diyen AfD seçimde inanılmaz bir çıkış yaptı.
İtalya'da işsizliği çözücez gerekirse ABden çıkıcaz diyen parti coşturdu.
Bizim memleketteki parti, nasıl politika uygularsa uygulasın, başarılı veya başarısız her zaman oyları topluyor bu nasıl bir iş?
Her gün tecavüz, hayvanlara eziyet, kadın cinayetleri, yerlerde ayaklarda sürünen ifade özgürlüğü, berbat bir ekonomi, işsizlik, dış bütçe açığı, mülteci krizi....şu b.k tabloya oy veren ne hali varsa görsün. Aynen dediğiniz gibi benim kendi işim gücüm var, gelirim de keyfim de yerinde, gerisini ben düşünmem bu saatten sonra.
Siz de cevap verin Amerikada profesörler ne alıyor, siz 2000$ bila alamıyorsunuz hocam diyin :) şaka şaka valla sınıfta bırakır.
Benim üzüldüğüm nokta işin maddi kısmı değil aslında. Bir sağlıkçının bu denli para hesabı yapması..Aynı hocalar Amerika da sağlık çalışanın yaptığı en ufak bir hatada nasıl bir yaptırım ile karşılaştıklarını da anlatıyorsa, Bence sorun yok...
İçinizi ferah tutun, diş hekimi de ağlarsa herkes ölsün.
Ben 4 yıllık evliyim, üst düzey bir kolejde üst düzey bir konum için cv, mülakat her şey mükemmel geçti. 6. Yılım. En son görüşmede.. siz bebek yaparsanız. Kusura bakmayın dendi. Evet.Normal de ben öyle diyenlerdendim, çünkü bi işten çıkıp ertesi gün iş bulabiliyordum. taaa ki nişanlanana kadar! gittiğim görüşmeler hep nişanlısın evlenince çalışmazsın diye son buluyordu. evlendim çocuğun olur diye işe alınmadım hep! çok şükür ki 4 aydır bi yerde çalışıyorum
Daha beter olsalar da suçu dış mihraklara atarlar, asla bir kadroya suç bulmazlar. Patates soğan zammında görmedik mi.. ben bu insanlar karşısında çaresizim açıkçası. Allah yardımcımız olsun.bende diyorum daha beter olsunlar diye de, ucu banada dokunuyor
Sizde haklisiniz.hep amerikanın oyunlar yapa ak bisey yokDaha beter olsalar da suçu dış mihraklara atarlar, asla bir kadroya suç bulmazlar. Patates soğan zammında görmedik mi.. ben bu insanlar karşısında çaresizim açıkçası. Allah yardımcımız olsun.
KPSS'ye bir senedir çalışıyorum. YDS ve ALES'e de bir ay sonraki KPSS sınavından sonra çalışacağım. Yerim yurdum, işim gücüm belli olsa yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Acaba özel üniversitelerde okutman maaşları ne durumda, internette düşük olduğu yazıyordu. Gerçi o pozisyon için de deneyim gerekiyor ve ben özel okullarda iş bulamayabilirim.ALES'e ve YDS'ye çalışın. Akademisyen olmaya çalışın. Birçok özel okulda daha yüksek maaşlar veriliyor kolayca akademik kadro bulamadıkları için (özellikle Gaziantep vb. illerimizde).
1 yıl ayırırım diyorsanız KPSS çalışın. Atama ile memur olunabildiği için torpil dönemiyor (diye umuyorum).
konunu ilk okuduğumda içim karardı resmen ama bak burda ne güzel özetlemişsin olayı...ama konu yine eğitim sistemine geliyor :)Yanlış anlamayın; realite böyle.
Diğer bir çözüm bkz. Herkes üniversite okumak zorunda değil.
Küçümsenen ara elemanlar çok daha rahat iş buluyor.
Anadolu da bir üniversiteden mezun mühendis tırmalamaya çalışırken, bir otomotiv firmasının desteklediği teknik lisede servis elemanı olarak direkt işe başlayan çocuklar 2-3 bin arası kazanıyor.. üstelik lisede okudukları süre boyunca da maaş alıyorlar. Sigortaları da yatıyor.
Bilmem kaç yıl okumuş, üniversite mezunu genç Kadınlar asgari ücret için didinirken, terziler tek bir cekete, elbiseye 300-400 lira dikim parası istiyor...
diktirmek istediğim bir günlük elbise var, uygun terzi bakıyorum, İstanbul da olduğum muhitte tavsiye edilen terziler 300 liradan aşağıya dikmiyor...
İşini iyi yapan marangoz bulmak hayal, işini iyi yapan mobilyacı bulmak da öyle... fabrikasyon değil özel seyler aradığınız an her şey ucuk.
Gibi gibi...
Herkes üniversiteye kapağı atayım sonrası Allah Kerim diye düşünüyor. Sonrası hayal kırıklıkları, yılların emeğine biçilen komik değerler...
konunu ilk okuduğumda içim karardı resmen ama bak burda ne güzel özetlemişsin olayı...ama konu yine eğitim sistemine geliyor :)
meslek yapan insanlar olmalı ama yok iste..benim mesleğim kuaför bir tane bile eleman bulamıyoruz..bulduğumuz elemandaki havalar doktorlarda yok..bir ilanlara bak lütfen ne kadar maaş veriliyor..ne okudunuz bilmiyorum ama ..estetisyenlik tavsiye ederim..hani yaşanızdan dolayı belki kuaför olamazsınız ...inanılmaz iyi şartlar ve paralar var